اهمیت جابجایی مکان شانه ها و تخم ها در طول دوران جوجه کشی

همواره در هر حرفه ای تکنیک هایی وجود دارند که به صورت علمی ثابت نشده اند ولی در موفقیت کار تاثیر دارند و به عبارتی نوعی فوت کوزه گری محسوب می شوند. در صنعت جوجه کشی نیز تکنیک ها و فوت و فن های زیادی وجود دارند که یکی از آنها را در این مقاله با شما به اشتراک خواهیم گذاشت. 

در این نوشته از چیکن دیوایس به بررسی اهمیت جا به جایی تخم ها در داخل دستگاه و تاثیر آن بر افزایش راندمان جوجه کشی خواهیم پرداخت. با اینکه این روش از لحاظ عملی هنوز مورد بررسی قرار نگرفته ولی تجربه پرورش دهنده های حرفه ای نشان می دهد که در افزایش میزان جوجه شدن تخم ها تاثیر دارد. 

ویدیوی بررسی اهمیت جا به جایی تخم ها در طول دوران جوجه کشی 

در ویدیوی زیر، کارشناس گروه صنعتی اسکندری به توضیح در مورد اهمیت جا به جایی تخم ها و شانه ها در طول دوره جوجه کشی پرداخته و نقش آن در افزایش راندمان جوجه کشی را توضیح می دهد. 

چگونه و چه زمانی تخم ها را در داخل دستگاه جا به جا کنیم؟

انجام این تکنیک حداقل ۱۰ درصد به افزایش راندمان جوجه کشی شما کمک خواهد کرد و برای انجام این کار می توانید طبق دستورالعمل زیر عمل کنید. 

۱- جا به جایی تخم ها در زمان نطفه سنجی : 

معمولا در طول دوران جوجه کشی، هر هفته فرایند نطفه سنجی را به منظور شناسایی تخم های بدون نطفه انجام می دهیم. به عنوان مثال در جوجه کشی مرغ، عمل نطفه سنجی را در روزهای هفتم و چهاردهم انجام می دهیم. 

پس از اتمام زمان نطفه سنجی و هنگامی که قصد قرار دادن تخم ها در داخل دستگاه را دارید، بهتر است کل شانه را به قسمت دیگری از دستگاه منتقل کرده و مکان آن را با یک شانه دیگر عوض کنید. 

جا به جایی تخم ها در زمان نطفه سنجی - چیکن دیوایسبه عنوان مثال اگر شانه برداشته شده در قسمت بالایی و سمت چپ دستگاه قرار دارد، پس از انجام نطفه سنجی، ضمن جا به جا کردن مکان تخم ها در داخل خود شانه، شانه را به قسمت پایینی و سمت راست دستگاه  انتقال دهید. 

۲- جا به جایی تخم ها پس از وزن کردن آنها 

وزن کردن تخم ها در طول دوره جوجه کشی ضروری بوده و شما را از وضعیت رشد جنین با خبر می کند، در مقاله اهمیت وزن کردن تخم ها در جوجه کشی نیز به این موضوع پرداخته شده است. 

پس از بیرون آوردن شانه ها از داخل دستگاه و بعد از اتمام کار وزن کشی، همانند روش قبل مکان قرارگیری آن در داخل دستگاه را تغییر دهید. اگر از دستگاه های جوجه کشی صنعتی استفاده می کنید که طبیعتا تخم ها را شانه به شانه وزن خواهید کرد، اما در دستگاه های جوجه کشی خانگی که امکان بیرون آوردن شانه وجود ندارد، باید مکان تک تک تخم ها را تعویض کرد. 

چرا تعویض مکان تخم ها در دستگاه باعث بالا رفتن راندمان جوجه کشی می شود؟

با اینکه علت دقیق این امر از لحاظ عملی مورد بررسی قرار نگرفته است، اما نظر کارشناسان و فعالان حوزه جوجه کشی گواه این موضوع هستند که جا به جا کردن مکان تخم ها در طول دوران جوجه کشی به افزایش راندمان جوجه کشی کمک می کند. احتمالا این امر به دلیل اختلاف دما و رطوبتی خیلی جزئی است که در قسمت های مختلف دستگاه وجود داشته و سبب وارد آمدن یک شوک خیلی کم به جنین می شود. 

آیا این روش برای تمام دستگاه های جوجه کشی کاربرد دارد؟

این روش بر روی دستگاه های جوجه کشی مختلف تست شده و نتیجه مثبت داده است، بنابراین جدا از نوع برند دستگاهی که دارید می توانید این روش را تست کرده و نتیجه آن را در افزایش راندمان جوجه کشی ببینید. 

حتی انجام این روش در دستگاه جوجه کشی آرکام (دقیق ترین دستگاه جوجه کشی دنیا) نیز باعث نتیجه مثبت شده است. 

در دستگاه های جوجه کشی خانگی چگونه تخم ها را جا به جا کنیم؟

در دستگاه های جوجه کشی خانگی مانند ایزی باتور ۱، ۲، ۵، ۶ و … که شانه ها قابل جداسازی نیستند، می توانید جای تک تک تخم ها را عوض کنید. به عنوان مثال تخمی که در گوشه پایین سمت راست قرار دارد، به گوشه بالا و سمت چپ انتقال خواهید داد. بهتر است قبل از دست زدن به تخم ها، دستان خود را به خوبی ضدعفونی کنید.

جمع بندی 

در این نوشته به اهمیت جا به جایی مکان تخم ها در داخل دستگاه و نقش آن در افزایش راندمان جوجه کشی پرداخته شد. مهم نیست از چه دستگاهی و با چه ظرفیتی استفاده می کنید، تعویض مکان تخم ها در طول دوره جوجه کشی، شما را یک قدم به موفقیت در جوجه کشی نزدیک تر می کند. 

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا
سوالی داری کلیک کن 👋