جدول دما و رطوبت جوجه کشی | آموزش جوجه کشی از پرندگان

549

جدول دما و رطوبت جوجه کشی

جوجه کشی از پرندگان مختلف مدت زمان متفاوتی دارد که به آن طول دوران جوجه کشی گفته می شود. جوجه کشی از تخم های نطفه دار هر پرنده ای از دو مرحله ستر و هچر تشکیل شده است. فرایند جوجه درآوری از تخم های نطفه دار پرندگان نیازمند فراهم نمودن دما و رطوبت مطلوب جوجه کشی است.

اگر دما و رطوبت به اندازه مطلوب و همچنین چرخش و تهویه مناسب برای جوجه کشی تامین نشود ، جوجه کشی موفقیت آمیز نخواهد بود. در این مقاله قصد داریم شما را با تعاریف و شرایط مناسب برای جوجه کشی آشنا کرده و دما و رطوبت مطلوب برای جوجه کشی از انواع پرندگان را ارائه کنیم.

جدول دما و رطوبت جوجه کشی | جدول زمان بندی جوجه کشی انواع تخم ها :

در لیست زیر جدول دما و رطوبت جوجه کشی هر پرنده و دوران جوجه کشی و همچنین زمان ستر و هچر و کل دوره جوجه کشی لیست گردیده است.

نکته ۱ : در برخی از طیور به دلیل تفاوت در نژاد ها ، طول دوره جوجه کشی متفاوت می باشد. در نژاد های سنگین تر این مقدار بیشترین و در سبکتر کمترین خواهد بود.
نکته ۲ : روز انتقال به هچر ، ۳ روز قبل از روز پایانی است . برای تمامی پرنده ها این مورد رو در نظر بگیرد . منظور از ۳ روز ، ۳ روز کامل هست. برای مثال در مرغ ، روز ۱۹ ام ، روز ۲۰ ام و روز ۲۱ ام ، جمعا سه روز کامل میشود . پس تخم ها در ابتدای روز ۱۹ ام به هچر منتقل میشن.
نکته ۳ : اگر اطلاع دقیق از نژاد ندارید ، میانگین روز هچر رو در نظر بگیرید و اگر مشاهده کردید که پرنده زودتر نوک زده ، تخم ها رو منتقل به هچر .
نام پرنده دما ستر رطوبت ستر دما هچر رطوبت هچر طول جوجه کشی
مرغ ۳۷.۵ ۶۰ ۳۷.۲ ۷۰  ۲۱ روز
بوقلمون ۳۸ ۶۰ ۳۷.۲ ۷۰ ۲۸
اردک ۳۸ ۶۵ ۳۷.۲ ۷۵ ۲۸
غاز ۳۸ ۶۵ ۳۷.۲ ۷۵ ۳۰
بلدرچین ۳۷.۷ ۶۵ ۳۷.۲ ۷۰ ۱۷
قرقاول ۳۷.۶ ۶۵ ۳۷.۲ ۷۵ ۲۵
شترمرغ ۳۶.۳ ۲۵ ۳۶.۶ ۳۰ ۴۲
کبک ۳۷.۵ ۶۰ ۳۷ ۷۰ ۲۴
کبوتر ۳۷.۵ ۶۰ ۳۷ ۷۰ ۱۷-۱۹
قو ۳۷.۵ ۶۵ ۳۷ ۷۵ ۳۵-۴۱
مرغ عشق ۳۷.۵ ۶۳ ۳۷.۲ ۷۵ ۱۸-۲۰
مرغ مینا ۳۸ ۶۰ ۳۷.۵ ۷۰ ۱۷-۱۸
عروس هلندی ۳۷.۵ ۶۰ ۳۷.۲ ۷۰ ۲۰-۲۱
کاسکو ۳۷.۵ ۶۳ ۳۷.۲ ۷۵ ۲۸
کاکادو ۳۷.۵ ۶۰ ۳۷.۲ ۷۵ ۳۰
ماکائو ۳۷.۵ ۶۳ ۳۷.۲ ۷۵ ۲۴-۲۸
فنچ ۳۷.۵ ۵۸ ۳۷.۲ ۷۰ ۱۲-۱۴
قناری ۳۸ ۶۰ ۳۷.۲ ۷۲ ۱۴
طاووس ۳۷.۷ ۶۵ ۳۷.۲ ۷۵ ۲۷-۳۰
مرغ گینه ای ۳۷.۵ ۶۰ ۳۷.۲ ۶۵ ۲۶-۲۸

مرحله ستر در جوجه کشی :

مرحله ستر اولین مرحله در جوجه کشی از تخم های نطفه دار پرندگان است. در جدول دما و رطوبت جوجه کشی انتهای مطلب می توانید طول دوره ستر هر پرنده را مشاهده کنید.در این مرحله که ۳ روز ماقبل آخر جوجه کشی است ، به دلیل دمای مناسب نطفه از فاز گازی به فاز مایع و سپس به فاز جامد تبدیل می شود. در مرحله ستر جنین تشکیل شده با تغذیه از کیسه زرده رشد و نمو پیدا می کند و از کیسه هوایی تخم ها تنفس می کند.

مرحله هچر در جوجه کشی :

در مرحله هچر که ۳ روز آخر جوجه کشی محسوب می شود ، جوجه در داخل تخم به اندازه کافی رشد کرده و آماده خروج از تخم است. در جدول دما و رطوبت جوجه کشی انتهای مطلب می توانید طول دوره هچر هر پرنده را مشاهده کنید.جوجه در این مرحله به پوسته تخم نوک زده و و آن را می می شکند و خارج می شود.

شرایط مناسب برای جوجه کشی :

۱- دما :

دما و حرارت برای تبدیل نطفه به فازهای مختلف و رشد جنین ضروری است. دمای مناسب برای مرحله ستر پرندگان به صورت عمومی حدود ۳۷.۷ درجه سانتی گراد است. جوجه کشی از تخم های نطفه دار نسبت به دما بسیار حساس است به طوری که افزایش یا کاهش یک درجه ای دما از دمای مطلوب می تواند منجر به تلف شدن تخم های نطفه دار شود. در مرحله هچر که جوجه ها به اندازه کافی رشد کرده اند و در حال خروج از تخم هستند ، دما مقدار اندکی و در حد چند دهم درجه سانتی گراد کاهش پیدا می کند.

۲- رطوبت :

رطوبت نیز از المان های مورد نیاز برای جوجه کشی است. میزان مطلوب رطوبت برای انواع پرندگان به صورت عمومی بین ۵۵ تا ۶۵ درصد است. توجه داشته باشید که رطوبت کمتر از این میزان می تواند منجر به تبخیر بیش از اندازه محتویات تخم و کاهش اندازه کیسه هوایی شده و تنفس جنین را با مشکل مواجه کند. این معضل می تواند منجر به تلف شدن جنین در داخل تخم های نطفه دار شود.

رطوبت بالا نیز می تواند برای هچ شدن جوجه ها مشکل ساز باشد. اگر رطوبت به اندازه خیلی زیاد باشد ، منجر به غرق شدگی و یا خفگی جوجه ها می شود. رطوبت در مرحله هچر باید به حداکثر میزان خود برسد. زیرا در این مرحله جوجه ها در حال نوک زدن به پوسته و شکستن آن هستند و رطوبت بالا می تواند منجر به مرطوب شدن پوسته و شکستن راحت آن توسط جوجه ها شود.

۳- چرخش تخم ها

همانطور که اشاره شد ، جنین در مرحله ستر در حال رشد است. بنابراین برای جلوگیری از چسبیدن آن به پوسته باید تخم ها هر ۴ تا ۶ ساعت یکبار به صورت کامل چرخانده شوند در غیر این صورت جنین تشکیل می شود ولی به پوسته می چرخد و در زمان هچ نمی تواند از تخم خارج شود. در مرحله هچر چرخش تخم ها باید متوقف شود.

۴- تهویه و اکسیژن رسانی

پوسته تخم ها دارای هزاران منافذ کوچک هستند که از طریق آن ها اکسیژن را جذب کرده و دی اکسید کربن را دفع می کنند. بنابراین برای تامین اکسیژن و دفع دی اکسید کربن باید تهویه یا سیرکولاسیون هوا به صورت مناسب در داخل دستگاه جوجه کشی انجام بگیرد.

جدول دما و رطوبت جوجه کشی در طیور 2

ممکن است شما دوست داشته باشید
549 نظرات
  1. احمد عامری می گوید

    سلام دستگاه ایزباتور۶ رو به سه راهی یا به سه راهی حفاظت جان بزنیم مشکلی نداره

    1. Admin می گوید

      سلام
      بهتره مستقیم به پریز متصل بشه

  2. محمد می گوید

    سلام وقت بخیر خسته نباشید ببخشید من دستگاه ایزی باتور ۲ گرفتم تخمه مرغ گذاشتم حالت دستگاه رو بردم روی دستی والان که گذاشتم روی حالت دستی هر دو سه ساعت یا کمتر یا بیشتر خودش خاموش روشن میشه مشکل چی می‌تونه باشه

    1. Admin می گوید

      سلام
      خاموش روشن میشه ؟ فیلم های اموزشی رو دیدی ؟ برقت مشکلی نداره ؟ اگه به سه راهی وصل کردی ، از سه راهی خاموش کن و مستقیم بزن به برق
      اگرم نه که با خدمات پس از فروش تماس بگیر عکس اینا بفرس برات توضیح بدن

  3. محمد می گوید

    سلام داداش یه سوال داشتم من دستگاه ۳۳۶ تایی دارم میتونم هم زمان از تخم بوقلمون و مرغ و کاسکو
    جوجه کشی کنم ؟ باید دما رو کاری کنم ؟
    لطفا راهنمایی کنید .

    1. Admin می گوید

      سلام
      بوقلمون و مرغ اوکی هست ولی کاسکو خیر
      در مورد دما هم متوسط دمای دو تارو در نظر بگیر و در زمان هچر ، مرغ رو منتقل کن به قسمت ستر هچر همزمان

  4. علی می گوید

    سلام من دستگاه اتومات ایزی باتور دو دارم خودش میره رو هچر یانه

    1. Admin می گوید

      سلام
      نه باید دستی اینکارو بکنی ویدیوهای اموزشی دستگاه رو مشاهده کن ، دستگاه در تاریخ مشخصه پیغام میده

  5. ناشناس می گوید

    سلام خسته نباشید من دستگاه اسکندری خریدم رطوبت از ۵۰ بالا نمیره چیکار کنم ؟

    1. Admin می گوید

      سلام
      اگه خانگی هست پلاک هوا رو بزار
      رطوبت محیط رو هم تنظیم کن

  6. ج می گوید

    سلام وقت بخير
    میخواستم از پرنده مرغ و بلدرچین ستر و هچر همزمان داشته باشم با دستگاه ایزی باتور ۲ دما و رطوبت رو باید رو چند انتخاب کنم؟

    1. Admin می گوید

      سلام
      پرنده ها از نظر شرایط مشابه هم هستن ، دما و رطوبت رو کاری نداشته باش و مقدار معمول گفته شده برای مرغ رو بزار
      فقط حواست باشه که روز ۱۵ تخم های بلدرچین رو منتقل کن به هچر
      برای مرغ انتهای روز ۱۸ خواهد بود این مورد که اون زمان هم بلدرچینا دراومدن یا دارن درمیان

  7. Saeid می گوید

    سلام ببخشیداقای اسکندری من یه دستگاه سبک میخام چجوری بایدباهاتون ارتباط برقرارکنم؟ یه شماره میزارین

    1. Admin می گوید

      سلام و وقت بخیر
      با کارشناسان ما در تماس باشید کامل راهنماییتون میکنن :
      ۰۹۱۴۴۴۸۵۵۹۰ مهندس علیزاده

  8. S می گوید

    سلام وقت بخیر ببخشید اگه داخل دستگاه جوجه کشی بوی کُلُر بده مشکلی پیش میاد ؟

    1. Admin می گوید

      سلام
      صدردصد مشکل داره
      یکم باز کن درب رو بزار بو کمتر بشه

      1. محمدشیخ می گوید

        سلام خسته نباشد من جوجه کشی غاز شروع کردم الان روز ۱۱هستش دیروز برق ۱۲ساعت قطع شد ولی من داخل اتاق نگهداری دستگاهو به ۳۸ رساندم که چیزشون نشد آیا امکان داره جوجه تلف شده باشه ،درضمن موقع نطفه سنجی داخل تخم یه چیزی تکون میخوره ،خواهشا زود پاسخ بدهید مممنون

        1. Admin می گوید

          سلام
          اگه دما اوکی بوده باشه خیر مشکلی پیش نمیاد

  9. Sobhan می گوید

    سلام خسته نباشید ببخشید اگه در دوران هچ رطوبت بیشتر از ۷۵ کنیم مشکلی پیش میاد و این که تخم های طوطی سان ها حساسیت بیشتری از نظر دما و رطوبت دارن ؟

    1. Admin می گوید

      سلام
      بهتره طبق استانداردش پیش برید
      طوطی سان ها بله حساس تر هستن بخصوص به چرخش

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس