چرا طوطیم از قفس بیرون نمیاد ؟

طوطی­ ها در حالت عادی دوست دارند که ساعاتی از روز را بیرون از قفس بگذرانند. اما گاهی این اتفاق برعکس شده و طوطی کاملا وابسته به قفس می شود. اینکه طوطی برای مدت زمان طولانی از قفس بیرون نیاید، طبیعی نیست و نیاز به رسیدگی دارد. همراه ما باشید تا بررسی کنیم که چرا طوطی از قفس بیرون نمی آید و راهکار بیرون نیامدن طوطی از قفس چیست؟

دستگاه جوجه کشی حرفه ای ایزی باتور 6 (12 تایی)
دستگاه جوجه کشی حرفه ای ایزی باتور ۶ (۱۲ تایی)
» مناسب برای جوجه کشی از انواع طوطی سانان
» مجهز به سنسور دما و رطوبت SHT نسل چهار
» امکان چرخش اتوماتیک و ۳۶۰ درجه ای تخم ها
۵,۳۰۰,۰۰۰  تومان

علت بیرون نیامدن طوطی از قفس 

اگر پرنده شما از قفس بیرون نمی آید و این مسئله شما را سردرگم کرده و به دنبال علت آن می گردید در ادامه به توضیح کامل دلایل ممکن در این راستا پرداخته شده است. 

ترس

ترس و فوبیا اصلی ترین دلیل بیرون نیامدن طوطی از قفس محسوب می شوند. زمانی که طوطی در محیط اطراف خود احساس ناامنی کند، قفس خود را ترک نخواهد کرد. صاحبان طوطی باید پرنده خود را با محیط زندگی خود آشنا کنند تا این ترس از بین برود. همچنین طوطی اگر در معرض سر و صدای زیاد یا آزار و اذیت قرار بگیرد، دچار ترس شده و از قفس بیرون نخواهد آمد.

اجتماعی نبودن

یک دلیل اصلی دیگر برای بیرون نیامدن طوطی از قفس، اجتماعی نبودن پرنده است. طوطی بر اثر ناآشنایی با اهالی محیط زندگیش دچار خجالت شده و در قفس ماندن را ترجیح میدهد. صاحبان طوطی باید برای بازی با پرنده خود وقت کافی اختصاص دهند تا اینگونه مشکلات برطرف شود. به طور کلی، طوطی­ ها برای داشتن زندگی شاد، نیاز به تعامل و ارتباط دارند.

خرید دستگاه جوجه کشی

 بیماری

طوطی بر اثر عوامل مختلف ممکن است دچار بیماری شود. تب، اسهال، لرزش، بی ­اشتهایی، تورم چشم، بیحالی و کاهش وزن انواعی از علائم بیماری طوطی هستند. زمانی که طوطی بیمار شود، علاقه ای به بیرون آمدن از قفس نخواهد داشت. طوطی در زمان بیماری ترجیح میدهد که در قفس مانده و کسی مزاحم او نشود.

جراحت

طوطی ممکن است بر اثر جراحت یا آسیب وارد شده، مایل به بیرون آمدن از قفس نباشد. جراحت وارد شده به طوطی را میتوان با علائمی همچون لنگیدن، بی حالی، عدم توانایی در ایستادن و… تشخیص داد. طوطی اگر دچار جراحت شده باشد، باید توسط دامپزشک درمان شود.

افسردگی

افسردگی دلیلی رایج و قوی برای بیرون نیامدن طوطی از قفس محسوب می شود. افسردگی بر اثر تنهایی و بی ­توجهی صاحب طوطی به او بروز میکند. طوطی­ ها پرنده های بازیگوش هستند و تمایل به بازیگوشی دارند. اگر زمینه بازی و سرگرمی برای طوطی فراهم نشود، دچار افسردگی شده و قفس را ترک نمی کنند.

چگونه طوطی را از قفس بیرون آوریم؟

چگونه طوطی را از قفس بیرون آوریم؟ - چیکن دیوایس

اگر که طوطی از قفس بیرون نمی آید، باید ابتدا دلیل آن را بررسی کرد. با یافتن علت بیرون نیامدن طوطی از قفس، میتوان این مشکل را با دردسر کمتری برطرف کرد. در ادامه راهکارهایی ارائه شده است که می توانند در بیرون آوردن طوطی از قفس موثر باشند.

فراهم کردن محیط امن برای طوطی

فراهم کردن محیط امن برای طوطی اولین کاری است که باید انجام شود. محیط امن برای طوطی محیطی است که در آن وسایل آسیب ­زا وجود نداشته باشد. همچنین این محیط باید دور از سر و صدا و رفت و آمد زیاد باشد. درصورتیکه محیط زندگی طوطی امن و بی­ خطر باشد، بیرون آوردن طوطی از قفس راحت تر خواهد بود.

استفاده از قفس مناسب

یک قفس مناسب برای طوطی انتخاب کنید. بهتر است این قفس اندازه بزرگی داشته باشد تا طوطی به قرار گرفتن در فضای بزرگتر عادت کند. همچنین قفس را در یک گوشه از اتاق قرار دهید تا طوطی از امنیت خانه خود مطمئن شود. به این صورت، استرس طوطی کاهش یافته و شروع به بیرون آمدن از قفس میکند.

نوازش کردن طوطی

کافی است طوطی خود را نوازش کرده و مورد توجه قرار دهید. خواهید دید که طوطی با میل و رغبت خود علاقه مند می شود به بیرون از قفس بیاید. با طوطی خود حرف بزنید و با او آواز بخوانید. هرچه که طوطی رابطه خوبی با شما داشته باشد، تمایل بیشتری به زندگی بیرون از قفس خواهد داشت.

استفاده از اسباب بازی

سعی کنید از یک اسباب بازی کمک بگیرید تا طوطی را به بیرون از قفس بیاورید. از اسباب بازی ­های جدید و یا اسباب بازی مورد علاقه طوطی استفاده کنید. در این مرحله طوطی را به حال خود نگذارید و او را تشویق به بازی و سرگرمی کنید.

پرهیز از کوتاه کردن پر طوطی

برخی از طوطی ­ها بر اثر کوتاهی پر، اعتماد به نفس خود را از دست میدهند. این طوطی ­ها پس از کوتاهی پر ترجیح می دهند داخل قفس مانده و بیرون نیایند. پس بهتر است پرهای طوطی را کوتاه نکنید.

نکته: لازم به ذکر است کوتاه کردن پرها علاوه بر اینکه استرس شدیدی را به پرنده وارد میکند افسردگی شدید را نیز به دنبال خواهد داشت که اگر پرنده سخنگو باشد از حرف زدن نیز دست خواهد کشید.

استفاده از جفت

اگر طوطی به هیچ وجه حاضر به بیرون آمدن از قفس نیست، استفاده از جفت توصیه می شود. جفتی برای طوطی انتخاب کنید که رام بوده و قفسی نباشد. طوطی با دیدن جفت خود ترغیب می شود تا به بیرون از قفس آید.

دور کردن گیاهان و حیوانات خانگی از محیط زندگی طوطی

از دلایل رایج دیگر که مانع بیرون آمدن طوطی از قفس می شوند، گیاهان و حیوانات خانگی هستند. اگر احساس میکنید که طوطی رابطه خوبی با گیاهان و حیوانات خانگی ندارد و از آنها می ترسد باید این موارد را از محیط دور کنید.

نکاتی در مورد بیرون نیامدن طوطی از قفس

نکاتی در مورد بیرون نیامدن طوطی از قفس - چیکن دیوایس

دلایل و راهکارهای بیرون نیامدن طوطی از قفس مورد بررسی قرار گرفتند. در کنار این موارد، اصولی وجود دارد که توجه به آنها ضروری است. در ادامه نکاتی در مورد بیرون نیامدن طوطی از قفس ارائه شده است.

  • به هیچ وجه برای بیرون آوردن طوطی از قفس به زور و اجبار متوسل نشوید. اجبار به بیرون آوردن طوطی از قفس ممکن است تاثیر منفی داشته و مشکل را تشدید کند.
  • عجله نکنید و قدم به قدم تلاش کنید. بیرون آمدن طوطی از قفس رفتاری است که به مرور زمان اصلاح می شود و باید نسبت به آن صبور بود.
  • نسبت به حالات طوطی رفتار تهاجمی نداشته باشید. به طور مثال اگر طوطی به سمت شما پرید، عکس ­العمل تندی نشان ندهید. این کار باعث ترس و کاهش اعتماد به نفس طوطی خواهد شد.
  • در مواجهه با قفس نشینی پرنده، بی مسئولیتی نکنید. طوطی هرچه که در فضای بزرگتری پرواز کند، سالم تر و شاداب تر خواهد بود.

سخن آخر

بر هر یک از ما که اقدامی برای نگهداری از طوطی می کنیم، ضروری است که رفتارهای او را بسنجیم. گرچه که قفس محل زندگی طوطی است، اما این پرنده برای زندگی شاد به پرواز نیاز دارد. پس وقتی که طوطی از قفس بیرون نمی آید، باید به بررسی و رفع این موضوع بپردازیم.

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی
⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. مهدیار میرشیبانی
    says:

    سلام خسته نباشید.علت قرمز شدن دور بینی عروس هلندی چیه راه درمانش چطور؟

    1. محمدی - دکترای تغذیه طیور
      says:

      سلام! قرمز شدن دور بینی عروس هلندی می‌تونه به چند علت باشه
      یکی از شایع‌ ترین دلایل قرمز شدن اطراف بینی، عفونت‌ های تنفسی هسش که ممکنه به دلیل هوای آلوده یا نامناسب، گرد و غبار، یا عوامل دیگر رخ بده
      برخی پرندگان به مواد خاص مانند گرده‌ ها، دود یا حتی مواد موجود در قفس مانند خاک‌ اره حساسیت دارند که باعث تحریک و قرمزی در اطراف بینیشون میشه
      در صورتی که همراه با قرمزی، بینی عروس هلندی مرطوب یا دارای آبریزش باشد، احتمال عفونت‌ های میکروبی یا ویروسی وجود داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.