انتخاب بهترین قفس برای طوطی سانان

چه قفسی برای پرنده بخریم؟

اگر شما نیز از پرنده زینتی نگهداری می‌کنید یا قصد خرید یک پرنده خانگی دارید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید. قفس طوطی سانان یکی از مهمترین تجهیزاتی است که باید به آن دقت شود. قفس پرندگانی مانند طوطی برزیلی، عروس هلندی، مرغ عشق، کاسکو، کاکادو، طوطی راهب و … باید مشخصات خاصی داشته باشد.

در کنار تجهیزات ضروری مانند ظروف آبخوری و دانخوری این پرندگان، باید قفس باکیفیت و محل مناسبی برای قرارگیری‌ آن در نظر گرفته شود. در این پست از چیکن دیوایس تمامی ویژگی های یک قفس خوب برای طوطی سانان بیان شده است با ما تا انتها همراه باشید.

دستگاه جوجه کشی حرفه ای ایزی باتور 6 (12 تایی)
دستگاه جوجه کشی حرفه ای ایزی باتور ۶ (۱۲ تایی)
» مناسب برای جوجه کشی از طوطی سانان
» سیستم اتوماتیک پمپاژ آب برای تولید رطوبت
» چرخش خودکار تخم ها
۵,۳۰۰,۰۰۰  تومان

قفس طوطی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

انتخاب بهترین قفس برای طوطی سانان، یکی از مهم ترین نکاتی است که باید در برنامه نگهداری از پرندگان در نظر داشت. کیفیت و نوع قفس، می تواند در راحتی این پرندگان نقش زیادی داشته باشد. در واقع، قفس مناسب طوطی سانان می تواند سلامت روحی و جسمی آنها را تضمین کند.

در صورتی که قفس به درستی انتخاب نشده و ویژگی های قفس طوطی نادیده گرفته شود، پرنده نشاط و سلامتی خود را از دست داده و گوشه گیر خواهد شد در ادامه ویژگی های یک قفس خوب برای پرنده زینتی شما بیان شده است …

ابعاد و اندازه قفس طوطی

یکی از نکات مهم در انتخاب قفس مناسب، ابعاد آن است که باید مطابق با اندازه جثه طوطی سانان تهیه شود. هنگام خرید قفس، لازم است تا با در نظر گرفتن نژاد و وزن طوطی، مساحت مورد نظر قفس را انتخاب کرده و آن را تهیه کنید.

خرید دستگاه جوجه کشی

ابعاد قفس باید به گونه ای باشد که پرنده بتواند به سادگی در آن حرکت کرده و احساس راحتی کند. طوطی سانان دوست دارند در قفس جابجا شده و حرکت کنند. همچنین ظروف غذا و آب آنها باید در فاصله و ارتفاع مشخصی از کف قرار گیرد تا بتوانند به راحتی به این ظروف دسترسی داشته باشند.

ابعاد و اندازه قفس طوطی - چیکن دیوایس

این را نیز توجه داشته باشید که بهترین قفس برای طوطی سانان، باید فرصت فعالیت به این پرندگان را بدهد. البته بسیاری از این پرندگان تمایل دارند تا بیرون از قفس فعالیت بدنی و تحرک داشته باشند. در صورتی که قفس طوطی در اندازه مناسبی انتخاب نشده و کوچک باشد، می تواند مسائلی مانند کندن پرها، یبوست یا چاقی را در آنها ایجاد کند.

بیشتر بخوانید : بهترین دستگاه برای جوجه کشی از پرندگان زینتی

جنس قفس طوطی سانان

نکته دیگری که باید در خصوص ویژگی های قفس طوطی در نظر داشته باشید، جنس آن است. کیفیت بالای میله های قفس، از مهم ترین نکاتی است که باید هنگام خرید قفس طوطی سانان به آن توجه کنید. زیرا این پرندگان دوست دارند با منقارشان، اجسام را بگیرند. به طور معمول آنها بازی کردن با میله های قفس را دوست دارند. 

جنس قفس طوطی سانان - چیکن دیوایس

در صورتی که قفس مرغوبی انتخاب نشود، ممکن است میله ها شکسته شده و یا کج شود و در نهایت به پرنده آسیب برساند. اگر به دنبال بهترین قفس برای طوطی سانان هستید، می توانید قفسی با میله های استیل برای آن انتخاب کنید.

فواصل مناسب میله های قفس

هنگام انتخاب قفس مناسب طوطی، باید به فاصله میان میله ها دقت کنید. در صورتی که میله های قفس فاصله مناسبی نداشته باشند می توانند به پرنده آسیب وارد کنند. از آنجایی که طوطی سانان تمایل دارند در داخل قفس چرخیده و جابجا شوند، این احتمال وجود دارد که بال ها و منقار آنها در میان میله ها گیر کرده و به آنها صدمه وارد کند. از سویی دیگر، ممکن است گردن پرنده در میان میله ها قرار گرفته و باعث خفه شدن طوطی گردد.

کفی قفس

در اینجا باید اشاره کنیم که انتخاب کفی قفس می تواند در حفظ سلامتی و بهداشت پرنده نقش مهمی داشته باشد. به طور معمول کفی در بهترین قفس برای طوطی سانان از جنس پلاستیک انتخاب می شود که دارای استحکام بالایی باشد.

این کفی ها همراه با سینی مخصوص ارائه می شوند که قابل جابجایی بوده و می توان آن ها را خارج و تمیز کرد. در بخش جلویی کفی قفس، شیاری وجود دارد که اجازه می دهد سینی قفس طوطی به راحتی بیرون آورده شده و پس از شستشو، به محل خود بازگردانده شود.

آبخوری و دانخوری

از دیگر موارد مهم در انتخاب قفس مناسب طوطی، خرید ظروف آبخوری و دانخوری است که به طور معمول از ظروف پلاستیکی مرغوب تهیه می شود. البته می توان از ظرف غذای استیل برای این پرندگان استفاده کرد و بهداشت و تمیزی قفس، ساده تر گردد.

آبخوری ودانخوری - چیکن دیوایس

از سویی دیگر، بهتر است هنگام خرید بهترین قفس برای طوطی سانان، برای غذاهای تر و خشک این پرندگان، ظروفی مجزا در نظر گرفته شود. توصیه می شود مواد غذایی مانند میوه ها را در کنار غذاهای خشک به پرنده ندهید. بدین ترتیب، رعایت بهداشت محیط این پرندگان بسیار ساده تر خواهد شد.

بیشتر بخوانید : برنامه غذایی هفتگی طوطی سانان

تمیز کردن قفس

یکی از نکاتی که می تواند رابطه مستقیم با سلامت طوطی ها داشته باشد این است که قفسی انتخاب شود که به سادگی قابل تمیز کردن باشد. این موضوع سلامتی این پرندگان را تضمین کرده و در تمیز ماندن محیط زندگی نیز نقش مهمی دارد.

در صورتی که تمیز کردن ظروف آبخوری و دانخوری پرنده در برنامه های روتین تمیز شده و سینی فضله گیر این پرندگان تمیز شود، می توان آسوده خاطر بود که بهداشت قفس و پرنده رعایت شده است. سینی تعبیه شده کمک می کند که پرنده به این بخش آلوده دسترسی نداشته و مسموم نمی شود. از سویی دیگر، تمیز کردن کفی قفس نیز برای شما بسیار آسان تر خواهد بود.

محل قرارگیری قفس

اگر بهترین قفس برای طوطی سانان را تهیه کرده و به دنبال محل قرارگیری قفس در منزل هستید باید اشاره کنیم که محل مناسب برای قفس طوطی، بخشی از اتاق پذیرایی شما خواهد بود. به طور معمول خانواده در این قسمت از خانه دور هم جمع می شوند.

محل قرار گیری قفس - چیکن دیوایس

در صورتی که پرنده را در فضایی دور از ساکنین خانه نگهداری کنید، به سرعت شاهد افسرده شدن آن خواهید بود. این نکته را توجه داشته باشید که طوطی سانان از هر نژادی که باشند، موجوداتی اجتماعی بوده و به صورت گروهی زندگی می کنند. بنابراین، دوست دارند در میان اعضای خانواده زندگی کنند.

البته توصیه می شود آنها را در کنار دیوار یا نزدیک به پریز قرار ندهید. زیرا ممکن است با منقار خود، هم به خود و هم به این بخش از خانه آسیب وارد کنند. همچنین هنگام خوردن میوه، دیوارهای اطراف را کثیف کنند.

جدول اندازه قفس طوطی و عروس هلندی

در جدول زیر ابعاد و اندازه مناسب برخی پرنده های قفسی آمده است :

نام پرندهابعاد قفس
اندازه قفس عروس هلندی۶۰*۶۰*۶۰
اندازه قفس مرغ عشق۶۰*۶۰*۶۰
اندازه قفس شاه طوطی۱۲۰*۶۰*۹۰
اندازه قفس کاسکو۱۲۰*۶۰*۹۰
اندازه قفس ملنگو۱۲۰*۶۰*۹۰

دقت داشته باشید که این ابعاد و اندازه قفس برای عروس هلندی، شاه طوطی و مرغ عشق و … در صورتی صدق میکند که پرنده بیشتر وقت خود را در خارج از قفس و آزادانه بگذراند. در صورتی که پرنده همیشه در قفس است، باید ابعاد قفس بسیار بزرگ تر از موارد گفته شده باشد.

جمع بندی

به طور معمول، بهترین قفس برای طوطی سانان از جنس استیل در نظر گرفته می شود. زیرا میله های آن یکدست بوده و بدون تراشه است و تمیز کردن آنها بسیار ساده خواهد بود. این نکته را باید همواره در نظر داشت که انتخاب قفس خود می تواند باعث راحتی پرنده بوده و از آن محافظت کند.

انتخاب قفسی که دارای جنس با کیفیتی بوده و طراحی مناسبی داشته باشد، می تواند علاوه بر حفظ سلامتی پرنده، سال ها دوام داشته باشد. می توانید برای زیباسازی قفس، از تزئینات مختلف و رنگی استفاده کنید. طوطی سانان با این لوازم سرگرم خواهند شد. تهیه انواع اسباب بازی نیز در حفظ شادمانی پرنده نقش خواهد داشت.

هنگام خرید قفس مناسب طوطی، تمامی مشخصات و ویژگی های قفس طوطی را در نظر داشته و محیط امن و دوست داشتنی را برای پرنده خود فراهم کنید.

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی

نوشته های مشابه

‫۳۲ دیدگاه ها

  1. ثنا
    says:

    برای طوطی برزیلی چه ابعاد قفسی خوبه ؟؟

  2. مجتبی
    says:

    ممنونم
    برای یک جفت خوبه این سایز؟
    بهترین غذای گرینچیک چی هست؟
    و برای جفت گیری چکار باید انجام بدم؟

    1. احمدی - دکترای علوم دام و طیور
      says:

      خوبه ولی از اونجایی که کلا زندگی تو قفسای بزرگو دوس دارن هر چقدر اندازه ی قفس بزرگتر باشه بهتره
      علاقه شدیدی به میوه های تازه و آبدار داره. سیب، پرتقال، توت فرنگی، موز، انگور و کشمش و گیلاس خوبه براش
      از دان ارزن و کتان هم می تونی استفاده کنی
      به علاوه براش پلت مخصوص تهیه کن و تو دان مصرفیش پودر پوسته ی تخم مرغ و پودر صدف هم اضافه کن

  3. مجتبی
    says:

    سلام
    بهترین سایز قفس برای نگهداری و جفتگاه گرینچیک رو میخواستم بدونم
    ممنونم🙏🌷

    1. احمدی - دکترای علوم دام و طیور
      says:

      سلام مجتبی جان
      حداقل اندازه قفس برای یه گرینچیک باید ۴۵ سانتی متر طول، ۳۰ سانتی متر عرض و ۶۰ سانتی متر ارتفاع باشه
      فاصله میله های قفس هم باید حدود ۱.۵ سانتی متر باشه

  4. کیوان
    says:

    سلام
    ممنون بسیار موضوغ‌های ریز‌و اموزنده‌ میگید‌ سپاس

    1. محمدی – دکترای تغذیه طیور
      says:

      سلام دوست عزیز
      ممنون از حسن توجهتون موفق باشید

  5. مرتضی
    says:

    باسلام خسته نباشید خدمت دوستان عزیز،بنده یه طوطی عروس ۲۰روزه خریدم سرلاک میدم بهش،الان تقریبا دوماهه هستش ولی هنوز سرلاک میخوره دونه کم برمیداره، خواستم بدونم چجوری از سرلاک بگیرم که بتونه با دونه خودسو سیر کنه. ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. محمدی – دکترای تغذیه طیور
      says:

      سلام دوست عزیز
      اول از نرمیجات شروع کنید
      بهش تخم مرغ یا هویج پخته شده بدین با تغییر ذائقش به دون خوردن رو میاره

  6. امیرحسین
    says:

    سلام من یک عروس هلندی نر دارم و کاملاً سالم ولی وقتی دستم رو میبرم جلوی نوکش گاز میگیره و کاملا دستی هست ولی همیشه گاز میگیره میشه بگید چیکار کنم که دیگه گاز نگیره

    1. محمدی – دکترای تغذیه طیور
      says:

      سلام دوست عزیز
      اون از حرکت دستتون میترسه
      وقتی دستتو سمتش میبری بی حرکت نگهدار

      1. امیرحسین
        says:

        ممنون

  7. Mehdi sotoudeh
    says:

    ضمن عرض سلام و ادب ،خدمت همکاران و صنعتگران ،و تشکر بابت ارائه اطلاعات مفید ،
    میخواستم ابعاد قفس بزرگ برای فنچ را بفرمایید.

    باتشکر مهدی ستوده

    1. محمدی – دکترای تغذیه طیور
      says:

      سلام جناب ستوده عزیز
      برای یک جفت فنچ یک قفس مستطیلی با طول ۹۰ سانت، عرض ۶۰ سانت و ارتفاع ۶۰ سانت مناسب هستش

  8. مریم
    says:

    سلام و خسته نباشید عرض میکنم خدمت تون ادمین عزیز،من یه عروس نر دارم تقریبا ۴سالشه،تازه گیا براش جفت گرفتم،اما جوجه چهار ماهه گرفتم تا بتونم دستی کنم مثل پرنده قبلیم،عروس نر که نمیتونه جفت گیری کنه چن روزیه که انگار افسرده شده ،مثل قبل اواز نمیخونه حرف نمیزنه،کلا از سرو صدا کردن افتاده،پابه پای جوجه میخوابه ،باهم راه میرن باهم دونه میخورن ،خواستم ببینم آیا این بیصدا شدن و خابیدن و کز کردن پرنده نر طبیعیه یا چی ؟ممنون میشم از راهنمایی تان واقعا نگرانم ،منتظر پاسخ گویی تان هستم

    1. محمدی – دکترای تغذیه طیور
      says:

      سلام دوست عزیز
      به احتمال زیاد جفتی که براش تهیه کردین ناقل بیماری بوده
      و این مواردی که میگید طبیعی نیست و احتمال بیماری وجود داره
      فضلش رو چک کنید ببینید تغییر رنگ داده؟

  9. باران
    says:

    سلام من دوماه عروس هلندی گرفتم ازکنارقفسش ردمیشی خودشومیزنه به قفس منکه هرروزبهش توجه میکنم بازم ازدستم غذا نمیگیره و قبلا تمرین میکرد به آوازخوندن الان سه چهار روزه سروصداش کم شده. پدرم میگه شایدبخاطر اینکه همه چیزمیخوره حتی نون خشک

    1. محمدی – دکترای تغذیه طیور
      says:

      سلام دوست عزیز
      همه چیز نباید بدین بهش غذای مخصوص عروس هلندی تهیه کن
      و براش مولتی ویتامین بخر تا تقویت بشه
      اگه سر و صداش کم شده نگران کنندس ممکنه به بیماری مبتلا شده باشه
      ببین تغییر رنگ فضله داره؟

    2. شیدا
      says:

      سلام من عروس هلندی دارم که برام اواز میخوانه ولی غذا از دستم نمیگیره و گاز میگیره چطکار کنیگ

      1. محمدی – دکترای تغذیه طیور
        says:

        سلام دوست عزیز
        عروس هلندی ها پرنده های حساسی هستن و با کوچکترین حرکت میترسن
        دستتو جلوش بردنی تکون نده تا نترسه

  10. ناشناس
    says:

    سلام وقتتون بخیر من یک جفت عروس هلندی دارم متاسفانه هردو فضله خودشون می خورن با پرس و جو از چند نفر گفتن کمبود ویتامین دارن الان چند وقته ویتامین هم به خوراکشون اضافه کردم ولی مشکل حل نشده راهنمایی می کنید چکار باید انجام بدم ممنون

    1. محمدی – دکترای تغذیه طیور
      says:

      سلام دوست عزیز
      فضله خوردن دلایل مختلفی داره
      یکیش همین کمبود ویتامین، استرس، کثیف بودن قفس، ابتلا به انگل، بیماری و یا ناتوانی در خوردن غذای سخت هست
      باید اول ریشه اصلیش پیدا بشه بهتره از نزدیک معاینه بشه تا اگر بیماری انگلی و همچنین بیماری دیگری داشت تحت درمان قرار بگیره
      پیشنهادم اینه قفس رو مرتبا تمیز کنید
      براشون غذای مخصوص عروس هلندی تهیه کنید
      مولتی ویتامین برای تقویتشون بخرید
      کف دریا برای دریافت کلسیم تو قفسشون قرار بدین

  11. حمید
    says:

    ممنون مطالب جامع وعالی بود

    1. محمدی – دکترای تغذیه طیور
      says:

      سلام حمید عزیز
      ممنون از حسن توجهت

    2. ناشناس
      says:

      ممنون از توضیحات و راهنمایی های شما

      1. محمدی – دکترای تغذیه طیور
        says:

        موفق باشید

        1. حسینعلی حنیفه زاده
          says:

          با عرض سلام و اَدَب خدمت کارشناسان محترم و مهربان ، من حدود ۲ ماه قبل یک جفت عروس هلندی خریداری کردم که قفس و جفت کن و ظروف آبخوری و دانخوری هم داشتند، بعد از یکماه عروسم شروع به تخم گزاری کرد و شش تخم گذاشت حدود ۸ تا ۱۰ روز پیش ۲ تا از جوجه ها از تخم بیرون آمده اند اما ۴ تخم دیگر هیچ تغیری نکرده اند،منظور از عرایضم این است که الان باید قفس شان را تعویض کنم و قفسی بزرگتر(جادارتر که توش احساس راحتی داشته باشند) و مناسب تر برایشان تهیه کنم ؟ چونکه احساس میکنم قفسی که الان توش هستند اصلاً مناسب شان نیست،و اگر بخواهم قفسی مناسب و بزرگ برایشان تهیه کنم از کجا باید خریداری کنم ، پیشاپیش از صبوری و راهنمائی تان سپاس گزارم .

        2. محمدی – دکترای تغذیه طیور
          says:

          سلام دوست عزیز
          برای راحتیشون بهتره که قفس بزرگتری تا زمان بزرگ شدن جوجه ها تهیه بشه
          در غیر این صورت میتونی بعد از دونخورشدن اونهارو از قفس جدا کنی و به قفس دیگه منتقل کنی

        3. نورا
          says:

          باعرض سلام من یک گرینچیک ۵۰روزه داره میخوام داخل قفس بزارم ولی روی میله های قفس سختشه راه‌ رفتن چیکارکنم؟ممنون

        4. احمدی - دکترای علوم دام و طیور
          says:

          سلام نورا جان
          اون هنوز جوجس و خیلی چیزا رو بلد نیس
          باید بهش فرصت بدی تا بزرگتر بشه

    3. ناشناس
      says:

      ممنون از این توضیحات برای امن بودن پرندمون

      1. محمدی – دکترای تغذیه طیور
        says:

        موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا