حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

جدول دما و رطوبت جوجه کشی | آموزش جوجه کشی از پرندگان

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره | 11 امتیاز | میانگین 2٫27 از 5
Loading...
image_pdf
جدول دما و رطوبت جوجه کشی

جدول دما و رطوبت جوجه کشی

جدول دما و رطوبت جوجه کشی : جوجه کشی از پرندگان مختلف مدت زمان متفاوتی دارد که به آن طول دوران جوجه کشی گفته می شود. جوجه کشی از تخم های نطفه دار هر پرنده ای از دو مرحله ستر و هچر تشکیل شده است. فرایند جوجه درآوری از تخم های نطفه دار پرندگان نیازمند فراهم نمودن دما و رطوبت مطلوب جوجه کشی است. اگر دما و رطوبت به اندازه مطلوب و همچنین چرخش و تهویه مناسب برای جوجه کشی تامین نشود ، جوجه کشی موفقیت آمیز نخواهد بود. در این مقاله قصد داریم شما را با تعاریف و شرایط مناسب برای جوجه کشی آشنا کرده و دما و رطوبت مطلوب برای جوجه کشی از انواع پرندگان را ارائه کنیم.

 

جدول دما و رطوبت جوجه کشی
جدول دما و رطوبت جوجه کشی

مرحله ستر در جوجه کشی :

مرحله ستر اولین مرحله در جوجه کشی از تخم های نطفه دار پرندگان است. در جدول دما و رطوبت جوجه کشی انتهای مطلب می توانید طول دوره ستر هر پرنده را مشاهده کنید.در این مرحله که 3 روز ماقبل آخر جوجه کشی است ، به دلیل دمای مناسب نطفه از فاز گازی به فاز مایع و سپس به فاز جامد تبدیل می شود. در مرحله ستر جنین تشکیل شده با تغذیه از کیسه زرده رشد و نمو پیدا می کند و از کیسه هوایی تخم ها تنفس می کند.

مرحله هچر در جوجه کشی :

در مرحله هچر که 3 روز آخر جوجه کشی محسوب می شود ، جوجه در داخل تخم به اندازه کافی رشد کرده و آماده خروج از تخم است. در جدول دما و رطوبت جوجه کشی انتهای مطلب می توانید طول دوره هچر هر پرنده را مشاهده کنید.جوجه در این مرحله به پوسته تخم نوک زده و و آن را می می شکند و خارج می شود.

شرایط مناسب برای جوجه کشی :

1- دما :
دما و حرارت برای تبدیل نطفه به فازهای مختلف و رشد جنین ضروری است. دمای مناسب برای مرحله ستر پرندگان به صورت عمومی حدود 37.7 درجه سانتی گراد است. جوجه کشی از تخم های نطفه دار نسبت به دما بسیار حساس است به طوری که افزایش یا کاهش یک درجه ای دما از دمای مطلوب می تواند منجر به تلف شدن تخم های نطفه دار شود. در مرحله هچر که جوجه ها به اندازه کافی رشد کرده اند و در حال خروج از تخم هستند ، دما مقدار اندکی و در حد چند دهم درجه سانتی گراد کاهش پیدا می کند.

2- رطوبت :
رطوبت نیز از المان های مورد نیاز برای جوجه کشی است. میزان مطلوب رطوبت برای انواع پرندگان به صورت عمومی بین 55 تا 65 درصد است. توجه داشته باشید که رطوبت کمتر از این میزان می تواند منجر به تبخیر بیش از اندازه محتویات تخم و کاهش اندازه کیسه هوایی شده و تنفس جنین را با مشکل مواجه کند. این معضل می تواند منجر به تلف شدن جنین در داخل تخم های نطفه دار شود.
رطوبت بالا نیز می تواند برای هچ شدن جوجه ها مشکل ساز باشد. اگر رطوبت به اندازه خیلی زیاد باشد ، منجر به غرق شدگی و یا خفگی جوجه ها می شود. رطوبت در مرحله هچر باید به حداکثر میزان خود برسد. زیرا در این مرحله جوجه ها در حال نوک زدن به پوسته و شکستن آن هستند و رطوبت بالا می تواند منجر به مرطوب شدن پوسته و شکستن راحت آن توسط جوجه ها شود.

3- چرخش تخم ها
همانطور که اشاره شد ، جنین در مرحله ستر در حال رشد است. بنابراین برای جلوگیری از چسبیدن آن به پوسته باید تخم ها هر 4 تا 6 ساعت یکبار به صورت کامل چرخانده شوند در غیر این صورت جنین تشکیل می شود ولی به پوسته می چرخد و در زمان هچ نمی تواند از تخم خارج شود. در مرحله هچر چرخش تخم ها باید متوقف شود.

همچنین بخوانید :
تغذیه کبوتر به طور صحیح

4- تهویه و اکسیژن رسانی
پوسته تخم ها دارای هزاران منافذ کوچک هستند که از طریق آن ها اکسیژن را جذب کرده و دی اکسید کربن را دفع می کنند. بنابراین برای تامین اکسیژن و دفع دی اکسید کربن باید تهویه یا سیرکولاسیون هوا به صورت مناسب در داخل دستگاه جوجه کشی انجام بگیرد.

 

جدول دما و رطوبت جوجه کشی | جدول زمان بندی جوجه کشی انواع تخم ها :

در لیست زیر جدول دما و رطوبت جوجه کشی هر پرنده و دوران جوجه کشی و همچنین زمان ستر و هچر و کل دوره جوجه کشی لیست گردیده است.برای مشاهده بدون نیاز به اینترنت جدول زیر روی این لینک ( جدول زمان بندی جوجه کشی ) کلیک کنید.دانلود فایل PDF جدول دما و رطوبت در جوجه کشی .

برای نمایش کامل جدول ، صفحه را به راست و چپ بکشید.

دمای مناسب در زمان هچریدر این روز گردش تخم متوقف گردددرصد رطوبت نسبی در زمان ستریدمای مناسب در زمان ستریکل دوره جوجه کشینوع تخم پرنده
37.21155-613813-14قناری
371857-6037.5-37.621انواع مرغ
37.215-1858-6337.518-20کوکاتیل
37.220-2758-6337.522-30کوکاتو
37.22558-6337.528کونور
37125837.514فاخته
372558-6337.528اردک-مشترک
3731-3358-6337.535-37اردک مسکوی
37.21258-6337.514فنچ و سهره
37276337.530غاز داخلی
3720-276337.522-30انواع غاز
37.22252-5837.524-25باقرقره
372552-5737.528مرغ گینه ای
37.220-2258-6337.522-25مرغ عشق
37.223-2558-6337.526-28ماکائو
37.21255-613814مینا
37.215-2358-6337.518-26پاراکیت
37.215-2558-6337.518-28طوطی
37.22558-6337.528کاسکو
37.2206337.723-24کبک چوکار
3725-2658-6337.528-29طاووس
37.218-2058-6337.521-23پتارمیگان
37.217-1858-6337.520-21کلاغ سیاه
37.22157-6237.724-25قرقاول حلفه گردن
37.22058-6337.523قرقاول طلایی
37.220-2557-6237.723-28قرقاول مختلف
37.214613817-19کبوتر
37.22152-5737.523بلدرچین
37.21557-6237.717-18بلدرچین  ژاپنی
37.230-3358-6337.533-37قو
372552-5737.528بوقلمون
36.34724-3536.349-50شتر مرغ  استرالیایی

 

 

مطالب مفید دیگر در صنعت جوجه کشی :

مدیر سایت
انجمن جوجه کشی فارسی
دیدگاه کاربران 29 دیدگاه
  • محمد مهدی 27 مهر 1398 / 7:03:25
    0 0

    من رطوبت سنجم روی 45 هستش ولی روی تخم مرغ ها آب جمع شده. اشکال نداره

    • کارشناس وب سایت 28 مهر 1398 / 8:21:13
      0 0

      بهتره دما و رطوبت داخل دستگاه را بالا ببرید، تا اب بر روی تخم ها جمع نشود
      ماندن طولانی مدت اب بر روی تخم ها باعث خرابی آن خواهد شد.

  • مصطفی 24 شهریور 1398 / 7:45:15
    2 0

    با سلام دوره ستر بوقلمون همه میگن ۲۵ روز یعنی ۲۵ روز کامل یا اول روز ۲۵ منظورم لینه که ۲۴ روز تموم شد برم داخل هچ یا ۲۵ روز تموم شد .باتشکر

  • محمد 17 تیر 1398 / 9:22:49
    5 0

    سلام…
    رطوبت دستگاه روی 64% است برای تخم مرغ لاری مشکلی پیش نمیاد؟

  • s.n.8 9 تیر 1398 / 9:13:44
    7 3

    رطوبت کاهش پیدا کنه چجوری دوباره افزایش بدیمش؟

  • متین 4 تیر 1398 / 7:32:17
    6 2

    سلام من یک دماسنج tfaمعمولی آلمانی خریدم اگر دما روی 37درجه باشه نیازی نیست که نگاه به رطوبت کنم؟

    • کارشناس وب سایت 8 تیر 1398 / 10:18:15
      4 1

      رطوبتنیز به اندازه دما مهم است، پیشنهاد می کنیم از رطوبت سنج نیز استفاده کنید.

  • ابوذر 20 خرداد 1398 / 9:03:33
    3 1

    سلام
    برای مرغ این دما که گفتید۳۷/۶حداکسر دماست
    یا این که روی این دما تنظیم کنیم

  • آقا نیکی 17 خرداد 1398 / 5:13:10
    6 1

    سلام .
    به منظور ستر و هچر همزمان در دستگاه ۹۶ تایی برای مرغ شاخدار
    دما و رطوبت را روی چند تنظیم‌کنم؟

    • کارشناس وب سایت (احمدی) 18 خرداد 1398 / 9:20:16
      0 1

      برای دریافت راهنمایی با خدمات پس از فروش تماس بگیرید
      04432387787

  • m.sh 9 خرداد 1398 / 12:03:49
    0 1

    سلام
    دستگاه بخار دستگاه من حدود۳،۲ ساعت آب نداشته و بخار توی دستگاه نمیرفته…
    آیا مشکلی برا تخم بوقلمون ها پیش میاد؟؟

    • مدیر سایت 11 خرداد 1398 / 10:56:18
      1 2

      سلام
      خیر ، فرایند رو ادامه بدید.

  • امیرحسین 31 فروردین 1398 / 5:50:09
    0 1

    سلام در جدول اولی برای پرنده مرغ دما را ۳۷.۷ زده اما در جدول دومی ۳۷.۶ زده و من نمیدانم کدام گزینه صحیح است لطفا راهنمایی کنید . باتشکر

    • کارشناس وب سایت (احمدی) 2 اردیبهشت 1398 / 4:40:40
      2 1

      تفاوت 0.1 درجه هیچ مشکلی برای جوجه کشی ایجاد نمی کند.

  • امیر 11 اسفند 1397 / 3:29:46
    9 1

    با سلام خدمت دوستان عزیز سوال ی داشتم آیا اگه در دوران ستر رطوبت بین 54 تا50 درصد باشد آیا برای تخمها مشکل پیش مباد؟؟؟؟

  • امیر 6 اسفند 1397 / 1:50:37
    7 2

    ببخشید دمای دماسنج من بالای ۱۰۰هست یه cهم جلوی صد هست منظورش چیه و درشمن منظورش از رفتن بالای صد چه

  • مهدی 3 اسفند 1397 / 12:02:12
    0 3

    سلام اگه در مدت ستر غاز محلی رطوبت 68 باشه مشکل ایجاد میکنه؟

    • مدیر سایت 6 اسفند 1397 / 9:25:18
      3 4

      سلام
      اگر مدت زمان طولانی این فرایند ادامه داشته باشه ، بله به جنین داخل تخم ها آسیب وارد میشه.

  • امیر 16 دی 1397 / 2:34:26
    1 2

    ببخسید این دما بر حسب سلسیوس تنظیم کنم یا فارن هایت

  • سهیل 28 آبان 1397 / 12:35:05
    1 2

    با سلام چرا در زمان هچ جوجه هام میمیرن وقتی تخمو نوک میزنن میشکونن همون جا میمیرن لطفا راهنمایی کنین با تشکر

    • مدیر سایت 12 آذر 1397 / 8:54:11
      3 2

      با سلام
      اگر یک سری از جوجه ها از تخم بیرون می آن و یک سری این حالتی که میگید میشن ، احتمال زیاد اینه که زرده تخم ها ضعیف و تخم های نطفه دار ضعیفی بودند.
      مورد بعدی که می تونه باعث این حالت بشه ، سفت بودن بیش از حد پوسته تخم که می تونه برگرده به کمبود رطوبت یا باز بسته کردن بیش از حد درب دستگاه بخصوص در دوران هچ.
      این رو هم دقت داشته باشید در طول دوران جوجه کشی وقتی به زمان هچ میرسید و یک سری جوجه ها از تخم بیرون می آن ، صبر کنید تا جوجه کاملا خشک بشه و در این مدت جوجه های دیگه هم از تخم بیرون بیان و سریع جوجه ها رو با باز کردن درب دستگاه از اون خارج نکنید.

  • مرتضی 10 مهر 1397 / 11:56:16
    3 3

    سلام خدا قوت دماوند گرم

  • زهرا 24 اردیبهشت 1397 / 9:19:01
    1 2

    واقعا ازتون ممنونم

  • شهين 24 اردیبهشت 1397 / 12:20:05
    0 3

    واقعا ازتون ممنونم

  • نجمه 24 اردیبهشت 1397 / 10:38:57
    2 2

    ممنون بابت اطلاع رساني.

  • محسن 21 اردیبهشت 1397 / 12:27:53
    0 2

    عالي….

  • سروش 20 اردیبهشت 1397 / 7:30:10
    1 2

    besyar aali bood

  • لاله 19 اردیبهشت 1397 / 6:57:57
    0 4

    دم شما گرم….

    • محمود 26 تیر 1398 / 9:48:06
      4 0

      من مرغ عشق دارم بیرون هستند و تخم کردن. الان هوا خیلی گرم شده حدود 40 درجه . تخم ها چی میشن. ?

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X