پرورش بوقلمون گوشتی همراه با آموزش گام به گام
استفاده از گوشت بوقلمون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در بین خانواده ها از گذشته تاکنون رواج بسیاری پیدا کرده است. به همین سبب بسیار از افراد تمایل به ورود به حرفه ی پرورش بوقلمون گوشتی پیدا کرده اند. کسب اطلاعات و دانش کافی در زمینه ی پرورش بوقلمون گوشتی، این امکان را برای سرمایه گذاران فراهم کرده است تا بتوانند با در نظر گرفتن تمامی جوانب این حرفه کسب و کاری پرسود را برای خود راه اندازی کنند. در ادامه ی این نوشته از وبلاگ چیکن دیوایس سعی داریم تا شما را با روش پرورش بوقلمون گوشتی به صورت گام به گام آشنا کنیم.
آموزش گام به گام پرورش بوقلمون گوشتی
در این نوشته به بررسی موارد زیر خواهیم پرداخت :
- پرورش بوقلمون گوشتی به چند روش انجام می شود ؟
- قبل از شروع پرورش بوقلمون گوشتی چه اقداماتی را باید انجام داد؟
- بهترین نژاد بوقلمون گوشتی برای پرورش کدام است ؟
- در خرید جوجه بوقلمون یک روزه به چه مواردی باید دقت کرد؟
- نکات خرید تخم نطفه دار بوقلمون گوشتی و دستگاه جوجه کشی بوقلمون چیست؟
- شرایط پرورش بوقلمون گوشتی چگونه است؟
- نحوه ی تغذیه ی بوقلمون گوشتی چگونه است؟
- راهکار های نگهداری بوقلمون گوشتی چیست؟
- مشکلات پرورش بوقلمون گوشتی چیست؟
روش پرورش بوقلمون گوشتی
پرورش بوقلمون گوشتی در روستا و یا منزل به صورت سنتی و در تعداد و ابعاد کم انجام می گردد. که امروزه در شهر هایی مانند گیلان، مازندران، آذربایجان غربی، شرقی، فارس، اصفهان و کرمان بسیار متداول است.
با افزایش درخواست خانواده ها به گوشت بوقلمون، امروزه پرورش این پرنده در ابعاد صنعتی و نیمه صنعتی و با تعداد بالا نیز رواج بسیاری پیدار کرده است. با آگاهی دقیق و تجهیزات و امکانات لازم، همچنین رعایت نکات کلیدی در این زمینه امکان دستیابی به سود بالایی نیز در پرورش صنعتی بوقلمون گوشتی وجود دارد. در ادامه ی نوشته به بررسی شرایط پرورش بوقلمون گوشتی به صورت صنعتی و نیمه صنعتی پرداخته می شود.
اقدامات قبل از شروع پرورش بوقلمون گوشتی
قبل از اینکه اقدام به پرورش بوقلمون نمایید، لازم است تا شرایط و نکاتی را در نظر داشته باشید تا بتوانید این کار را به نحو احسن انجام دهید. در ادامه به بررسی تعدادی از این شرایط به طور مفصل می پردازیم :
۱) دریافت آموزش های لازم
از آنجایی که پرورش بوقلمون به صورت صنعتی و نیمه صنعتی، هزینه های بالایی را در بر دارد، به همین سبب به منظور افزایش موفقیت خود در این زمینه و دستیابی به بازدهی و سود بالاتر، لازم است تا به صورت حرفه ای اقدام به کسب اطلاعات و آموزش های لازم در این زمینه نمایید. با دریافت اطلاعات کافی در این زمینه، ضمن جلوگیری از پرداخت هزینه های گزاف، می توان از تلف شدن جوجه ها و افزایش خسارت های مالی نیز جلوگیری کرد.
۲) ایجاد مزرعه ی پرورش بوقلمون
اولین موردی که باید قبل از شروع پرورش بوقلمون به آن دقت داشته باشید، ایجاد مزرعه یا سالن پرورش بوقلمون می باشد. در این مزرعه یا سالن لازم است تا به نکات زیر توجه کنید:
- آب و هوای منظقه ی احداث سالن را در نظر بگیرید. به این نکته دقت داشته باشید که در مناطق سردسیری استفاده از سیستم های گرمایشی و در مناطق گرمسیری استفاده از سیستم های سرمایشی ضروری می باشد.
- محل احداث سالن را به گونه ای در نظر بگیرید که در مناطق سردسیری آفتاب بیشتر و در مناطق گرمسیری آفتاب کمتری وارد سالن شود.
- سالن را در محل های غیر مسکونی و به دور از سر و صدای محیط شهری ایجاد کنید. چراکه آلودگی های صوتی می توانند در افزایش استرس بوقلمون های گوشتی موثر باشند.
- سیستم تهویه ی استانداردی شامل فن یا هواکش های تهویه و یا پنجره ها را در سالن تعبیه نمایید تا جریان هوا به درستی ایجاد شود.
- میزان دما و رطوبت سالن را بر اساس سن بوقلمون های گوشتی در دوره های مختلف تنظیم کنید. چراکه بوقلمون ها در هر دوره از رشد خود به دما و رطوبت خاصی نیاز خواهند داشت.
۳) کسب مجوز
پرورش بوقلمون گوشتی در تعداد و ظرفیت بالا نیازمند کسب مجوز از جهاد کشاورزی می باشد. در این مرحله لازم است تا مدارک و طرح توجیهی پرورش بوقلمون گوشتی را به جهاد کشاورزی منطقه ی خود ارائه دهید. پس از دریافت موافقت نامه و پروانه ی بهره برداری می توانید از تمامی امتیازیات و تسهیلاتی که جهاد کشاورزی برای واحد های پرورش بوقلمون اختصاص می دهد استفاده کنید.
۴) شناسایی بازار هدف
شناسایی بازار هدف از جمله مهم ترین مواردی است که باید قبل از شروع پرورش بوقلمون گوشتی به آن توجه داشته باشید. در صورتی که تمایل به پرورش بوقلمون گوشتی در ابعاد گسترده را دارید، بهتر است علاوه بر فروش آن در مناطق مختلف استان و کشور خود، اقدام به صادرات ان به کشور های همسایه نیز نمایید.
انتخاب بهترین نژاد بوقلمون برای پرورش
انتخاب بهترین نژاد بوقلمون گوشتی در ایران می تواند شما را با چالش هایی مواجه کند. اما در حالت برای افراد تازه کار در این حرفه توصیه می شود که کار خود را با نژاد های بومی اصلاح شده شروع کنند. از جمله بهترین نژاد بوقلمون گوشتی می توان به موارد زیر اشاره کرد :
بوقلمون بومی اصلاح نژاد شده
بوقلمون بومی اصلاح نژاد شده، مناسب ترین و مقرون به صرفه ترین نژاد بوقلمون گوشتی می باشد . چراکه مصرف دان کمتر و وزن گیری ایده آلی را دارد. این نژاد در سن ۷ ماهگی به بلوغ می رسد و تا این سن وزنی به میزان ۷ الی ۹ کیلوگرم دارد. در حالت کلی بوقلمون های بومی نر وزنی به اندازه ی ۲۰ کیلوگرم و بوقلمون های بومی ماده وزنی به اندازه ی ۱۵ تا ۱۷ کیلوگرم پیدا می کنند.
بوقلمون بیوتی
بهترین نژاد بوقلمون گوشتی برای پرورش می باشد. بوقلمون بیوتی نسبت به سایر نژاد ها وزن گیری بالایی را دارد. به طوری که جنس نر در سن ۴ ماهگی به وزنی حدود ۱۵ کیلوگرم و ماده به وزن ۸ کیلوگرم می رسد. این نژاد میزان تخم گذاری بالایی را نیز دارد و برای تولید گله نیز مناسب است. تنها نکته ای که باید توجه کنید این است که این نژاد حساسیت بالاتری نسبت به سایر نژاد ها دارد.
بوقلمون برنز اصیل
این نزاد از بوقلمون نیز به منظور تولید گوشت پرورش داده می شود. بوقلمون برنز میزان تخم گذاری پایین و تولید گوشت بالایی را دارد. به طوری که در سن ۴ ماهگی نر ها به وزنی حدود ۱۳ کیلوگرم و ماده ها به وزنی حدود ۸ کیلوگرم می رسند. بوقلمون های برنز در برابر سرما بسیار حساسند و حتما باید به دمای پرورش این نژاد در هر دوره دقت کافی را داشته باشید.
نکات مهم در خرید جوجه بوقلمون گوشتی یک روزه
در هنگام خرید جوجه بوقلمون گوشتی یک روزه توجه به نکات زیر امری بسیار مهم و ضروری می باشد :
- جوجه ها را حتما به صورت حضوری خریداری کنید.
- به جای خرید از افراد متفرقه، از خود پرورش دهنده خریداری کنید.
- هنگام خرید حتما به سالن پرورش جوجه ها مراجعه کنید،
- از خرید جوجه های بی حال و خمار و گوشه گیر در میان گله بپرهیزید.
- به جنسیت جوجه ها و نر و ماده بودن آنها دقت کنید.
- پس از انتخاب و خرید جوجه ها، آنها را با احتیاط حمل کرده و به بسترشان منتقل کنید.
خرید تخم نطفه دار بوقلمون گوشتی
بهترین و به صرفه ترین راهکار برای شروع پرورش بوقلمون گوشتی، خرید تخم نطفه دار بوقلمون و جوجه کشی مصنوعی از آنها می باشد. در این حالت به یک دستگاه جوجه کشی بوقلمون نیز نیاز خواهید داشت. نکاتی که باید در خرید تخم نطفه دار بوقلمون گوشتی دقت کنید عبارتند از :
- از خرید تخم نطفه دار بوقلمون از فروشنده های متفرقه و سایت های اینترنتی غیر معتبر بپرهیزید.
- از خرید تخم های کثیف، ترک خورده و آلوده به خون و فضولات، تخم های بسیار بزرگ و بسیار کوچک و هم چنین تخم های دایره شکل پرهیز کنید.
- از محل پرورش بوقلمون حتما بازدید کنید، کیفیت تغذیه آنها و وضعیت بهداشتی محیط آنها تاثیر زیادی در نطفه دار بودن تخم ها خواهد داشت.
- از تازه بودن تخم های نطفه دار بوقلمون و عدم انبار آنها بیش از ۷ روز اطمینان حاصل کنید.
نکات مهم خرید دستگاه جوجه کشی بوقلمون
یک دستگاه جوجه کشی ایده آل برای جوجه کشی از تخم نطفه دار بوقلمون لازم است تا دارای ویژگی های زیر باشد :
- ظرفیت آن متناسب با ابعاد پرورش شما باشد.
- بدنه ی آن آنتی باکتریال، قابل شستشو و ضدزنگ باشد.
- از قابلیت ستر و هچر همزمان برخوردار باشد.
- سیستم چرخش اتوماتیک داشته باشد.
- به سنجش دقیق دما و رطوبت بپردازد.
- گارانتی و خدمات پس از فروش معتبر داشته باشد.
توجه : آموزش کامل جوجه کشی از تخم نطفه دار بوقلمون در مقاله جوجه کشی بوقلمون به صورت کامل توضیح داده شده است.
شرایط پرورش جوجه بوقلمون گوشتی
پرورش جوجه بوقلمون گوشتی نیازمند فراهم نمودن شرایط خاصی می باشد. این شرایط به شرح زیر می باشند :
۱) فراهم کردن فضای متناسب
فضای پرورش جوجه ها باید به اندازه ی کافی بزرگ باشد تا قابلیت حرکت آسان در آن را داشته باشند. تعداد بوقلمون قابل نگهداری در هر متر مربع در دوره های مختلف رشد آنها به شرح جدول زیر می باشد :
سن بوقلمون | هفته ۱ | هفته ۲-۴ | هفته ۵-۶ | هفته ۷-۸ | هفته ۹-۱۲ | هفته ۱۳-۲۰ |
تعداد بوقلمون | ۳۰ | ۲۰ | ۱۰ | ۸ | ۵ | ۲-۳ |
۲) تنظیم میزان دما و رطوبت سالن
دمای محیط برای جوجه بوقلمون ها در هر دوره از رشد آنها متفاوت است. در جدول زیر داده هایی را در این مورد جمع آوری کرده ایم :
سن بوقلمون | میزان دما ( °C) |
یک هفتگی | ۳۴-۳۶ |
پایان یک هفتکی | ۳۲ |
دو هفتگی | ۲۹ |
سه هفتگی | ۲۶ |
چهار هفتگی | ۲۴ |
پنج هفتگی | ۲۱ |
شش هفتگی به بعد | ۱۸ |
دقت داشته باشیدکه بوقلمون ها در طول دوره ی پرورش خود به رطوبتی به میزان ۶۵ الی ۷۰ درصد نیاز دارند. عدم وجود رطوبت کافی در سالن سبب می شود که به سبب خشکی هوا، جوجه ها قادر به تنفس صحیح نباشند و پر های آنها رشد کافی را نداشته باشد.
۳) فراهم کردن آب و دان تازه
غذای بوقلمون باید ترکیبی از انواع اسید آمینه ها، پروتئین ها، کربوهیدرات، چربی، ویتامین ها و مواد معدنی باشد. جوجه بوقلمون ها نیاز به غذای بیشتری نسبت به سایر جوجه ها مانند جوجه مرغ ها دارند. بنابراین دائما باید به میزان کافی غذای تازه و سالم در اختیار آنها قرار دهید. همچنین دقت داشته باشید که جوجه بوقلمون گوشتی نسبت به سایر طیور بومی در غذای خود به پروتئین بیشتری نیاز دارد.
بوقلمون ها نسبت به کم آبی بسیار حساس هستند و دائما باید آب تازه در اختیار داشته باشند. تحمل گرسنگی برای این پرنده ها نسبت به تحمل کم آبی اسان تر است.
۴) تنظیم رنگ نور و مدت زمان نوردهی
نوردهی جوجه بوقلمون ها از جمله عوامل مهم و ضروری در افزایش رشد و بازدهی آنها می باشد. بر طبق تحقیقات انجام شده، جوجه بوقلمون های گوشتی، با نور قرمز و سبز، رشد بهتری نسبت به نور سفید خواهند داشت. همچنین استفاده از نور آبی در سالن پرورش جوجه بوقلمون گوشتی، سبب کاهش رشد آنها خواهد شد.
نوردهی به جوجه بوقلمون های گوشتی در ۴۸ ساعت اول تولد آنها باید در طول شبانه روز انجام شود. پس از اینکه خوردن آب و دان را یاد گرفتند، در سن ۲ هفتگی می توان این میزان نور دهی را به ۱۳ الی ۱۴ ساعت در روز رساند. در این دوره علاوه بر کاهش مدت زمان تابش نور باید از شدت آن نیز کاسته شود.
۵) سیستم تهویه ی استاندارد
وجود تهویه در سالن پرورش جوجه بوقلمون یکی از موارد مهم در پرورش آنها می باشد. وجود سیستم تهویه ی مناسب سبب کنترل حرارت محیط می شود. به علاوه افزایش اکسیژن محیط، خروج کربن دی اکسید، ایجاد جریان هوا و کاهش گرد و غبار و آمونیاک را به دنبال دارد. تهویه ی استاندارد سالن پرورش جوجه بوقلمون به گونه ای است دما را بیش از ۳ الی ۵ درجه ی سانتی گراد کاهش ندهد.
تغذیه بوقلمون گوشتی
تغذیه ی بوقلمون های گوشتی باید به گونه ای باشد که در کمترین مدت زمان به بیشترین وزن خود دست پیدا کنند. بوقلمون ها نیاز به یک جیره ی غذایی کامل با درصد مشخصی از پروتئین دارند که به شرح زیر است :
- جیره بوقلمون های نر در سن ۸ تا ۱۲ هفتگی و ماده در سن ۸ تا ۱۱ هفتگی، حاوی ۲۲ % پروتئین
- جیره نر در سن ۱۲ تا ۱۶ هفتگی و ماده در سن ۱۱ تا ۱۴ هفتگی، حاوی ۱۹ %پروتئین
- جیره نر در سن ۱۶ تا ۲۰ هفتگی و ماده در سن ۱۴ تا ۱۷ هفتگی، حاوی۱۶.۵ % پروتئین
- جیره نر در سن ۲۰ تا ۲۴ هفتگی و ماده در سن ۱۷ تا ۲۰ هفتگی، حاوی ۱۴% پروتئین
بوقلمون های نر در حدود ۲۴ هفتگی و بوقلمون های ماده در حدود ۲۰ هفتگی سن از خود به بازار عرضه میشوند. همچنین دقت داشته باشید که علاوه بر پروتئین باید سایر مواد غذایی از جمله ویتامین ها، املاح، مواد معدنی و چربی ها نیز به غذای بوقلمون ها اضافه شود.
نکات کلیدی در تغذیه بوقلمون گوشتی
در تغذیه ی بوقلمون های گوشتی لازم است تا نکات زیر را در نظر داشته باشید :
- جوجه بوقلمون ها نیز مانند جوجههای سایر طیور نیازی در ۲۴ ساعت ابتدایی پس از تولد نیازی به غذا ندارند.
- میزان دان مصرفی جوجه بوقلمون های گوشتی در هفته ی اول حدود ۵۰۰ گرم است و رفته رفته افزایش می یابد.
- دان اصلی بوقلمون های گوشتی شامل ذرت، گندم و جوی دو سر می باشد.
- دان مصرفی بوقلمون ها تا ۸ هفتگی به صورت آردی و پس از آن به صورت پلت می باشد.
- افزودن سبزیجات به جیره ی غذایی بوقلمون های گوشتی سبب افزایش رشد آنها می شود.
- استفاده ی بیش از حد از ذرت در جیره ی غذایی این طیور سبب تجمع چربی در بافت های بدن آنها می گردد.
- در فصول زمستان می توانید مقادیری از برگ چغندر را به غذای بوقلمون های گوشتی اضافه کنید.
- میزان رشد در سنین مختلف یکنواخت نیست به طوریکه رشد تا سن ۷ تا ۸ هفتگی سریع و در ۱۴ تا ۱۵ هفتگی به حداکثر میرسد.
راهکاری های نگهداری بوقلمون گوشتی
از جمله نکاتی که در نگهداری بوقلمون گوشتی باید به آن توجه کرد به شرح زیر می باشد:
- جوجه های بوقلمون تازه به دنیا آمده قادر به تشخیص غذای خود نیستند لذا باید چگونه غذا و آب خوردن را به آنها آموزش دهید.
- جهت جلوگیری از بیمار شدن بوقلمون ها باید بهداشت محیط را کاملاً رعایت کنید.
- ظروف آبخوری و دانخوری مدام باید تمیز و ضدعفونی شوند.
- از ورود افراد متفرقه به سالن که می توانند ناقل ویروس باشند جلوگیری کنید.
- از ورود موجودات و حشرات موذی که می توانند ناقل بیماری باشند جلوگیری کنید.
- با استفاده از مولتی ویتامین ها و واکسن هایی مانند نیوکاسل، آنفولانزا، برونشیت و گامبرو از بوقلمون ها در برابر بیماری ها محافظت کنید.
مشکلات پرورش بوقلمون گوشتی
از جمله مشکلاتی که اغلب پرورش دهندگان بوقلمون گوشتی با انها روبرو هستند، مواردی مانند قیمت جوجه یک روزه ، حساسیت بالای این طیور در برابر شرایط محیطی، سر و صدای زیاد، بوی نامطبوع ، تلفات زیاد و هزینه های تغذیه و خوراک می باشد.
درآمد پرورش بوقلمون گوشتی
پرورش بوقلمون با چالشهایی همراه است که باید به دقت بررسی شوند. بیماریها، نوسانات قیمت خوراک، کمبود نیروی کار ماهر و رقابت در بازار از جمله چالشهای پیش روی پرورشدهندگان هستند. با این حال، فرصتهای خوبی نیز در این صنعت وجود دارد. افزایش تقاضا برای گوشت سفید، امکان صادرات، توسعه فرآوری محصولات بوقلمون و استفاده از فناوریهای نوین در پرورش، از جمله فرصتهایی هستند که میتوان از آنها برای افزایش درآمد خود بهره برد.
سخن آخر
در این مقاله به بررسی نحوه ی پرورش بوقلمون گوشتی به صورت قدم به قدم پرداخته شد. در حالت کلی باید در نظر داشته باشید که به منظور کسب درآمد در پرورش بوقلمون گوشتی لازم است کسب اطلاعات کافی در این زمینه و بررسی تمامی جوانب پرورش لازم و ضروری می باشد.
سلام. درود خدا بر آنهایی که کار حلال انجام میدهند و با تولید خود به جامعه خدمت می کنند. تمام مطالب اصول پرورش بوقلمون که در این سایت ها نوشته شده اند بسیار مفید هستند و در پرورش و تولید بوقلمون باید رعایت شوند. اما نکته مهم ویروس ها می باشند که در کشور پخش هستند و بوقلمون ها و مرغ ها را آلوده می کنند. مشکل اساسی ما آزمایشگاهای تعیین تیتر آنتی بادی بیماری های ویروسی است که یا کم هستند و یا نیست.نتیجه این میشود که واکسیناسیون خوب انجام نمی شود و بوقلمون توسط عاملی به ویروس الوده می شود و همه زحمت ما هوا میرود. حتی در استان ها آزمایشگاه های تشخیص بیماری های طیور که انگل ها، باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها را تشخیص دهند وجود ندارند. هر کس سر از خود واکسن و دارو می فروشد و متاسفانه کلکسیونی از تمام بیمارهای پرندگان در محیط وجود دارد. به این دلیل است که بیشتر پرورش دهندگان مرغ و بوقلمون ها از تعدادشان کاسته شده اند. انشاالله که به این کار اهمیت داده شود.
سلام برای پرورش ۲۰۰عدد بوقلمون چند متر سالن سرپوشیده لازم است تشکر
سلام دوست عزیز
مقاله ای که برات لینک میدم رو بخون
محاسبه فضای مورد نیاز بوقلمون در سنین مختلف
سلام من تازه میخوام سوله احداث کنم لطفا مرا راهنمایی کنید ممنونم.
سلام دوست عزیز
بهتره برای راهنمایی دقیق به جهاد کشاورزی محل زندگیتون مراجعه کنید
سلام خسته نباشید
میشه به بوقلمون برنز خوراک مرغ داد؟؟
سلام دوست عزیز
ممنونم
برای تغذیه اصولی مقاله زیر رو بخونید
تغذیه بوقلمون – تجربه های مفید یک پرورش دهنده بوقلمون
سلام خسته نباشید
بنده داراي سوله ۵۰۰متری هستم با حیاط روبروی سوله که زمین زراعی هم برای تهیه گندم و جو درصورت لازم بودن برای تغذیه بوقلمون. فقط اینکه
سوله دارای سقف بلند میباشد که برای گرمایش وسرمایش بسیار سخته
ممنون میشم بفرماییدکه اولا ازکل محیط سوله شروع کنم یا محیط کوچکتری درسوله اماده کنم ودوم اینکه برای اجرای صفرتاصد کار به طورحدودی هزینه لازم چقدرمیباشد
سوله واقع دراستان لرستان شهرستان بروجرد میباشد
سلام
چنین مواردی باید توسط کارشناس و بعد از مشاهده زمین انجام بگیره
سیستم های گرمایشی در این منظقه باید مناسب باشه
اگر سیستم گرمایشی و ارتفاع اوکی باشه میشه از کل سالن هم استفاده کرد ولی اگر اوکی نباشه باید سالن به قسمت های مختلف تقسیم بندی بشه
میتوان کاهش ارتفاع سقف داشت همون سقف عایق یا کاذب تقسیم بندی مناسب داخل سالن که از تمام سالن بهره برد
با دورود نمیشه در خوزستان از شاب استفاده کرد
از چی ؟
با سلام و سپاس فراوان از توضیحات کامل شما.
موفق باشید
سلام خسته نباشید من تازه میخوام این شغل انتخاب کنم لطفا راهنمایی کنید
مقاله رو کامل بخونید
هر سوالی داشتید در خدمتیم
باسلام بنده حدود چهارهزار متر زمین دارم درشهرستان خلخال اول میخواستم انواع نهال میوه بکارم اکنون میخوام بوقلمون پروش دهم میخواستم بدونم ایا سالن خاصی میخواهد برا پرورش اگه میشه با کیفیت ترین دستگاه جوجه کشی رو معرفی کنید ممنون میشم
بله برای پرورش بوقلمون حتما باید سالن سرپوشیده داشته باشید تا محیط مناسبی رو برای پرورش بوقلمون ها و محافظت از اونا در برابر سرما و بیماری و عوامل خارجی فراهم اورید.
دستگاه های جوجه کشی صنعتی اسکندری مخصوصا درنا ها کیفیت بسیار بالایی دارن
جناب بنظر شما شمال یا کویر کدام انتخاب میکنید برای پرورش نگهداری
بوقلمون در هر منطقه ای قابل نگهداری هستش، این بستگی به مکان شما که به اب و برق و گاز و سایر امکانات دسترسی داره یا خیر
با سلام واحترام
از مقاله شما استفاده کردم بسیار مفید بود اگر بخواهیم اموزش عملی ببینیم به کجا مراجعه کنیم قاسم
می تونید از تجربه های پرورش دهنده های بوقلمون استفاده کنید و یا چند بوقلمون را برای پرورش اولیه خریداری کنید
پس از کسب تجربه های لازم ، می تونید گله رو توسعه بدید
بوقلمون تخم گذار سود آور است يا گوشتي؟
حتما گوشتی
بوقلمون ها تخم گذاری کمی دارن برا همین بیشتر سعی میشه که این پرنده هارو به صورت مولد پرورش بدن تا تخم های نطفه دار بدس بیاد
وگرنه تخم عادی بوقملون به این راحتی ها تو بازار پیدا نمیشه که خرید و فروش داشته باشه ! اما تخم نطفه دارش گرون قیمته و ارزش سرمایه گذاری داره
سلام خسته نباشید
هرمون و انتی بیوتیک ب کار میاد برای رشد بیشتر؟
سلام
هرمون چی ؟
انتی بیوتیک ارتباطی با رشد پرنده نداره ! انتی بیوتیک بدون دلیل دادن به پرنده سبب از بین رفتن تاثیر اون دارو در بدن پرنده میشه
فضای مناسب این کار رو دارم و خیلی علاقه مند هستم.فعلا دارم اطلاعات جمع میکنم و اطلاعات شما خیلی مفید و عالی بود برام.ممنونم.برای شروع و یادگیری،با چه تعدادی جوجه شروع کنم بهتره؟؟؟
سلام زنده باشید
با ۱۰ یا ۲۰ تا جوجه
تا کاملا با نحوه پرورش ، مراقبت و تغذیه و بیماری های اونا اشنا بشید
امابهترین کار به دست اوردن اطلاعات کافی است تا ضرر کمتری بکنید.
سلام.در خوزستان شهرستان دزفول چه نوع بوقلمونی میشه پرورش داد
سلام
چنین موردی رو باید از پرورش دهندگان هم شهری و هم استانی خودتون بپرسید
سلام بهترین نژاد برای پرواربندی بوقلمون چه نژادی هست؟
سلام
بسته به منطفه ای که زندگی میکنید شرایط پرورشی و فروش ممکنه متفاوت باشه
در کل برنز بهتره
زمین دارم زیاد ولی پول برا ساختش و پروش ندارم اگه وام بدن علاقه دارم خودمو پدرم و خانواده
می تونید از جهاد سازندگی وام بگیرید و یا سرمایه جذب کنید
سلام میخواهم بوقلمون گوشتی خریداری کنم از کجا خریداری کنم وچند وقت نگهدار شود برای فروش
سلام
در مورد اینکه از کجا خریداری کنید اطلاعی ندارم
دوره ی پرورش :
بوقلمون بومی ۷ ماه
بوقملی برنز ۴ تا ۵ ماه
بوقلمون بیوتی ۴ ماه
سلام ناشنواهستم پرورش بوقلمون خوبه یانه؟
سلام
بله بازار خوبی داره و همیشه هم مشتری وجود داره
در این مقاله کاملا ساده و روان توضیح داده شده
سلام من در شهرستان ورامین ۱۰۰ متر سالن دارم و حدود ۱۰۰۰متر فضای خاکی دارم جوجه کشی نمتونم انجام بدم بقلمون گوشتی چند ماه بگیریم و اینکه چنتا میتونم تهیه کنم و نگهدارم سپاسگذارم راهنمای بفرماید
سلام دوست عزیز
تو مقاله به صورت گام به گام مراحل و راهکارهای لازم نوشته شده لطفا مطالعه کنید
و تا در این حیطه دانش لازم رو کسب نکردین اقدام به انجامش نکنید
سلام خوب هستید. من میخوام تازه این شغل راانتخاب کنم چندتاسوال دارم اول اینکه بوقلمون سفیدیاهمان گوشتی بهتره یا بوقلمون سیاه قیمت کدام بیشتره .واینکه بوقلمون سفید کی آماده کشتاره میشه یعنی چقدر طول میکشه که آماده کشتن بشه واینکه بوقلمون سیاه کی آماده کشتاره میشه خیلی ممنون
سلام دوست عزیز
اول بهتره در این حیطه تجربه لازم رو کسب کنید بعد اقدام کنید به پرورش
تا سرمایه ای که میذارید حفظ بشه
به جهاد کشاورزی مراجعه کنید راهنماییتون میکنن