حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

زمان مناسب برای هچر در جوجه کشی

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره | 3 امتیاز | میانگین 4٫67 از 5
Loading...
image_pdf

زمان مناسب برای انتقال به حالت هچر چه زمانی می باشد؟

زمان مناسب برای هچر در جوجه کشی : در ابتدا قبل از توضیح در مورد حالت هچر و زمان مناسب برای هچر در جوجه کشی به موضوع ستر و هچر چیست؟ می پردازیم ، برخی افراد با مفهوم و کاربرد واژگان ستر و هچر آشنا نیستند ، در واقع به طور خلاصه ستر و هچر دو زمان متفاوت در دوران جوجه کشی از تخم نطفه دار می باشد.دوره اول که برای مثال در تخم نطفه دار مرغ تا پایان روز 18 ام به حساب می آید را دوره ستر  و سه روز انتهایی یعنی تا پایان  روز 21 ام را دوره هچر می نامند.

در این دو دوره تنظیمات دستگاه جوجه کشی از لحاظ دما ، رطوبت و چرخش متفاوت از هم بوده و بایست به این نکته دقت شود.برای آشنایی هر چه بیشتر با ستر و هچر لطفا مطلب ستر و هچر چیست را مطالعه فرمایید.

 

زمان مناسب برای هچر در جوجه کشی

برگردیم به اصل موضوع این نوشته ، یعنی آموزش جوجه کشی و مطلب زمان مناسب برای هچر در جوجه کشی چه زمانی می باشد؟بیشتر افراد بر اساس تجربه که دارند این زمان مناسب را برابر با زمانی می دانند که 1 تا 2 درصد از تخم های قرار داده شده در دستگاه جوجه کشی شروع به ترک خوردن بکنند برای یک مثال عملی می توان به تخم نطفه دار مرغ اشاره نمود ، زمان انتقال تخم ها به سبد هچ و رفتن به حالت هچ در مرغ در روز 19 ام می باشد در این روز در میانه های روز با اختلاف زمانی چند ساعت زود یا دیر اقدام به انتقال به حالت هچ نمایید.

نکته بسیار مهم که تاثیر مستقیم بر روند جوجه کشی دارد ، دما ، رطوبت و همچنین اندازه تخم های نطفه دار می باشد.بسته به کیفیت ماشین جوجه کشی مورد استفاده و دقت تنظیم دما و رطوبت ، شروع فرایند ترک خوردن تخم ها می تواند با اختلاف چند ساعت یا حتی بیشتر صورت بگیرید.پیشنهاد می کنیم در دوران هچ و یک روز مانده به این دوران حداقل ترین حالت ممکن را برای باز کردن درب دستگاه جوجه کشی انتخاب کنید.به گفته کارشناسان حداکثر بایست درب دستگاه سه مرتبه در این دوران باز شود و این عامل به خاطر برهم نخوردن شرایط دما و رطوبت در درون انکوباتور جوجه کشی می باشد.

 

برای انتقال به حالت هچ چه نکاتی بایست رعایت شود؟

  • قبل از شروع فرایند هچ ، دمای اتاقی که دستگاه جوجه کشی در آن قرار دارد را افزایش دهید ، این دما بایست از حد معمول اتاق برای زندگی بیشتر باشد.معمولا  بین 27 تا 30 درجه دما را تنظیم می نمایند.
  • توجه داشته باشید دما و رطوبت در دوران هچر متفاوت می باشد در این دوران دما و رطوبت برای تخم نطفه دار مرغ به ترتیب برابر 37.2 و 75 درصد می باشد.
  • همان طور که اشاره شد هر چه درب دستگاه جوجه کشی کمتر باز شود دما و رطوبت بهتر تنظیم شده و راندمان بالا می رود.در تمام طول دوران جوجه کشی این نکته را در نظر داشته باشید.اما برخی محصولات جوجه کشی به دلیل طراحی که دارند نیاز به باز کردن درب در انها احساس میشود.مثالا برای اضافه کردن آب و … . در چنین شرایطی به نحوی برخورد نمایید که حداقل در 5 روز انتهایی جوجه کشی تعداد دفعات باز کردن درب دستگاه به حداقل برسد.( تا می توانید درب دستگاه را باز نکنید).همچنین برخی افراد بی تجربه وقتی جوجه های تازه به دنیا آمده را می بینند هیجان زده شده و درب دستگاه را باز می کنند.این کار از پایه اشتباه است و باعث مرگ سایر تخم ها میشود.جوجه ها می توانند 12 تا 24 ساعت بدون مشکل در داخل ماشین جوجه کشی زندگی کنند.بهتر است در روز نوزدم با گرم کردن اتاق و در دمای مناسب در سریع ترین حالت ممکن جوجه ها کاملا خشک شده که تنها پشت سر آنها خیس است را به همراه پوسته تخم های نطفه دار از دستگاه خارج کنید و سپس درب دستگاه را ببندید.
  • در دوران هچر انتقال تخم ها به سبد هچ را فراموش نکنید.
  • در دوران هچ نیاز به چرخش در ماشین جوجه کشی نیاز نیست و تخم ها نبایست چرخش داده شوند.
  • به دلیل رشد جوجه ها در داخل تخم ، به اکسیژن بیشتری در این دوران نیاز می باشد.تهویه مناسبی در اتاق جوجه کشی را مد نظر بگیرید.
  • در زمان انتقال تخم ها به حالت هچر ، کمترین ضربه را به تخم های نطفه دار کنید.
همچنین بخوانید :
خروس کورنیش COrnish

 

ویدیو آموزش ستر و هچر در دستگاه جوجه کشی خانگی 48 تایی

[videojs_video url=”https://chicken-device.ir/wp-content/uploads/2018/01/آموزش-ستر-و-هچر.mp4″]

 

مشاهده ویدیو در آپارات | دانلود ویدیو


مطالب مفید دیگر در صنعت جوجه کشی :

 


 

مدیر سایت
دیدگاه کاربران 20 دیدگاه
  • علی 14 خرداد 1398 / 3:20:46
    0 0

    سلام من یک دستگاه جوجه کشی خودم ساختم
    از ۲۰ تا تخم مرغ بومی فقط ۵ تا باز کرده است
    بعد از ۲۳ روز
    خیلی نگرانم بقیه بازنشه

    • کارشناس وب سایت (احمدی) 18 خرداد 1398 / 10:54:50
      0 0

      مشکل اکثر دستگاه های جوجه کشی دست ساز
      عدم تامین دقیق گرما و رطوبت هستش
      به همین دلیل اکثر جوجه ها درون تخم می میرند، بنابراین حتما از دما سنج و رطوبت سنج دقیق استفاده کنید.

  • نبی 9 خرداد 1398 / 1:38:47
    0 0

    باسلام منم سوالم درخصوص اینکه فرمودین زمان هچ درب دستگاه ۹۶ تایی باز نکنیم میخاستم بگم که دو سری با مشکل رطوبت بالا و بخار بیش از حد بدلیل شکستن تخم و خیس بودن جوجه بعد از خروج ظرف آب مواجه میشیم واقعا دردسر شده و یک روزه کامل باید پای دستگاه باشیم یا خاموش کنیم یا درب باز کنیم.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    • کارشناس وب سایت (احمدی) 11 خرداد 1398 / 10:06:51
      0 0

      باید ظرف آب رو تا اندازه مشخصی پر کنید
      برای دریافت راهنمایی حتما با خدمات پس از فروش تماس بگیرید
      04432387787

  • علی 27 اردیبهشت 1398 / 3:09:29
    1 1

    سلام بابت اطلاعات مفید تون ممنون.
    می خواستم بدونم اگر در روز هجدهم قبل از انتقال تخم ها به سبد هچر رطوبت دستگاه به مدت ۵ ساعت به ۸۶ برسد چه مشکلی برای جوجه ها پیش می آید.

  • علی 27 اردیبهشت 1398 / 12:23:55
    0 0

    سلام بابت اطلاعات مفید تون ممنون.
    می خواستم بدونم اگر در روز هجدهم رطوبت دستگاه به مدت ۵ ساعت به ۸۶ برسد چه مشکلی برای جوجه ها پیش می آید.

  • روح الله 22 اردیبهشت 1398 / 4:32:55
    0 0

    سلام دوستان گرامی اگر یک روز زودتر تخم مرغ را به هچر منتقل کنی چه اتفاقی می‌افتد… ممنون

    • کارشناس وب سایت (احمدی) 23 اردیبهشت 1398 / 11:52:51
      1 0

      به احتمال زیاد جوجه ها ناقص به دنیا میان

  • ناشناس 21 اردیبهشت 1398 / 11:50:41
    0 0

    سلام دوستان اگر تخمها یکروز زودتر به سبد هچر بروند چه اتفاقی میفته.. ممنون.. جواب لطفا

    • مدیر سایت 23 اردیبهشت 1398 / 12:25:52
      0 0

      سلام
      احتمال داره برخی از جوجه ها به مشکل بخورند و با اشکال به دنیا بیان

  • مهدی 19 اردیبهشت 1398 / 11:59:56
    0 0

    با سلام .
    بنده برای زمان هچر یه باکسی ساختم که دماش روی 37 هست ولی رطوبت گاها به 80 هم میرسه ، میخوام ببینم این میزان رطوبت ضرری نداره ؟

    • کارشناس وب سایت (احمدی) 19 اردیبهشت 1398 / 4:52:15
      0 0

      بستگی به نوع پرنده شما داره
      از تخم چه پرنده ای جوجه کشی می کنید

  • محمد ضا 10 اردیبهشت 1398 / 1:20:09
    0 0

    سلام من بیش ازیک سوم تخمها هم مرغ وهم بوقلمون درسه دوره جوجه کشی جوجها کاملا تشکیل شده ومرده اند داخل تخم ها علت چی میتونه باشه ممنون

    • کارشناس وب سایت (احمدی) 19 اردیبهشت 1398 / 5:11:29
      0 0

      دلیل عمده مرگ جوجه ها در داخل تخم کم بودن رطوبت در دوره هچر هستش
      اگر از دستگاه های ما استفاده می کنید با خدمات پس از فروش تماس بگیرید تا شما رو راهنمایی کنند

    • محسن 5 خرداد 1398 / 10:07:40
      0 0

      سلام وقتدون بخیر خواستم بپرسم اگر تخم مرغ رو روز بیستم به سبد هچر انتقال بدم چه مشکلی پیش میاد البته سه روز پایانی رطوبت دستگاه رو برای زمان هچ تنظیم کنم فقط راک دستگاه رو خاموش نکنم

  • Nimadarvishe 27 فروردین 1398 / 1:52:19
    0 0

    باسلام اگه میشه راهنمایی کنید تو دوران هچ بعداز شکستن تخم ها به دلیل خیس بودن جوجه ها رطوبت دستگاه گاهن تا90 درصد هم میره لبته حتی با خارج کردن ظرف اب کمتر از 80 نمیشه لدفن راه حل با تشکر

    • کارشناس وب سایت (احمدی) 2 اردیبهشت 1398 / 5:28:34
      0 0

      حتما با خدمات پس از فروش تماس بگیرید
      04432387787

  • ابراهيم 14 فروردین 1398 / 10:08:14
    0 0

    سلام خسته نباشين من الان دستگاهم ب روز 21 رسيده ولي هنوز نصفشون بيرون نيومدن امکان داره بعد ازپايان دورشون هم دربيان ؟؟يا بعد پايان دورشون ديگه درنميان ؟؟

    • مدیر سایت 17 فروردین 1398 / 9:02:58
      0 0

      سلام
      یک روز دیگر منتظر بمونید ، برخی از جوجه ها کمی دیر درمیان از تخم.

  • مریم 12 اسفند 1397 / 8:47:19
    0 0

    عالی بود مطلبتون

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.