هزینه پرورش بوقلمون چقدر است ؟ بررسی از دید یک کارشناس جوجه کشی
هزینه پرورش بوقلمون
هزینه پرورش بوقلمون یکی از مهم ترین مواردی است که قبل از شروع پرورش بوقلمون گوشتی یا تخمگذار باید به آن توجه شود. بدون داشتن برنامه در مورد میزان بودجه مورد نیاز نمیتوان دید روشنی نسبت به آینده یک کسب و کار داشت. پرورش بوقلمون به صورت تجاری نیز یک کسب و کار است و بایست به صورت دقیق قبل از شروع آن، دید کامل و جامعی نسبت به میزان هزینه و سرمایه لازم برای پرورش بوقلمون داشته باشید. تنها در این صورت است که می توان پیش بینی های لازم را به عمل آورده و به موفقیت رسید.
سرمایه لازم جهت راه اندازی سالن پرورش بوقلمون بسته به مساحت زمین و هدف شما متفاوت خواهد بود که در سود پرورش بوقلمون نیز تاثیر گذار خواهد بود. در نهایت با دستیابی به اطلاعاتی همچون هزینه پرورش بوقلمون، درآمد پرورش بوقلمون، سود پرورش بوقلمون و… می توان به میزان بازدهی این کار پی برد. جهت دست یافتن به این اطلاعات ارزشمند با ادامه مقاله همراه ما باشید.
تجهیزات لازم برای شروع پرورش بوقلمون
در حالت کلی برای شروع کار پرورش بوقلمون در حالت نیمه صنعتی و یا صنعتی به تجهیزات زیر احتیاج پیدا خواهید کرد که در ادامه به اختصار هزینه های هر کدام را برآورد خواهیم کرد، تاریخ نگارش مطلب ۲۶ آذر ۹۸ است، لذا هزینه های ذکر شده بر مبنای قیمت های این تاریخ می باشد :
توجه ویژه : قیمت های درج شده در این مطلب به صورت دوره ای در فاصله زمانی ۶ ماهه بروز رسانی می گردد.
- سالن پرورش (سالن جوجه ها، سالن بوقلمون های گوشتی و سالن بوقلمون های تخم گذار )
- انبار ذخیره غلات (مجهز به سیستم خنک کننده و دارای ابزارهای ضد حریق)
- دستگاه جوجه کشی و اتاق مخصوص آن
- تجهیزات گرمایشی ( هیتر گازی یا گازوئیلی یا برقی )
- تجهیزات تهویه (فن تهویه صنعتی)
- تجهیزات خنک کننده ( پنل سلولزی یا کولر آبی )
- دان و واکسن و مولتی ویتامین
- تجهیزات تولید جیره ( آسیاب و میکسر )
- تجهیزات دانخوری و آبخوری
الف – سالن پرورش بوقلمون :
هزینه پرورش بوقلمون در بخش سالن بستگی به مکان جغرافیایی آن ، مساحت و امکانات آن دارد. اگر مکان بلا استفاده ای دارید می توانید آن را آباد کنید و کار پرورش را آغاز کنید، اما اگر چنین مکانی را ندارید، باید هزینه اجاره سوله را بپردازید. اگر مکان داشته باشید، هزینه های شما کاهش خواهد یافت اما اگر بخواهید مکان اجاره کنید، به طور میانگین ۱۵میلیون رهن و ۲ میلیون اجاره را برای یک فضای ۲۰۰ متری در نظر گرفته ایم. در این مقدار فضا حدود ۴۰۰ الی ۵۰۰ بوقلمون قابل پرورش خواهد بود.
سالن مورد نظر باید دارای امکاناتی مانند آب و برق و گاز باشد و وجود چند سالن مجزا برای پرورش جداگانه جوجه ها، بوقلمون های گوشتی و بوقلمون های مادر، اتاق جداگانه جیره غذایی و اتاق جداگانه دستگاه جوجه کشی مزیت محسوب خواهد شد. بهتر است مکان مورد نظر به جاده اصلی شهر نزدیک باشد تا حمل و نقل آسان باشد.
ز – دان و واکسن و مولتی ویتامین :
بخش اعظمی از هزینه های صورت گرفته به جیره غذایی بوقلمون ها مربوط خواهد شد، هر بوقلمون تا رسیدن به کشتار حدود ۲۵ الی ۳۰ کیلو گرم دان مصرف خواهد کرد و این دوره بین ۴ الی ۵ ماه طول خواهد کشید. این هزینه ها به مرور زمان انجام خواهند شد و نیازی به خرید یکباره دان مورد نیاز بوقلمون برای شش ماه نخواهید داشت. اگر فرض کنیم که شما ۴۰۰ عدد بوقلمون را پرورش دهید و قیمت هر کیلو دان بوقلمون را ۳۵۰۰ تومان در نظر بگیریم (۲۶ آذر ۹۸)، شما باید در طول این دوره ۵ ماهه حدود ۴۲ میلیون تومان را برای تغذیه بوقلمون ها هزینه کنید.
توجه کنید که اگر در کنار سالن پرورش شما، مرتع و علفزار وجود داشته باشد می توانید بوقلمون ها را روزانه چند ساعت در علفزارها رها کنید تا به چرا بپردازند، در این صورت هزینه های تغذیه ای شما تا حدودی کاهش خواهد یافت. اما دقت کنید که از جیره غذایی اصلی پرنده ها غافل نشوید تا آنها را در زمان مقرر به بالاترین وزن برسانید چرا که سودآوری شما نیز افزایش یابد.
ک – تجهیزات تولید جیره :
اگر خودتان می خواهید جیره غذایی استانداری برای بوقلمون های خود تهیه کنید، باید از ابزارهای همگن سازی مواد غذایی استفاده کنید. برای این منظور به آسیاب و بالابر و میکسر و مخزن ذخیره دان احتیاج پیدا خواهید کرد. با توجه به اینکه قیمت نهاده های اولیه مانند ذرت، گندم، سویا، جو و… پایین تر از جیره آماده می باشد، بنابراین هزینه های تغذیه ای شما کاهش خواهد یافت. خرید این ملزومات اختیاری است، اما اگر تمایل به خرید لوازم تولید جیره داشته باشید، باید ۳ الی ۱۰ میلیون (بسته به نوع و ظرفیت میکسر) هزینه کنید.
ل – تجهیزات دانخوری و آبخوری :
باید به ازای هر ۵ بوقلمون بالغ ۱ دانخوری و ۱ آبخوری در محیط قرار دهید. دانخوری ها و آبخوری ها را از جنس مواد پلیمری درجه یک و دست اول انتخاب کنید تا به مرور زمان سبب رشد عوامل میکروبی نشود. اگر به طور متوسط قیمت هر دانخوری و هر آبخوری را ۲۰ هزار تومان در نظر بگیریم، برای تعداد ۴۰۰ بوقلمون باید ۲ میلیون تومان هزینه کنید.
سایر موارد لازم در هزینه پرورش بوقلمون
علاوه بر هزینه هایی که برای آماده سازی سالن و خرید تجهیزات آن خواهید پرداخت، باید هزینه های زیر را هم انجام دهید که در ادامه توضیح خواهیم داد:
- خرید تخم نطفه دار یا جوجه یک روزه
- استخدام نیروی کار
- هزینه های صدور مجوز و بازاریابی
الف – خرید تخم نطفه دار یا جوجه یک روزه :
برای شروع کار پرورش بوقلمون نیاز به خرید جوجه چند روزه یا تخم نطفه دار خواهید داشت. بهتر است از تخم نطفه دار استفاده کنید چون هم هزینه های شما را کاهش خواهد داد و هم در سود نهایی شما دخیل خواهد بود. برای تبدیل تخم ها به جوجه باید از دستگاه جوجه کشی استفاده کنید، اگر قبلا ماشین جوجه کشی خریداری کرده اید و محیط آن را آماده کرده باشید، نیازی به خرید جوجه نخواهید داشت. در حال حاضر (آذر ۹۸) هر تخم نطفه دار بوقلمون حدود ۵ هزار تومان قیمت دارد، در حالی که جوجه چند روزه واکسن زده بوقلمون حدود ۱۵ الی ۲۰ هزار تومان قیمت خواهد داشت.
اگر بتوانید با خرید دستگاه جوجه کشی و تخم نطفه دار کار خود را شروع کنید، هزینه بسیار کمتر و سود بالاتری خواهید کرد، هم چنین به یاد داشته باشید که دستگاه جوجه کشی جزو سرمایه شما حساب خواهد شد و هر وقت بخواهید می توانید آن را بفروشید. اگر تصمیم به خرید ۵۰۰ تخم نطفه دار بوقلمون داشته باشید، باید ۲ میلیون و پانصد هزار تومان هزینه کنید.
ج – استخدام نیروی کار :
شما که قصد پرورش ۴۰۰ قطعه بوقلمون را دارید، باید روزانه به مدت ۱۰ الی ۱۲ ساعت به آنها رسیدگی کنید. قطعا یک نفر به تنهایی نمی تواند وظایف مختلفی مانند آسیاب دان، تغذیه بوقلمون ها، نظافت، خرید ملزومات، بازاریابی، کار با دستگاه جوجه کشی و نگهبانی شب را انجام دهد. تا جای امکان می توانید از اعضای خانواده خود کمک بگیرید، در غیر این صورت باید یک یا دو نفر را استخدام کنید تا پا به پای شما به کار پرورش بپردازند.
د – هزینه های صدور مجوز و بازاریابی :
قطعا برای دریافت مجوز پرورش بوقلمون باید به سازمان جهاد کشاورزی منطقه خود مراجعه کرده و راهنمایی های لازم را در این مورد دریافت کنید. کارشناسان از محل پرورش بازدید خواهند کرد و اقدامات لازم جهت واجد شرایط بودن دریافت مجوز را به شما گوشزد خواهند کرد، تهیه نقشه زمین و تهیه طرح توجیهی، ارائه مدارک و … همگی از مراحل انجام این کار هستند که انجام همه این اقدامات هزینه بر خواهد بود و بسته به شرایط شما هزینه های متفاوتی خواهد داشت.
هم چنین پس از تولید جوجه ، تخم نطفه دار و یا کامل شدن دوره رشد بوقلمون ها، باید آنها را به بازار عرضه کنید که این کار نیاز به تبلیغ در فضای اینترنت و بازاریابی حضوری خواهد بود. با استخدام یک بازاریاب می توانید همه کارهای فروش را به ایشان بسپارید. می توانید بازایاب را به دو صورت حقوق ثابت و یا پورسانتی استخدام کنید.
انتخاب هدف در پرورش بوقلمون تاثیر گذار در هزینه پرورش بوقلمون
پرورش دهندگان با توجه به سرمایه و زمینی که در اختیار دارند، گزینه های مختلفی را برای پرورش این پرنده در پیش می گیرند از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
الف – جوجه کشی و فروش جوجه های چند روزه :
برخی از پرورش دهندگان برای جلوگیری از انجام هزینه زیاد تغذیه بوقلمون ها ، اقدام به خرید تخم های نطفه دار می کنند، از آنها جوجه کشی می کنند و پس از به دنیا به آمدن جوجه ها ، آنها را می فروشند. در صورتی که می خواهید چنین استراتژی را در پیش بگیرید باید به تولید کننده های معتبر و قابل اعتماد تخم نطفه دار بوقلمون دسترسی داشته باشید تا حداکثر بازدهی را از این کار داشته باشید. باید در انتخاب و خرید دستگاه جوجه کشی نیز دقت نمایید که دستگاهی را بخرید که ضمن برخورداری از کیفیت و راندمان بالا، طول عمر و دوام زیادی نیز داشته باشد و از گارانتی و خدمات پس از فروش معتبری نیز بهره مند باشد. اگر می خواهید چنین روشی را در پیش بگیرید، نیازی به خرید تعداد زیادی دانخوری و آبخوری و سالن مخصوص بوقلمون های گوشتی نخواهید داشت..
ب – خرید جوجه و پرورش دادن آنها :
دسته دیگری از پرورش دهندگان نیز هستند که حوصله خرید تخم نطفه دار و جوجه کشی از آنها را ندارند و نمی خواهند ۲۸ روز از زمان خود را در انتظار بیرون آمدن جوجه ها از تخم بگذرانند. برای همین با خرید تعدادی جوجه چند روزه بوقلمون و فراهم کردن بستر آنها، کار خود را شروع می کنند. جوجه ها را پس از سه الی چهار ماه پرورش می فروشند. اگر می خواهید چنین روشی را در پیش بگیرید، نیازی به خرید دستگاه جوجه کشی و اتاق مخصوص آن نخواهید داشت. برای دریافت اطلاعات کامل در این زمینه به مقاله پرورش بوقلمون گوشتی مراجعه کنید.
ج – جوجه کشی و فروش بوقلمون گوشتی :
اما دسته سوم پرورش دهندگانی هستند که می خواهند حداکثر سودآوری را در پرورش بوقلمون داشته باشند، تخم های نطفه دار را می خرند، از آنها جوجه کشی می کنند و جوجه ها را تا سن شش ماهگی پرورش می دهند، در این صورت باید تمام تجهیزات ذکر شده در بالا را تهیه کنید. توجه کنید که دوره بازگشت سرمایه شما در این روش طولانی تر خواهد بود، اما سود آوری شما به شکل قابل توجهی افزایش خواهد یافت
سرمایه لازم جهت راه اندازی سالن پرورش بوقلمون
با توجه به هزینه های برآورد شده در این مقاله می توان حدود سرمایه لازم برای شروع کار پرورش بوقلمون را بر اساس جدول زیر ارائه داد. لازم به ذکر است که هزینه ها بر مبنای قیمت های آذر ۹۸ برآورد شده اند، بنابراین در هر زمانی امکان افزایش یا کاهش مجموع این هزینه ها وجود خواهد داشت.
جدول هزینه پرورش بوقلمون
هزینه اجاره ساختمان ۲۰۰ متری | ۱۵ میلیون رهن |
تجهیزات گرمایشی | ۵ الی ۱۰ میلیون |
تجهیزات تهویه | ۲ میلیون |
تجهیزات خنک کننده | ۲ میلیون |
تجهیزات تولید جیره | ۳ الی ۱۰ میلیون |
تجهیزات دانخوری و آبخوری | ۲ میلیون |
دستگاه جوجه کشی | ۳ الی ۱۰ میلیون |
تخم نطفه دار | ۲ الی ۳ میلیون |
مجموع هزینه های راه اندازی | حداقل ۳۳ میلیون حداکثر ۵۳ میلیون |
جدول هزینه پرورش بوقلمون جاری و متغییر
هزینه های جاری پرورش بوقلمون شامل هزینه آب و برق و گاز، هزینه خرید دان و واکسن و مولتی ویتامین، هزینه اجاره و کارگر خواهد بود که بسته به کیفیت پرورش شما متفاوت خواهد بود، میانگین هزینه های جاری ماهانه ۴ الی ۸ میلیون برآورد شده است. البته لازم به ذکر است که تعداد بوقلمون های در حال پرورش، میزان تلاش شما برای صرفه جویی و استفاده از مواد غذایی جانبی در کاهش هزینه ها تاثیر گذار خواهند بود.
برای کاهش هزینه پرورش بوقلمون و افزایش سود پرورش چه راه حل هایی وجود دارد؟
همانطور که اشاره شد، خرید تخم نطفه دار و جوجه کشی از آنها در کاهش هزینه های شما تاثیر گذار است. هم چنین انتخاب نوع نژاد بوقلمون نیز در افزایش سودآوری شما دخیل خواهد بود، به عنوان مثال بوقلمون نژاد برنز قیمت بالاتری در بازار دارد و نوسانات قیمتی این نژاد کمتر از نژاد بیوتی با نیکلاس است. بوقلمون برنز در طول دوره ۵ ماهه به حدود ۱۲ کیلوگرم وزن خواهد رسید و اگر می خواهید از آنها تخم دریافت کنید، باید آنها را تا سن ۷ ماهگی پرورش دهید و حدود ۶ ماه نیز از آنها تخم نطفه دار دریافت خواهید کرد، در مقاله پرورش بوقلمون تخمگذار کاملا به این موارد اشاره شده است.
محاسبه سود پرورش بوقلمون در هزینه پرورش بوقلمون
همانطور که اشاره شد، در پرورش بوقلمون سه استراتژی کلی وجود دارد که هر کدام از پرورش دهنده ها با توجه به سرمایه و سلیقه ای که دارد، یک مدل از آنها را انتخاب نموده و در جهت رسیدن به درآمد تلاش می کنند. اگر تعداد بوقلمون های مورد پرورش ۴۰۰ قطعه باشد، می توان مقادیر زیر برای آنها برآورد ساخت :
الف – درآمد جوجه کشی از تخم نطفه دار و فروش جوجه بوقلمون :
با توجه به اینکه هزینه های صورت گرفته در جهت تجهیز سالن باید در طولانی مدت جبران شود، بنابراین برای محاسبه درآمد حاصل ، جوجه کشی از تخم ها را با در نظر گرفتن هزینه های متغیر محاسبه می کنیم. اگر ۳ میلیون صرف خرید تخم نطفه دار و ۱ میلیون صرف نگهداری جوجه ها تا سن یک هفتگی بکنیم، مجموعا ۴ میلیون هزینه کرده ایم و اگر از ۵۰۰ تخم خریداری شده ، ۴۰۰ جوجه به دست آوریم و اگر قیمت جوجه یک هفته ای بوقلمون را ۱۷ هزار تومان در نظر بگیریم، از فروش ۴۰۰ جوجه بوقلمون مبلغ ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به دست خواهد آمد که سود خالص برابر با ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خواهد بود.
۶.۸۰۰.۰۰۰ – ۴.۰۰۰.۰۰۰ = ۲.۸۰۰.۰۰۰
ب – درآمد گوشتی کردن جوجه بوقلمون :
هر جوجه بوقلمون یک هفته ای حدودا ۱۴ الی ۲۰ هزار قیمت دارد و اگر میانگین قیمت را ۱۷ هزار تومان در نظر بگیریم، برای خرید ۴۰۰ عدد جوجه بوقلمون یک هفته ای باید مبلغ ۷ میلیون تومان صرف خرید جوجه کرده و تا سن ۴ ماهگی آنها را پرورش دهید و در طول این مدت باید حداقل ۳۶ میلیون برای خوراک آنها هزینه کنید و اگر سایر هزینه های نگهداری و پرورش را ماهیانه ۲ میلیون در نظر بگیریم، در طول این ۴ ماه جمعا ۴۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خرج خواهید کرد.
۷۰۰۰.۰۰۰ + ۳۶.۰۰۰.۰۰۰ + ۸.۰۰۰.۰۰۰ = ۵۱.۰۰۰.۰۰۰
اگر پس از گذشت ۴ ماه موفق به پرورش ۳۰۰ بوقلمون شوید و هر کدام از آنها را به قیمت ۲۰۰ هزار تومان بفروشید، ۶۰ میلیون تومان به دست خواهد آمد و با انجام محاسبات لازم ۹ میلیون تومان سود چهار ماهه شما خواهد بود.
۶۰.۰۰۰.۰۰۰ – ۵۱.۰۰۰.۰۰۰ = ۹.۰۰۰.۰۰۰
ج – سود پرورش بوقلمون گوشتی :
سومین روشی که اکثر پرورش دهنده ها در پیش می گیرند، خرید تخم نطفه دار، جوجه کشی از آنها و فروش بوقلمون های گوشتی ۵ ماهه است. هزینه های متغیر صورت گرفته برای این کار شامل ۳ میلیون تومان برای خرید تخم نطفه دار و ۴۲ میلیون برای خرید مواد غذایی در طی این دوره ۵ ماهه است. اگر ۱۰ میلیون هم هزینه اجاره در نظر گرفته شود و ۱ میلیون هم برای هزینه های جانبی در نظر گرفته شود، در این دوره ۵ ماهه جمعاٌ ۵۶ میلیون هزینه خواهید کرد.
فرض کنید از ۵۰۰ تخم نطفه دار خریداری شده نهایتا بتوانید ۴۰۰ بوقلمون را به مرحله رشد کامل برسانید و هر کدام را به قیمت حداقلی ۲۰۰ هزار تومان بفروشید، نهاینا ۲۴ میلیون تومان در این ۵ ماه سود خواهید کرد که درآمد ماهانه شما حداقل ۵ میلیون تومان برآورد خواهد شد. همانطور که دیدید، پرسود ترین روش در پرورش بوقلمون، خرید تخم نطفه دار و فروش بوقلمون های گوشتی است.
چطور کمترین هزینه را در پرورش بوقلمون داشته باشیم؟
اما در آخرین بحث از مقاله هزینه پرورش بوقلمون می خواهیم، راه حل هایی ساده و کاربردی خدمت شما خواننده گرامی ارائه دهیم که تاثیر قابل توجهی در کاهش هزینه های پرورش بوقلمون و در نتیجه افزایش سودآوری آن خواهد داشت. این موارد به عبارت زیر هستند:
الف – از زمین یا ساختمان بلا استفاده خودتان استفاده کنید :
اگر در روستا و یا حاشیه های شهر ساختمان و یا زمینی بلا استفاده دارید، می توانید با آباد کردن آن کار پرورش بوقلمون خود را شروع کنید و از هزینه اجاره رهایی پیدا کنید.
ب – از اعضای خانواده کمک بگیرید :
همانطور که در قسمت های بالایی اشاره شد، به تنهایی نمی توان تمام کارهای پرورش بوقلمون را انجام داد، بنابراین پیشنهاد می شود جهت جلوگیری از هزینه های اضافی و کاهش جدول هزینه پرورش بوقلمون از سایر اعضای خانواده کمک بگیرید تا در کار پرورش بوقلمون کمکتان کند و در سود پرورش بوقلمون نیز می توانید شریک شوید.
ج – گله بوقلمون مولد داشته باشید :
اگر می توانید تعدادی بوقلمون نر و ماده را برای تولید تخم نطفه دار نگه داری کنید، معمولا ضریب نر و ماده در بوقلمون ها یک به سه است، یعنی به ازای هر بوقلمون نر باید سه بوقلمون ماده در سالن حضور داشته باشد تا تخم هایی با کیفیت و نطفه دار تولید شود. تخم های نطفه دار تولید شده توسط بوقلمون های شما قطعا از کیفیت بالاتری برخوردار خواهند بود و با توجه به اینکه تخم ها را به مدت زمان کمتری نگه داری می کنید و آنها را بلافاصله داخل دستگاه جوجه کشی قرار می دهید، بنابراین احتمال جوجه شدن تخم ها بسیار بالا خواهد بود. پس نتیجه میگیریم که با کاهش قیمت تمام شده تخم های نطفه دار و افزایش کیفیت آنها می توان سود پرورش بوقلمون را به شکل قابل توجهی افزایش داد.
د – پنجره های سالن در جهت وزش باد باشند :
در این صورت برای خنک کردن و تهویه هوای سالن به انرژی کمتری نیاز خواهد بود و بیشتر اوقات می توانید فن ها و کولرها را خاموش کنید و پنجره های تور دار سالن را باز بگذارید.هـ – از علوفه و سبزیجات استفاده کنید :
قطعا اگر بخواهید در هر سه وعده غذایی از جیره کامل در تغذیه بوقلمون ها استفاده کنید، هزینه تغذیه بوقلمون ها بسیار بالا خواهد بود، بنابراین برای جلوگیری از هزینه های اضافی می توانید به میادین میوه و تره بار مراجعه کنید و میوه ها و سبزیجات غیر قابل مصرف را برای بوقلمون های خود خریداری کنید.
و – چراگاه داشته باشید :
در صورتی که در اطراف سالن پرورش مکانی سرسبز و حصار کشی شده داشته باشید، بهترین فرصت برای پرورش بوقلمون با هزینه کم خواهد بود. بوقلمون ها را روزانه ۲ الی ۳ ساعت در چراگاه ها رها کنید تا بچرند. ضمن اینکه فرصتی برای تهویه هوای داخل سالن فراهم خواهد شد، بوقلمون ها نیز از هوای آزاد استفاده خواهند کرد و نهایتا با خوردن علوفه ها سیر خواهند شد و نیاز کمتری به جیره غذایی اصلی خواهند داشت. دقت کنید که استفاده از چراگاه به معنی فراموش کردن جیره اصلی بوقلمون نباشد، چرا که برای رساندن بوقلمون ها به حداکثر وزن باید از انواع مواد غذایی در تغذیه آنها استفاده کنید.
ز – از آنها به دقت مراقبت کنید :
خوب می دانید که تلف شدن یک بوقلمون چند ماهه که زحمات زیادی برای آن کشیده شده بسیار رنج آور خواهد بود. بنابراین همیشه رفتار بوقلمون ها را در نظر بگیرید و مورد های بیمار را شناسایی و از گله اصلی خارج کنید. رعایت بهداشت محیطی و بهداشت در تغذیه و استفاده از آب و غذای سالم و واکسن زدن دوره ای بوقلمون ها در حفظ سلامت و افزایش مقاومت بدنی آنها موثر خواهد بود. پیشنهاد می شود از یک دامپزشک کمک بگیرید.
نتیجه گیری در مورد هزینه پرورش بوقلمون
در این مقاله به هزینه پرورش بوقلمون و سود پرورش بوقلمون گوشتی ، سرمایه لازم برای پرورش بوقلمون گوشتی و … پرداخته شد که تمامی قیمت ها بر مبنای تاریخ آذر ۹۸ برآورد شده اند و در هر برهه زمانی امکان کم و زیاد شدن آنها وجود دارد. در صورتی که احساس می کنید موردی را از قلم انداخته ایم و یا باید در محاسبات تجدید نظر شود و یا اینکه می خواهید تجربه خود را با در میان بگذارید، خوشحال می شویم نظرات شما را با بخوانیم.
سلام ببخشید چرا بالا تو جدول هزینه پرورش بوقلمون نوشتید ساختمان مگه در سالن نگهداری نمیشه
سلام مهدی جان
منظورمون آپارتمان ۷ طبقه نیس که
همون سالنه دیگه
سلام حقوق کارگر الان چقدر است برای پرورش بوقلمون
سلام مهدی جان
اطلاعات دقیقی در دسترس ندارم
درودبرشما مقاله بسیار جالب و خوبی بود.سپاس برای مرحله بعد از پرورش بوقلمون گوشتی کشتار و قطعه بندی و بسته بندی و فروش هم میتوانید راهنمایی کنید و کلا میزان هزینه و سود آوری چگونه است ؟!
سلام
به زودی در مقاله ای جداگانه به این موضوع پرداخته خواهد شد.
سلام،شما چه طور محاسبه کردین از ۳۰ کیلو دون ۲۰ الی ۲۵ کیلو گوشت تولید میکنین؟ هر عدد بوقلمون روزی حداقل یک کیلو دان مصرف میکند
طبق محاسبات این طور براورد کردیم که ضریب تبدیل بوقلمون ۳ به ۱ هستش یعنی از هر ۳ کیلو دانی که میخورد باید یک کیلو گوشت تولید کند
در فرمول جیره غذایی تجدید نظر کنید.
یه مشاوره لازم داریم معرفی کنید به صورت شماره بدید ممنون
سوالتون رو همینجا مطرح کنید پاسخ میدیم
سلام من یه زمین ۲۰۰ متری دارم که کاملا دیوار کشی شده و دوست دارم پرورش بوقلمون گوشتی پرورش بدم ولی سرمایه ندارم باید چکار کنم
سلام من در استان بوشهر هستم ، میشه در فضای آزاد بوقلمون پرورش داد؟ سپاس
بله میشه
اما چون هوا سرد میشه باید حتما سالن داشته باشید تا در مواقع سرما اونو به سالن منتقل کنید
بوقلمون ها زود بیمار میشن باید خیلی مراقبشون باشید.
سلام ببخشید میخواستم با تعدادی کم شروع کنم تقریبا ده تا ایا میشه راهنماییی کنید بالی پشت بوم امکان پرورش هس یا ن
سلام
امکانش که هست بستگی به متراژ داره ، باید کاملا دور تا دور حصار کشی بشه
برای فصل زمستان هم فکری به حالشون بشه که به مشکل برنخورن
باقی موارد مشکلی نداره
باسلام بنده ۲۹سالمه وبیکار هستم میخواهم ی کسب کار راه بیندازم فکرم مشغول پرورش بوقلمون گوشتی شده که نیاز مالی راهم میخواهم وام بگیرم لطفا راهنمایی کنید ایا موفق میشوم یا خیر
سلام
موفقیت در چنین صنایعی بستگی به یک برنامه ریزی دقیق و مدون داره .
اینکه قبل از شروع به کار بازار هدف شناسایی بشه ! روش های کشتار مشخص بشه
اینکه در صورت بروز بیماری عکس العمل چه خواهد بود
حتما با تعداد کم شروع به پرورش صورت بگیره
بازدید های دامپزشک مرتب باشه
غذای مناسب تهیه بشه
فن کشی و محیط نگهداری به دقت طراحی بشه
قبل از اقدام به شروع باید این موارد مورد بررسی قرار بگیره و سپس شروع به فعالیت صورت بگیره
اگه همه ی موارد خوب پیش بره حتما سودآور خواهد بود
سلام
من برای شروع کار نیاز به راهنمایی وتوصیه های مشاورین مجرب دارم تا باتوجه بهشرایط من راهنمایی لازم رادریافت کنم