مقایسه گوشت مرغ، بوقلمون، بلدرچین | کدام مغذی تر است؟

مصرف گوشت سفید برای انسان برای تامین نیازهای بدنی همواره توصیه میشود. همچنین پیشنهاد میشود که از گوشت سفید به جای گوشت قرمز استفاده شود. مهمترین دلایل این جایگزینی، چربی پایین و هضم راحت تر گوشت سفید نسبت به گوشت قرمز است.

گوشت سفید انواع مختلفی دارد و گوشتهای مرغ، ماهی، بوقلمون و بلدرچین و… را شامل میشود. در این مقاله از وبسایت چیکن دیوایس سعی شده به مقایسه گوشت مرغ، بوقلمون، بلدرچین و اینکه کدام برای انسان مغذی تر است، پرداخته شود.

ویژگی های گوشت مرغ

ویژگی های گوشت مرغ - چیکن دیوایس

گوشت مرغی که به بازار عرضه میشوند، در مرغداری ها پرورش می یابند. این مرغ ها برای داشتن رشد سریع، تحت تاثیر تزریق هورمون قرار میگیرند. همچنین مرغ های پرورشی در فضای بسته رشد میکنند و طبیعت را حس نمیکنند و تحرک ندارند.

علاوه بر این، همواره آنتی بیوتیکهای متعددی به مرغ ها در مرغداری ها تزریق میشود.

همه این موارد موجب شده تا کیفیت گوشت مرغ تا حد بالایی پایین آید. با تمام اینها، گوشت مرغ همواره یکی از پر مصرف ترین گوشتها محسوب میشود. همچنین با وجود این ویژگیها، گوشت مرغ باز هم گزینه مناسب تری از گوشت قرمز برای مصرف است. مهمترین ویژگی های گوشت مرغ به شرح زیر هستند:

  • در بر دارنده انواع ویتامین ها، پروتئین، آهن، فسفر، کلسیم، تیامین، نیاسین و… است.
  • پوست آن حجم بالایی از چربی را دارد که برای پخت باید جدا شود.
  • از کالری پایینی برخوردار است و آنچنان موجب افزایش وزن نمیشود.
  • در افزایش استحکام استخوانها موثر است.

مرغی که طبیعی بوده و در مزارع سالم تغذیه و رشد کند، قطعا خواص بی نظیری خواهد داشت. از این رو، توصیه میشود تا جایی که ممکن است، به جای گوشت مرغ پرورشی، گوشت مرغ طبیعی تهیه کرد.

ویژگی های گوشت بوقلمون

ویژگی های گوشت بوقلمون - چیکن دیوایس

گوشت بوقلمون نیز در دسته گوشتهای سفید قرار میگیرد. این گوشت خود به دو دسته گوشت سفید و تیره تقسیم میشود. گوشت بوقلمون سفید همواره دارای خواص معدنی و مغذی متعددی نسبت به گوشت بوقلمون تیره است. مهمترین ویژگی های گوشت بوقلمون به شرح زیر است.

  • دارای چربی بسیار پایینی در مقایسه با گوشت مرغ و گوشت بلدرچین است.
  • کالری پایینی دارد.
  • حجم گوشت بوقلمون در حین پخت کم نمیشود. یادتان باشد که این گوشت کمی دیرپز است.
  • منبع کاملی از انواع ویتامین ب است.
  • چربی قسمت ران گوش بوقلمون از قسمت سینه آن بیشتر است.
  • دارای میزان بالایی از ویتامین A است.
  • حجم فسفر بالایی دارد.
  • تاثیر بسیاری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
  • بهترین گوشت برای استفاده در فصل سرما است.
  • با خیال راحت میتوان در برنامه غذایی کودکان قرار داد. برای کودکان بسیار مفید است.
  • میتواند مشکلات بی خوابی را برطرف کند.
  • سرشار از سروتونین و سلنیوم است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند.
  • برای بیماران دیابتی هیچ ضرری نداشته و حتی مفید است.
  • غنی از انواع اسیدآمینه است.

ویژگی های گوشت بلدرچین

ویژگی های گوشت بلدرچین - چیکن دیوایس

بلدرچین جایگاه مناسبی در جدول درجه بندی انواع گوشتها دارد. این گوشت خواص فوق العاده ای دارد و برای سلامتی بدن بسیار مفید است. برخی از ویژگی های گوشت بلدرچین به شرح زیر است:

  • دارای پروتئین بیشتری نسبت به گوشت مرغ است.
  • نسبت به گوشت مرغ از چربی کمتری برخوردار است.
  • حجم سدیم بسیار پایینی دارد.
  • برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا مناسب تر است.
  • حاوی فسفر و روی بوده و روی سلامت و تقویت مغز بسیار تاثیرگذار است.
  • مواد مغذی مفیدی به بدن میرساند و یک آنتی اکسیدان برای بدن محسوب میشود.
  • باعث تقویت عضلات بدنی میشود.
  • بهترین نوع گوشت سفید محسوب میشود.

مقایسه طبع گوشت های مرغ، بوقلمون و بلدرچین

گاهی ممکن است که برتری هر یک از این گوشتها با توجه به مزاج برای هر شخصی متفاوت باشد. برای این منظور بهتر است به مقایسه طبع گوشت های مرغ، بوقلمون و بلدرچین پرداخت.

طبع گوشت مرغ:

طبع این گوشت سرد و تر است. بهتر است در پخت این گوشت از ادویه جات گرم استفاده شود.

طبع گوشت بوقلمون:

طبع این گوشت گرم و خشک است. در پخت این گوشت بهتر است از روغن های زیتون یا کنجد استفاده کرد.

طبع گوشت بلدرچین:

 طبع این گوشت گرم و خشک است. در پخت این گوشت معمولا از سماق استفاده میکنند.

بدین ترتیب، افرادی که طبع سردی دارند، برای مقابله بهتر است از گوشتهای با طبع گرم تغذیه کنند. همچنین گوشت با طبع سرد برای افراد با طبع گرم مناسب تر است. مقایسه طبع هر گوشت، تنها یکی از معیارهای انتخاب گوشت مناسب برای تغذیه است.

کدامیک از گوشتهای مرغ، بوقلمون و بلدرچین برای انسان مغذی تر است؟

سوال اصلی این است که کدامیک از گوشتهای مرغ، بوقلمون و بلدرچین برای انسان مغذی تر است. مهمترین معیاری که برتری سه گوشت مرغ، بوقلمون و بلدرچین را تعیین میکند، محل پرورش آنهاست. هر یک از این پرنده ها که در محیط طبیعی تری رشد داشته باشند، کیفیت و خواص بیشتری دارند.

همچنین، ارزش غذایی از دیگر معیارهای درجه بندی گوشتهای مرغ، بوقلمون و بلدرچین هستند. در ادامه، برتری این سه گوشت را به صورت خلاصه و دو به دو مورد بررسی قرار دادیم:

گوشت مرغ یا گوشت بوقلمون:

گوشت بوقلمون داری چربی کمتری است و گزینه مناسب تری از گوشت مرغ محسوب میشود. قیمت گوشت بوقلمون در مقایسه با گوشت مرغ بالاتر است.

گوشت مرغ یا گوشت بلدرچین:

ارزش غذایی گوشت بلدرچین در مقایسه با گوشت مرغ بیشتر است. گوشت بلدرچین هضم راحت تری دارد و برای کودکان و سالمندان نیز بسیار مناسب است. با اینحال حجم گوشتی که مرغ دارد، بسیار بیشتر از حجم گوشت بلدرچین است.

گوشت بوقلمون یا گوشت بلدرچین:

گوشت بلدرچین و بوقلمون از لحاظ ارزش غذایی، رقابت سنگینی با هم دارند. این دو گوشت هر دو خواص مفیدی دارند و نسبت به گوشت مرغ برای انسان مغذی تر هستند. به طور کلی، نمیتوان تعیین کرد که کدامیک از گوشتهای بوقلمون و بلدرچین برای انسان مفیدتر است. انتخاب یک گوشت از میان این دو گوشت بهتر است بر اساس ذائقه و سیستم عامل بدن انجام شود.

مقایسه عوارض گوشت مرغ، بوقلمون، بلدرچین

گوشت های مرغ، بوقلمون و بلدرچین تنها شامل خواص مفید نبوده و ممکن است عوارضی نیز به همراه داشته باشد. به طور کلی، نیازی به مقایسه عوارض گوشت مرغ، بوقلمون، بلدرچین نیست. تمامی این گوشتها اگر بیش از اندازه مصرف شوند، خطراتی برای سلامتی انسان به همراه خواهند داشت:

  • موجب بیماری کلیوی میشوند. سنگ کلیه نمونه ای از این بیماریهاست.
  • موجب اختلال در عملکرد کبد میشوند. کبد چرب یکی از این اختلال هاست.
  • موجب کم خونی خواهند شد.
  • موجب به هم ریختن تعادل فشار خون بدن میشوند.
  • چربی خون را افزایش میدهند.
  • از جذب مواد مغذی سایر غذاها توسط بدن جلوگیری میکنند.
  • خطر ناباروری را افزایش میدهند.
  • باعث بیماری های متعدد قلبی میشوند.
  • سلولهای سرطانی را برای فعالیت تحریک میکنند.
  • موجب سنگینی و درد معده میشوند.
  • باعث مسمومیت غذایی شده و در نتیجه اسهال و استفراغ ایجاد میکنند.
  • موجب بروز بیماری نقرس میشوند.

نکات مهم درمورد مصرف گوشت مرغ، بوقلمون، بلدرچین

یک سری نکات مهم درمورد مصرف گوشت مرغ، بوقلمون، بلدرچین وجود دارد که رعایت آنها برای هر مصرف کننده ای ضروری است.

  • مصرف این گوشتها دو نوبت در هفته کافیست و نباید در آن زیاده روی کرد.
  • مصرف هر یک از این گوشتها در دوران بارداری باید با مشورت پزشک باشد.
  • مطمئن شوید گوشتی که تهیه میکنید، سالم و تاز باشد.
  • گوشت را به درستی نگهداری کنید تا کیفیت آن پایین نیامده و فاسد نشود.
  • گوشت را قبل از مصرف به درستی و کامل بپزید.

جمع بندی:

گوشت بوقلمون، مرغ و بلدرچین هر سه در دسته گوشتهای سفید قرار میگیرند و مصرف آنها توصیه میشود. هر یک از این گوشت ها ممکن است خواص و عوارضی داشته باشند. سعی کنید انتخاب گوشت برای مصرف را بر اساس مزاج، ذائقه و طبع خود انجام دهید. با اینحال، همه گوشتها باید سالم و درست مصرف شوند تا ضرری برای بدن نداشته باشند.

⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام شهرستان ملایر از کجا تخم نطفه دار بلدچین بکیرم کسی میشناسید ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا
سوالی داری کلیک کن 👋
دستگاه جوجه کشی 72 تایی آژاکس