آموزش جوجه کشی مرغ جامع از ایده تا عمل با ایده کسب درآمد
آموزش مراحل جوجه کشی مرغ خانگی
داشتن یک آموزش جوجه کشی مرغ آن هم به روش اصولی و تجربه شده می تواند برای بسیاری از تازه کاران مانند آب در بیابان باشد. مرغ از پرندگان بسیار پر مصرف در خانوار ها به شمار می رود و روزانه افراد زیادی به صنعت پرورش مرغ گوشتی یا تخمگذار جذب می شوند، به همین سبب صنایع زیادی نیز به امر تولید تجهیزات و ملزومات جوجه کشی و پرورش مرغ مبادرت نموده اند، گروه صنعتی اسکندری با ۲۶ سال سابقه در این زمینه، سالانه بیش از ۱۰ هزار ماشین جوجه کشی روانه بازار می کند، بنابراین آموزش جوجه کشی مرغ را وظیفه خود میدانیم تا به صورت جامع و کامل به شما عزیزان آموزش دهیم، لطفا با ما همراه باشید.
در این نوشته خواهیم خواند :
شما با اهمیت جوجه کشی و روش های انجام آن آشنا خواهید شد که در حالت کلی به دو روش طبیعی و مصنوعی صورت می گیرد. هم چنین با ملزومات لازم برای جوجه کشی از تخم نطفه دار مرغ آشنا خواهید شد که مهمترین آنها تهیه تخم نطفه دار با کیفیت، دستگاه جوجه کشی مناسب این پرنده می باشد. در این مقاله با راهکار ها و تکنیک های تشخیص تخم نطفه دار با کیفیت و ویژگی های یک دستگاه جوجه کشی مناسب آشنا شده و در نهایت پس از آموزش جوجه کشی، با نحوه آماده سازی مکان جوجه ها و نحوه تغذیه آنها آشنا خواهید شد.
- اهمیت آموزش جوجه کشی مرغ خانگی
- ۱۳ نژاد معروف و شناخته شده مرغ در جهان برای جوجه کشی و پرورش
- چه روش هایی برای جوجه کشی از تخم مرغ وجود دارد؟
- نحوه انجام جوجه کشی طبیعی مرغ
- نحوه انجام جوجه کشی مصنوعی مرغ
- برای جوجه کشی از مرغ چه ملزوماتی لازم است؟
- برای تهیه تخم های نطفه دار چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
- در انتخاب و خرید دستگاه جوجه کشی باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
- یک دستگاه جوجه کشی هوشمند و حرفه ای چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
- مکان مناسب برای نگهداری جوجه ها چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
- تغذیه مناسب برای جوجه های یک روزه تا یک هفته ای
- ویدیو بسیار زیبا از لحظه بیرون آمدن جوجه از تخم
- فرایند و مراحل جوجه کشی از تخم نطفه دار مرغ را چگونه شروع کنیم؟
اهمیت آموزش جوجه کشی از مرغ خانگی
شاید بدون در نظر گرفتن این آموزش ها نیز بتوانید جوجه کشی موفقی داشته باشید ولی مطمئنا نتیجه دلخواه شما را نخواهید گرفت. زیرا در انجام هر کاری داشتن اطلاعات و فوت و فن های مخصوص آن کار ضروری خواهد بود، برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد حتما مقاله عوامل شکست در جوجه کشی را مطالعه کنید.
انسان برای به دست آوردن اطلاعات دو راه پیش رو دارد، راه اول کسب تجربه است که این کار زمان زیادی را می طلبد و شما مسلما زمان زیادی برای کسب تجربه در اختیار ندارید، پس باید راه دوم یعنی استفاده از تجربه دیگران را برای به دست آوردن اطلاعات انتخاب کنید، تیم تحقیق و توسعه اسکندری ، نیز در این مقاله دقیقا همین قصد را دارد، پس مطالعه مقالات این سایت و مشاهده ویدیو های آموزشی آن کاملا پیشنهاد می شود و به افزایش اطلاعات مفید و کاربردی در زمینه جوجه کشی کمک شایانی خواهد کرد.
۱۳ نژاد معروف و شناخته شده مرغ در جهان برای جوجه کشی و پرورش
چه روش هایی برای جوجه کشی از تخم مرغ وجود دارد؟
همانطور که می دانید در حالت کلی دو روش برای جوجه کشی مرغ و تخم انواع پرندگان وجود دارد، روش اول که روش جوجه کشی طبیعی نامیده می شود استفاده از خود پرنده مادر برای جوجه کشی می باشد، این روش بیشتر برای کسانی کاربرد خواهد داشت که قصد شان از پرورش طیور کسب درآمد نمی باشد.
روش دوم که استفاده از دستگاه جوجه کشی می باشد به منظور کسب درآمد از پرورش پرندگان استفاده می شود و امروزه در هر شهر و روستایی می توان نمونه هایی از دستگاه های جوجه کشی را یافت. در این نوشته نیز منظور اصلی ما از جوجه کشی مرغ استفاده از انواع دستگاه های جوجه کشی خانگی و صنعتی می باشد، زیرا در جوجه کشی طبیعی (استفاده از پرنده مادر) انسان هیچ دخالتی در روند جوجه کشی نخواهد داشت. ولی در استفاده از دستگاه جوجه کشی انسان تمامی شرایط دمایی و رطوبتی و چرخش را تنظیم نموده و بر مرحله به مرحله جوجه کشی دخالت و نظارت دارد.
نحوه انجام جوجه کشی طبیعی مرغ
در روش جوجه کشی طبیعی، مرغ مادر زمانی بر روی تخم ها خواهد خوابید که تعداد تخم ها به ۱۰ الی ۱۲ عدد رسیده باشد و به محض خوابیدن مرغ بر روی تخم ها، تخم گذاری او متوقف خواهد شد. مرغی که بر روی تخم ها می خوابد اصطلاحا مرغ کرچ نامیده می شود، در مرغ کرچ هورمونی ترشح می شود که مانع از تخم گذاری او می شود و با ابراز صدایی خاص از خود حس مادری خود را نشان خواهد داد.
برای اینکه مرغ مادر بر روی تخم ها بخوابد و آنها را به جوجه تبدیل کند، باید در محیطی آرام و گرم بر روی آنها بخوابد. آشیانه مرغ باید کمی تاریک و کاملا آرام و بدون استرس باشد، هم چنین باید غذا و آب کافی را در اختیار پرنده مادر قرار دهید تا به بهانه پیدا کردن آب و غذا از روی تخم ها بلند نشود. مرغ تا ۲۱ روز بر روی تخم ها خواهد خوابید و معمولا در روستا از این روش برای جوجه درآوری استفاده می شود.
پس از به دنیا آمدن جوجه ها وظیفه تغذیه و نگهداری از جوجه ها بر عهده مرغ مادر خواهد بود. اما به جهت محافظت از جوجه ها در برابر بیماری و سرما ، بایستی آنها را در یک مکان گرم پرورش داد و غذای مناسب جوجه ها را در اختیارشان قرار داد. همانطور که گفته شد در روش جوجه کشی طبیعی نمی توان تعداد زیادی جوجه به دست آورد و درآمد زیادی نصیب پرورش دهنده نخواهد شد.
نحوه انجام جوجه کشی مصنوعی مرغ
در ادامه این نوشته مراحل جوجه کشی از تخم مرغ به صورت مصنوعی توضیح داده خواهد شد که با استفاده از دستگاه جوجه کشی قابل انجام است، در واقع با تهیه یک دستگاه جوجه کشی و تخم نطفه دار مرغ می توان جوجه کشی مصنوعی از مرغ را آغاز کرد.
در این روش امکان جوجه کشی از چندین هزار تخم مرغ وجود دارد بدون اینکه هزینه ها و زمان زیادی را از پرورش دهنده بگیرد چرا که تمام مراحل انجام کار جوجه کشی توسط دستگاه انجام خواهد گرفت و کاربر باید بر نحوه انجام جوجه کشی و خطاهای صادر شده از طریق دستگاه دقت کافی داشته باشند تا بازدهی جوجه کشی را به سطح قابل توجهی افزایش دهد.
برای جوجه کشی از مرغ چه ملزوماتی لازم است؟
- الف – تخم نطفه دار با کیفیت ؛ شرط لازم و اساسی برای شروع هر فرایند جوجه کشی تهیه تخم های نطفه دار سالم و با کیفیت بالا میباشد، شرایط یک تخم نطفه دار سالم و با کیفیت در ادامه توضیح داده خواهد شد.
- ب- تهیه یک دستگاه جوجه کشی خانگی یا صنعتی هوشمند ؛ چون تمامی مراحل جوجه کشی بر عهده دستگاه جوجه کشی خواهد بود، بنابراین لازم است تا دستگاهی تهیه نمایید که تمامی مراحل جوجه کشی را به صورت خودکار انجام داده و دخالت کاربر در فرایند جوجه کشی را به حداقل برساند.
- ج- شرایط مناسب نگهداری جوجه ها ؛ پس از اینکه جوجه ها از تخم بیرون آمدند باید آنها را به محلی با دما و رطوبت مناسب جوجه ها منتقل کنید، وجود لامپ مادر مصنوعی، بستر نرم، دانخوری و آبخوری از ملزومات لازم برای نگهداری جوجه های یک روزه می باشد.
- د- تغذیه مناسب جوجه ها ؛ جوجه ها با غذای مخصوصی به نام استارتر تغذیه می شوند همچنین دادن مولتی ویتامین ها و واکسن های مایع در جلوگیری از بسیاری از بیماری ها موثر خواهد بود.
برای تهیه تخم های نطفه دار چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
اگر از قبل هیچ مرغ و خروسی نداشتید بنابراین برای تهیه تخم های نطفه دار باید به سایر پرورش دهنده ها مراجعه کنید، ولی اگر خودتان صاحب مرغ و خروس هستید باید تعداد خروس به مرغ ها را رعایت کنید تا تخم هایی با کیفیت و با درصد هچ بالا تولید کنند، معمولا به ازایی هر ۷ مرغ یک خروس در نظر میگیرند. اما برای خرید تخم های نطفه دار باید نکات مهمی را مد نظر قرار دهید که در ادامه قصد معرفی مهم ترین آنها را داریم :
- الف – حتما به محل پرورش مرغ و خروس ها بروید تا از وجود خروس در محل پرورش مطمئن شوید چون تولید تخم های نطفه دار فقط به وجود خروس ها بستگی خواهد داشت. به همین دلیل است که بارها تاکید نموده ایم از خرید تخم های نطفه دار به صورت اینترنتی و یا غیر حضوری پرهیز نمایید زیرا برخی از فروشندگان متقلب اقدام به فروش تخمهای بدون نطفه می کنند و وقتی خریدار از فروشنده شاکی می شود در پاسخ میگویند که تخم ها دیر به دست شما رسیده و نطفه های درون تخم از بین رفته اند و این تقصیر باربری است که تخم ها را دیر به دست شما رسانده است!!!
- ب – مدت نگهداری تخم ها بسیار مهم است، هرچه تخم ها مدت طولانی تری نگهداری شوند احتمال جوجه شدن آنها کمتر خواهد شد، بنابراین هنگامی که برای خرید تخم های نطفه دار به پرورش دهنده مراجعه می کنید حتما تعداد تخم های خریداری شده را با تعداد مرغ های موجود مقایسه کنید، زیرا اگر تعداد تخم ها خیلی بیشتر از تعداد مرغ های موجود در مزرعه باشند این بدین معناست که او تخم ها را از چند روز پیش نگه داشته و تخم ها تازه نخواهند بود، پس بی کیفیت هستند.
- ج – از خرید تخم های ترک خورده و یا شکسته، تخم ای دایره ای شکل، دو زرده، تخم های خیلی کوچک و یا خیلی بزرگ، تخم های آلوده به خون، آلوده به فضولات و هر تخم مشکوک دیگری بپرهیزید. پوسته تخم مرغ باید کاملا سفت باشد، از خرید تخم هایی با پوسته نرم بپرهیزید زیرا تبدیل به جوجه نخواهند شد.
- د – اگر کمی در تازه بودن تخم ها شک دارید می توانید با قرار دادن چند تخم درون ظرف آب آنها را تست نمایید، تخم هایی که تازه باشند به انتهای ظرف خواهند رفت چون چگالی بیشتری دارند و تخم های کهنه نیز بر روی آب خواهند ماند. از فروشنده بخواهید تا این تست را بر روی چند تا از تخم ها انجام دهد، اگر فروشنده به هر نحوی از این کار سر باز زد بدانید که فروشنده قصد فروش تخم های بی کیفیت را دارد.
- ه – هنگام خرید تخم های نطفه دار به وضعیت مرغ ها و خروس ها نیز نگاه کنید اگر آنها کاملا سالم و سرحال بودند و از جثه بزرگی نیز برخوردار بودند پس به احتمال زیاد پرورش دهنده خیلی به تغذیه و سلامت آنها توجه دارد، بنابراین کیفیت تخم ها نیز بالا خواهد بود ولی اگر مرغ ها و خروس ها دارای پر های ژولیده، کثیف بودند و جثه کوچکی نیز داشتند به احتمال زیاد از لحاظ تغذیه و رسیدگی پرورش دهنده در وضعیت خوبی قرار ندارند.
در انتخاب و خرید دستگاه جوجه کشی باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
اگر جزو کسانی هستید که تاکنون تجربه جوجه کشی نداشته اید و اولین بارتان است که می خواهید جوجه کشی مرغ را انجام دهید، با توجه به ظرفیت زمین یا مکان پرورش و تعداد تخم های نطفه دار خریداری شده، دستگاه جوجه کشی مناسب را انتخاب نمایید، به عنوان مثال اگر سالن پرورش شما ظرفیت نگهداری ۱۰۰ قطعه جوجه را دارد باید تعداد ۱۴۰ الی ۱۵۰ تخم نطفه دار و یک دستگاه جوجه کشی ۲۰۰ تایی خریداری نمایید.
ولی اگر خودتان صاحب مرغ و خروس هستید و مرغ های شما روزانه تخم نطفه دار تولید می کند. باید دستگاهی بخرید که ظرفیت قرارگیری ۴۰۰ الی ۵۰۰ تخم را داشته باشد تا روزانه تخم ها را درون دستگاه قرار دهید. (البته ظرفیت دستگاه به تعداد مرغ های شما بستگی خواهد داشت.)
دستگاه ها را هرگز از شرکت های نامعتبر و کوچک خریداری نکنید زیرا دستگاه ها در آینده نیاز به تعمیر نیاز خواهند داشت، در صورتی که فروشنده یا سازنده دستگاه ها گارانتی و خدمات پس از فروش دستگاه های خود را تامین نکند، شما با مشکلات و شکست هایی زیادی روبرو خواهید شد.
هرگز از دستگاه های جوجه کشی دست ساز استفاده نکنید چون نه تامین دما و رطوبت مناسبی دارند و نه از سنسور ها و سیستم هوشمندی برخوردار هستند که مرحله به مرحله جوجه کشی را به شما گزارش دهند، لازم به ذکر است که دستگاه های جوجه کشی اسکندری دارای سیستم انتخاب پرنده، سیستم روز شمار دقیق و سیستم سخنگو می باشد که شما را از فرایند جوجه کشی به صورت مرحله به مرحله مطلع خواهد ساخت که راندمان جوجه کشی را به شدت افزایش خواهد داد.
یک دستگاه جوجه کشی هوشمند و حرفه ای چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
یک دستگاه جوجه کشی خوب و ایده آل باید قادر به انجام ۴ عمل زیر باشد:
- تامین دما
- تامین رطوبت
- چرخش تخم ها
- تهویه مناسب
اما یک دستگاه جوجه کشی حرفه ای نه تنها چهار عمل فوق را به صورت همزمان انجام خواهد داد، بلکه دارای سنسور های هوشمند و فوق العاده پیشرفته ای است که دما و رطوبت دستگاه را به صورت مداوم مورد سنجش قرار داده و به صورت لحظه ای دما و رطوبت، میزان اکسیژن و نحوه چرخش تخم ها را در کنترل خود دارد و هیچ نیازی به دخالت کاربر نخواهد داشت.
به عنوان مثال منطق فازی که یک سیستم جوجه کشی هوش مصنوعی می باشد دما و رطوبت دستگاه و محیطی که دستگاه در آن قرار دارد را بررسی نموده و مطابق با ان اقدام به تولید دما و رطوبت می کند، فرض کنید که دستگاه شما در اتاقی قرار دارد که دمای آن ۳۰ درجه سانتی گراد است، در این صورت اگر دستگاه جوجه کشی شما هوشمند نباشد به صورت پیشفرض شروع به تولید دمای ۳۷ درجه سانتی گراد خواهد نمود (بدون اینکه به دمای محیط توجهی داشته باشد) و مصرف برق را به صورت قابل توجهی افزایش خواهد داد، در حالی که یک دستگاه جوجه کشی هوشمند دمای محیط را خواهد سنجید و مطابق با آن دمای داخل دستگاه را تعیین خواهد نمود و از مصرف بی رویه برق جلوگیری خواهد نمود. در دستگاه های جوجه کشی اسکندری دمای محیط به کمک سنسور ۳۵ lm و دمای داخل دستگاه به کمک سنسور فوق العاده دقیق sht تعیین می گردد و هوش مصنوعی دستگاه قابلیت تطبیق سازی دمای داخل دستگاه با محیط را دارد.
لطفا توجه فرمایید که یک دستگاه جوجه کشی باید به مدت ۲۱ روز به صورت مداوم و ۲۴ ساعته به برق شهری متصل باشد بنابراین اگر دستگاه شما هوشمند نباشد، آخر سر با اعداد نجومی فیش برق روبرو خواهید شد. تمامی دستگاه های جوجه کشی اسکندری قابلیت جوجه کشی خودکار را دارند و در زمان مناسب تخم ها را خواهد چرخاند و دما و رطوبت مناسب برای تخم ها را همواره تامین خواهد کرد و در صورت نیاز نیز سیستم تهویه را روشن خواهد نمود تا هوای تازه به تخم ها برسد، بنابراین کاربر هیچ دخالتی در فرایند جوجه کشی نخواهد داشت و از همه مهمتر اینکه سیستم سخنگوی دستگاه کاربر را از وضعیت جوجه کشی مطلع خواهد ساخت.
اگر دستگاه جوجه کشی شما دارای سیستم ستر و هچر همزمان باشد، بسیار ایده آل خواهد بود چونکه شما به صورت مداوم تخم های تازه درون دستگاه قرار می دهید بنابراین هر هفته با تخم های در آستانه هچ (نزدیک به بیرون آمدن جوجه ها) رو به رو خواهید شد و اگر دستگاه شما سیسم هچر نداشته باشد، مجبوراً باید دستگاه دیگری را به منظور هچ جوجه ها خریداری نمایید که هزینه دو چندان خواهد داشت. گروه صنعتی اسکندری به منظور افزایش راندمان دستگاه ها و افزایش رضایت کاربرها تمام دستگاه های خود را به صورت ستر و هچر همزمان به بازار ارائه می کند.
با توجه به اینکه دستگاه جوجه کشی بعد از تخم نطفه دار اهمیت بسیار بالایی در تولید جوجه های سالم دارد، بنابراین باید در خرید دستگاه جوجه کشی نهایت دقت را به عمل آورید زیرا یک دستگاه جوجه کشی خوب و ایده آل سرمایه شما را چند برابر خواهد کرد و یک دستگاه جوجه کشی بد سرمایه شما را نابود خواهد ساخت.
مکان مناسب برای نگهداری جوجه ها چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
همانطور که می دانید جوجه ها بسیار ضعیف هستند و به سرعت در معرض بیماری قرار خواهند گرفت، بنابراین باید مکان آنها بسیار مناسب و ایده آل باشد، از جمله اینکه باید موارد زیر را در مکان نگهداری جوجه ها رعایت کنید:
- مکان جوجه ها باید حتما دارای لامپ مادر مصنوعی باشد تا جوجه ها را گرم نگه داشته و میکروب ها و عوامل ویروسی موجود در محل را از بین ببرد.
- دمای مناسب برای مکان جوجه ها بین ۲۲ الی ۲۶ درجه سانتی گراد می باشد، لطفا یک دماسنج در مکان پرورش جوجه ها قرار دهید و هر چند ساعت یکبار آن را بررسی کنید، زیرا اگر دما بیش از حد کم باشد جوجه ها دچار سرماخوردگی و تب و لرز خواهد شد و در صورت زیاد بودن دمای محیط نیز بدن آنها آب بیشتری را از دست خواهد داد و در نتیجه هیدراته خواهد شد که باعث بروز بسیاری از بیماری ها خواهد شد.
- دانخوری و آبخوری تمیز به تعداد مناسب، معمولا به ازای هر ۱۰ جوجه یک آبخوری و یک دانخوری در نظر می گیرند.
- کف بستر نگهداری جوجه ها باید از خاک اره و یا پوشال نرم باشد تا به کف پای جوجه ها آسیبی نرسد و تمیز کردن فضولات نیز به احتی ممکن باشد.
- مکان مورد نظر باید کاملا تمیز و به دور از هر گونه موجود موذی مانند موش، سوسک، مگس و … باشد زیرا این موجودات عامل بسیاری از بیماری ها خواهد بود.
- مکان نگهداری جوجه ها را به صورت ماهانه ضدعفونی نمایید، برای این کار پوشال موجود در کف بستر را سوزانده و پوشال های جدیدی را جایگزین نمایید، البته قبل از قرار دادن پوشال های جدید باید کف ، دیوارها و سقف سالن را به کمک شعله گاز شعله افکنی کنید تا تمام آلودگی ها از بین برود، سپس با کمک یک سم مناسب سمپاشی کنید، انجام این کار زمانی بهتر است که هیچ جوجه ای بستر ندارید و یا اینکه دارای دو بستر مجزا هستند.
- در نحوه قرار دادن دانخوری و آبخوری ها دقت کنید، آنها را کمی با فاصله از لامپ مادر مصنوعی قرار دهید زیرا جوجه ها برای گرم شدن زیر لامپ مادر مصنوعی تجمع خواهند کرد و اگر دانخوری و آبخوری ها دقیقا زیر لامپ قرار دهید، مانع از تجمع جوجه ها خواهد شد و در نتیجه تلفات آنها را به دنبال خواهد داشت.
اگر شما اولین بارتان است که به کار جوجه کشی می پردازید حتما باید با چند پرورش دهنده با تجربه نیز مشورت نمایید تا نکات لازم را در مورد مراحل جوجه کشی به شما آموزش دهد و اگر هم مرغ های مولد دارید به صورت روزانه تخم می گذارند، بنابراین هر هفته جوجه های تازه به دنیا آمده خواهید داشت، در این صورت باید جوجه های بزرگتر را به کمک توری و یا هر وسیله دیگری از جوجه های یک روزه جدا کنید تا به آنها آسیبی نرساند. هم چنین لازم است بدانید که جوجه های بزرگتر نیازی به لامپ مادر مصنوعی ندارند و قادر به ادامه حیات در دمای ایده آل اتاق هستند.
در حالت کلی می توان گفت که شما دو مکان خواهید داشت، مکانی برای نگهداری جوجه های یک روزه تا یک هفته ای و مکانی نیز برای نگهداری جوجه های یک هفته ای تا بالغ، اگر قصد گوشتی کردن مرغ و خروس ها را دارید می توانید آنها را در همان مکان نگهداری نموده و گوشتی نمایید و اگر هم قصد برداشت تخم به صورت مکانیزه دارید باید قفس های مکانیزه مخصوصی را برای مرغ های تخم گذار فراهم سازید.
اکثر پرورش دهندگانی که به کار گوشتی کردن مرغ ها می پردازند مرغ ها و خروس ها را در یک مکان نگهداری می کنند و لانه های مخصوصی را نیز به منظور تخم گذاری مرغ ها در نظر میگیرند، این لانه باید کاملا گرم و نرم باشد و هم چنین به دور از تجمعات سایر مرغ و خروس ها قرار داشته باشد تا مرغ های تخم گذار با خیالی راحت و بدون استرس به تولید تخم های نطفه دار بپردازند.
تغذیه مناسب برای جوجه های یک روزه تا یک هفته ای
پس از اینکه جوجه ها از دستگاه بیرون آورید باید آنها را به کمک یک سشوار خشک کنید تا سرما نخورند، پس از خشک نمودن جوجه ها باید آنها را به مکان مخصوص شان در زیر لامپ مادر مصنوعی منتقل کنید، آنها تا ۱۲ ساعت نیازی به غذا نخواهند داشت و قادر به تغذیه از کیسه زرده خود هستند و در این مدت شما می توانید به کمک آب و شکر ولرم آنها را تقویت کنید.
پس از گذشت ۱۲ ساعت می توانید غذای مخصوص جوجه ها را که استارتر نامیده می شوید به آنها بدهید. استارتر ها شامل انواع مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن پرنده بوده و به رشد سریعتر بدن آنها کمک خواهد کرد، شما باید تا دو هفتگی همین غذا را به آنها بدهید و پس از گذشت این مدت می توانید جیره مخصوص جوجه های بالغ را به آنها بدهید.
آنها را هفتگی چند بار به کمک مولتی ویتامین های محلول در آب تقویت نمایید، مولتی ویتامین های مناسب برای جوجه های خود را با مشورت دامپزشک از داروخانه ها تهیه نمایید. شاید برخی از پرورش دهنده ها به شما پیشنهاد کنند که جوجه ها را فقط به کمک آرد ذرت تغذیه کنید لطفا توجه فرمایید که آرد ذرت به تنهایی برای جوجه ها مضر بوده و برای رشد سریع و کامل باید از انواع مواد غذایی تغذیه کنند، بنابراین استفاده از استارتر مخصوص جوجه ها به شدت توصیه می گردد، البته در خرید جیره غذایی آنها نهایت دقت را به خرج دهید، خرید جیره های ارزان قیمت و از مراکز نامعتبر صدمات زیادی را به جوجه ها وارد خواهد ساخت، جیر هایی که از مراکز معتبر خریداری نموده اید شاید کمی گران قیمت تر باشد ولی سلامت جوجه ها تضمین خواهد نمود.
ویدیو بسیار زیبا از لحظه بیرون آمدن جوجه از تخم
تحقیقات نشان داده است که جوجه ها در ساعات اولیه پس از خروج از تخم دچار استرس شدیدی هستند که این استرس سلامت جوجه ها را به خطر انداخته و در رشد و تغذیه آنها تاثیر خواهد گذاشت بنابراین در مکان قرار گیری جوجه ها حداقل آلودگی صوتی وجود داشته باشد و از تجمع افراد در محل خودداری کنید هم چنین جوجه ها را دور از دسترس کودکان قرار دهید. برای کاهش استرس جوجه ها می توانید از محلول الکترولیت استفاده کنید، این محلول را می توانید هفته ای دو الی سه مرتبه در آب آشامیدنی جوجه ها بریزید.
فرایند و مراحل جوجه کشی از تخم نطفه دار مرغ را چگونه شروع کنیم؟
هدف از بیان مطالب فوق آشنایی شما با نکات مهم در جوجه کشی بود و شما با مطالعه و رعایت موارد فوق یک جوجه کشی موفق و با درصد هچ بالایی را تجربه خواهید کرد. برای شروع جوجه کشی باید به ترتیب مراحل زیر عمل کنید:
مرحله اول : ضدعفونی تخم ها
پس از تهیه یا جمع آوری تخم های نطفه دار مناسب باید آنها را با کمک یک ابر یا پارچه ای تمیز و خشک کاملا تمیز و براق نمایید، و سپس با استفاده از مسواکی تمیز و خشک آلودگی های سفت مانند فضله و گل و لای موجود بر روی تخم را بردارید. لطفا توجه فرمایید که قبلا به منظور ضد عفونی تخم ها از گاز فرمالدهید استفاده میشد، اما با هوشمند شدن دستگاه های جوجه کشی و بهره گیری از سنسور های حساس SHT امکان ضد عفونی با این گاز وجود ندارد، چرا که ذرات موجود بر روی تخم به مرور زمان بر روی مدار سنسور خواهد نشست و در کارکرد ان اخلال ایجاد خواهد کرد، اما اگر از دستگاه های جوجه کشی قدیمی و یا دستگاه های دست ساز استفاده می کنید می توانید از گاز فرمالدهید استفاده کنید.
لطفا توجه فرمایید که گاز فرمالدهید سمی بوده و احتمال ایجاد سرطان ریه را افزایش می دهد، بنابراین توصیه می شود قبل از شروع به کار از دستکش های مخصوص و ماسک های مخصوص استفاده کنید و به محض ریختن مایع فرمالین بر روی پرمنگنات درب محفظه را ببندید تا به بیرون ساطح نگردد، این گاز باید به مدت ۲۰ دقیقه درون محفظه بماند، سپس باید محفظه را در فضای بیرون قرار داده و درب آن را باز کنید تا گاز فرمالدئید در محیط بیرون آزاد شده و ضرر های آن به حداقل برسد.
مرحله دوم : قرار دادن تخم ها درون دستگاه جوجه کشی
در مرحله دوم جوجه کشی مرغ پس از اینکه تخم ها را ضد عفونی نمودید باید آنها را درون دستگاه جوجه کشی قرار دهید چرا که تخم ها هر چه بیشتر در محیط بیرون باقی بمانند احتمال گرفتن آلودگی در آنها بیشتر خواهد شد و از کیفیت آنها کاسته خواهد شد. برای قرار دادن تخم ها درون دستگاه جوجه کشی نیز باید نکاتی را رعایت کنید. مد نظر داشته باشید که تخم های نطفه دار دارای کیسه هوایی در قسمت پهن خود هستند و هنگام قرار دادن آنها درون شانه های معمولی یا مخصوص باید قسمت پهن تخم رو به بالا بوده و قسمت باریک تخم رو به پایین باشد تا به جوجه ها آسیبی نرسد، البته توجه فرمایید که شانه های استفاده شده در دستگاه های جوجه کشی اسکندری به صورت همه کاره بوده و باید تخم ها را به صورت افقی درون شانه ها قرار دهید، درست مانند روش جوجه کشی طبیعی، در این صورت احتمال افتادن تخم از شانه ها نیز از بین خواهد رفت و درصد جوجه شدن تخم ها نیز بسیار افزایش خواهد یافت.
در صورت استفاده از شانه های همه کاره، انتقال تخم ها از مرحله ستر به مرحله هچر به راحتی امکان پذیر خواهد بود و فقط کافیست تا سبد حاوی تخم را از روی راک ها برداشته و در کف دستگاه قرار دهید. دستگاه های جوجه کشی اسکندری به دلیل دارا بودن مزیت بزرگی به نام ستر و هچر همزمان این امکان را به وجود می آورد تا مشتری همزمان با قرار دادن تخم های جدید درون شانه ها، اقدام به برداشت جوجه های یک روزه نیز از قسمت هچر دستگاه بنماید. شاید این سوال برای شما پیش آید که با وجود متفاوت بودن دما و رطوبت در دوران ستر و هچر آیا مشکلی برای تخم ها به وجود نخواهد آمد. در جواب می توان گفت که دمای داخل دستگاه به وسیله سیستم سیرکولاسیون پیوسته در حال گردش بوده و دما در کل دستگاه یکنواخت می باشد و رطوبت درون دستگاه نیز به دلیل دانسیته بالای خود همیشه در قسمت پایین دستگاه باقی می ماند، بنابراین همیشه رطوبت موجود در دستگاه برای هچ مناسب بوده و هیچ مشکلی را برای تخم های تازه وارد به وجود نخواهد آورد.
البته قبل از قرار دادن تخم ها درون دستگاه باید آن را تست نمایید تا از صحت کارکرد آن مطمئن شوید، ۲۴ ساعت قبل از اینکه تخم ها را درون دستگاه قرار دهید، دستگاه را روشن نموده و دمای آن را بر روی ۳۷.۷ و رطوبت آن را بر روی ۶۰ قرار داده و درب دستگاه را ببندید و هر دو الی سه ساعت یکبار به دستگاه سر بزنید تا از ثابت بودن دما و رطوبت و هم چنین چرخش راک ها مطمئن شوید، در صورتی که دستگاه بدون هیچ ایرادی به کار خود ادامه داده باشد، در روز دوم می توانید تخم ها را به صورتی که در بالا توضیح داده شد درون شانه ها قرار داده و داخل دستگاه قرار دهید، لطفا توجه نمایید که به منظور صفر شدن روز شمار باید دستگاه را ریست نمایید.
لطفا به این نکته نیز توجه فرمایید که اگر قبلا از دستگاه جوجه کشی کرده باشید باید آن را کاملا بشویید تا میکروب های احتمالی موجود در دستگاه از بین بروند، زیرا دما و رطوبت داخل دستگاه جوجه کشی مکانی بسیار مناسب برای رشد میکروب ها می باشد و در صورتی که از بین نروند میتوانند به داخل تخم ها نفوذ کنند و جوجه های داخل تخم را درگیر خود کنند، هم چنین قادر به بیمار ساختن جوجه های تازه به دنیا آمده نیز هستند، بنابراین در صورتی که به این مرحله توجه نکنید، میزان راندمان جوجه کشی به شدت کاهش خواهد یافت.
مرحله سوم : نطفه سنجی
پس از گذشت یک هفته از فرایند جوجه کشی، باید تخم های بدون نطفه یا دارای نطفه مرده را از درون دستگاه خارج نمود تا جا برای تخم های سالم و تازه باز شود. فرایند نطفه سنجی به راحتی امکان پذیر خواهد بود و طبق دستورالعمل زیر انجام خواهد گرفت :
پس از گذشت یک هفته از عملیات جوجه کشی، شما باید تخم ها را به صورت دسته ای از دستگاه بیرون بیاورید و مورد نوربینی قرار دهید. برای این منظور شما باید دمای محیط را به ۳۰ الی ۳۵ درجه سانتی گراد برسانید، زیرا دمای داخل دستگاه جوجه کشی ۳۷ درجه سانتی گراد می باشد و اگر دمای محیط کم باشد و تخم ها ناگهان از یک محیط گرم به محیط سرد وارد شوند، احتمال مرگ نطفه ها بسیار بالا خواهد رفت. برای اینکه دمای محیط سریعتر و راحت تر افزایش یابد، بهتر است دستگاه جوجه کشی را در یک اتاق کوچک قرار دهید تا به کمک یک بخاری گازی بتوان دما را بالا برد و برای اطلاع وضعیت دمای داخل اتاق نیز می توانید از دماسنج استفاده کنید.
برای شروع کار یکی از شانه های داخل دستگاه را بیرون آورده و درب دستگاه را ببندید، برای اینکه تخم ها صدمه کمتری ببینند بهتر است شانه ها را یکی یکی بیرون بیاورید، اکنون باید چراغ اتاق را خاموش کنید و به کمک چراغ قوه یا نطفه سنج های مخصوص به درون تخم نور بیندازید، اگر شاهد رگه های خونی داخل تخم بودید، پس نطفه زنده بوده و در حال رشد است ولی اگر هیچ اثری از رگ نبوده و یا پوسته تخم تغییر رنگ داده بود، بدانید که تخم بدون نطفه بوده و یا نطفه درون تخم مرده است و باید آن تخم را از دستگاه خارج کنید زیرا اگر تخم خراب یا بدون نطفه درون دستگاه بماند، فاسد خواهد شد و باعث انتقال آلودگی و بیماری به سایر تخم ها نیز خواهد شد.
بنابراین توصیه می کنیم عمل نطفه سنجی را جدی بگیرید و هیچ گاه این مرحله را بی اهمیت ندانید. اگر علاقه مند به مطالعه بیشتر در مورد نطفه سنجی هستید می توانید نوشته آموزش نطفه سنجی و نوربینی در باروری تخم مرغ مطالعه نمایید.
مرحله چهارم : انتقال از ستر به هچر
با توجه به اینکه شما تخم ها را دوره های مختلفی درون دستگاه قرار داده اید، بنابراین باید روز قرار دادن تخم ها درون دستگاه را بر روی آن یادداشت نمایید و دقیقا تخم ها را در روز هجدهم به سبد هچر منتقل کنید، ( البته در برخی از نمونه محصولات جوجه کشی موجود در بازار این فرایند به صورت خودکار در برد جوجه کشی انجام میشود ) برای اینکه انتقال تخم ها از ستر به هچر زیاد وقت گیر نباشد، بهتر است تخم های هر دوره را در یک شانه قرار دهید، به عنوان مثال تخم های هفته اول را در شانه اول، هفته دوم شانه دوم و الی آخر، بنابراین مسلما شانه اول قبل از همه به دوره هچر منتقل خواهد شد. لطفا توجه فرمایید که دستگاه های جوجه کشی اسکندری دارای شانه های همه کاره هستند، بنابراین انتقال تخم ها از روی راک ها به کف دستگاه به سادگی برداشتن و گذاشتن سبد می باشد و نیازی به درآوردن تک تک تخم ها از درون شانه نیست.
همانطوری که در قسمت فوق نیز توضیح داده شد، دستگاه های جوجه کشی اسکندری دارای سیستم گردش هوا یا سیرکولاسیون بوده و دمای کل دستگاه یکنواخت می باشد، هم چنین رطوبت کف دستگاه بیشتر از رطوبت قسمتهای فوقانی آن می باشد، بنابراین نیازی به تنظیم مجدد دما و رطوبت در دوران هچر نیست. ولی اگر از دستگاه های جوجه کشی سایر شرکت ها و یا دستگاه های جوجه کشی دست ساز استفاده می کنید، باید دما و رطوبت را برای دوران هچر تنظیم نمایید، دمای مناسب برای دوران هچر ۳۷.۲ و رطوبت مناسب ۷۰ درصد می باشد، برخی از دستگاه های موجود در بازار قابلیت ستر و هچر همزمان را ندارند، بنابراین شما یا باید دو دستگاه مجزا تهیه نمایید که یکی برای ستر و دیگری برای هچر باشد و یا اینکه همه تخم ها را در یک زمان خاص در دستگاه قرار دهید تا بتوانید به صورت همزمان به قسمت هچر منتقل کنید.
با توجه به اینکه جوجه های درون تخم کاملا رشد نموده اند، بنابراین نیاز به اکسیژن بیشتری خواهند داشت، پس اگر دستگاه شما دارای سیستم تهویه خودکار می باشد، نیازی به دستکاری آن نیست، اما اگر دستگاه جوجه کشی شما هوشمند نیست، باید فن های دستگاه را فعال نموده و دریچه های هوا را بازتر نمایید تا جوجه ها به راحتی قادر به دریافت اکسیژن باشند.
مرحله پنجم : در آوردن جوجه ها از دستگاه جوجه کشی
از روز ۲۱ ام به بعد کم کم جوجه ها از تخم بیرون خواهند آمد، آنها باید تا ۱۲ ساعت درون دستگاه جوجه کشی بمانند زیرا بدن ضعیفی دارند و در صورت انتقال به محیط مورد حمله باکتری ها قرار خواهند گرفت و احتمال بیماری و مرگ آنها بالا خواهد رفت. در طی این مدت آنها قادر به تغذیه از منابع موجود در بدن خود هستند، پس از گذشت ۱۲ ساعت یا یک روز کامل آنها را از دستگاه بیرون آورده و با فشار کم سشوار خشک نمایید، سپس به محیط مناسب آنها منتقل کنید (همانطور که توضیح داده شد محیط آنها باید شامل لامپ مادر مصنوعی و دانخوری و آبخوری باشد و به دور از هرگونه آلودگی باشد)
حین بیرون آوردن جوجه ها از دستگاه ممکن است با جوجه های مرده و یا فلج رو به رو شوید، بهتر است آنها را منهدم کنید زیرا در آینده چیزی جز دردسر برای شما نخواهند داشت، به دنیا آمدن جوجه های فلج یا مرده تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند تغذیه نامناسب مرغ مادر، عدم چرخش صحیح راک ها، ترکیدن کیسه هوا پیش از موقع و … خواهد بود که شما به مرور زمان تجربه های لازم را به دست خواهید آورد و راندمان جوجه کشی را بالا خواهید برد.
چگونه می توان جوجه کشی از مرغ را شروع کرد؟
برای شروع جوجه کشی نیاز به یک دستگاه جوجه کشی و تعدادی تخم نطفه دار مرغ دارید که در این مقاله به صورت کامل در مورد نحوه خرید تخم نطفه دار و دستگاه جوجه کشی توضیح داده شده است.
کدام نژاد برای جوجه کشی مناسب است؟
معمولا مرغ هایی که تخمگذاری بالایی دارند و وزن زیادی نیز می گیرند برای جوجه کشی مناسب هستند و بازار خوبی نیز دارند، از جمله آنها می توان به نژاد مرندی، لگهورن، قهوه ای، فرانسوی و … اشاره کرد.
مراحل جوجه کشی مرغ شامل چه مواردی می شود؟
مراحل جوجه کشی مرغ شامل خرید دستگاه جوجه کشی ، تهیه تخم نطفه دار ، ضد عفونی تخم ها ، قرار دادن در دستگاه جوجه کشی ، شروع جوجه کشی ، نطفه سنجی ، انتقال از ستر به هچر ، تغذیه و مراقبت از جوجه ها و نهایتا فروش جوجه ها می شود.
سخن آخر : در این مقاله نحوه جوجه کشی از تخم نطفه دار مرغ به صورت مرحله به مرحله خدمتتان توضیح داده شد، بنابراین متوجه شدید که لازمه یک جوجه کشی موفق با راندمان بالا استفاده از تخم های نطفه دار تازه و با کیفیت و داشتن دستگاه جوجه کشی استاندارد و ایده ال می باشد. برای اینکه بتوانید در امر پرورش و جوجه کشی مرغ به درآمد قابل توجهی برسید باید آنها را در حجم انبوهی پرورش دهید چرا که هر چه تعداد آنها بیشتر باشد میزان درآمد شما افزایش خواهد یافت که این درآمد به میزان سرمایه و زمین در اختیار شما بستگی خواهد داشت. نهایتا اینکه در صورت وجود هرگونه سوال و یا پیشنهاد از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید، کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
سلام.
توی شهر ما بهش میگن کُروک.
خیلی ممنون از اطلاعات عالیتون
مانا باشی علی جان
سلام وقتت شما بخیر
به نظرتون چه تعداد تخم برای مرغ شامو نیاز هست تو جوجه کشی طبیعی به طور معمول و معقول
ایا لازم هست در طول فرایند جوجه کشی تخم های زیر مرغ رو با افشانه آب خیس کنم
در بهترین شرایط چند درصد از تخم ها در روش جوجه کشی طبیعی تبدیل به جوجه می شوند
سلام
مرغ با یک بار جفت گیری چند دانه از تخمهاش نطفه دار می شوند.. لطفا جواب بدید
سلام دوست عزیز
اونو که نمیشه گفت
این بستگی به شرایط داره
باید غذاشون کامل و متعادل باشه، بهشون استرس وارد نشه، شرایط نگهداریشون مناسب باشه، عمل جفت گیری درست انجام بشه
حالا میتونی برای تقویت نطفه ی خروس هم یه قاشق چایخوری عرق یونجه رو اضافه کنی به آب آشامیدنی خروس و هفته ای یه بار بهش بدی
با سلام
خسته نباشید
مرغم چند روزه که کرچ شده و حدود ۲۵ تخم زیرش هست .
میخوام بدونم بعد از اینکه جوجه ها بدنیا اومدن، چقدر زمان میبره تا مرغ مجددا به تخم گذاری بیوفته
با تشکر
سلام دوست عزیز
بستگی داره به شیوه نگهداری شما و تغذیه ای که مصرف میکنه
درود
متوجه منظورتون از شیوه نگهداری نشدم .
اما درمحیطی کاملا تمیز و بدون آلودگی هست . زیر مرغ ها پوشال چوب ریختم .
برای تغذیه هم دان پلت تخم گذار به مرغ ها میدم .
اگر در پاسخ کامنت، جوابتونرو کاملتر بفرمائید ممنون میشم .
منظورم این بود هرچقدر تغذیش خوب باشه
بهش خوب برسی به همون میزان هم احتمال کرچ شدن هم زیاد میشه
سلام و عرض خسته نباشید یکی از مرغ هام کرک شده ویک هفته ای هست روی یه ماکت تخم خابیده ایا میشه جوجه بخرم و بزارم زیر پاش
سلام دوست عزیز
بله میتونید تهیه کنید تخم نطفه دار رو زیرش قرار بدین
سلام و عرض خسته نباشید یکی از مرغ هام یک هفته ای هست کرک شده میشه الان جوجه یک روزه بخرم و بزارم زیرش
سلام دوست عزیز
تخم گذاشته خودش؟
میتونی اضافه کنی تخم نطفه دار رو
سلام .من مرغ لاریم یه جوجه ش باز سده بود و من دوتا دیگه ک تخما یه خورده سر باز کرده بودنو باز کردم و جوجه ها بیرون اومدن تقریبا. باراولم. بود و فهمیدم ک اشتباه بود . فقط اون قسمت زهره کشیده نشده و منم دست نزدم بهش هنوز چسبیده هستن . زیر نور لامپ گذاشتمشون امیدی هست ب بهبودی؟؟ یا راهماری هستش؟؟
سلام
پست زیر رو بردارید :
کیسه زده و مشکلات آن در جوجه
با سلام جوجه های من یکماه هستن للک میدمشون نمیخورن پلت استارتر میدم نمیخورن چهار موادمیدم نمیخورن و همش دنبالم راه میفتن گشنشونه نمیدونم دیگه چی بدمشون
بهتر که یک جا بنشینید و پلت استارتر رو همراه با ظرف اب بذارید جلوشون تا بخورن
چون همیشه دنبال شمان ، شمام باید یک جا بشینید تا اونا هم فرصت تشخیص غذا و خوردنش رو داشته باشن
سلام در جوجه کشی طبیعی به رطوبت ساز نیاز هست ؟
سلام خیر . باشه بهتره ولی بدون اون هم امکان پذیره
سلام یکی از تخم ها در روز ۲۱ام ترک برداشته اما با گذشت یک روز هنوز جوجه بیرون نیامده، آیا نیازی هست من کاری بکنم؟ بیرون آمدن چقدر طول میکشه
دما و رطوبت دوره هچر رو رعایت کنید نیاز به انجام کار خاصی نیست
سلام
ببخشید امروز روز ۲۳هست ولی جوجه ها در نیومدن
آیا بشکنم تخم رو ؟اگه آره چجوری؟
نشکنید
قسمت پهن تخم رو یک سوراخ کوچیک ایجاد کنید تا به جوجه برای بیرون اومدن کمک بشه
ولی اصلا تخم رو نشکنید
سلام اگر در روز ۱۷ دوره ستر تخم به دلایلی ضربه بخورد بشکند طوری که فقط ترک بر دارد پوسته نازک پاره نشده و پوست اهکی یه مقدار کنده شده ایا جنین داخل تخم نمرده و امکان داره در بیاد . یک تخم هم پوسته نازک یه مقدار سوراخ شده بود و یه مقدار سفیده تخم مرغ بیرون امد قبلش یه خون کوچیک هم بود ایا این تخم جنین ش مرده است یا خیر ؟ تخم نطفه دار بودند و بزگ شده بودند .
احتمالا میکروب ها وارد تخم بشه و جنین رو از بین ببره
این تخم ها رو وارد دستگاه کنید می تونه سایر تخم های سالم رو هم خراب کنه
محل شکستگی و یا سوراخ رو به کمک چسب ببندید و به کمک یک دستگاه جوجه کشی جداگانه جوجه کشی کنید
دستگاه جوجه کشی دست ساز می تونید برای اون دو تا تخم بسازید.
باعرض سلام
یک سوال دارم کدام فصل بهتر برای جوجه کشی است ؟
ممنون ازشما
اوایل بهار و اوایل پاییز ، به دلیل اینکه پرنده ها اشتیاق بالایی به جفت گیری و تولید تخم نطفه دار تازه دارند، بهترین زمان برای جوجه کشی هستن.
سلام
خسته نباشید
من یک دستگاه درست کردم اما رطوبت سنج و فن نداره ایا ممکنه هیچکدومشون در نیاد
ظرف اب گذاشتم جلو لامپ ۱۰۰ وات
چجوری بفهمم رطوبتش خوبه؟
باید از رطوبت سنج استفاده کنید
سیستم چرخش باید داشته باشه و حتم چند تا سوراخ در دو طرف دیواره ایجاد کن تا هوا بره بیاد
سلام خسته نباشید
من یک دستگاه جوجه کشی دست ساز دارم
فن دستگاه باعث لرزش دستگاه میشه
این لرزش برای تخم ها مشکل ایجاد میکنه؟
سلام
اگه باعث تکون خوردن تخم ها بشه بله مشکل ایجاد میکنه
اگر كه دستگاهم فن نداشته باشه توي راندمان هچ شدن تخما تاثير داره
بله تاثیر میزاره
سلام محمدرضا هستم من یه دستگاه دست ساز خونگی دارم رطوبتش به ۶۷ میرسه اشکالی نداره که ؟؟؟
رطوبت باید بین ۶۵ الی ۷۵ درصد باشه
مشکلی نیست
سلام من جوجه کشی کردم الان روز ۲۰تخم ها هست که دستگاهن یکی از جوجه ها زود به دنیا اومده یک روز هی میره بقیه ی تخم ها رو تکون میده برای تخم های دیگر مشکلی به وجود نمیاد؟
سلام
نه مشکلی نداره ، بعد از گذشت ۲۴ ساعت برش دارید از داخل دستگاه
سلام مطلب در مورد تازگی تخم مرغها رو جابه جا نوشتید تخم تازه باید بره ته ظرف و تخم کهنه میاد بالای ظرف آب در حالیکه شما نوشتید ((تخم هایی که تازه باشند بر روی آب باقی خواهند ماند)) لطفا اصلاح بفرمایید
با تشکر از شما
اصلاح شد
سلام، تو روز ۲۰جنین داخل تخم، تخم رو شکست و هنوز در نیومده بود من از تخم بیرونش اوردم ایا مشکلی براش پیش میاد؟
تغذیه جوجه رو کی شروع کنم
نباید بیرون می اورید
جوجه خودش برای بیرون امدن باید تلاش کنه
محیطش حتما باید گرم و مرطوب باشه و از لامپ مادر مصنوعی و رطوبت ساز استفاده کن
تغذیه رو از روز دوم و با جیره استارتر شروع کن
من جوجه رو تو دستگاه نگه داشتم،تغذیش رو هم می خوام با اب که توش شر داشته باشه شروع نکنم،کی می تونم به جوجه دانه بدم؟
زمانی که جوجه رو از دستگاه بیرون اورید تا ۲۴ ساعت اول بهش محلول اب و قند بدید
روز دوم می تونید دانه های پودر شده رو همراه با اب جداگانه بهش بدید
سلام
من در روز ۱۹ جوجه کشی دما ۳۷.۲ گذاشته ام و رطوبت ۷۰ درصد گذاشته ام به دلیل گرمی هوا شبها دما و رطوبت خوبه اما در طول روز دما از ۳۸ درجه هم بالاتر میرود و رطوبت پایین میآید بین ۵۵تا ۵۷ دریچه پشت دستگاه را هم که باز می کنم دما پایین تر می آید ولی رطوبت ازدست مي رود
لطفاً راهنمایی کنید که چکار باید بکنم
دستگاه هم از شرکت اندیشه سبز آقای اسکندری خریداری کرده ام
سپاسگزارم
سلام
کدوم دستگاه دارید ؟
این مورد مربوط به تنظیم نبودن دمای محیط هست که خودتون هم گفتید
دمای محیط رو باید تنظیم کنید و تغییر دمای شب و روز اینقدر بالا نباشه که دستگاه عکس العمل نشون بده
سلام
آیا برای بالا بردن سطح رطوبت دستگاه جوجه کشی می توان در ظرف آب از یخ خشک استفاده کرد ممنون میشم اگر پاسخ دهید
خیر دوست عزیز
یخ خشک همون دی اکسید کربن فشرده شده است و هیچ آبی نداره که رطوبت رو ببره بالا
مبادا ازش استفاده کنید ، همه جنین های داخل تخم رو خفه میکنه
سلام
سپاسگزارم از راهنمایی تان
سلام،من تخم مرغ ها رو زد عفونی نکردم و داخل دستگاه گذاشتم،ایا جوجه ها مریز می شن؟و یه سوال دیگه اینه من در دستگاه جوجه کشی رو ۷بار باز کردم که تو دستگاه اب بریزمَ،مشکلی برای جه جه ها پیش میاد یا نه؟
سلام
اگه زیاد کثیف نباشن مشکلی پیش نمیاد
دمای محیط اگه مناسب بوده باشه و سرد نباشه مشکلی پیش نماید
فقط به چندتا تخم مدفوع مرغ چسبید،یه سوال دیگه داشتم.در ۳روزه باقی مانده از جوجه کشی چرخش باید ادامه پیدا کنه یا نه؟
ان شالله مشکلی پیش نمیاد
سری بعد به صورت اصولی تمیزش کنید ، پست زیر میتونه کمکتون کنه :
آموزش تمیز کردن تخم نطفه دار
بله در روزهای هچر باید چرخش متوقف بشه و رطوبت بالا بره
سلام
من ی جوجه دارم ۴ روزشه توی دستم بود از ارتفاع حدودا ۳۰ سانتی پرین بعد افتاد میخواستم بدونم از کجا بفهمم سالمه؟
اصلا اتفاقی براش میافته ؟
سلام
قابل تشخیص نیست
باید ببینید در اینده چه رفتاری خواهد داشت
بله ممکنه اسیب ببینه
آخه رفتاراش هم مثل قبله هم میدوِ هم صداش نرماله
سلام
من علی هستم یک دستگاه ۲۱۰ تایی اسکندری خریداری کردم سال ۹۰ بعضی وقتا جوجه ها داخل تخم مرده اند دلیلش چیست ممنون می شم اگه راهنمایی کنید
سلام
تا حالا دستگاه خودتون رو سرویس کردید ؟
بعضی وقتها شبهه در کیفیت تخم های نطفه دار رو ایجاد میکنه. اگه همیشه این اتفاق بیفته اولین نظر میره به سمت رطوبت ساز دستگاه ولی وقتی همیشه اتفاق نمیفته و گاها بوجود میاد ، اولین نظر میره به سمت کیفیت تخم های نطفه دار.
اما شما حتما دستگاه خودتون رو سرویس بکنید ، بررسی کنید سنسورها رو ، کنترلر و سیستم رطوبت ساز رو . زمان زیادی از تولید دستگاه گذشته، ۱۰ سال، نیاز به توجه و اپدیت برخی قسمت ها همچون کنترلر و سیستم رطوبت سازی شاید وجود داشته باشه
سلام خسته نباشید
تورو خدا اگه میشه زود جواب بدین
من یکی از جوجه هام روز ۲۰ از تخم شروع کرد به بیرون اومدن روز بعدش من کمکش کردم تا بیاد بیرون ولی الان از پشتش یکم خون اومده از همون بخش اتصال بند ناف
میخواستم بدونم الان چی میشه
سلام
نباید کمک میکردید بهش ، چسپندگی داشته که باعث آسیب بهش شده
میزان اسیب مشخص نیست ، اگه دامپزشک خوب میشناسید ببرید پیشش
خیلی ممنون از پاسختون
خونریزیش خیلی کم بود و سری قطع شد
الان فقط انگشت های پای راستش جمع هستن پای چپش خیلی خوبه ولی پای راستش مشکل داره
تازه ۲۴ ساعت هست که از تخم بیرون اومده
درست میشه؟
بهتر که روی بستر نرم مثل خاک اره یا پوشال های نرم پرورش بدید به مرور زمان خوب میشه
اگر علائم عفونت دیدید به دامپزشک مراجعه کنید.
ممنون
ببخشیدا ی سوال دیگه هم دارم
از چه روزی به بعد غذا خوردنو شرو میکنه الان ۲ روزشه اصلا غذا نخورده فقط آب با ده درصدشکر بهش دادم اونو میخوره
نباید بهش یاد بدم؟
از روز دوم بهش غذا بدید
برای اموزش نحوه غذا دادن به جوجه مرغ به نوشته زیر مراجعه کنید
تغذیه جوجه مرغ
سلام خسته نباشید
ابعاد ظرف آب مناسب برای دستگاه جوجه کشی ۳۰×۵۰ رو میشه بگین
سلام
ابعاد اب اهمیتی نداره در این مورد ، باید توجه داشته باشید به میزان رطوبت مناسب باشه
یه لیوان بزرگ اب بزارید و تست کنید برای شروع
امتحان میکنم ولی از ۴۷ بالا تر نمیره سطح آب هم افزایش دادم ولی نمیشه
سلام خسته نباشید
از چه روزی به بعد میتونیم تخم هارو خودمون باز کنیم تا وضعیت جوجه رو بفهمیم؟
معمولا جوجه مرغ تا روز ۲۲ یا ۲۳ نیز امکان بیرون امدن دارند
بنابراین بهتر که تا روز ۲۴ یا ۲۵ صبر کنید.
سلام خسته نباشید
من یک دستگاه جوجه کشی خانگی دادم
چندتا از تخم هارو با اختلاف ۴ روز از بقیه گذاشتم توی دستگاه
حالا میخواستم بدونم توی دوره ی هچر اون ، ۴ روز اختلاف ، دما رو روی چند درجه تنظیم کنم؟
میتونم تخم هارو ۴ روز زود تر وارد هچر کنم؟
سلام
اگه دستگاه دارای ویژگی ستر هچر همزمان باشه این کار شدنیه ، در غیر این صورت نشدنیه !
اگرم دست ساز باشه ، میشه یه گوشه تخم های جدید رو گذاشت که رطوبت کم باشه ولی دما بالا باشه ، چرخش رو هم انجام داد مرتب
ممنون از پاسخ خوبتون
پس اگر که دما بین ۳۷ تا ۵ .۳۷ نوسان داشته باشه مشکلی برای تخم هایی که وارد هچر شدن پیش نمیاد دیگه؟
خواهش میکنم
نه مشکلی پیش نمیاد
سلام خسته نباشید
من یک دستگاه جوجه کشی خانگی درست کردم در شب اول ترموستاتم خراب شد و دما به ۵۴ رسید و من ندیدم ولی دوباره برش گردوندم به دمای مناسب
حالا میخواستم بدونم تخم ها سالم هستند یا نه؟
از کجا بفهمم؟
نور سنجی هم کردم زرده یکم پر رنگ تر شده
ممنون میشم زود تر جواب بدین
سلام
دما ۵۴ بسیار بالاست
دقیق نمیشه گفت که شرایط نطفه ها در چه حالتن
باید منتظر بمونید و در هر ۷ روز یکبار نطفه سنجی کنید
سلام
آیا این درسته که مرغو های بالای دو سال تخم مرغ پوست نازک میکنه و برای جوجه کشی مناسب نیست ؟
معمولا با افزایش سن میزان تخم گذاری و کیفیت تخمش کم میشه و باید مرغ های جوان تری رو جایگزین کنید.
سلام. میخواستم بپرسم رطوبت برای مرغ میشه ۵۵ تا ۶۰ مشکلی پیش نمیاد ؟
رطوبت رو بین ۶۰ الی ۶۵ درصد حفظ کنید
می تونید از طرف اب بزرگتری استفاده کنید
سلام
خواستم بدونم درباره جوجه کشی شترمرغ
تخم شترمرغ سالم و نطفه دار رو از کجا ی
پیدا کنم
پرورشگاه شترمرغ این اطراف نیست از اینترنت میشه خریداری کرد؟
سایت معتبر دارید ممنون میشم بدید
حتما به صورت حضوری و از خود پرورش دهنده خریداری کنید حتی اگر مجبور به سفر باشید.
قبل از خرید حتما مقاله نکات مهم در خرید تخم نطفه دار رو مطالعه کنید.
سلام
من برای بالا بردن سطح رطوبت دستگاه جوجه کشی از بخار ساز آب سرد داخل دستگاه استفاده کردم
امروز روز ۲۱ ام است ولی جوجه ها هنوز بیرون نیامدن
سوال بعدی چه راهکارهای برای بالا بردن سطح رطوبت دستگاه جوجه کشی وجود دارد لطفا راهنمایی کنید
یکی دو روز دیگه هم به جوجه کشی ادامه بدید در برخی مواقع جوجه ها دیر از تخم بیرون میان
در دستگاه رو مدام باز و بست نکنید تا دما و رطوبتش کم نشه
سلام ادمین جان من میخوام یک قفس سه طبقه مرغی بخرم ابریشمی و سبرایت لایت و گلد بزارم توش بد این قفسو بزارم توی تراس ۳متر در ۱۵۰ براشون کولر ابی و بخاری کوچک هم اماده کردم برای مناسب کردن رطوبت دما در فصول مختلف هر کدوم هم ۱ خروس و ۳تا مرغ حالا مشکلم اینه ک من دارم مولد میخرم و بالغ رطوبت و دما رو توچه میزانی متعادل کنم که خوب تخم بزارن؟
تغذیه این مرغا که وزنشون زیر ۱کیلو هست پرسیدم گفتن پلت مرغ تخمگذار هم خوبه هم به صرفه غذا باید همیشه جلوشون باشه؟
جفت زدن مرغا تو قفس کار درستیه کف پاشون پلاستیکه همونی که زیر همه قفسان تخم قل میخوره روش براشون خوبه؟
اگر قفس سفارش بدم هزینه ارسال معمولا چقد در میات تا خوزستان؟
برای جفت گیری راحت پرنده ها ، حتما باید ارتفاع قفس رو بیشتر کنید.
از پلت مرغی و غذاهای خانگی هم می توانید استفاده کنید.
برای تخم گذاری پرنده ها دما رو بین ۲۵ الی ۲۸ درجه و رطوبت رو روی ۴۰ درصد نگه دارید.
سلام من قصد دارم گله مادر نژاد مرغ زینتی تشکیل بدم و جوجه کشی کنم برای این مرغا چند خروس و مرغ بازدهی خوبی داره؟
باید جدا باشن که خروسا از دو نژاد دعوا نکنن؟
سبرایت ابریشمی برهما مد نظر است.
آیا امکانش هست دودستگاه ستر و هچر همیشه روشن باشن؟
چطوری اینا رو تو چ شرایطی نگهداری کنم دما رطوبت که خوب تخم بزارن و کرک نشن برنامه نوریشون چیه مقاله ای دارید برای من؟
ممنون.
سلام
در مورد تشکیل دادن گله و نگهداری در فاز صنعتی بهتره با افراد باتجربه که قبلا چنین کاری رو انجام دادن مشورت کنید
نگهداری خروس از هر نژادی در کنار همدیگه هم کار درستی نیست و امکان دعوا زیاده ! بهتره با نسبت ۳ به ۱ مرغ و خروس ها رو نگهداری کنید
امکان روشن بودن دستگها ها بله وجود داره ، در هنگام خرید باید سفارش دستگاه تمام ستر و تمام هچر رو بدید
در مورد برنامه نوری فعلا برنامه ای ننوشتیم ، دقت کنید که شرایط نوری در بلوغ جنسی پرنده ها نیز بسیار ماثر هست و ممکنه در صورت عدم تخصیص نور کافی ، پرنده تخم نطفه دار ضعیفتری رو بزاره
سلام برای مرغ گردشش باید روی چه درجه ای باشه دستگاه های اسکندری
سلام
برای راهنمایی در مورد دستگاه های گروه صنعتی اسکندری با بخش خدمات پس از فروش ما تماس بگیرید :
۰۴۴۳۳۷۴۴۹۳۲
سلام من یک دستگاه جوجه کشی باکارتون ساختم چقدر بزارم بمونه برای گرم شدن دورش ورق آلمنیوم هست واینکه هر چند ساعت بچرخونم
سلام
نمیشه رو کاغذ گفت چقدر باید بمونه ، باید با دماسنج اندازه بگیرید و وقتی ثابت شد اقدام کنید
چرخوندن هم با توجه به نوع تخم متفاوت هست
این دو پست رو مطالعه کنید :
ساخت دستگاه جوجه کشی
آموزش درست کردن دستگاه جوجه کشی
سلام ممنون از سایت خوبتون فقط من یک سوال داشتم منیکدستگاهجوجهکشیساختم ولینمیدونمدستگاهبایدهمشتوبرقباشه یا اینکه دما رسید به ۳۷درب دستگاه رو باز کنم تخم هارو ۱۸۰درجه بچرخونم این کارو ۴بار در روز انجام بدم بعد دستگاه رو از برق بکشم تا فردا همین کار تکرار کنملطفاجواب بدید.درضمن دستگام کنترلر داره همه چیزشم میزونه
من تخم ها را داخل نوشابه خانواده قرار دادم و با مونور جوجه گردان زمان روشن شدن هیتر ۵ ثانیه می چرخند
عرض سلام وادب من دستگاه ۸۴تایی دارم ک رطوبت سنجی نداره دوسه بار ۵۰درصد جوجه داد اما دو سری صفر دماسنجشو چک کردم ی درجه کمتر نشون میداد دماسنج جدید گذاشتم اما دمای دستگا متغیر بین ۳۶/۵و۳۷/۸رطوبتم ک فقط من مخزن اب رو چک می کنم دستگاهم مارک کاکل پری کاشمر حال نوسان دما مشکل ساز یا نه باتشکر
دما در جوجه کشی مهم ترین عامل به شمار می ره و حتی از رطوبت مهم تره .. از سلامت سنسور و سیستم تامین کننده دما که معمولاً المنت هست اطمینان حاصل کن
سلام،امروز روز ۲۱ جوجه کشی هست جوجه تخم رو نشکونده بود و خودمون شکوندیم اما جوجه خیلی کوچیک بود انگار که روز ۱۵م جوجه کشی هست جوجه هم زنده هست و داره نفس میکشه و تکون میخوره همون طوری گذاشتیم تو دستگاه آیا امیدی هست که زنده بمونه🥺😢
لطفاً زود جواب بدید🙏🏻❤️
بعضی از جوجه ها روز ۲۳ یا حتی ۲۴ به دنیا میان
چرا عجله دارید؟
شاید زنده بمونه بهتر که تا چند روز داخل دستگاه باشه
سلام من دستگاه جوجه کشی خودم درست کردم و در روز نهم یادم رفت چرخش بدم و دما رطوبت مناسب بود آیا به نطفه ها خراب شده اند
سلام من دست گاه جوجه کشی با کارتون درست کردم و قلبش هم تشکیل شده است ولی نمیدانم چند ساعت یکبار بچر خانم
هر چهار ساعت یک بار بچرخانید
سلام وخسته نباشید وتبریک سال نو.آیا میشه برای رطوبت ماشین جوجه کشی خودکار از اب مقطر استفاده کرد.
بله
سلام من یه مرغ و خروس مینیاطوری فک کنم نژد سبرایت مشکی یک دست مرغ ۱۰روز یک بار تخم میزاره و تخم هاش خیلی کوچیکه خواستم ببینم در روز چندم باید چرخش رو متوقف کرد؟ تخم مرغ معمولی در روز ۱۸ چرخش رو قطع کردم و جوجه ها بیرون امد واسه این نژاد در روز چندم باید چرخش رو قطع کرد
برای این مورد هم در روز هجدهم چرخش رو قطع کنید.
سلام چند تا از تخم های مرغ توی دستگاه جوجه کشی تو روز ۱۹ تخم رو شکوندن .دما و رطوبت در همه روز هامناسب بود . خواستم بدونم علت چیه
اگر دما و رطوبت استاندارد باشه پس بیرون اومدون زود هنگام بعضی از جوجه ها طبیعیه
بعضی جوجه ها مخصوصا نرها زود از تخم بیرون میان
سلام
اگه برق به مدت ۳۰دقیقه قطع بشه تخم مرغ ها خراب میشن(در روز۱۲ستر این اتفاق افتاد)
اگ دمای اتاق معتدل باشه و بین ۲۵ الی ۲۸ درجه سانتی گراد باشه ، مشکلی پیش نخواهد امد
اما اگر اتاق سرد باشد، به احتمال زیاد به نطفه ها ضربه وارد خواهد آمد.
سلام
برای جوجه کشی سنتی، چه نژادی بهتره و بیشتر کُرچ میشه و مادر خوبی برای جوجه هاش میشه؟ نژاد گلپایگان که خیلی به ندرت کرچ میشه، وقتی هم که میشه،معمولا از وسطاش بلند میشه از روی تخم ها و باید به زور نگهش داشت (با اینکه محیطش کاملا مناسبه)، دو سه تا جوجه ای هم که باز میشن، اصلا مادر خوبی نیست براشون. این نژادی که میگن جهادیه ولی در عمل مخلوطِ، یکمی بهتره ولی بازم خیلی کم کرچ میشن. در مورد بلک استار و پلیموت راک اطلاعی ندارین؟ یا نژادهای دیگه ای که برای جوجه کشی سنتی خوبن (و کمیاب نیستن، مثلا میگن مرندی خوبه ولی تو استان ما پیدا نمیشه).
ممنون میشم راهنمایی ام بکنید.