044.32346612 044.32387133 09144485590 09143403463

خانه » بلاگ » مقالات » جدول دما و رطوبت جوجه کشی | آموزش جوجه کشی از پرندگان

جدول دما و رطوبت جوجه کشی | آموزش جوجه کشی از پرندگان

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars | 3 امتیاز | میانگین 5٫00 از 5
Loading...
image_pdfimage_print

جدول دما و رطوبت جوجه کشی

جدول دما و رطوبت جوجه کشی : جوجه کشی از پرندگان مختلف مدت زمان متفاوتی دارد که به آن طول دوران جوجه کشی گفته می شود. جوجه کشی از تخم های نطفه دار هر پرنده ای از دو مرحله ستر و هچر تشکیل شده است. فرایند جوجه درآوری از تخم های نطفه دار پرندگان نیازمند فراهم نمودن دما و رطوبت مطلوب جوجه کشی است. اگر دما و رطوبت به اندازه مطلوب و همچنین چرخش و تهویه مناسب برای جوجه کشی تامین نشود ، جوجه کشی موفقیت آمیز نخواهد بود. در این مقاله قصد داریم شما را با تعاریف و شرایط مناسب برای جوجه کشی آشنا کرده و دما و رطوبت مطلوب برای جوجه کشی از انواع پرندگان را ارائه کنیم.

 

جدول دما و رطوبت جوجه کشی
جدول دما و رطوبت جوجه کشی

مرحله ستر در جوجه کشی :

مرحله ستر اولین مرحله در جوجه کشی از تخم های نطفه دار پرندگان است. در جدول دما و رطوبت جوجه کشی انتهای مطلب می توانید طول دوره ستر هر پرنده را مشاهده کنید.در این مرحله که 3 روز ماقبل آخر جوجه کشی است ، به دلیل دمای مناسب نطفه از فاز گازی به فاز مایع و سپس به فاز جامد تبدیل می شود. در مرحله ستر جنین تشکیل شده با تغذیه از کیسه زرده رشد و نمو پیدا می کند و از کیسه هوایی تخم ها تنفس می کند.

مرحله هچر در جوجه کشی :

در مرحله هچر که 3 روز آخر جوجه کشی محسوب می شود ، جوجه در داخل تخم به اندازه کافی رشد کرده و آماده خروج از تخم است. در جدول دما و رطوبت جوجه کشی انتهای مطلب می توانید طول دوره هچر هر پرنده را مشاهده کنید.جوجه در این مرحله به پوسته تخم نوک زده و و آن را می می شکند و خارج می شود.

شرایط مناسب برای جوجه کشی :

1- دما :
دما و حرارت برای تبدیل نطفه به فازهای مختلف و رشد جنین ضروری است. دمای مناسب برای مرحله ستر پرندگان به صورت عمومی حدود 37.7 درجه سانتی گراد است. جوجه کشی از تخم های نطفه دار نسبت به دما بسیار حساس است به طوری که افزایش یا کاهش یک درجه ای دما از دمای مطلوب می تواند منجر به تلف شدن تخم های نطفه دار شود. در مرحله هچر که جوجه ها به اندازه کافی رشد کرده اند و در حال خروج از تخم هستند ، دما مقدار اندکی و در حد چند دهم درجه سانتی گراد کاهش پیدا می کند.

2- رطوبت :
رطوبت نیز از المان های مورد نیاز برای جوجه کشی است. میزان مطلوب رطوبت برای انواع پرندگان به صورت عمومی بین 55 تا 65 درصد است. توجه داشته باشید که رطوبت کمتر از این میزان می تواند منجر به تبخیر بیش از اندازه محتویات تخم و کاهش اندازه کیسه هوایی شده و تنفس جنین را با مشکل مواجه کند. این معضل می تواند منجر به تلف شدن جنین در داخل تخم های نطفه دار شود.
رطوبت بالا نیز می تواند برای هچ شدن جوجه ها مشکل ساز باشد. اگر رطوبت به اندازه خیلی زیاد باشد ، منجر به غرق شدگی و یا خفگی جوجه ها می شود. رطوبت در مرحله هچر باید به حداکثر میزان خود برسد. زیرا در این مرحله جوجه ها در حال نوک زدن به پوسته و شکستن آن هستند و رطوبت بالا می تواند منجر به مرطوب شدن پوسته و شکستن راحت آن توسط جوجه ها شود.

3- چرخش تخم ها
همانطور که اشاره شد ، جنین در مرحله ستر در حال رشد است. بنابراین برای جلوگیری از چسبیدن آن به پوسته باید تخم ها هر 4 تا 6 ساعت یکبار به صورت کامل چرخانده شوند در غیر این صورت جنین تشکیل می شود ولی به پوسته می چرخد و در زمان هچ نمی تواند از تخم خارج شود. در مرحله هچر چرخش تخم ها باید متوقف شود.

4- تهویه و اکسیژن رسانی
پوسته تخم ها دارای هزاران منافذ کوچک هستند که از طریق آن ها اکسیژن را جذب کرده و دی اکسید کربن را دفع می کنند. بنابراین برای تامین اکسیژن و دفع دی اکسید کربن باید تهویه یا سیرکولاسیون هوا به صورت مناسب در داخل دستگاه جوجه کشی انجام بگیرد.

 

جدول دما و رطوبت جوجه کشی | جدول زمان بندی جوجه کشی انواع تخم ها :

در لیست زیر جدول دما و رطوبت جوجه کشی هر پرنده و دوران جوجه کشی و همچنین زمان ستر و هچر و کل دوره جوجه کشی لیست گردیده است.برای مشاهده بدون نیاز به اینترنت جدول زیر روی این لینک ( جدول زمان بندی جوجه کشی ) کلیک کنید.دانلود فایل PDF جدول دما و رطوبت در جوجه کشی .

دمای مناسب در زمان هچری در این روز گردش تخم متوقف گردد درصد رطوبت نسبی در زمان ستری دمای مناسب در زمان ستری کل دوره جوجه کشی نوع تخم پرنده
37.2 11 55-61 38 13-14 قناری
37 18 57-60 37.5-37.6 21 انواع مرغ
37.2 15-18 58-63 37.5 18-20 کوکاتیل
37.2 20-27 58-63 37.5 22-30 کوکاتو
37.2 25 58-63 37.5 28 کونور
37 12 58 37.5 14 فاخته
37 25 58-63 37.5 28 اردک-مشترک
37 31-33 58-63 37.5 35-37 اردک مسکوی
37.2 12 58-63 37.5 14 فنچ و سهره
37 27 63 37.5 30 غاز داخلی
37 20-27 63 37.5 22-30 انواع غاز
37.2 22 52-58 37.5 24-25 باقرقره
37 25 52-57 37.5 28 مرغ گینه ای
37.2 20-22 58-63 37.5 22-25 مرغ عشق
37.2 23-25 58-63 37.5 26-28 ماکائو
37.2 12 55-61 38 14 مینا
37.2 15-23 58-63 37.5 18-26 پاراکیت
37.2 15-25 58-63 37.5 18-28 طوطی
37.2 25 58-63 37.5 28 کاسکو
37.2 20 63 37.7 23-24 کبک چوکار
37 25-26 58-63 37.5 28-29 طاووس
37.2 18-20 58-63 37.5 21-23 پتارمیگان
37.2 17-18 58-63 37.5 20-21 کلاغ سیاه
37.2 21 57-62 37.7 24-25 قرقاول حلفه گردن
37.2 20 58-63 37.5 23 قرقاول طلایی
37.2 20-25 57-62 37.7 23-28 قرقاول مختلف
37.2 14 61 38 17-19 کبوتر
37.2 21 52-57 37.5 23 بلدرچین
37.2 15 57-62 37.7 17-18 بلدرچین  ژاپنی
37.2 30-33 58-63 37.5 33-37 قو
37 25 52-57 37.5 28 بوقلمون
36.3 47 24-35 36.3 49-50 شتر مرغ  استرالیایی

 

 

مطالب مفید دیگر در صنعت جوجه کشی :

مدیر سایت
دیدگاه کاربران 7 دیدگاه
  • مرتضی 10 مهر 1397 / 11:56:16

    سلام خدا قوت دماوند گرم

  • زهرا 24 اردیبهشت 1397 / 9:19:01

    واقعا ازتون ممنونم

  • شهين 24 اردیبهشت 1397 / 12:20:05

    واقعا ازتون ممنونم

  • نجمه 24 اردیبهشت 1397 / 10:38:57

    ممنون بابت اطلاع رساني.

  • محسن 21 اردیبهشت 1397 / 12:27:53

    عالي….

  • سروش 20 اردیبهشت 1397 / 7:30:10

    besyar aali bood

  • لاله 19 اردیبهشت 1397 / 6:57:57

    دم شما گرم….

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

به این نوشته امتیاز دهید :