حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

نگاهی به برخی از سوالات پر تکرار جوجه کشی

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره | 3 امتیاز | میانگین 4٫33 از 5
Loading...
image_pdf
سوالات پر تکرار جوجه کشی

نگاهی به برخی از سوالات پر تکرار جوجه کشی | عوامل دخیل در جوجه کشی که بهتر است بدانید

آشنایی با سوالات متداول نحوه جوجه کشی با دستگاه

سوالات متداول نحوه جوجه کشی  – هدف اصلی گروه صنعتی اسکندری خلق دستگاه هایی با کارکرد کاملا اتوماتیک و مکانیزه می باشد و از این رو همواره سعی شده تا با هوشمند تر نمودن دستگاه ها امکان حضور کاربر در کنار دستگاه به حداقل برسد، مواردی مانند تامین خودکار و فازی دما و رطوبت، چرخش خودکار تخم ها، حفظ دما و رطوبت دستگاه هنگام قطع برق، امکان کار با باتری ماشین و … همگی در جهت افزایش رفاه مشتریان عزیز می باشد.

با این حال ممکن است با مشکلات یا سوالاتی در رابطه با نحوه جوجه کشی با دستگاه رو به رو شوید که در این نوشته سعی داریم با بیان سوالات متداول نحوه جوجه کشی و پاسخ دادن به آنها شما را تا حد امکان راهنمایی نماییم، بنابراین شما را به خواندن این مقاله دعوت می کنم.

 

سوالات متداول نحوه جوجه کشی با دستگاه
سوالات متداول نحوه جوجه کشی با دستگاه

 

1- چگونه دستگاه را آماده جوجه کشی نماییم؟

شما قبل از اینکه دستگاه را روشن نمایید، باید تخم های نطفه دار خود را آماده کرده باشید، با فرض اینکه تخم های نطفه دار شما آماده می باشد، این سوال را جواب می دهیم. پس از آنباکس دستگاه و قرار دادن راک و شانه ها درون دستگاه، باید مقداری آب درون ظرف یا پمپ آن بریزید، سپس با اتصال دوشاخه دستگاه به پریز برق، نمایشگر های دستگاه شروع به کار خواهند نمود. با استفاده از دکمه هایی که بر روی نمایشگر وجود دارد می توانید دما و رطوبت مورد نظر خود را تنظیم نمایید. هم چنین اگر دستگاه خریداری شما قابلیت انتخاب پرنده دارد باید پرنده مورد نظر خود را انتخاب کنید. پس از انجام کار های فوق اجازه بدهید تا دستگاه چند ساعتی بدون تخم به کار خود ادامه دهد تا از صحت کارکرد آن مطمئن شوید و هم چنین دما و رطوبت درون دستگاه به مقدار ایده آل برای جوجه کشی برسد.

پس از اطمینان از صحت کارکرد دستگاه می توانید درب دستگاه را باز نموده و تخم های مورد نظر را درون دستگاه قرار دهید، اگر شانه های دستگاه از نوع همه کاره باشد به راحتی می توانید شانه ها را در آورده و درب دستگاه را ببندید تا از هدر رفت دما و رطوبت جلوگیری شود.

 

2- آیا شرایط محیطی بر میزان مصرف برق تاثیر دارد؟

یکی دیگر از سوالات متداول نحوه جوجه کشی نیز همین است و باید گفت البته که تاثیر دارد. همانطور که می دانید دستگاه های جوجه کشی اسکندری دارای سنسور محیطی و سنسور درونی می باشند و این سنسور ها با تعیین دمای محیط اطراف دستگاه و دمای داخل دستگاه و مقایسه آن دو، تصمیم به تولید گرما و رطوبت می نماید، یعنی اگر دمای محیطی که دستگاه در آن قرار دارد 28 درجه سانتی گراد باشد و دمای داخل دستگاه نیز 32 درجه باشد، بنابراین هوش مصنوعی دستگاه تشخیص خواهد داد که برای رسیدن به دمای 37 درجه که کاملا مناسب جوجه کشی می باشد، به انرژی کمتری نیاز است و بنابراین برق کمتری مصرف خواهد شد ولی اگر دمای محیط اطراف 15 درجه باشد بنابراین دمای داخل دستگاه نیز کاهش خواهد یافت و به 28 درجه خواهد رسید، پس هوش مصنوعی دستور مصرف برق بیشتری را می دهد تا سریعا به دمای 37 درجه برسد.

پس سعی کنید دستگاه را در محیطی قرار دهید که از رنج دمایی 22 الی 26 درجه برخوردار باشد و هم چنین تهویه مداوم داشته باشد تا دائما اکسیژن تازه به تخم ها برسد.

 

3- چرا برخی از تخم ها به جوجه تبدیل نمی شوند؟

قطعا این امکان وجود دارد که پس از اتمام دوره جوجه کشی برخی از تخم ها تبدیل به جوجه نشوند و این به دلیل نطفه دار نبودن تخم ها می باشد و زنگ خطری برای شما می باشد چرا که باید در خرید خود دقت لازم را داشته باشید و از افراد مطمئنی تخم نطفه دار خریداری نمایید و اگر هم تخم ها مربوط به پرندگان شما می باشد باید در بارور شدن آنها دقت کنید. چون ممکن است بدلیل کم بودن پرنده نر در میان پرنده های ماده، بیشتر تخم ها بدون نطفه تولید می شوند.

 

4- چرا برخی از تخم ها چند روز پس از قرار دادن دورن دستگاه کبود می شوند؟

از اتفاقات نادر در جوجه کشی است و دلیل این اتفاق مرگ نطفه درون تخم می باشد و این اتفاق دلایل مختلفی می تواند داشته باشد و از جمله سوالات متداول نحوه جوجه کشی برخی نیز همین است و شاید شما تخم ها را به خوبی تمیز نکرده اید یا تخم ها را در معرض گرما یا سرما قرار داده اید و این شُک دمایی موجب مرگ نطفه ها شده است. لطفا توجه فرمایید که تخم های نطفه دار باید در دمای 15 درجه قرار گیرند و دمای بالاتر یا پایین تر از این مقدار باعث مرگ یا رشد ناقص نطفه ها خواهد شد. هم چنین برای تمیز نمودن تخم ها هرگز از پارچه خیس استفاده نکنید، زیرا موجب از بین رفتن لایه محافظ تخم خواهد شد و راه نفوذ باکتری ها به درون تخم را آزاد می کند.

 

5- اگر با یک یا چند تخم کبود درون دستگاه مواجه شدیم، چیکار کنیم؟

تخم های کبود بسیار خطرناک هستند و در صورت عدم توجه منفجر خواهند شد و باعث آلوده شدن سایر تخم ها و محیط درون دستگاه خواهد شد. بنابراین برای جلوگیری از وقوع چنین حادثه ای حتما پس از مشاهده یک یا چند تخم کبود درون دستگاه آنها را سریعا از دستگاه خارج نمایید تا از خسارات آتی جلوگیری کنید.

 

6- نحوه صحیح قرار دادن تخم در شانه ها چگونه است؟

اگر از شانه های همه کاره یا شانه های غلتکی استفاده می کنید باید تخم ها را به صورت خوابیده در شانه قرار دهید. ولی اگر از شانه های مخصوص یا حفره ای استفاده می کنید باید تخم ها را طوری درون شانه قرار دهید که قسمت پهن تخم رو به بالا و قسمت نوک تیز تخم رو به پایین قرار گیرد، زیرا در قسمت پهن تخم کیسه هوایی قرار دارد و در صورت برعکس قرار دادن تخم، به مرور زمان و پس از رشد جزئی جنین این کیسه هوایی توسط او پاره خواهد شد و در صورت پاره شدن این کیسه پیش از موعد مقرر موجب مرگ جوجه خواهد شد.

 

7- در صورت قطع و وصل شدن مکرر برق شهری چه اقدامی لازم است؟

از مهم ترین سوالات متداول نحوه جوجه کشی درباره اقدامات بعد از رفتن برق می باشد. با توجه به اینکه دستگاه های تولید شده توسط گروه صنعتی قابلیت کار با باتری ماشین را نیز دارند، بنابراین اگر متوجه قطعی مکرر برق شهری شدید، بهتر است یک باتری در اختیار داشته باشید تا در مواقع لزوم بلافاصله دستگاه را به باتری وصل کنید. البته ناگفته نماند که دستگاه های خانگی اسکندری دارای بدنه ABS و عایق بندی پلی استراین EPS بوده و هم چنین دستگاه های جوجه کشی صنعتی و نیمه صنعتی اسکندری دارای بدنه PVC دو جداره می باشد که کاملا عایق مناسبی در برابر گرما و سرما می باشد و می توان گفت تا چندین ساعت پس از قطع برق مشکلی پیش نخواهد آمد ولی برای کار مداوم سیستم گردش هوا و چرخش تخم بهتر است این باتری را در اختیار داشته باشید.

 

8- چگونه تخم نطفه دار با کیفیت داشته باشیم؟

اگر تاکنون تجربه پرورش پرنده نداشته اید و اولین بار است که از دستگاه جوجه کشی استفاده می کنید، بنابراین برای گرفتن حداکثر نتیجه از جوجه کشی بهتر است تخم های نطفه دار مورد نظر خود را از مراکز معتبر و دارای مجوز از اداره دامپزشکی تهیه نمایید هم چنین هرگز از سایت های اینترنتی نامعتبر خرید نکنید، اگر خودتان دارای چندین پرنده نر و ماده هستید و میخواهید از تخم های آنها جوجه کشی کنید، بهتر است به ازای هر سه یا چهار ماده یک نر در نظر بگیرید تا حداکثر تخم های تولید شده نطفه دار باشند. سالم بودن ماده و نر نیز در سالم بودن جوجه ها تاثیر دارد، اگر مرغ مولد یا خروس بارور کننده دارای نقص های ژنتیکی می باشد، بنابراین ممکن است این نقص ها به شکل وراثتی به جوجه ها نیز منتقل شود یا اگر مرغ و خروس های شما دچار بیماری شده اند، این بیماری ممکن است از طریق خون به نطفه منتقل شود و جوجه های شما بیمار یا ضعیف به دنیا بیایند.

 

9- آیا باز و بسته شدن پی در پی درب دستگاه بر روند جوجه کشی تاثیر گذار است؟

دستگاه های جوجه کشی اسکندری بوسیله سنسور های دقیقی که دارد، مداما دما و رطوبت درون و بیرون دستگاه را می سنجد و با توجه به این اختلاف دمایی تصمیم به تولید حرارت یا رطوبت می نماید. مثلا اگر دمای بیرون 30 درجه و دمای داخل دستگاه 37 درجه باشد، پس سنسور ها به هوش مصنوعی دستگاه دستور افزایش دما تا 7 درجه را می دهد و این قضیه در مورد رطوبت نیز صادق است.

بنابراین باز و بسته شدن پی در پی درب دستگاه باعث از دست رفتن بخشی از گرما و رطوبت درون آن می شود و هوش مصنوعی با مشاهده این کاهش دما و رطوبت شروع تولید گرما و رطوبت می نماید و این خود افزایش مصرف برق را به دنبال خواهد داشت، با توجه به اینکه بدنه دستگاه کاملا عایق دما و رطوبت می باشد بنابراین اگر درب دستگاه باز نشود، مصرف برق به اندازه قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

همچنین بخوانید :
خروس لانگشان Langshan

هم چنین این باز و بسته نمودن های مکرر باعث تغییر ناگهانی دمای دستگاه شده و یک شُک دمایی خطرناک به نطفه یا جنین وارد می کند و شاید باعث رشد ناقص یا مرگ برخی از آنها شود، هم چنین اگر جوجه های شما در سبد هچر قرار دارند این شُک دمایی باعث سرما خوردگی و در نتیجه بیماری در آنها خواهد شد.

 

10- منظور از دوره ستر و هچر در جوجه کشی چیست؟

از مهم ترین سوالات متداول نحوه جوجه کشی در مورد ستر و هچر است. ستر به دوره ای از جوجه کشی گفته میشود که جنین درون تخم درحال رشد و نمو می باشد و هچر نیز معمولا سه روز آخر جوجه کشی را شامل می شود که در این دوره جوجه ها کاملا آماده بیرون آمدن از تخم هستند. معمولا با فرا رسیدن دوره هچر، تخم ها را از شانه به سبد هچر منتقل می کنند ولی در شانه های همه کار اسکندری نیازی به انتقال تخم ها نیست زیرا این شانه ها نقش سبد هچر را نیز بازی می کنند، فقط کافیست که در این دوره چرخش تخم ها را متوقف کنید.

گاهی اوقات مشکل ترین مسئله این است : چرا تخم های من تبدیل به جوجه نمیشوند؟

سوالات پر تکرار جوجه کشی : این یک سوال دشوار برای پاسخ دادن است ، عوامل بسیاری وجود دارد که بر نتایج  انکوباسیون ( جوجه کشی ) تاثیر می گذارند. بعضی از این عوامل عبارتند از: کیفیت تخم مرغ، باروری، درجه حرارت نامناسب یا سطوح رطوبت، تخم مرغ های کثیف و آلوده، تخم مرغ های دستکاری شده، تغییرات دمای زیاد، چرخش تخم مرغی ضعیف، تخم مرغ بیش از حد قدیمی و کهنه و یا نبود هوای تازه برای اکسیژن گیری و تهویه. بیایید به هر کدام نگاه کنیم و ببینید چه چیزی می توان از آنها یاد گرفت.

کیفیت تخم نطفه دار : سلامت مرغ می تواند تاثیر بزرگی بر روی آن داشته باشد. اطمینان حاصل کنید که مرغ های گله ای که تخم های نطفه دار را از آن تهیه می کنید سالم و قوی هستند. این باعث می شود که تخم مرغ قوی باشد. اما حتی با مرغ قوی، برخی از تخم مرغ ها به اندازه کافی قوی و سالم نیستند تا بتوانند به جوجه های سالم تبدیل شوند و این طبیعی است که درصدی از تخم ها نطفه نداشته باشند و یا تبدیل به جوجه نشوند ولی این طبیعی بودن اندازه ای دارد و در صورت زیاد بودن باید گله مادر را بررسی کنید.

باروری تخم های نطفه دار : اگر گله شما یک پرنده نر قوی و بالغ داشته باشد، معمولا کارهای مربوط به خود را به خوبی انجام می دهد. اما حتی با بهترین تلاش های آن هم ، هر تخمک بارور نمی شود. به همین دلیل است که تخم مرغهای شما بعد از هفته ی اول، نیاز به نطفه سنجی دارند، بنابراین بایست تخم های بدون نطفه را از فرایند جوجه کشی حذف کنید تا به سایر تخم ها آسیب وارد نشود.

شرایط نامناسب دما و رطوبت : این موارد به یک دیگر مرتبط هستند اما کمی متفاوت می باشند. سطح نامناسب دما می تواند به این معنی باشد که دمای بیش از حد زیاد یا خیلی کم است. هیچ یک برای تخم های شما مناسب نیست. در هر دو صورت بایست دما رو تنظیم کنید. اگر یک درجه یا دو درجه بالاتر باشد، نطفه های داخل تخم به زودی از بین می روند و اغلب با میزان هچ کم و گاهی اوقات با تغییر شکل های فیزیکی مواجه می شویم. یکی از ناهنجاری های رایج، یک انگشت اضافی است. اگر یک درجه یا دو درجه کم باشد، تخم های نطفه دار شما دیرتر هچ میشوند و سرعت رشد به شدت کاهش می یابد. مهم نیست که دماسنج شما چه می گوید، زیرا در برخی دستگاه های جوجه کشی از دماسنج های مناسبی استفاده نمیشود ، اگر تخمها زود یا دیر هچ میشوند ، تنظیمات ترموستات خود را مطابق با آن تنظیم کنید.نکته که باید بسیار به آن دقت کنید افزایش پیدا نکردن دما از 40 – 40.5 درجه می باشد در این شرایط فقط چند دقیقه زمان کافیست تا تخم های نطفه دار از بین بروند.

نکته که باید بسیار به آن دقت کنید افزایش پیدا نکردن دما از 40 – 40.5 درجه می باشد در این شرایط فقط چند دقیقه زمان کافیست تا تخم های نطفه دار از بین بروند.

 

تغییرات دما بیش از حد : برخی از تغییرات در انکوباتور ( دستگاه جوجه کشی ) شما بسیار طبیعی و قابل قبول است. مشکل زمانی رخ می دهد که تنوع دمایی خیلی زیاد باشد. لطفا برای جزئیات بیشتر در مورد این موضوع، بخش بعدی (دومین مشکل دشوار) زیر را ببینید.

تخم مرغ های کثیف یا آلوده : دو مشکل با تخم مرغ های کثیف وجود دارد. ابتدا خاک و کثیفی روی تخم می باشد که باعث میشود مانند یک مانع ، مانع ورود اکسیژن لازم و خروج کربن دی اکسید از داخل تخم شود. این عامل عملکرد پوسته را با مشکل رو  به رو می کند ، پوسته تخم درست مانند جفت در رحم مادر اجازه می دهد  این دو گاز از داخل به بیرون تبادل داشته باشند و بلعکس.اگر بیش از حد کثیف باشد، مبادله نمی تواند اتفاق بیفتد و جنین در حال رشد خفه می شود و می میرد. موضوع دوم این است که می تواند باکتری ها را به داخل انکوباتور وارد کند که می تواند از طریق پوسته نفوذ کند که باکتری می تواند در محیط غنی از پروتئین در داخل پوسته رشد کند و در نتیجه جنین رو به رشد را می کشد. اطمینان حاصل کنید که تخم مرغ شما تمیز است، اما با آب شستشو ندهید، از یک حوله خشک یا پارچه استفاده کنید.حتی می توان از یک مسواک نرم نیز کمک گرفت.توجه داشته باشید یک حوله مرطوب می تواند پوشش محافظ روی تخم مرغ را از بین ببرد که به حفظ باکتری های مضر کمک می کند.

تخم مرغ های دستکاری شده : همیشه سعی کنید تمامی تخم های نطفه دار مورد نیاز خود را از یک مرجع معتبر تهیه کنید.بهتر است این مرجع معتبر زیاد دور از شما نباشد زیرا همیشه در ارسال ها تخم های نطفه دار سالم به مقصد نمی رسند.

چرخش تخم مرغ ضعیف : در طبیعت، یک پرنده مادر تخم های خود را چند بار در روز چرخش می دهد. همانطور که شما تخم مرغ را جوجه کشی می کنید، باید با استفاده از یک چرخ اتوماتیک تخم مرغ ( ترنر دستگاه جوجه کشی )  یا با چرخاندن تخم مرغ به صورت دستی حالت چرخش را ایجاد کنید. مهم است که اطمینان حاصل کنید که دستهایتان تمیز هستند تا از گرفتن خاک یا روغن روی پوسته جلوگیری کنید که می تواند مبادله گازهای ضروری را مهار کند (نگاه کنید به “تخم مرغ های کثیف یا آلوده” در بالا). اگر یک تخم مرغ در طول دوره جوجه کشی به اندازه کافی چرخش داده نشده باشد ، زرده ممکن است به پوسته بچسبد که باعث مرگ جنین خواهد شد.  یک تخم مرغ باید چند بار در روز چرخش داشته باشد. حداقل سه بار و بسیاری از مردم می گویند 5-7 بار در روز نیاز به چرخش می باشد. یک ترنر اتوماتیک به طور معمول تخم مرغ را 6 مرتبه در روز چرخش میدهد.

تخم مرغ ها خیلی کهنه هستند : اکثر مردم بر این باورند که حداکثر زمان نگهداری تخم مرغ قبل از شروع جوجه کشی کردن آنها حدود 7 روز است. پس از آن قابلیت هچ شروع به کاهش چشمگیر میکند. تخم مرغ باید سرد و سالم نگه داشته شود. همچنین، آنها باید در حین  ذخیره نیز چرخش داشته باشند، اما نه به اندازه دوران اصلی جوجه کشی ،  یک یا دو بار در روز کفایت می کند.

نبود هوای تازه کافی : همانطور که در بخش “کثیف یا آلوده آلوده” گفته شده، تخم ها برای رشد و توسعه به اکسیژن نیاز دارند. اگر تمام سوراخ های خروجی در انکوباتور بسته شده و هیچ  گردش نداشته باشد، تخم ها ممکن است هوای تازه ای را که نیاز دارند دریافت نکنند. اطمینان حاصل کنید که دستورالعمل سازنده را در مورد چگونگی استفاده از حفره های ( دریچه های ) خروجی در دستگاه جوجه کشی خود رعایت کنید.

 

به مرور زمان این مطلب بروز می گردد …

لطفا شما نیز در قسمت دیدگاه ها تجربیات خود از جوجه کشی را با دیگران به اشتراک بگذارید.

مطالب مفید دیگر در صنعت جوجه کشی :

مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X