شرایط حمل و نقل جوجه و تخم مرغ

نکات مهم در جابجایی جوجه و تخم مرغ

حمل و نقل تخم های نطفه دار برای جوجه کشی و انتقال جوجه ها پس از آن، پروسه ای بسیار حساس بوده و  از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مقاله از چیکن دیوایس قصد داریم تا شما را با مناسب ترین و ایده آل ترین شرایط حمل و نقل جوجه و تخم مرغ آشنا کرده و نکات مربوط به حمل صحیح و اصولی آنها را بیان کنیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

دستگاه جوجه کشی ایزی باتور 2 (96 تایی)
دستگاه جوجه کشی ایزی باتور ۲ (۹۶ تایی)
» قابل استفاده برای جوجه کشی از تخم مرغ بصورت اتوماتیک
» مناسب برای افراد تازه کار و مبتدی و عدم نیاز به دانش فنی
» دارای قابلیت ستر و هچر همزمان

نکات مهم در حمل و نقل تخم مرغ نطفه دار

نکات مهم در حمل و نقل تخم مرغ نطفه دار - چیکن دیوایس

باید گفت که یکی از موارد بسیار مهم در صنعت مرغداری، حمل و نقل تخم های نطفه دار از مزارع مادر به محل جوجه کشی می باشد. این فرایند نیازمند رعایت نکات و تامین شرایط خاصی است که در ادامه به بیان تعدادی از آنها می پردازیم:

جلوگیری از ایجاد آلودگی های باکتریایی

نحوه ی ایجاد آلودگی های باکتریایی در تخم مرغ به این ترتیب است که بلافاصله پس از تخم گذاری، تخم مرغ کاملا گرم و مرطوب است و پوسته ی آن حالتی شکننده و آسیب پذیر دارد.

پس از خشک شدن تخم، حرارت آن کاهش یافته و پوسته اش کمی سفت تر و محکم تر می شود. همچنین با کاهش حرارت تخم مرغ، محتویات داخل آن منقبض شده و با ایجاد شدن یک فضای خلاء مقداری هوا به داخل تخم کشیده می شود.

خرید دستگاه جوجه کشی

در صورتی که سطح تخم آلوده باشد، در این حالت به هنگام نفوذ هوا آلودگی های موجود در سطح آن نیز به درون تخم نفوذ می کنند و همین عامل سبب از بین رفتن نطفه و آسیب به آن می شود.

برای جلوگیری از بروز این مشکل در مرحله ی اول باید بستری که مرغ ها روی آن تخم می گذارند را تمیز و ضد عفونی کنید. همچنین حدالامکان از حمل و انتقال تخم هایی که روزی بستر گذاشته شده اند، به مراکز جوجه کشی خودداری کنید.

تنظیم درجه ی حرارت

تخم مرغ ها پس از اینکه از مزارع مادر جمع آوری شدند، به مدت چند روز در مزارع نگهداری شده و سپس به محل جوجه کشی حمل می شوند.

شرایط نگهداری از تخم نطفه دار می تواند کمی سخت باشد و حتما باید محیط استانداردی را برای انبار کردن آنها فراهم کنید. یک محیط خنک با دمای ۱۶ تا ۱۸ درجه ی سانتی گراد برای نگهداری از تخم های نطفه دار مناسب خواهد بود.

ثابت و یکنواخت نگه داشتن  میزان دما برای تخم های نطفه دار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به این دلیل که اگر تخم مرغ های نطفه دار که در دمای خنک نگه داشته شده اند، وارد محیطی با دمای گرم تر شوند در این صورت فرایند تعریق رخ داده و تخم ها آسیب خواهند دید. همچنین اگر تخم های نطفه دار در دمای خیلی سردتر نیز قرار بگیرند احتمال آسیب به آنها وجود دارد.

جلوگیری از ایجاد شوک حرارتی

در نقل و انتقال تخم مرغ های نطفه دار، جلوگیری از بروز شوک های حرارتی در تخم ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تخم مرغ ها به راحتی قادرند با شرایط دمایی محیط اطراف خود سازگار شوند. بنابراین هر گونه اشتباه در بارگیری و تخلیه، می تواند سبب ایجاد شوک حرارتی در آنها شود. این اتفاق بیشتر در زمستان می افتد.

در صورتی که بارگیری تخم مرغ های نطفه دار در زمستان و در هنگام وزش باد باشد، در این حالت دمای مخزن های کامیون های حمل و نقل کاهش می یابد و به هنگام بارگیری، تخم های نطفه دار با شرایط دمایی داخل مخزن سازگار شده و سرد می شود و این عامل هم سبب آسیب به آنها و کاهش قدرت باروریشان می شود.

جهت جلوگیری از بروز این مشکل، لازم است مخزن ها را با چادر های پلاستیکی بپوشانید تا از جریان یافتن هوا در داخل آنها جلوگیری کنید. پس از اتمام بارگیری، چادر را بردارید تا تخم ها بدون ایجاد شدن شوک دمایی آماده حمل و نقل شوند.

تامین رطوبت نسبی

رطوبت یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر میزان سلامت تخم نطفه دار می باشد. برای اینکه تخم مرغ ها تا زمان منتقل شدن به مراکز جوجه کشی سالم بمانند ، لازم است شرایطی را برای حفظ رطوبت آنها مهیا کنید. تخم مرغ های نطفه دار برای سالم ماندن نیاز به رطوبتی به اندازه ی ۵۰ تا ۶۰ درصد دارند. در واقع حداقل رطوبت مورد نیاز آنها حدود ۵۰ درصد می باشد و در کمتر از این میزان آسیب خواهند دید.

جابجایی استاندارد با کمترین میزان لرزش

لرزش و تکان خوردن بیش از حد ناشی از حمل و نقل نیز می تواند بر میزان سلامت تخم های نطفه دار تاثیر منفی داشته باشد. بنابراین می توان شاهد ایجاد شدن ناهنجاری های جنینی در تخم ها به خاطر حمل و جابجایی نامناسب بود.

در صورتی که راننده ی کامیون حمل و نقل تخم مرغ های نطفه دار ماهر بوده و با سرعت مناسبی تخم ها را حمل نماید، همچنین فرایند بارگیری و تخلیه ی تخم ها با نهایت دقت و حساسیت انجام شود، اثرات مخرب ناشی از لرزش و تکان خوردن نا چیز بوده و آسیبی به تخم مرغ ها و نطفه ی آنها وارد نخواهد شد.

شرایط حمل و نقل جوجه ی یک روزه

شرایط حمل و نقل جوجه ی یک روزه - چیکن دیوایس

بسته بندی جوجه های یک روزه و تامین دما، رطوبت و تهویه ی کافی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:

بسته بندی و حمل استاندارد جوجه های یک روزه

جوجه ها پس از خارج شدن از تخم به طور کامل بررسی شده و در جعبه های مقوایی و یا پلاستیکی بسته بندی می شوند و فرایند حمل و نقل آنها به مرغداری شروع می شود. ظرفیت قرار گیری جوجه در هر جعبه نیز حدود ۵۰ تا ۱۰۰ قطعه می باشد.

این نوع از حمل و نقل مناسب مسافت های کوتاه است و در مسافت های طولانی شرایط حمل و نقل نیز پیچیده تر شده و نیازمند دقت و امکانات بیشتری می باشد. همچنین برای مسافت های طولانی برای کاهش تلفات جوجه ها توصیه می شود از روش حمل و نقل هوایی استفاده کرد.

حمل و نقل هوایی جوجه های یک روزه

مناسب ترین روش بسته بندی جوجه های یک روزه جهت آماده سازی آنها برای حمل و نقل هوایی، قرار دادن آنها در سینی های فیبری می باشد. این سینی ها وزن مناسبی را برای بسته بندی و بار دارند و بهترین انتخاب برای حمل و نقل هوایی می باشند. در صورتی که جوجه های یک روزه را در این سینی ها قرار دهید و آنها را در جعبه های مقوایی بسته بندی کنید، به صورت ضد ضربه عمل کرده و سبب حفاظت از آنها می شوند.

از معایب استفاده از سینی های فیبری می توان به یک بار مصرف بودن آنها اشاره کرد. چراکه پس از خیس شدن مقاومت خود را از دست می دهند و همچنین قابل ضد عفونی نمی باشند.

کنترل میزان حرارت

بهترین دما برای حمل و نقل جوجه های یک روزه دمای ۲۴ تا ۲۶ درجه است. اگرچه این میزان از دما بسیار کمتر از دمایی است که در مراکز پرورش و یا سالن مرغداری برای جوجه ها در نظر گرفته می شود، اما برای حمل و نقل مناسب است.

دمای بالای موجود در مخزن کامیون حمل و نقل می تواند اثرات سوء بر سلامت جوجه ها داشته باشد و سبب دهیدراته شدن و از دست رفتن آب بدن آنها شود.

تنظیم میزان رطوبت

تنظیم میزان رطوبت نیز برای حمل جوجه های یک روزه بسیار اهمیت دارد. کامیون حمل و نقل جوجه های یک روزه نیز لازم است مجهز به کنترلر دما و رطوبت باشد. از آنجایی که میزان رطوبت تولید شده توسط جوجه ها به دلیل تهویه ی محدود هوا بیشتر است، در این حالت افزایش رطوبت مخزن ممکن است سبب ایجاد مشکلاتی در تنفس آنها شود.

تهویه ی مناسب و اکسیژن کافی

احتمالا یکی از اصلی ترین مشکلات در حمل و نقل جوجه های یک روزه، تامین اکسیژن و تهویه ی مناسب برای آنها باشد.  جوجه ها که با تعداد ۵۰ تا ۱۰۰ عدد در جعبه هایی قرار داده شده اند، اکسیژن بسیاری مصرف کرده و حرارت زیادی را تولید می کنند. برای اینکه تهویه ی مناسبی را برای جوجه ها فراهم کنید، لازم است جعبه ها را جداگانه و با فاصله از هم قرار دهید تا هوا در میان آنها جریان داشته باشد. اما این کار نیز هزینه های بسیاری را به دنبال داشته و هیچگونه صرفه ی اقتصادی نخواهد داشت.

به این منظور لازم است جوجه ها را جعبه هایی قرار دهید که تعداد سوراخ های مناسبی برای جریان یافتن هوا داشته باشند. همچنین دریچه هایی را در مخزن کامیون حمل نقل در نظر بگیرید تا هوا به میزان مناسب وارد آن شود. مجهز بودن مخزن کامیون به سیستم هشدار دهنده نیز می تواند تاثیر بسیاری را در حمل و نقل اصولی جوجه ها داشته باشد. در این حالت در صورت بروز هرگونه اشکال در تهویه و افزایش دما سیستم هشداردهنده به صدا درآمده و راننده را مطلع خواهد کرد.

سخن آخر

در این مقاله از چیکن دیوایس در رابطه با شرایط اصولی و استاندارد حمل و نقل جوجه و تخم مرغ بحث کرده و نکاتی را که لازم است در این مورد رعایت کنید، برای شما ذکر کردیم. رعایت نکات ذکر شده در حفظ سلامت جوجه و تخم مرغ نطفه دار از اهمیت ویژه ای برخوردار است و از بروز تلفات در آنها تا حد زیادی جلوگیری می کند.

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا