آشنایی با کشتارگاه بلدرچین | نحوه ذبح و سر بریدن بلدرچین 

0

آشنایی با کشتارگاه بلدرچین و نحوه ذبح و سر بریدن بلدرچین 

هر پرنده بومی و خانگی پس از مدتی زندگی به مرحله ذبح و کشتار می رسند، در واقع هدف از پرورش پرنده های بومی مانند مرغ، بوقلمون، بلدرچین، اردک و غاز و … تولید گوشت مورد نیاز جامعه است و کشتار بخشی از فرایند پرورشی آنها را تشکیل خواهد داد. پس اگر پرورش دهنده بلدرچین هستید و یا قصد پرورش بلدرچین را دارید حتما باید با کشتارگاه بلدرچین، نحوه کشتار ماشینی و دستی آن ، نحوه ذبح و سربریدن بلدرچین در کشتارگاه آشنایی کاملا داشته باشید. به همین دلیل در این نوشته از سری مقالات آموزشی چیکن دیوایس تصمیم داریم موارد اشاره شده را به اطلاع شما خواننده گرامی برسانیم. 

چه زمانی می توان بلدرچین ها را به کشتارگاه ارسال کرد؟

بلدرچین بر خلاف سایر پرنده های بومی در عرض ۴۵ روز کاملا بالغ شده و آماده کشتار خواهند شد، آنها معمولا بین ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم وزن می گیرند و این مقدار وزن را در عرض ۴۵ روز به دست می آورند. پس از رسیدن به سن ذبح می توان آنها را برای کشتار به کشتارگاه ها ارسال کرد و  یا روش دستی برای سر بریدن و ذبح آنها استفاده کرد. 

چه زمانی می توان بلدرچین ها را به کشتارگاه ارسال کردبرای اینکه بلدرچین ها کاملا گوشتی شوند و وزن بالایی را پیدا کنند که در این صورت میزان سود پرورش دهنده نیز افزایش خواهد یافت باید در تغذیه آنها از مواد غذایی لازم به اندازه کافی استفاده شود برای آشنایی بیشتر با جیره غذایی مناسب برای بلدرچین های گوشتی حتما مقاله تغذیه بلدرچین را مطالعه کنید. 

کشتار بلدرچین به چه روش هایی انجام می شود؟ 

کشتار بلدرچین نیز مانند کشتار سایر پرنده ها به دو روش دستی و اتوماتیک قابل انجام است. در روش دستی، خود پرورش دهنده ها و یا واسطه ها اقدام به ذبح دستی بلدرچین ها و پرکنی آنها می کند. معمولا از پرکن بلدرچین برای کندن پرهای بلدرچین و آماده سازی آن برای بسته بندی استفاده می شود.

در روش مکانیزه و یا اتوماتیک نیز تمامی مراحل انجام کار توسط دستگاه های مخصوص به بدون دخالت انسان انجام می شود. سرعت انجام کار و کشتار پرنده ها در روش مکانیزه بسیار بالا می باشد و روزانه چندین هزار بلدرچین را می توان به مرحله ذبح و بسته بندی رساند و بدین ترتیب سطح انبوهی از نیاز جامعه به پروتئین را برطرف کرد. 

ذبح دستی بلدرچین کاملا ساده و با استفاده از یک چاقو قابل انجام است، بنابراین نیازی به توضیح خاصی ندارد. بدین صورت که پرورش دهنده ابتدا اقدام به بریدن سر بلدرچین با استفاده از چاقو یا قیچی می کند و به منظور ذبح شرعی حتما باید سر بلدرچین رو به قبله باشد و قبل از آن بسم الله گفته شود. 

پس از آن می بایست بلدرچین ها را از ناحیه پا به هم وصل کرد و آنها را برای مدت چند دقیقه در آب داغ قرار داد تا بدنشان نرم شود و کندن پرها به آسانی صورت گیرد. سپس آنها را وارد دستگاه پرکن میکنند تا پرهای آنها به خوبی کنده شوند یا اینکه با استفاده از دست می توان پرهای بلدرچین را کند. 

در مرحله بعدی تمامی اعضای داخلی بدن بلدرچین خارج شده و بدن باقی مانده را با آب داغ شستشو داده و به صورت دستی یا با استفاده از دستگاه شیرینگ بسته بندی می کنند. پرورش دهنده های که تعداد کمی بلدرچین پرورش می دهند و کسانی که می خواهند سود بیشتری از این راه به دست آورند اقدام به ذبح دستی بلدرچین می کنند. 

اما در روش ذبح اتوماتیک یا مکانیزه که در کشتارگاه های مخصوص انجام می شود، از دستگاه ها و فرایند هایی استفاده می شود که در ادامه این نوشته به نحوه انجام این کار و کارکرد دستگاه ها اشاره خواهیم کرد.

مراحل کشتار بلدرچین در کشتارگاه های صنعتی و مکانیزه

مراحل کشتار بلدرچین در کشتارگاه های صنعتی و مکانیزهپس از اینکه بلدرچین های گوشتی و آماده کشتار از طریق ناوگان های حمل و نقل به کشتارگاه منتقل می شوند، کارگران یک به یک بلدرچین ها را از ناحیه پا و به صورت برعکس به قلاب های آویز می بندند و خط کشتار شروع به کار خواهد کرد. 

مرحله اول – ورود به حوضچه شوک

بلدرچین ها به آرامی در داخل حوض آب قرار می گیرند و شوک الکتریکی لازم به آنها وارد خواهد شد، خیس شدن بدن بلدرچین ها سبب عبور جریان برق از تمامی قسمت های بدن آنها می شود. این شوک الکتریکی سبب بی حسی بلدرچین ها خواهد شد و در زمان سربری درد را احساس نخواهند کرد. 

مرحله دوم – عبور از قیف سربری

سپس بلدرچین ها از قیف سربری عبور کرده و سر آنها از بدنشان جدا می شود. در برخی از کشتارگاه های نیمه صنعتی اینکار توسط انسان انجام می شود که از لحاظ شرعی نیز بهتر است. اما در کشتارگاه های مکانیزه ، سر بلدرچین ها توسط دو نوار فلزی تیز از بدنشان جدا می شود.

مرحله سوم – عبور از تونل خون

پرنده های بی جان به آرامی از تونل خون عبور می کنند تا خون خروجی از بدن آنها به صورت کامل تخلیه شود.

مرحله چهارم – خیساندن بلدرچین ها در آب داغ

قبل از اقدام به پرکنی بلدرچین ها باید آنها را در آب داغ که حدود ۵۰ الی ۶۰ درجه سانتی گراد دما دارد، خیساند. این مرحله به اسکالدینگ نیز شهرت دارد و معمولا هر پرنده در کمتر ۱۰ دقیقه در داخل حوض آب داغ قرار خواهد گرفت. بیشتر بودن زمان قرار گیری پرنده ها در حوض اسکالدینگ سبب پخته شدن بدن آنها خواهد شد. 

مرحله پنجم – عبور از دستگاه پرکنی

بلدرچین ها به مدت چند دقیقه در داخل دستگاه پرکن بلدرچین قرار می گیرند و پرهای آنها به کمک انگشتی های پرکن از بدن جدا می شود و در طی انجام پرکنی مقداری آب نیز به انگشتی ها پاشیده می شود تا روند پرکنی به خوبی انجام شود. 

مرحله ششم – بررسی لاشه 

پس از انجام پرکنی ، کارکنان اقدام به بررسی لاشه و کندن پرهای مانده بر بدن بلدرچین ها می کنند و سپس وارد مرحله دوم شستشو می شوند و در مرحله بعدی گردن بلدرچین به وسیله دستگاه سربری از بدن آن جدا می شود. 

مرحله هفتم – تخلیه اعضای داخلی

در این مرحله انسان یا دستگاه از طریق مقعد پرنده اقدام به خارج سازی تمامی اندام های داخلی بدن بلدرچین کرده و آن را به صورت جداگانه برای بسته بندی بر روی خط انتقال قرار می دهند و در نهایت لاشه بر جای مانده بار دیگر مورد بازرسی قرار می گیرد. 

مرحله هشتم – انتقال به چیلر

پس از تخلیه کامل اندام های داخلی بلدرچین ، خط انتقال آنها را به دستگاه چیلر و خنک کننده منتقل خواهد کرد. البته در وسط راه نیز پاها توسط تیغه هایی از بدن بلدرچین جدا شده و در حوض جمع آوری پا قرار می گیرد. 

معمولا در کشتارگاه ها دو چیلر یا همان حوض خنک کننده وجود دارد، چیلر اولی حدود ۱۰ الی ۱۶ درجه سانتی گراد دما دارد و بلدرچینها به مدت ۱۰ دقیقه در آن قرار گرفته تا کاملا شستشو داده شوند و دمای آنها نیز کاهش داده شود. 

چیلر دوم خنک تر بوده و به سرد کردن بدن بلدرچین ها و آماده سازی آنها برای بسته بندی منجر می شود، چیلر دوم دمای بدن بلدرچین ها را به ۴ درجه سانتی گراد می رساندند و وجود مواد آنتی باکتریال در چیلر دوم سبب ماندگاری بیشتر لاشه ها می شود. 

مرحله نهم – بسته بندی 

پس از خنک شدن بلدرچینها و آبچکانی آنها ، به سمت خط بسته بندی منتقل می شوند. معمولا بسته بندی بلدرچین ها به وسیله نیروی کار انجام می شود و پس از قرار دادن بلدرچین ها در نایلون های مخصوص و تاریخ زدن بر روی آنها، بسته ها را وارد سردخانه کرده و پس از ۲۴ ساعت به بازار عرضه می کنند.

سخن آخر

در این نوشته در مورد روش های ذبح و کشتار بلدرچین ها توضیح داده شد که معمولا به دو روش دستی و صنعتی قابل انجام است. با اینکه پرورش بلدرچین در ایران به تازگی رونق گرفته اما شاهد راه اندازي کشتارگاه های مخصوص بلدرچین در برخی از استان های کشور هستیم که در صورت پرورش انبوه بلدرچین های گوشتی می توان محصولات خود را به این کشتارگاه ها فروخت.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.