حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

جدول دما و رطوبت جوجه کشی | آموزش جوجه کشی از پرندگان

جدول دما و رطوبت جوجه کشی

جدول دما و رطوبت جوجه کشی

جدول دما و رطوبت جوجه کشی : جوجه کشی از پرندگان مختلف مدت زمان متفاوتی دارد که به آن طول دوران جوجه کشی گفته می شود. جوجه کشی از تخم های نطفه دار هر پرنده ای از دو مرحله ستر و هچر تشکیل شده است. فرایند جوجه درآوری از تخم های نطفه دار پرندگان نیازمند فراهم نمودن دما و رطوبت مطلوب جوجه کشی است. اگر دما و رطوبت به اندازه مطلوب و همچنین چرخش و تهویه مناسب برای جوجه کشی تامین نشود ، جوجه کشی موفقیت آمیز نخواهد بود. در این مقاله قصد داریم شما را با تعاریف و شرایط مناسب برای جوجه کشی آشنا کرده و دما و رطوبت مطلوب برای جوجه کشی از انواع پرندگان را ارائه کنیم.

 

جدول دما و رطوبت جوجه کشی
جدول دما و رطوبت جوجه کشی

مرحله ستر در جوجه کشی :

مرحله ستر اولین مرحله در جوجه کشی از تخم های نطفه دار پرندگان است. در جدول دما و رطوبت جوجه کشی انتهای مطلب می توانید طول دوره ستر هر پرنده را مشاهده کنید.در این مرحله که ۳ روز ماقبل آخر جوجه کشی است ، به دلیل دمای مناسب نطفه از فاز گازی به فاز مایع و سپس به فاز جامد تبدیل می شود. در مرحله ستر جنین تشکیل شده با تغذیه از کیسه زرده رشد و نمو پیدا می کند و از کیسه هوایی تخم ها تنفس می کند.

مرحله هچر در جوجه کشی :

در مرحله هچر که ۳ روز آخر جوجه کشی محسوب می شود ، جوجه در داخل تخم به اندازه کافی رشد کرده و آماده خروج از تخم است. در جدول دما و رطوبت جوجه کشی انتهای مطلب می توانید طول دوره هچر هر پرنده را مشاهده کنید.جوجه در این مرحله به پوسته تخم نوک زده و و آن را می می شکند و خارج می شود.

شرایط مناسب برای جوجه کشی :

۱- دما :
دما و حرارت برای تبدیل نطفه به فازهای مختلف و رشد جنین ضروری است. دمای مناسب برای مرحله ستر پرندگان به صورت عمومی حدود ۳۷.۷ درجه سانتی گراد است. جوجه کشی از تخم های نطفه دار نسبت به دما بسیار حساس است به طوری که افزایش یا کاهش یک درجه ای دما از دمای مطلوب می تواند منجر به تلف شدن تخم های نطفه دار شود. در مرحله هچر که جوجه ها به اندازه کافی رشد کرده اند و در حال خروج از تخم هستند ، دما مقدار اندکی و در حد چند دهم درجه سانتی گراد کاهش پیدا می کند.

۲- رطوبت :
رطوبت نیز از المان های مورد نیاز برای جوجه کشی است. میزان مطلوب رطوبت برای انواع پرندگان به صورت عمومی بین ۵۵ تا ۶۵ درصد است. توجه داشته باشید که رطوبت کمتر از این میزان می تواند منجر به تبخیر بیش از اندازه محتویات تخم و کاهش اندازه کیسه هوایی شده و تنفس جنین را با مشکل مواجه کند. این معضل می تواند منجر به تلف شدن جنین در داخل تخم های نطفه دار شود.
رطوبت بالا نیز می تواند برای هچ شدن جوجه ها مشکل ساز باشد. اگر رطوبت به اندازه خیلی زیاد باشد ، منجر به غرق شدگی و یا خفگی جوجه ها می شود. رطوبت در مرحله هچر باید به حداکثر میزان خود برسد. زیرا در این مرحله جوجه ها در حال نوک زدن به پوسته و شکستن آن هستند و رطوبت بالا می تواند منجر به مرطوب شدن پوسته و شکستن راحت آن توسط جوجه ها شود.

۳- چرخش تخم ها
همانطور که اشاره شد ، جنین در مرحله ستر در حال رشد است. بنابراین برای جلوگیری از چسبیدن آن به پوسته باید تخم ها هر ۴ تا ۶ ساعت یکبار به صورت کامل چرخانده شوند در غیر این صورت جنین تشکیل می شود ولی به پوسته می چرخد و در زمان هچ نمی تواند از تخم خارج شود. در مرحله هچر چرخش تخم ها باید متوقف شود.

۴- تهویه و اکسیژن رسانی
پوسته تخم ها دارای هزاران منافذ کوچک هستند که از طریق آن ها اکسیژن را جذب کرده و دی اکسید کربن را دفع می کنند. بنابراین برای تامین اکسیژن و دفع دی اکسید کربن باید تهویه یا سیرکولاسیون هوا به صورت مناسب در داخل دستگاه جوجه کشی انجام بگیرد.

 

جدول دما و رطوبت جوجه کشی | جدول زمان بندی جوجه کشی انواع تخم ها :

در لیست زیر جدول دما و رطوبت جوجه کشی هر پرنده و دوران جوجه کشی و همچنین زمان ستر و هچر و کل دوره جوجه کشی لیست گردیده است.برای مشاهده بدون نیاز به اینترنت جدول زیر روی این لینک ( جدول زمان بندی جوجه کشی ) کلیک کنید.دانلود فایل PDF جدول دما و رطوبت در جوجه کشی .

دمای مناسب در زمان هچریدر این روز گردش تخم متوقف گردددرصد رطوبت نسبی در زمان ستریدمای مناسب در زمان ستریکل دوره جوجه کشینوع تخم پرنده
۳۷.۲۱۱۵۵-۶۱۳۸۱۳-۱۴قناری
۳۷۱۸۵۷-۶۰۳۷.۵-۳۷.۶۲۱انواع مرغ
۳۷.۲۱۵-۱۸۵۸-۶۳۳۷.۵۱۸-۲۰کوکاتیل
۳۷.۲۲۰-۲۷۵۸-۶۳۳۷.۵۲۲-۳۰کوکاتو
۳۷.۲۲۵۵۸-۶۳۳۷.۵۲۸کونور
۳۷۱۲۵۸۳۷.۵۱۴فاخته
۳۷۲۵۵۸-۶۳۳۷.۵۲۸اردک-مشترک
۳۷۳۱-۳۳۵۸-۶۳۳۷.۵۳۵-۳۷اردک مسکوی
۳۷.۲۱۲۵۸-۶۳۳۷.۵۱۴فنچ و سهره
۳۷۲۷۶۳۳۷.۵۳۰غاز داخلی
۳۷۲۰-۲۷۶۳۳۷.۵۲۲-۳۰انواع غاز
۳۷.۲۲۲۵۲-۵۸۳۷.۵۲۴-۲۵باقرقره
۳۷۲۵۵۲-۵۷۳۷.۵۲۸مرغ گینه ای
۳۷.۲۲۰-۲۲۵۸-۶۳۳۷.۵۲۲-۲۵مرغ عشق
۳۷.۲۲۳-۲۵۵۸-۶۳۳۷.۵۲۶-۲۸ماکائو
۳۷.۲۱۲۵۵-۶۱۳۸۱۴مینا
۳۷.۲۱۵-۲۳۵۸-۶۳۳۷.۵۱۸-۲۶پاراکیت
۳۷.۲۱۵-۲۵۵۸-۶۳۳۷.۵۱۸-۲۸طوطی
۳۷.۲۲۵۵۸-۶۳۳۷.۵۲۸کاسکو
۳۷.۲۲۰۶۳۳۷.۷۲۳-۲۴کبک چوکار
۳۷۲۵-۲۶۵۸-۶۳۳۷.۵۲۸-۲۹طاووس
۳۷.۲۱۸-۲۰۵۸-۶۳۳۷.۵۲۱-۲۳پتارمیگان
۳۷.۲۱۷-۱۸۵۸-۶۳۳۷.۵۲۰-۲۱کلاغ سیاه
۳۷.۲۲۱۵۷-۶۲۳۷.۷۲۴-۲۵قرقاول حلفه گردن
۳۷.۲۲۰۵۸-۶۳۳۷.۵۲۳قرقاول طلایی
۳۷.۲۲۰-۲۵۵۷-۶۲۳۷.۷۲۳-۲۸قرقاول مختلف
۳۷.۲۱۴۶۱۳۸۱۷-۱۹کبوتر
۳۷.۲۲۱۵۲-۵۷۳۷.۵۲۳بلدرچین
۳۷.۲۱۵۵۷-۶۲۳۷.۷۱۷-۱۸بلدرچین  ژاپنی
۳۷.۲۳۰-۳۳۵۸-۶۳۳۷.۵۳۳-۳۷قو
۳۷۲۵۵۲-۵۷۳۷.۵۲۸بوقلمون
۳۶.۳۴۷۲۴-۳۵۳۶.۳۴۹-۵۰شتر مرغ  استرالیایی

 

 

مطالب مفید دیگر در صنعت جوجه کشی :

مدیر سایت
دیدگاه کاربران ۳۱ دیدگاه
  • علی ۳۰ دی ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۹:۵۵

    با سلام خدمت همه دوستان
    میخاستم بدونم درون دستگاه که تخم مرغ کذاشتم دما هم ۳۷.۵تا۳۷.۸است که بیشتر روی ۳۷.۷ است دما درون دستگاه است آیا تخم مرغ هم همین دما رو داره اخه چون یه دما سنج دیگه که ازین درجه‌ای ها بود چسبوندم به پوسته تخم مرغ که دما رو ۳۸ نشون میاد
    آیا مشکلی پیش میاد ؟
    درضمن اگر در روز هر ۸ ساعت تخم هار رو بچرخونیم مشکلی پیش میاد؟
    لطفا راهنمایی کنید
    با تشکر

    • کارشناس وب سایت ۱ بهمن ۱۳۹۸ / ۸:۳۹:۲۶

      نه مشکلی پیش نمیاد
      تخم ها رو باید هر ۲ ساعت یکبار بچرخانید.

  • کسرا ۲۱ دی ۱۳۹۸ / ۱۰:۲۴:۳۶

    سلام‌.من‌از‌دستگاه‌ارکام‌کره‌ای‌برای‌پرورش‌ماکائو‌استفاده‌میکنم.
    دوتا‌سوال‌داشتم
    ۱.من‌این‌دستگاه‌رو‌تازه‌خریدم‌ومیخواستم‌بدونم‌خوب‌هست‌یا‌نه؟
    ۲.دمای‌ورطوبت‌دقیق‌ماکائوچنده؟

    • کارشناس وب سایت ۲۱ دی ۱۳۹۸ / ۱:۲۶:۲۵

      با شماره زیر تماس بگیرید ، راهنمایی می کنند شما رو
      ۰۹۱۴۴۴۸۵۵۹۰

  • محمد ۱۷ تیر ۱۳۹۸ / ۹:۲۲:۴۹

    سلام…
    رطوبت دستگاه روی ۶۴% است برای تخم مرغ لاری مشکلی پیش نمیاد؟

    • ناشناس ۲ دی ۱۳۹۸ / ۹:۵۹:۵۱

      خیر

  • s.n.8 ۹ تیر ۱۳۹۸ / ۹:۱۳:۴۴

    رطوبت کاهش پیدا کنه چجوری دوباره افزایش بدیمش؟

  • متین ۴ تیر ۱۳۹۸ / ۷:۳۲:۱۷

    سلام من یک دماسنج tfaمعمولی آلمانی خریدم اگر دما روی ۳۷درجه باشه نیازی نیست که نگاه به رطوبت کنم؟

    • کارشناس وب سایت ۸ تیر ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۸:۱۵

      رطوبتنیز به اندازه دما مهم است، پیشنهاد می کنیم از رطوبت سنج نیز استفاده کنید.

  • ابوذر ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ / ۹:۰۳:۳۳

    سلام
    برای مرغ این دما که گفتید۳۷/۶حداکسر دماست
    یا این که روی این دما تنظیم کنیم

  • آقا نیکی ۱۷ خرداد ۱۳۹۸ / ۵:۱۳:۱۰

    سلام .
    به منظور ستر و هچر همزمان در دستگاه ۹۶ تایی برای مرغ شاخدار
    دما و رطوبت را روی چند تنظیم‌کنم؟

    • کارشناس وب سایت (احمدی) ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ / ۹:۲۰:۱۶

      برای دریافت راهنمایی با خدمات پس از فروش تماس بگیرید
      ۰۴۴۳۲۳۸۷۷۸۷

  • m.sh ۹ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۰۳:۴۹

    سلام
    دستگاه بخار دستگاه من حدود۳،۲ ساعت آب نداشته و بخار توی دستگاه نمیرفته…
    آیا مشکلی برا تخم بوقلمون ها پیش میاد؟؟

    • مدیر سایت ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۰:۵۶:۱۸

      سلام
      خیر ، فرایند رو ادامه بدید.

  • امیرحسین ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ / ۵:۵۰:۰۹

    سلام در جدول اولی برای پرنده مرغ دما را ۳۷.۷ زده اما در جدول دومی ۳۷.۶ زده و من نمیدانم کدام گزینه صحیح است لطفا راهنمایی کنید . باتشکر

    • کارشناس وب سایت (احمدی) ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۴:۴۰:۴۰

      تفاوت ۰.۱ درجه هیچ مشکلی برای جوجه کشی ایجاد نمی کند.

  • امیر ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ / ۳:۲۹:۴۶

    با سلام خدمت دوستان عزیز سوال ی داشتم آیا اگه در دوران ستر رطوبت بین ۵۴ تا۵۰ درصد باشد آیا برای تخمها مشکل پیش مباد؟؟؟؟

  • امیر ۶ اسفند ۱۳۹۷ / ۱:۵۰:۳۷

    ببخشید دمای دماسنج من بالای ۱۰۰هست یه cهم جلوی صد هست منظورش چیه و درشمن منظورش از رفتن بالای صد چه

  • مهدی ۳ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۲:۰۲:۱۲

    سلام اگه در مدت ستر غاز محلی رطوبت ۶۸ باشه مشکل ایجاد میکنه؟

    • مدیر سایت ۶ اسفند ۱۳۹۷ / ۹:۲۵:۱۸

      سلام
      اگر مدت زمان طولانی این فرایند ادامه داشته باشه ، بله به جنین داخل تخم ها آسیب وارد میشه.

  • امیر ۱۶ دی ۱۳۹۷ / ۲:۳۴:۲۶

    ببخسید این دما بر حسب سلسیوس تنظیم کنم یا فارن هایت

  • سهیل ۲۸ آبان ۱۳۹۷ / ۰:۳۵:۰۵

    با سلام چرا در زمان هچ جوجه هام میمیرن وقتی تخمو نوک میزنن میشکونن همون جا میمیرن لطفا راهنمایی کنین با تشکر

    • مدیر سایت ۱۲ آذر ۱۳۹۷ / ۸:۵۴:۱۱

      با سلام
      اگر یک سری از جوجه ها از تخم بیرون می آن و یک سری این حالتی که میگید میشن ، احتمال زیاد اینه که زرده تخم ها ضعیف و تخم های نطفه دار ضعیفی بودند.
      مورد بعدی که می تونه باعث این حالت بشه ، سفت بودن بیش از حد پوسته تخم که می تونه برگرده به کمبود رطوبت یا باز بسته کردن بیش از حد درب دستگاه بخصوص در دوران هچ.
      این رو هم دقت داشته باشید در طول دوران جوجه کشی وقتی به زمان هچ میرسید و یک سری جوجه ها از تخم بیرون می آن ، صبر کنید تا جوجه کاملا خشک بشه و در این مدت جوجه های دیگه هم از تخم بیرون بیان و سریع جوجه ها رو با باز کردن درب دستگاه از اون خارج نکنید.

  • مرتضی ۱۰ مهر ۱۳۹۷ / ۱۱:۵۶:۱۶

    سلام خدا قوت دماوند گرم

  • زهرا ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۹:۱۹:۰۱

    واقعا ازتون ممنونم

  • شهين ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۲:۲۰:۰۵

    واقعا ازتون ممنونم

  • نجمه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۰:۳۸:۵۷

    ممنون بابت اطلاع رساني.

  • محسن ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۲:۲۷:۵۳

    عالي….

  • سروش ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۷:۳۰:۱۰

    besyar aali bood

  • لاله ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۶:۵۷:۵۷

    دم شما گرم….

    • محمود ۲۶ تیر ۱۳۹۸ / ۹:۴۸:۰۶

      من مرغ عشق دارم بیرون هستند و تخم کردن. الان هوا خیلی گرم شده حدود ۴۰ درجه . تخم ها چی میشن. ?

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.