حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

آموزش جوجه کشی از بوقلمون – چگونه تخصصی بوقلمون جوجه کشی کنیم

آموزش جامع و تخصصی جوجه کشی از بوقلمون

آموزش جامع و تخصصی جوجه کشی از بوقلمون

جوجه کشی از بوقلمون امروزه علاقه مندان زیادی را به خود جذب کرده است. دلیل این علاقه بازار خوب این پرنده می باشد که دیگر در سبد غذایی بسیاری از خانواده ها جا باز کرده است.

جوجه کشی از تخم نطفه دار بوقلمون نیز مانند هر کار دیگری می تواند یک کار بسیار لذت بخش و پردرآمد باشد البته به شرطی که از هر گونه تلاش و کوششی دریغ نکنید و تمام وقت خود را صرف یادگیری و کسب تجربه در مورد پرورش این پرنده پر خاصیت بکنید.

جوجه کشی از تخم بوقلمون نیز مانند تخم هر پرنده دیگری به هر دو طریق طبیعی و مصنوعی قابل انجام است که در صورت انجام جوجه کشی به روش طبیعی باید بوقلمونهای مادر مناسبی را انتخاب نمایید. در این نوشته جوجه کشی از تخم بوقلمون به دو صورت طبیعی و مصنوعی را توضیح خواهیم داد، در ابتدا به بررسی اجمالی روش ها و دانش لازم برای جوجه کشی طبیعی می پردازیم و در ادامه به صورت تخصصی جوجه کشی با دستگاه را توضیح خواهیم داد ،  لطفا با ما همراه باشید.

مزایا و معایب جوجه کشی طبیعی بوقلمون :

مزایا و معایب جوجه کشی طبیعی بوقلمون
جوجه کشی طبیعی بوقلمون

برای جوجه کشی طبیعی از بوقلمون ها باید مکانی خلوت و ساکت برای مادران فراهم سازید تا بدون هیچ گونه دغدغه ای به مدت ۲۸ الی ۳۰ روز بر روی تخم ها بخوابند و پس از یکماه تخم ها را تبدیل به جوجه کنند، که در طول این دوره یک ماهه بنا به هر دلیلی امکان شکستگی و یا خوردگی تخم ها توسط بوقلمون ها وجود خواهد داشت. شما در طول این مدت باید مرتبا بوقلمون های مادر را تغذیه نمایید تا برای یافتن آب و غذا تخم ها را ترک نکنند، زیرا سرد شدن تخم ها مرگ نطفه ها و جوجه های در حال رشد را به دنبال خواهد داشت. البته نگهداری بوقلمونهای مادر با نگهداری مرغهای مادر در رابطه با مدت، فرم و هزینه نگهداری به هیچ وجه قابل مقایسه نیست.

میزان مصرف غذا در بوقلمونها بسیار بالاست چنانکه :

  • در بوقلمونهای مادر سنگین وزن ۲۵۰ گرم در روز
  • در بوقلمونهای مادر میان سنگین ۲۰۰ گرم در روز
  • در مادر سبک وزن ۱۶۰ گرم در روز غذا مصرف می شود

 

به هر صورت هزینه نگهداری بوقلمونها تاثیر بسزایی بر روی قیمت تمام شده جوجه ها خواهد داشت. اما در صورت استفاده از دستگاه جوجه کشی هیچ هزینه ای به جز هزینه برق (که بسیار ناچیز است) نخواهید پرداخت و برای جلوگیری از کرچ شدن بوقلمون ها بر روی تخم باید تخم ها را روزانه از لانه خارج سازید.

کرچ شدن بوقلمون بر روی تخم به معنای قطع تخم گذاری او تا پایان جوجه کشی و بزرگ کردن جوجه ها خواهد بود. در صورت استفاده از دستگاه جوجه کشی به منظور جوجه کشی مصنوعی از تخم بوقلمون ، آنها تا پایان فصل تخم گذاری همچنان به تخم گذاری خود ادامه خواهند داد. اما از مزایای جوجه کشی توسط خود بوقلمون مادر می توان گفت که چون بوقلمون ها در تمامی مراحل جوجه کشی ، تولد، رشد و بلوغ در کنار جوجه ها حضور دارد، بنابراین آنها را بهتر تربیت خواهد کرد و در آینده بوقلمون های ماهری در غذا خوردن و غذا پیدا کردن خواهند شد اما در صورت استفاده از دستگاه جوجه کشی باید غذا خوردن را به جوجه ها آموزش دهید و در آینده شاید نتوانند به جز جیره مخصوص خود قادر به تشخیص سایر منابع غذایی مانند حشره، موجودات ریز و … باشند. 

البته لازم به ذکر است که هدف شما از پرورش و جوجه کشی بوقلمون بسیار در تصمیم گیری تاثیر گذار است ، برای یک محیط کوچک و چند بوقلمون محدود طبیعتا نیاز به استفاده از ماشین جوجه کشی نیست و میتوان فرایند را به صورت طبیعی مدیریت کرد. در غیر این صورت برای جوجه کشی تجاری حتما نیاز به یک دستگاه جوجه کشی بوقلمون خواهید داشت.

 

نکات مهم در جوجه کشی طبیعی بوقلمون :

دانلود مستقیم ویدیو

در جوجه کشی طبیعی از بوقلمون باید بدانید که کرچی از خصایص بوقلمون هاست. آنها بیش از هرگونه دیگر طیور اهلی تمایل به کرچ شدن دارند.

بوقلمونهائی که ترجیح می دهند صبح زود و یا حوالی غروب در لانه باقی بمانند، مشکوک به کرچ بودن هستند. به طور کلی بوقلمونها در فصولی از سال بالاخص در ماههای خرداد و تیر کرچ می شوند. حالت کرچی را میتوان از بالا رفتن درجه حرارت بدن، ریختن و کم شدن پرهای قسمت شکمی، تورم و قرمزی زیر شکم، تغییر صدا، کمی اشتها و خوابیدن مستمر بر روی تخمها تشخیص داد. بسته به فصل و جثه بوقلمون، میتوان ۳۰-۲۰ تخم در لانه بگذارد. گاهی نیز برای تبدیل تخم مرغها به جوجه از بوقلمون استفاده می شود که در این صورت تعداد بیشتری تخم مرغ را پذیرا هستند. بدین جهت بوقلمون ها از روی طنز  ماشین های جوجه کشی زنده نیز می نامند.

در جوجه کشی طبیعی بوقلمون باید بدانید که لانه بوقلمون ها را باید در محلی ساکت و آرام و نیمه تاریک بر پا کرد. برای رعایت بهداشت در لانه این پرنده حتما باید مکان آنها را با اسپری های ضد انگل ضد عفونی کنید یا داروهای ضد انگل را به آنها بخورانید.
آب و دان را در ظروف مربوطه ریخته و در نزدیک حیوان قرار دهید. جیره غذایی بوقلمون مادر در این دوره باید طوری باشد که سبب آبکی شدن مدفوع آنها نگردد، زیرا به خصلت طبیعی آنها ممکن است تمام یا اغلب تخم هائی که در لانه قرار گرفته اند بر اثر مدفوع آبکی بوقلمونها کثیف شوند. این امکان وجود دارد که بوقلمونها پس از گذاشتن چند تخم بر اثر ترشح هورمون پرولاکتین کرچ شوند، لذا باید آنها را مرتباً از روی تخمها برداشته و از لانه خارج نمود تا حالت کرچی زائل شود.

در سنین اولیه باید ناخنهای بوقلمون نر را گرفت، چون ناخن های بلند در حین جفتگیری پرهای پشت بوقلمون ماده را کنده و به مرور زخم هایی بر پشت او بر جای خواهد گذاشت. این زخمها حس هم خواری یا کانیبالیسم را در بقیه بوقلمونها تحریک نموده و بر اثر نوک زدن مستمر ممکن است بوقلمون ماده کاملاً از بین رود. برای اینکه از این ناراحتی جلوگیری شود، بر پشت بوقلمونهای ماده پشت بندهایی که از مواد مختلف تهیه شده میبندند.

در جوجه کشی از بوقلمون مدت جوجه کشی ۲۸ روز به درازا می کشد. از آنجا که پس از بیرون آمدن چند جوجه ممکن است بوقلمون از روی بقیه تخمها برخاسته و نتیجتاً سبب خراب شدن آنها گردد، لذا یا باید تمام تخمها را در یک روز معین و یکجا در زیر بوقلمون گذاشت تا جوجه ها در یک زمان از تخم خارج شوند و یا به مجرد خارج شدن جوجه ای از تخم او را از بوقلمون دور کرده و در جای گرمی جداگانه نگهداری نمود تا بقیه نیز به ترتیب از تخم خارج شوند.

مزایا و معایب جوجه کشی از تخم بوقلمون با استفاده از دستگاه جوجه کشی :

مزایا و معایب جوجه کشی از تخم بوقلمون
مزایا و معایب جوجه کشی از تخم بوقلمون

حتما در گفته های فوق به نوعی متوجه شده اید که جوجه کشی از بوقلمون با استفاده از دستگاه جوجه کشی آسانتر می باشد و صد البته درآمد شما را نیز تا چند صد برابر افزایش خواهد داد، زیرا همانطوری که گفته شد در صورت جمع اوری مداوم تخم ها از بستر، بوقلمون ها تا پایان فصل همچنان به تخم گذاری ادامه خواهند داد و شما می توانید تخم ها را به منظور جوجه کشی داخل دستگاه قرار دهید و بدین ترتیب هر ماه جوجه های جدید خواهید داشت.
در موضوع جوجه کشی از بوقلمون با استفاده از دستگاه جوجه کشی مزایای زیادی وجود دارند که به عبارت زیر است :

  • – زمان جوجه کشی تحت کنترل پرورش دهنده بوده و هر زمان امکان جوجه کشی وجود دارد.
  • – تعداد زیادی جوجه را می توان در زمان واحد تولید نمود.
  • – چون نیازی به وجود بوقلمونهای کرچ نیست ، پس با جلوگیری از کرچی می توان راندمان تخمی آنها را افزایش داد.
  • – هزینه نگهداری دستگاه جوجه کشی بسیار کمتر از هزینه تغذیه بوقلمون های کرچ شده می باشد.
  • – یک دستگاه جوجه کشی با استفاده از برق ۲۲۰ ولت خانگی تغذیه می کند و در صورت قطع برق می توان از باتری خودرو استفاده نمود، اما اگر بوقلمون مادر ۱ الی ۲ ساعت در کنار تخم ها نباشد شاهد مرگ نطفه ها خواهید شد
  • – دستگاه جوجه کشی قادر به جوجه کشی اتوماتیک می باشد و نیازی به دخالت کاربر نیست و پس از گذشت یک ماه می توان جوجه های تازه به دنیا آمده را از دستگاه خارج نمود.
  • – در صورت استفاده از روش جوجه کشی طبیعی، امکان شکسته شدن و یا خورده شدن تخم ها توسط بوقلمون ها وجود خواهد داشت، اما در دستگاه جوجه کشی تخم ها در امنیت کامل خواهند بود.

 

تمایلات جفت گیری بوقلمون ها و تلقیح مصنوعی آنها :

جفت گیری بوقلمون طبیعی
جفت گیری بوقلمون طبیعی

بوقلمونها قبل از بلوغ جنسی و آغاز تخمگذاری رغبتی به جفتگیری نشان نمی دهند. بوقلمونهای نر بالغ و آماده برای جفت گیری اقدام به چتر زدن نموده و بدینوسیله سعی می نمایند که ماده ها را بخود جلب کنند.

در جفت گیری طبیعی، بوقلمون ماده ای که آمادگی جنسی دارد به جنس نر نزدیک شده ، چمباتمه زده و وقتی بوقلمون نر برای جفتگیری بر روی بوقلمون ماده قرار گرفت ، کلواک های هر دو جنس به فرم خاصی بر روی یکدیگر منطبق می شوند. بعضی از نرها پس از پرش ، اسپرم کافی برای باروری منتقل نمی کنند. برای این منظور باید نرهای شاداب ، سالم و جوان را انتخاب نمود، تا اشکالی در باروری تخمها پیش نیاید. از طرفی ممکن است گاهی انجام نگرفتن کامل عمل جفت گیری بی میلی در ماده ها به وجود آورده و تا ظهور نر بسیار قوی دیگر حس و آمادگی جنسی بوقلمونهای ماده شدیدا کاهش یابد. بوقلمون های نر در هر بار انزال مقدار ۱ – ۰.۲ سانتی متر مکعب مایع انزال ترشح می کنند.

سن بلوغ بر اساس نژاد کاملا متغیر بوده و به طور میانگین بین ۳۰ الی ۳۳ هفتگی در نظر گرفته شده است. اختلاف سن بلوغ بین دو جنس هم دیده میشود چنانکه در نژادهای سنگین جنس نر سن بلوغ ۳۱ الی ۳۲ هفتگی و در جنس ماده ۳۰ الی ۳۱ هفتگی است، اما در نژاد های سبک این دوره می تواند کوتاه تر باشد.

به دلیل مشکلات عدم جفت گیری صحیح، عدم بارور شدن تخم ها و عدم تمایلات بوقلمون ها در فصل گرما، برخی از پرورش دهندگان در کشور های پیشرفته دست به تلقیح مصنوعی بوقلمون ها زده اند که میزان باروری تخم ها را به شدت افزایش داده است و درآمد آنها را طرز قابل توجهی چند برابر نموده است.

به منظور تلقیح مصنوعی باید تجهیزات و تکنولوژی مورد نیاز فراهم شود، در صورتی که پرورش دهنده عمده بوقلمون ها هستید، استفاده از تکنولوژی تلقیح مصنوعی به شدن توصیه می گردد.

در تمامی فارم های بزرگ آمریکایی و در برخی از مزارع کوچک، صد درصد از روش تلقیح مصنوعی و هر هفته یک بار استفاده می کنند. هرچند نگهداری اسپرم های بوقلمون در فریزر امکان پذیر است، ولی همین امر باعث افزایش تلفات اسپرمها می گردد. به عنوان مثال اگر اسپرم تازه ۹۵ درصد قدرت باروری داشته باشد، با انتقال به فریزر به زیر ۵۰ درصد تنزل می کند. بدین جهت اغلب توصیه می شود که حتی الامکان مایع انزال به طور تازه به بوقلمون های ماده تلقیح شود.

مایع انزال بوقلمون سفید ، غلیظ و کشدار است.از بوقلمون نر می توان هر روز اسپرم گرفت. در شرایط خاص نگهداری ، بالاخص تغذیه مناسب می شود تا دو بار در روز نیز اسپرم گیری نمود. در حین اخذ اسپرم باید توجه داشت که اسپرمها کثیف و آلوده نشوند. برای تلقیح مقدار ه۰/۰ سانتیمتر مکعب از مایع انزال را به کمک وسیله مربوط به لوله تناسلی بوقلمون ماده منتقل می کنند. اغلب بوقلمونها هر سه هفته در میان، ۲ روز پشت سر هم و هر بار با ۰/۰۵ سانتیمتر مکعب تلقیح میگردند.

نکات مهم هنگام جمع آوری و نگهداری تخم های نطفه دار :

برای جمع آوری تخمهای بارور باید بوقلمونهای مادر به سن بلوغ حقیقی رسیده باشند. به عبارت دیگر بوقلمون ها از سن ۳۰ هفتگی به بعد کاملا بالغ خواهند شد و تخم های آنها کاملا بارور و نطفه دار خواهد بود.

ضمناً بوقلمونهائی که از آنها تخم گرفته می شود و به عنوان بوقلمون مادر نیز مورد استفاده قرار میگیرند، باید سالم و دارای راندمان تخمگذاری قابل توجهی بوده و از میزان گوشت قابل ملاحظه ای نیز در ناحیه سینه و ران برخوردار باشند.

برای افزایش کیفیت نطفه تخم ها حتما بوقلمون ها را با یونجه و سایر مکمل های غذایی پروتئین دار و کلسیم دار تغذیه کنید. حتما باید چربی موجود در جیره غذایی آنها را کاهش دهید، زیرا چربی زیاد مانع از تخم گذاری شده و کیفیت نطفه را کاهش می دهد، دقت کنید که در فصل تابستان به دلیل گرمای زیاد بوقلمون ها تمایل چندانی به جفت گیری نخواهند داشت، در نتیجه کیفیت نطفه ها کاهش خواهد یافت و حتما باید نسبت نر و ماده در گله ۱ به ۳ باشد، یعنی به ازای هر نر سه ماده در نظر گرفته شود.

برای افزایش کیفیت نطفه تخم ها بهتر است بوقلمون های نر را به دو قسمت تقسیم کنید و نیمی از آنها را در میان بوقلمون های ماده قرار دهید و نیم دیگر را نیز به صورت جداگانه نگهداری کنید و هر ۲۴ ساعت یکبار جای بوقلمون ها را عوض کنید.

پس از جمع آوری تخم ها از بستر باید آلودگی های موجود در سطح آن را تمیز نمایید، اگر از ماشین جوجه کشی استفاده کنید باید بدانید که ،  دما و رطوبت بالای دستگاه رشد میکروب ها و باکتری ها را به راحتی امکان پذیر خواهد کرد و این عوامل به تدریج به داخل تخم نفوذ کرده و جوجه های درون تخم را از بین خواهد برد. بنابراین برای اخذ نتیجه مناسب تر از جوجه کشی انجام اعمال زیر توصیه میگردد:

  • – جمع آوری تخمها، چند بار در روز از لانه ها
  • – تمیز کردن تخمهای کثیف بلافاصله پس از جمع آوری
  • – با توجه به اینکه تخم بوقلمون پوسته ضخیمی دارد، امکان ورود میکروب ها یه داخل تخم به سختی ممکن خواهد شد، بنابراین نیازی به ضدعفونی تخم بوقلمون نیست، برای تمیز سازی آن کافیست با استفاده از یک فرچه تمیز و یا مسواکی خشک و زبر پوسته آن را از فضولات و سایر آلودگی ها پاک کنید.
  • – محل نگهداری تخمها باید رطوبتی در حدود ۶۵ درصد و حرارت ۱۵ درجه سانتیگراد را داشته باشد و به منظور جلوگیری از مرگ نطفه ها حتما باید تخم ها را هر چند ساعت یکبار بچرخانید، هنگام نگهداری تخم ها دقت کنید که قسمت پهن تخم رو به بالا و قسمت باریک آن رو به پایین باشد.
  • – حتی الامکان از شستن تخم ها جلوگیری کنید ولی اگر مجبور به شستن آنها شدید، از آب گرم که حدود ۳۷ درجه سانتی گراد دما داشته باشد، استفاده نمایید. هرگز آنها را با آب سرد نشویید چرا که راه ورود باکتری ها به داخل تخم را آزاد خواهد کرد.
  • – مدت نگهداری تخم ها در انبار نباید بیشتر از یک هفته باشد. پس از سپری شدن این مدت باید به ماشین جوجه کشی منتقل شوند، در غیر اینصورت کیفیت تخم ها به شدت کاهش خواهد یافت.

 

نکات مهم هنگام خرید تخم نطفه دار بوقلمون :

تخم های نطفه دار
تخم های نطفه دار

در صورتی که تاکنون هیچ بوقلمون تخمگذاری نداشته اید و برای اولین بار قصد جوجه کشی و پرورش بوقلمون را دارید، بهتر است هنگام خرید تخم های نطفه دار بوقلمون نکات زیر را مد نظر خود قرار دهید:

  • – سعی کنید تخم ها را از خود پرورش دهنده بوقلمون خریداری کنید، زیرا فروشگاه های داخل شهر و یا فروشگاه های اینترنتی دقیقا از وضعیف نطفه های درون تخم (زنده یا مرده بودن آن باخبر نیستند) و ممکن است تخم هایی پوچ تحویل شما بدهند.
  • – هنگام مراجعه به سالن پرورش بوقلمون ها حتما از وجود بوقلمون نر در محیط مطمئن شوید و تعداد آنها باید متناسب با تعداد ماده های موجود در سالن باشد، معمولا به ازای هر ۲ الی ۳ بوقلمون ماده ۱ بوقلمون نر باید در سالن حضور داشته باشد. وجود بوقلمون نر برای نطفه دار بودن تخم ها الزامی خواهد بود.
  • – از خرید تخم های آلوده به خون و فضولات، تخم های بسیار بزرگ و بسیار کوچک، تخم های دو زرده، تخم های ترک خورده و یا دارای رنگ غیر طبیعی خودداری کنید چون تبدیل به جوجه نخواهند شد. تخم ها باید حالتی عادی داشته باشند یعنی یک طرف آن پهن و طرف دیگر آن باریک باشد، هم چنین تخم های دارای پوسته بسیار نازک یا بسیار ضخیم تبدیل به جوجه نخواهند شد.
  • – هنگام تحویل گرفتن تخم ها حتما تعداد آنها را با تعداد بوقلمون های تخم گذار موجود در پرورش گاه مقایسه کنید، اگر تعداد تخم ها خیلی بیشتر از تعداد بوقلمون های تخم گذار باشد، مطمئن باشید که تخم ها از مدت ها پیش نگهداری شده است و احتمال بدون نطفه بودن آنها وجود خواهد داشت.
  • – به وضعیت بهداشتی سالن و کیفیت تغذیه بوقلمون ها توجه کنید، اگر سالن پرورش بوقلمون های مادر از وضعیت بهداشتی خوبی برخوردار نباشد، احتمال بیمار بودن بوقلمون ها وجود خواهد داشت و بوقلمون بیمار یعنی تخم بدون نطفه! هم چنین اگر بوقلمون ها تغذیه ناکافی و یا ناسالمی دارند، احتمال بدون نطفه بودن تخم ها وجود خواهد داشت، جیره غذایی بوقلمون های تخم گذار باید سرشار از کلسیم و پروتئین باشد.
  • – اگر در فصل تابستان تصمیم به خرید تخم نطفه دار بوقلمون گرفته اید، احتمال جوجه نشدن تخم ها بالا خواهد بود، زیرا همانطوری که اشاره شد بوقلمون ها در فصل تابستان تمایل چندانی به جفت گیری ندارند، بنابراین فروردین و اردیبهشت بهترین زمان برای خرید تخم نطفه دار بوقلمون می باشد.
  • – پس از خرید تخم ها باید آنها را مطابق گفته های فوق ضد عفونی کرده و در محل مناسبی نگه داری کنید، محل نگهداری باید دارای رطوبت ۶۵ درصد و دمای ۱۵ درجه باشد و به منظور جلوگیری از تلف شدن نطفه ها حتما باید تخم ها را هر چند ساعت یکبار بچرخانید، هنگام نگهداری تخم ها دقت کنید که قسمت پهن تخم رو به بالا و قسمت باریک آن رو به پایین باشد.

 

نکات مهم در جوجه کشی از بوقلمون با دستگاه جوجه کشی

جوجه کشی با دستگاه
جوجه کشی با دستگاه

فرایند جوجه کشی از پرنده در شرایط مصنوعی ( با دستگاه ) متفاوت است با شرایط طبیعی . به طور کلی هدف استفاده از دستگاه بازدهی بیشتر و و بالتبع سود بیشتر است و اگر شما برای تفریح شخصی یک پرورش دهنده در تعداد کم شده اید نیاز به هزینه برای دستگاه نیست و با آموزش های فوق می توانید نتیجه عالی داشته باشید. ولی اگر به فکر سود آوری و پرورش در تعداد بالا هستید حتما علاوه بر اطلاعات اولیه که در بالا توضیح داده شد نیاز به یک محصول و ماشین جوجه کشی خواهید داشت. در ادامه به نکات مختلف می پردازیم که هر یک ثمره سال ها تجربه می باشد.

اطلاعات لازم برای کار با ماشین جوجه کشی بوقلمون :

اطلاعات لازم برای دما و رطوبت در دوران ستر و هچر جوجه کشی بوقلمون 

نام پرنده

بوقلمون

طول دوره جوجه کشی

۲۸

دما

۳۷.۵

رطوبت

۵۴-۵۸

روز انتقال به هچ

۲۵

دما دوران هچ

۳۶.۵

رطوبت دوران هچ

۶۶-۷۵

 

 

نکات مهم هنگام خرید و تست دستگاه جوجه کشی :

قبل از اقدام به خرید تخم های نطفه دار باید دستگاه جوجه کشی مناسبی را بدین منظور تهیه نمایید، اگر ظرفیت سالن شما و تعداد تخم های نطفه دار خریداری شده بالا باشد، طبیعتا باید دستگاهی با ظرفیت بالا خریداری کنید، اما اگر تعداد تخم ها به تعداد انگشتان دست میرسد، خرید یک دستگاه جوجه کشی خانگی می تواند پاسخگوی نیاز شما باشد.

 
یک دستگاه جوجه کشی ایده آل و استاندارد باید چهار شرط زیر را به صورت اتوماتیک و خودکار انجام دهد :

  • – تامین و تنظیم خودکار دما
  • – تامین و تنظیم خودکار رطوبت
  • – چرخاندن خودکار تخم ها
  • – تهویه خودکار هوای داخل دستگاه

چهار عمل فوق برای انجام یک فرایند جوجه کشی موفق و صحیح الزامی خواهد بود، اگر دستگاهی قادر به انجام هر یک از عملیات های فوق نباشد، نمی توان نام آن را دستگاه جوجه کشی نامید.

بنابراین هنگام خرید دستگاه جوجه کشی باید موارد فوق را مد نظر قرار دهید. هم چنین کیفیت قطعات به کار رفته، سنسور ها، موتور ها، نوع برد، بدنه و … در طول عمر دستگاه دخیل خواهد بود، به عنوان مثال اگر دستگاه جوجه کشی شما بدنه فلزی داشته باشد، به مرور زمان دچار پوسیدگی خواهد شد و دما و رطوبت را به خوبی کنترل نخواهد کرد و آلودگی های زیادی را وارد تخم ها خواهد نمود. هم چنین اگر در دستگاه شما از سنسور های بی کیفیتی مانند ntc استفاده شده، سنجش دما و رطوبت به خوبی انجام نخواهد گرفت، بنابراین راندمان جوجه کشی را پایین خواهد آورد. پیشنهاد میکنیم راهنمای خرید دستگاه جوجه کشی را مطالعه نمایید.

پس از خرید دستگاه جوجه کشی باید آن را تست نمایید تا از صحت عملکرد آن مطمئن شوید، هم چنین اگر دستگاه جوجه کشی مورد نظر خود را قبلا خریداری کرده اید باید قبل از اقدام به جوجه کشی آن را به مدت ۲۴ ساعت تست نمایید تا از کارکرد صحیح نمایشگر ها، سنسور ها، موتور ها و … مطمئن شوید.

برای اینکار دستگاه را روشن کنید، بدون اینکه تخمی درون آن قرار دهید، دمای آن را بر روی ۳۷.۷ و رطوبت را روی ۶۰ درصد قرار دهید. ظرف آب یا رطوبت ساز متصل به دستگاه را پر از آب کنید و اجازه دهید تا دستگاه به مدت ۲۴ ساعت به کارکرد خود ادامه دهد، در طی این مدت هر چند ساعت یکبار وضعیت دما و رطوبت، چرخش راک ها و تهویه دستگاه را مورد بررسی قرار دهید، در صورت مشاهده هرگونه خطا با بخش خدمات پس از فروش سازنده دستگاه تماس بگیرید، اما اگر تمامی موارد بدون هیچ ایرادی به کار خود ادامه داده باشند می توانید تخم ها را به منظور جوجه کشی داخل دستگاه قرار دهید.

نکته مهم : اگر قبلا از دستگاه جوجه کشی استفاده کرده باشید باید آن را شستشو و ضدعفونی کنید، زیرا ممکن است حاوی میکروب هایی باشد که در آینده برای جوجه های تازه به دنیا امده مشکل ساز شود. اگر دستگاه جوجه کشی شما کاملا قابل شستشو می باشد و از قطعات ضد زنگ و pvc در آن استفاده شده باشد، می توانید به راحتی تمامی شانه ها، راک ها، بدنه داخلی و بیرونی را بشویید، اما اگر دستگاه شما بدنه فلزی دارد امکان زنگ زدگی بدنه وجود خواهد داشت، بنابراین تا حد امکان از شستشوی آن بپرهیزید و برای ضد عفونی داخل دستگاه می توانید از گاز فرمالین استفاده کنید، برای این منظور باید ترکیب مناسبی از مایع فرمالدهید را با پرمنگنات پتاسیم ترکیب کنید (معمولا به ازای هر مترمکعب ۱۵ گرم پرمنگنات پتاسیم و ۳۰ میلی گرم مایع فرمالین در نظر گرفته می شود و شما با محاسبه ابعاد دستگاه و به دست آوردن نسبت مناسب اقدام به تهیه مقدار مناسبی از این مواد بکنید).

اصول و نکات قرار دادن تخم داخل دستگاه جوجه کشی

پس از ضدعفونی و تمیز سازی تخم ها نوبت به قرار دادن آنها داخل دستگاه جوجه کشی خواهد رسید، اگر دستگاه جوجه کشی شما دارای شانه های حفره ای یا شانه های مخصوص می باشد، باید تخم ها را به صورت عمودی داخل آنها قرار دهید. اما هنگام قرار دادن تخم ها داخل شانه ها باید به این نکته توجه نمایید که حتما باید قسمت پهن تخم رو به بالا و قسمت باریک رو به پایین باشد زیرا قسمت پهن حاوی کیسه هوا بوده و در صورت برعکس قرار دادن تخم امکان پاره شدن کیسه و فاسد شدن تخم وجود خواهد داشت.

همین طور اگر دستگاه شما دارای شانه های همه کاره می باشد ( مانند دستگاه های جوجه کشی اسکندری ) باز هم باید تخم ها را به صورت عمودی قرار دهید، طوری که قسمت پهن تخم رو به بالا و قسمت باریک تخم رو به پایین باشد و هر ردیف از تخم ها را به کمک تیغه های شانه از هم جدا کنید.

معمولا دوره جوجه کشی تخم بوقلمون ۲۸ روز است که ۲۵ روز اول دوره ستر و ۳ روز آخر دوره هچر نامیده می شود، اما اگر از نژاد خاصی جوجه کشی میکنید حتما باید دما، رطوبت و تعداد روز های جوجه کشی مناسب آن نژاد را پیدا کنید. تخمها تا ۲۵ روزگی باید در دمای ۳۷.۵ درجه سانتیگراد و رطوبت ۶۰ درصد قرار گیرد و سرعت چرخش راک ها را بر روی ۱۲۰ دقیقه قرار دهید، یعنی هر دو ساعت یک دور کامل خواهد چرخید، اما اگر از دستگاه های جوجه کشی دست ساز استفاده می کنید یا اینکه دستگاه شما قابلیت چرخش خودکار را ندارد، باید هر دو ساعت یکبار به صورت دستی تخم ها را به آرامی چرخش دهید.

پس از گذران دوره ستر از روز ۲۵ به دوره هچر منتقل خواهد شد، طول مدت دوره هچر سه روز می باشد، در این دوره جوجه ها کاملا رشد کرده اند و آماده بیرون آمدن از تخم هستند، بنابراین باید دما را به ۳۷.۲ درجه سانتیگراد و رطوبت را به ۷۰ درصد برسانید، هم چنین نکته مهم اینکه در این دوره باید چرخش تخم ها را متوقف کنید.

در طی دوران ستر و هچر عملیات های تامین دما، رطوبت، چرخش تخم ها و تهویه هوا به صورت اتوماتیک و به کمک هوش مصنوعی دستگاه انجام خواهد گرفت، اما اگر دستگاه جوجه کشی شما از هوش مصنوعی برخوردار نیست باید بر روی فرایند های تولید دما و رطوبت، چرخش شانه ها و فعال بودن فن ها نظارت دقیق داشته باشید، چون وجود اخلال در کارکرد هر یک از سیستم های فوق در میزان جوجه آوری تخم ها به شدت تاثیر گذار خواهد بود.

به عنوان مثال اگر دی اکسید کربن داخل دستگاه از حد مجازی بیشتر شود، جوجه های درون تخم خفه خواهند شد و یا اگر رطوبت به اندازه کافی وجود نداشته باشد، پوسته تخم ها سفت خواهد ماند و جوجه ها قادر به شکستن تخم ها نخواهند شد و در نتیجه در داخل تخم تلف خواهند شد.

نطفه سنجی تخم ها

پس از گذشت دو هفته از دوران جوجه کشی باید از وجود نطفه درون تخم ها مطمئن شوید، برای این منظور نطفه سنجی تمامی تخم ها ضروری خواهد بود، دقت کنید که اگر این مرحله را انجام ندهید، راندمان جوجه کشی به شدت کاهش خواهد یافت و یا حتی ممکن است جوجه کشی ناموفقی داشته باشید.

عمل نطفه سنجی به این دلیل مهم می باشد که برخی از نطفه ها پس از مدتی می میرند و فاسد شدن تخم را به دنبال خواهد داشت و برخی دیگر از تخم ها نیز از روز اول نطفه نداشته اند و پس از گذشت یک هفته کاملا فاسد می شوند و احتمال نفوذ میکروب ها و باکتری های تخم فاسد شده به سایر تخم ها بالا می رود، به همین دلیل به منظور جلوگیری از تلف شدن سایر تخم ها باید کلیه تخم های درون دستگاه را هر هفته مورد نطفه سنجی و نوربینی قرار داد و تخم های فاسد را بلافاصله از درون دستگاه خارج ساخت.

برای نطفه سنجی تخم بوقلمون ها باید اجازه دهید تا یک هفته از فرایند جوجه کشی سپری شود، سپس اقدام به این کار بکنید. پس از گذشت یک هفته باید ابتدا دمای محیط یا اتاقی که دستگاه جوجه کشی در آن قرار دارد را به ۳۲ الی ۳۵ درجه سانتی گراد برسانید، زیرا شما برای نطفه سنجی باید تخم ها را بیرون از دستگاه قرار دهید و به کمک چراغ نطفه سنج آنها را مورد نوربینی قرار دهید و همانطور که می دانید دمای تخم ها در داخل دستگاه جوجه کشی ۳۷ درجه سانتی گراد می باشد و اگر به صورت ناگهانی به محیطی سرد منتقل شوند احتمال مرگ نطفه ها به شدت بالا خواهد رفت، بنابراین گرم نمودن محیط کاملا ضروری می باشد.

پس از گرم نمودن محیط باید چراغ اتاق را خاموش کنید تا محیط کاملا تاریک شود، بهتر است این کار را شب هنگام انجام دهید چون نور خورشید نیست و تاریک شدن اتاق به راحتی امکان پذیر خواهد بود. علت اینکه بر تاریک بودن محیط تاکید می شود این است که در محیط تاریک بلافاصله پس از تاباندن نور به داخل تخم می توانید نطفه و رگ های خونی داخل تخم را مشاهده نمایید بنابراین این مورد نیز بسیار مهم می باشد و حتما باید رعایت شود.

پس از گرم نمودن محیط و خاموش کردن چراغ ها نوبت به نطفه سنجی خواهد رسید، اولین شانه را بیرون آورده و تخم های درون آن را به تک به تک مورد نوربینی قرار دهید، در صورت مشاهده رگ های خونی و یا موجود سیاه رنگ و متحرک بدانید که تخم مورد نطفه دار است و جنین در حال رشد است، اما اگر با تاباندن نور لکه ای سیاه رنگ دیدید که هیچ حرکتی ندارد و هیچ گونه رگ خونی نیز قابل مشاهده نیست، بدانید که تخم مورد نظر بدون نطفه بوده و در حال فاسد شدن می باشد، پس باید آن را هر چه سریعتر از بین ببرید تا سایر تخم ها را آلوده نکند. فرایند نطفه سنجی را باید هر هفته انجام دهید تا روند رشد جوجه ها را به دقت تحت نظر داشته باشید و جنین های مرده را از داخل دستگاه بیرون بیاورید.
طبق نتایج بدست آمده از مطالعات دانشمندان تلفات جنین در ۳-۲ روز اول ناشی از عوامل فیزیولوژیکی مانند کثیف بودن تخم یا ورود باکتری به درون آن می باشد و تلفات حوالی روزهای ۱۳-۱۴ بر اثر تغذیه مادر و روزهای ۲۲-۱۸ به بعد در اثر عوامل ماشین جوجه کشی است.

نکته مهم : عملیات نطفه سنجی را باید با سرعت انجام دهید چرا که اگر تخم ها به مدت طولانی در محیط بیرون بمانند مرگ نطفه ها را در پی خواهد داشت، هر شانه را پس از نطفه سنجی داخل دستگاه قرار داده و شانه های بعدی را به ترتیب بیرون آورده و مورد نطفه سنجی قرار دهید. پس از بیرون آوردن هر شانه باید درب دستگاه را ببندید تا دما و رطوبت دستگاه از بین نرود.

 

انتقال تخم ها از ستر به هچر

روز بیست و پنجم روزی است که تخم ها کاملا رشد کرده اند و آماده بیرون آمدن از تخم هستند، در این روز شما باید تخم ها را به سبد هچر منتقل کنید، اما برای انتقال دادن تخم ها نیز باید نکات مهمی را مد نظر داشته باشید، تا هیچ گونه آسیبی به تخم ها نرسد زیرا اگر تخم ها بیش از موعد مقرر دچار شکستگی یا تَرَک شوند، جوجه ها خواهند مُرد.

در اینجا دو حالت پیش رو خواهید داشت، اگر دستگاه جوجه کشی شما حالت ستر و هچر همزمان دارد، می توانید همزمان با قرار دادن تخم ها در قسمت هچر، تخم های جدیدی را نیز وارد دستگاه کنید، اما اگر دستگاه شما حالت ستر و هچر همزمان ندارد، باید تمامی تخم ها را در یک زمان مشخص وارد دستگاه کنید و همگی آنها را به یکباره به دوره هچر منتقل کنید.

به عنوان مثال ایزی باتور ۲ و دستگاه های جوجه کشی صنعتی اسکندری دارای ستر و هچر همزمان هستند، یعنی شما هر هفته و هر روز می توانید تخم های جدیدی را وارد دستگاه کنید و از طرف دیگر نیز تخم های در آستانه هچ را به قسمت هچری منتقل کنید. اما هنگام استفاده از سایر دستگاه هایی که از قابلیت ستر و هچر همزمان برخوردار نیستند مانند ایزی باتور ۵ و ۶ و محصولات موجود در بازار ، شما باید تمامی تخم ها را همراه با یکدیگر و در یک زمان مشخص وارد دستگاه کنید و با رسیدن دوره هچر نیز چرخش تخم ها را متوقف نموده و دما و رطوبت را مناسب دوره هچر تنظیم کنید.

اگر از دستگاه های جوجه کشی دارای ستر و هچر همزمان استفاده می کنید نیازی به تنظیم دما و رطوبت برای دوره هچر نیست، چرا که شما همزمان با انتقال تخم ها به سبد هچر، تخم های جدیدی را نیز وارد دستگاه خواهید نمود که نیازمند دمای ۳۷.۵ درجه و رطوبت ۶۰ درصد هستند. لطفا به این نکته مهم توجه نمایید که در کشور ایران فقط دستگاه های جوجه کشی اسکندری دارای سیستم ستر و هچر همزمان هستند، چون دستگاه ها طوری طراحی شده اند که در قسمت ستر دما بالا و رطوبت پایین و در قسمت هچر نیز رطوبت بالا و دما پایین می باشد. پس اگر از دستگاه های جوجه کشی اسکندری استفاده می کنید، تخم های رسیده به روز ۲۵ ام را باید به قسمت پایین دستگاه یعنی قسمت هچر منتقل کنید اما قبل از انتقال باید تیغه های ما بین تخم ها را بردارید و تخم ها را به حالت افقی قرار دهید.
اما اگر از دستگاه های جوجه کشی سایر شرکت ها، دستگاه های جوجه کشی دست ساز و در حالت کلی از دستگاه های بدون قابلیت ستر و هچر همزمان استفاده می کنید، باید با رسیدن به این دوره چرخش تخم ها را متوقف کنید و دما را روی ۳۷.۲ و رطوبت را روی ۷۰ درصد قرار دهید و تخم ها را به حالت افقی داخل سبد هچر قرار دهید. با رسیدن به روز ۲۸ ام جوجه ها کم کم سر از تخم بیرون خواهند اورد.

 

انتقال جوجه ها از دستگاه جوجه کشی به بستر

دانلود مستقیم ویدیو

پس از بیرون آمدن جوجه ها از تخم، باید اجازه دهید به مدت ۲۴ ساعت درون دستگاه بمانند چون بدن ضعیفی دارند و باید کاملا قوی شوند، نگران تغذیه جوجه ها نباشید آنها محتویات زرده را در بدن خود ذخیره کرده اند و تا ۲۴ ساعت از آن تغذیه خواهند کرد. اما در صورت مشاهده جوجه های ناقص، جوجه های مرده و پوسته تخم ها باید آنها را از دستگاه خارج سازید تا موجب بیماری جوجه های سالم نشوند.

پس از گذشت ۲۴ ساعت جوجه ها را از دستگاه بیرون اورید و چون بدن خیسی دارند، باید آنها را سریعا با سشوار خشک کنید. پس از خشک نمودن جوجه ها باید آنها را به بسترشان منتقل کنید، در رابطه با شرایط مناسب بستر جوجه بوقلمون ها در ادامه توضیح داده شده است.

 

آماده سازی بستر جوجه ها

زمان مناسب برای آماده سازی بستر جوجه ها زمانی می باشد که تخم ها در داخل دستگاه در حال رشد هستند. یک هفته مانده به بیرون آمدن جوجه ها باید مکان مناسب جوجه ها را آماده کنید، لطفا توجه فرمایید که جوجه ها بدن ضعیفی دارند بنابراین نیاز به مراقبت ویژه شما خواهند داشت، یعنی اتاق جوجه ها باید دمای ۳۰ الی ۳۳ درجه داشته باشد و رطوبت محیط آنها را بین ۶۰ الی ۷۰ درصد نگه دارید.

کف محیط را با استفاده خاک اره یا پوشال های نرم بپوشانید تا آسیبی به کف پای جوجه ها نرسد و سقف و دیوار ها را کاملا سیمان کاری کنید تا هیچ موجود موذی مانند موش، سوسک، موریانه، مگس و … وارد محیط آنها نشود. این موجودات حاوی بیماری ها و انگل های زیادی هستند در صورت تماس با آب و غذای جوجه ها می توانند این بیماری ها را به جوجه ها منتقل کنند.

با توجه به اینکه جوجه بوقلمون ها هوش کمی دارند، بنابراین در خوردن و آشامیدن با مشکل مواجه خواهند شد، بنابراین برای کمک به آنها حتما تعداد زیادی آبخوری و دانخوری در محیط آنها قرار دهید، از دانخوری و آبخوری هایی استفاده کنید که کاملا ایمن باشند یعنی لبه های تیزی نداشته باشند تا آسیبی به جوجه ها نرسد، ارتفاع آنها را طوری تعیین کنید که جوجه ها به راحتی به آب و غذا دسترسی داشته باشند. معمولا به ازای هر ۱۰ جوجه ۱ آبخوری و ۱ دانخوری مناسب در نظر گرفته می شود.

برای تامین دمای محیط نگهداری جوجه ها می توانید از لامپ مادر مصنوعی استفاده کنید، برای هر ۸۰ جوجه ۱ لامپ در نظر گرفته می شود، این لامپ ها علاوه بر گرمایش محیط از رشد باکتری ها نیز جلوگیری کرده و به سلامت جوجه ها کمک می کند زیرا نور مادون قرمز از خود ساطح می کنند که این نور برای جوجه ها کاملا مفید می باشد. به منظور تامین رطوبت محیط نیز می توانید از رطوبت ساز های مختلفی که در داروخانه ها وجود دارد استفاده کنید، اما رطوبت ساز اولتراسونیک بهترین گزینه برای تامین رطوبت دمای محیط جوجه ها می باشد.

به منظور تهویه هوای محیط می توانید از یک یا دو عدد فن تهویه استفاده کنید، اندازه و تعداد فن ها به تعداد جوجه ها بستگی دارد اگر تعداد جوجه های بیشتری پرورش خواهید داد طبیعتا باید فن های بزرگتر و قوی تری را در محیط نصب کنید. به منظور جلوگیری از ورود حشرات از دریچه تهویه بهتر است آن را به کمک یک توری ایمن کنید.

نکات مهم : با توجه به اینکه جوجه بوقلمون ها کم هوش هستند، بنابراین شاید قادر به تشخیص گرمای مادر مصنوعی نشوند، شما باید به کمک یک حفاظ مقوایی آنها را مجبور به قرار گرفتن در زیر مادر مصنوعی بکنید، یعنی با ایجاد یک حفاظ اجازه دور شدن از لامپ را به آنها ندهید.

 

تغذیه جوجه بوقلمون ها

تغذیه جوجه بوقلمون ها
تغذیه جوجه بوقلمون ها

همانطوری که در قسمت قبل نیز اشاره شد، باید به تعداد کافی دانخوری و آبخوری در محیط پرورش جوجه ها وجود داشته باشد، زیرا آنها به راحتی قادر به تشخیص آب و غذا نیستند، بنابراین سعی کنید محیط آنها را طوری طراحی کنید که به جز آبخوری و دانخوری هیچ وسیله جالب توجهی در محیط وجود نداشته باشد.
آبخوری ها و دانخوری ها باید دارای رنگ روشنی باشند تا جوجه ها جذب خود کنند. برای اینکه جوجه ها سریعتر به آب و غذا خوردن عادت کنند می توانید جوجه های بزرگتری را در محیط آنها قرار دهید، اما اگر این امکان فراهم نیست، آنها را با دست به سمت دانخوری هدایت کنید تا با غذا آشنا شوند.
برای اینکه جوجه ها رشد سریعی داشته باشند و تمامی مواد معدنی و پروتئین و ویتامین های مورد نیاز بدن خود را دریافت کنند، باید جیره غذایی کاملی را در اختیار آنها قرار دهید، برای تغذیه جوجه های ۱ روزه تا یک هفتگی جیره تنظیمی زیر پیشنهاد می شود:

  • تخم مرغ آب پز
  • ذرت پودر شده
  • گندم و جو پودر شده
  • سویا پودر شده
  • مکمل های معدنی
  • نمک به مقدار کافی
  •  میتونین ( اسید آمینه  )
  • آنزیم های خوراکی
  • توکسین پایندر

مواد فوق را باید به کمک میکسر ترکیب نموده و به جوجه ها بخورانید، لطفا توجه کند که چون تخم مرغ آب پز فساد پذیر است، بنابراین در هر وعده غذایی باید آنها را به صورت تازه تهیه فرمایید، هم چنین استفاده از ترکیب ماست و یونجه نیز برای تغذیه جوجه ها کمک کننده خواهد بود.

پس از گذشت یک هفته از عمر جوجه ها دیگر نیازی به ترکیب تخم مرغ آب پز در جیره غذایی آنها نیست، به جای تخم مرغ باید مقدار مناسبی از کربنات کلسیم، دی کلسیم فسفات و جوش شیرین را در جیره آنها ترکیب کنید. البته این نکته مهم فراموش نشود که مولتی ویتامین ها در تقویت بدن جوجه ها و جلوگیری از بیمار شدن آنها تاثیر گذار خواهد بود. بنابراین سعی شود هفته ای دو مرتبه مولتی ویتامین های مایع را در آب آشامیدنی آنها بریزید.

نکته مهم : به جهت افزایش سلامت جوجه ها حتما با کمک دامپزشک معتبر واکسن های مورد نیاز جوجه ها را تامین و در فواصل زمانی معین به آنها تزریق کنید. هم چنین در نظر داشته باشید که جیره غذایی مناسب جوجه ها و مولتی ویتامین های مورد نیاز آنها را از مراکز معتبر دارای مجوز از اداره دامپزشکی تهیه نمایید.

 

ویدیو زیبا از به دنیا آمدن جوجه توسط بوقلمون مادر 

دانلود مستقیم ویدیو

 


 

رعایت بهداشت در محیط پرورش جوجه ها

اما در کنار تغذیه صحیح و مراقبت اصولی از جوجه ها، رعایت بهداشت نیز تاثیر زیادی در افزایش سلامت جوجه ها و سرعت رشد آنها خواهد داشت. اولین و مهم ترین نکته در رعایت بهداشت محیط پرورش جوجه ها توجه به کیفیت تغذیه آنها می باشد، زیرا استفاده از آب و غذای ناسالم و آلوده تاثیر زیادی در بیمار شدن جوجه ها خواهد داشت. بنابراین حتما سعی شود که آب و غذای آنها را پس از هر وعده غذایی تعویض کنید و ظروف دانخوری و آبخوری را نیز مرتبا بشویید.

دومین عاملی که باعث بروز بیماری در جوجه ها خواهد شد، عدم رعایت نظافت محیطی می باشد، فضولاتی که در کف محیط تلنبار می شوند، بمب میکروب و باکتری هستند و باید هر چه سریعتر از محیط خارج شوند، آمونیاک ساطح شده از فضولات برای سلامت جوجه ها به شدت مضر بوده و بیماری های زیادی را به دنبال خواهد داشت. بنابراین سعی کنید کف محیط را هر هته تمیز کنید و از خاک اره یا پوشال های تمیز استفاده کنید.

دمای مناسب برای پرورش جوجه ها بین ۳۰ الی ۳۳ درجه سانتی گراد، رطوبت ۶۰ الی ۷۰ درصد و تهویه هوای مناسب و دائمی از سه شرط اساسی می باشد که حتما باید در محیط رعایت شود، هر هفته باید از دما و رطوبت محیط بکاهید زیرا جوجه ها بزرگ می شوند و نیاز به دما و رطوبت کمتری خواهند داشت.

خلاصه بر جوجه کشی بوقلمون :

به طور کلی می توان گفت در کنار پرورش مرغ و بلدرچین امروزه تکثیر بوقلمون نیز جزء اهداف بسیاری از پرورش دهندگان می باشد. در داخل و خارج از کشور مزارع پرورش بوقلمون بزرگ وجود دارند که البته نمونه های خارجی با تکنولوژی روز و سیستم های بهتری مشاهده میشود.

 بازار رو به رشد و بالا رفتن دانش مردم از فواید گوشت و تخم بوقلمون باعث شده است که پرورش دهندگان داخلی نیز سرمایه گذاری بیشتری بر روی این پرنده نمایند. در این آموزش سعی گردید به جنبه های مختلف موضوع جوجه کشی بوقلمون بپردازیم ، با این حال اگر سوالی در ذهن دارید می توانید با ما در قسمت دیدگاه ها در میان بگذارید.

مدیر سایت
دیدگاه کاربران ۱۴ دیدگاه
  • ناشناس ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۵:۵۷

    بوقلمون درچه زمانی کرچ میشود

  • ناشناس ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ / ۱:۱۴:۱۶

    سلام رنگ پر های جوجه بوقلمون به مادرش میرود یا پدرش

  • Mahdi j ۱ فروردین ۱۳۹۹ / ۰:۴۲:۳۱

    سلام
    با تشکر از سایت و فروشگاه بسیار خوبتون
    اگر تخم بوقلمون تا آخر روز ۲۸ بیرون نیومد باید چیکار کنیم؟ یک روز صبر کنیم تا خودش بیرون بیاد؟اگر باز هم‌نیومد تخم رو بشکنیم؟
    یا این که همون روز ۲۸ تخم رو بشکنیم؟
    و تخم رو‌چجوری بشکنیم‌که مشکلی پیش نیاد چون یک قسمتی از جوجه به تخم وابستگی داره

    • کارشناس وب سایت ۵ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۷:۴۵

      بهترین چند روز صبر کنید تا جوجه ها خودشون از تخم بیرون بیان

  • امیر حسین احمدی ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۱:۲۳:۲۳

    سلام میخواستم بدونم وقتی جوجه بوقلمون از تخم بیرون میاد تا چند روز باید ازش مراقبت بشه و چه خوراک هایی بهش داده بشه؟

    • کارشناس وب سایت ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۲:۰۳:۰۵

      تا دو هفته
      باید جیره مخصوص جوجه ها رو بهشون بدید

  • مهران ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ / ۲:۱۱:۳۷

    اگر رطوبت پنج درصد کمتر از حد تعیین شده باشه مشکلی پیش میاد؟

    • کارشناس وب سایت ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ / ۹:۳۷:۱۵

      نه
      تا ده درصد بالا یا پایین مشکلی نیست.

  • شریفی ۱۲ دی ۱۳۹۸ / ۱۰:۰۹:۱۶

    با سلام آیا بوقلمون محلی نر با خواهر یا مادر خود جفت گیری کند تخم نطفه دارد یا ناقصه

    • کارشناس وب سایت ۱۴ دی ۱۳۹۸ / ۸:۲۵:۰۶

      تخم نطفه دار خواهد بود، اما احتمال فلج به دنیا امدن جوجه ها به دلیل ژنتیک وجود دارد.

  • ناشناس ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۰:۲۱:۴۴

    سلام رطوبت پایین چ نتیجه ایداره

    • کارشناس وب سایت (احمدی) ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۸:۳۳:۲۴

      سلام
      پوسته تخم سفت میمونه و جوجه ها قادر به بیرون امدن از تخم نخواهند یود.

  • حسین خوینی ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ / ۱:۵۱:۱۶

    با سلام رطوبت بالای ۷۰ درزمان هچ چه تاثیری در تخم بوقلمون دارد

    • مدیر سایت ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۷:۱۷

      سلام
      رطوبت اگر خیلی بره بالا در مدت زمان طولانی باعث خراب شدن تخم ها میشه.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.