بررسی احتمال جوجه شدن تخم ها از طریق مشاهده رگ های خونی

در این نوشته همراه با یک ویدیوی آموزشی به شما آموزش خواهیم داد که چگونه با مشاهده رگه های خونی داخل تخم متوجه هچ موفق یا ناموفق تخم شوید. این تکنیک نیز مانند سایر تکنیک های ناب جوجه کشی، توسط تیم تحقیقاتی گروه صنعتی اسکندری گردآوری شده و به رایگان در اختیار تمامی فعالان حوزه جوجه کشی قرار می گیرد.
ویدیوی بررسی رگه های خونی و تشخیص جنین قوی و مستعد تولد
در این ویدیوی آموزشی، کارشناس گروه صنعتی اسکندری به صورت کاملا ساده و روان، این تکنیک را آموزش می دهد.
هدف از مشاهده رگه های خونی چیست؟
در صورت نوربینی تخم نطفه دار – پس از گذشت یک هفته از جوجه کشی – تعدادی رگه خونی را مشاهده خواهید کرد که در قسمت های مختلف داخل تخم پخش شده است. این رگ های خونی نه تنها وظیفه تامین مواد مغذی مورد نیاز جوجه را دارند بلکه اکسیژن لازم برای متابولیسم و رشد جوجه نیز بر عهده می گیرند.
در واقع هر چه قدر که تعداد رگه های خونی بیشتر باشد، جنین مواد غذایی و اکسیژن بیشتری دریافت خواهد کرد که به رشد بهتر و سریعتر او کمک کرده و احتمال هچ موفق آن بالاست. اما در صورتی که تعداد رگه های خونی کم باشد، احتمال تلف شدن جنین یا جوجه کامل داخل تخم وجود دارد.
زمان مناسب برای مشاهده رگه های خونی و نحوه انجام آن
مشاهده رگه های خونی برای تشخیص جنین های قوی از ضعیف، در هفته اول جوجه کشی امکان پذیر نیست چرا که هنوز رگه ها به اندازه کافی رشد و گسترش نیافته اند. بهترین زمان برای این کار، سپری شدن نصف دوره جوجه کشی است. به عنوان مثال در مورد مرغ که کل دوره جوجه کشی آن ۲۱ روز است، زمانی که به روز ۱۰ یا ۱۱ رسیدیم، می توان نطفه سنجی برای مشاهده تعدد رگه های خونی را آغاز کنیم.
بهتر است این کار را شب هنگام انجام دهید چون محیط تاریک بوده و رگه ها به راحتی قابل مشاهده خواهند بود. قبل از باز کردن درب دستگاه جوجه کشی، دما و رطوبت محیط را به دما و رطوبت دستگاه نزدیک کرده تا جنین دچار شوک دمایی و تلفات نشود.
انجام این کار همانند نطفه سنجی است، برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله آموزش نطفه سنجی را مطالعه کنید.
پرده کوریوآلانتوئیک چیست؟
شبکه ای از رگ های خونی است که از بند ناف جنین نشات گرفته و در سراسر قسمت داخلی پوسته تخم پخش می شود. این رگه ها پس از متولد شدن جوجه در قسمت داخلی پوسته باقی مانده و همراه با یک پرده سفید رنگ قابل مشاهده است.
رگه های خونی چطور به تولد جوجه کمک می کنند؟
همانطور که گفته شد، این رگه ها نقش تامین مواد مغذی و اکسیژن جنین را بر عهده دارند و هر چه قدر که این رگه ها بیشتر باشد، جنین اکسیژن و مواد غذایی بیشتری دریافت خواهد کرد. مواد غذایی مورد نیاز جنین از طریق زرده تامین می شود، اما اکسیژن لازم از طریق منافذ پوسته به جنین می رسد. طبیعتا هر چه قدر که جنین اکسیژن بیشتری دریافت کند، رشد بهتر و بدن قویتری خواهد داشت که احتمال هچ آن نیز بالاتر می رود.
در واقع رگه های خونی یا همان پرده کوریوآلانتوئیک تا نزدیکی پوسته رشد کرده و اکسیژن لازم را از طریق منافذ پوسته دریافت کرده و دی اکسید کربن نیز توسط همان رگ ها دفع می شود. سیستم کارکرد این رگه های خونی همانند جنین انسان است، همانطور که اکسیژن و مواد غذایی جنین از بندناف مادر به فرزند می رسد.
نتیجه کلی
در این نوشته با اهمیت تعداد رگه های خونی داخل تخم و نقش آنها در موفقیت هچ جوجه ها آشنا شدید، مشاهده رگه های خونی در اواسط دوره جوجه کشی به شما در جوجه شدن یا نشدن تخم کمک شایانی خواهد کرد. هم چنین برای حرفه ای جوجه کشی کردن، پیشنهاد می کنیم مجموعه مقالات تخصصی جوجه کشی منتشر شده از وب سایت چیکن دیوایس را مطالعه کنید.
تخم مرغ کوردی را باید چند ساعت یکبار بچرخانیم و دمای آن باید چند باشد (دستگاهم دست ساز است)
مرغ مرغع کردی شمالی نداریم
زمان چرخش هر ۴ ساعت یا ۶ ساعت یکبار