چطور پرنده را به قفس عادت دهیم؟ – آموزش قفسی کردن پرنده زینتی
پرنده های زینتی بیشتر تمایل دارند که بیرون از قفس باشند و آزادانه پرواز کنند. اما این نوع از زندگی پرنده ها در خانه، ممکن است مشکلاتی به همراه داشته باشد. از همین رو، بهتر است پرنده های زینتی رابطه خوبی با قفس داشته باشند تا در مواقع لزوم، درون قفس قرار بگیرد. حال سوال این است که چطور پرنده را به قفس عادت دهیم؟ در این مقاله به چگونگی قفسی کردن پرنده زینتی پرداخته ایم.
قفسی کردن پرنده زینتی بر اساس سن پرنده
قفسی کردن انواع پرنده بر اساس سن و سالی که دارند معمولا متفاوت است. برای یافتن بهترین روشهای قفسی کردن پرنده زینتی، باید پرندهها را به دو دسته تقسیم کرد:
جوجه سرلاکی
دسته اول جوجه های سرلاکی هستند که سن پایینی دارند و به راحتی به قفس عادت می کنند. این پرنده ها را بهتر است بعد از هر بار غذا دادن درون قفس قرار داد و در قفس را بست. جوجه های سرلاکی بخصوص جوجه های سرلاکی که از دستگاه جوجه کشی خانگی خارج میشوند، اگر از همان ابتدا در قفس قرار بگیرند، به طور طبیعی به زندگی در قفس عادت خواهند کرد.
پرنده بالغ
دسته دوم پرنده های زینتی بالغ هستند که قفسی کردن آنها کمی سخت تر است. این دسته از پرنده ها چون از ابتدا به زندگی در بیرون قفس عادت کرده اند، به سختی می پذیرند که در قفس قرار بگیرند. برای قفسی کردن پرنده های زینتی بالغ باید زمان بیشتری صرف کرد و از ترفندهای متعددی استفاده کرد.
بیشتر بدانید: برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با تشویقی برای پرنده بر روی لینک زیر کلیک کنید، تشویقی های خوشمزه برای پرندگان زینتی.
روش های عادت دادن پرنده به قفس
با استفاده از روش های مختلفی میتوان اقدام به قفسی کردن پرنده زینتی کرد که در ادامه به تفصیل به توضیح هر یک از این روش ها پرداخته شده است.
کاهش تدریجی ساعات بیرون ماندن پرنده از قفس
بهتر است به مرور زمان ساعات بیرون ماندن پرنده از قفس را محدود کنیم. به این صورت که پرنده را هر روز ۱ ساعت زودتر برای خواب به قفس منتقل کنیم و از طرف دیگر، پرنده را هر صبح یک ساعت دیرتر از قفس بیرون آوریم. این فرایند را تا جایی تکرار کنیم که بیرون ماندن پرنده از قفس در نهایت به ۳ تا ۴ ساعت در روز برسد.
غذا دادن به پرنده زینتی درون قفس
یکی از روش های قفسی کردن پرنده زینتی این است که غذای او را درون قفس قرار دهیم. همچنین باید پرنده را تشویق کنیم تا غذایش را در داخل قفس بخورد. برای این کار می توانیم از غذای مورد علاقه پرنده خود استفاده کنیم.
در هنگام غذا خوردن پرنده لازم است در قفس بسته باشد و زمان بسته ماندن در به مرور افزایش یابد. غذا دادن به پرنده زینتی درون قفس باید طوری مدیریت شود که غذارسانی به طور کامل درون قفس انجام گیرد. پرنده باید یاد بگیرد که برای خوردن غذا باید به داخل قفس خود برود.
بیشتر بدانید: برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با خوشحال کردن پرنده خود بر روی لینک زیر کلیک کنید، چگونه عروس هلندی خوشحالی داشته باشیم؟.
قرار دادن اسباب بازی مورد علاقه پرنده در قفس
قرار دادن اسباب بازی مورد علاقه پرنده در قفس یکی از کارسازترین روش های قفسی کردن است. پرنده های زینتی علاقه زیادی به اسباب بازی دارند. بنابراین، بهتر است قفس پرنده را مجهز به اسباب بازی کنیم تا باعث سرگرمی پرنده شود.
تهیه قفس جدید برای پرنده زینتی
تهیه یک قفس جدید و کمی بزرگتر برای پرنده، می تواند یک انگیزه برای پرنده باشد تا درون قفس قرار بگیرد. البته عادت کردن پرنده به قفس جدید کمی نیاز به زمان دارد.
در این شرایط، لازم است صاحب پرنده کنار قفس بنشیند و با پرنده بازی کند و با او حرف بزند. به این صورت، پرنده مشتاق خواهد بود تا در خانه جدید خود قرار گرفته و با اسباب بازی های خود سرگرم شود. نوع قفسی که برای پرنده تهیه می شود و همچنین مجهز بودن این قفس به اسباب بازی و ظرف آب و دانه بسیار مهم است.
تهیه جفت برای پرنده زینتی
یکی از دلایلی که پرنده های زینتی از ماندن در داخل قفس فراری هستند، تنهایی آنهاست. پرنده های زینتی بسیار اجتماعی هستند و بیشتر مایل به بازی کردن و سرگرمی هستند. درصورتیکه هیچ یک از ترفندهای قفسی کردن پرنده کارساز نبود، بهتر است به فکر یک جفت برای پرنده باشیم.
پرنده های زینتی اگر که جفت باشند، کنار هم قرار گرفته و با هم بازی می کنند. همین مسئله باعث می شود تا پرنده همواره تمایل به ماندن کنار جفت خود و درون قفس را داشته باشد. گفتنی است که با تهیه جفت برای پرنده زینتی، حجم زیادی از نگرانی ها در مورد احتمال افسردگی یا رفتارهای ناهنجار پرنده نیز رفع می شود.
نکته مهم در مورد قفسی کردن پرنده زینتی
یک نکته مهم در مورد قفسی کردن پرنده زینتی وجود دارد که حتما باید به آن توجه داشت. برای اینکه پرنده را به قفس عادت دهیم، باید رفتار منسجم و جدی داشته باشیم. در طول فرایند قفسی کردن پرنده زینتی ممکن است شاهد دوگانگی رفتاری، عصبانیت و حتی افسردگی پرنده باشیم.
در قفس انداختن پرنده و بیرون آوردن آن به طور غیر مرتب و دلسوزانه، نتیجه مثبتی به همراه نخواهد داشت. اگر قصد قفسی کردن پرنده را داریم، باید کاملا صبور باشیم تا یک نتیجه ایده آل به دست آید.
سخن آخر
در این مقاله از وبسایت چیکن دیوایس در مورد روش های عادت دادن پرنده به قفس مطالبی را بیان کردیم. آموزش قفسی کردن پرنده زینتی بستگی به خلق و خوی پرنده ممکن است پیچیده و یا ساده باشد.
آنچه که هم است، داشتن یک برنامه ریزی دقیق برای عادت دادن پرنده به قفس است. اگر این مراحل با دقت و درست انجام شود، میتوان یک روال عادی برای زندگی پرنده ایجاد کرد. کافیست کمی صبور و با حوصله باشید و پرنده را در این مسیر همراهی کنید.