آمورش جوجه کشی از مرغ شاخدار با دستگاه

آموزش قدم به قدم جوجه کشی از مرغ گینه با دستگاه جوجه کشی

قصد جوجه کشی از مرغ شاخدار با دستگاه را دارید؟ از دوره جوجه کشی مرغ های شاخدار اطلاعی ندارید و نمی دانید چه دمایی برای جوجه کشی مرغ گینه مناسب است؟ می خواهید بدانید جوجه مرغ شاخدار چند روزه به دنیا می آید؟ قصد داریم در این مقاله از چیکن دیوایس به صفر تا صد تولید جوجه مرغ شاخدار با دستگاه جوجه کشی بپردازیم لطفا تا انتها با ما همراه باشید.

دستگاه جوجه کشی آژاکس ۷۲ تایی
دستگاه جوجه کشی آژاکس ۷۲ تایی
» طراحی شده در کشور ترکیه
» قابلیت جوجه کشی از تخم پرندگان زینتی و محلی
» دارای سنسور SHT نسل چهارم با کارایی و دقت بالا
۶,۳۰۰,۰۰۰  تومان

شرایط لازم برای جوجه کشی از مرغ شاخدار با دستگاه

نحوه جوجه کشی از مرغ شاخدار با دستگاه نیاز به شرایط زیادی در محیط جوجه کشی و داخل دستگاه دارد که از آن میان به تعدادی از موارد مهم پرداخته می شود:

خرید تخم نطفه دار مرغ شاخدار

در انتخاب و خرید تخم نطفه دار باید بیشترین میزان دقت را داشته باشید چون در راندمان جوجه کشی بسیار موثر است و نقشی کلیدی دارد.

به تازگی تخم ها، اندازه و شکل شان دقت کنید چون کیفیت تخم ها تا حد زیادی درصد موفقیت تان را در جوجه کشی تعیین می کند.

خرید دستگاه جوجه کشی

دقت: فروشندگان خیابانی، واسطه ها، و فروشندگان اینترنتی قابل اعتماد نیستند.  هنگام خرید وضعیت گله را از نزدیک مشاهده کنید و  نوع خوراکشان، درصد نر به ماده، سلامتی و بیماری شان را بررسی کنید.  

نحوه نگهداری تخم نطفه دار مرغ شاخدار

سعی کنید فاصله بین خرید تخم های نطفه دار و جوجه کشی تان کم باشد و مدت زیادی تخم ها را نگهداری نکنید چون امکان تبدیل شدنشان به جوجه پایین خواهد بود و نامناسب بودن دما و رطوبت، و حمل غیر اصولی باعث می شود تا تخم های نطفه دار کیفیت اولیه خود را از دست بدهند.

شرایط محیطی دستگاه جوجه کشی مرغ شاخدار

شرایط محیطی دستگاه جوجه کشی مرغ شاخدار - چیکن دیوایس

پس از خرید دستگاه جوجه کشی ، محل قرار گیری آن نیز به اندازه انتخاب تخم نطفه دار مهم است و در هر جایی نمی توان آن را قرار داد. محیطی که ماشین جوجه کشی باید در آن قرار گیرد بسته به نوع آن باید شرایطی را داشته باشد که عبارت است از:

دستگاه جوجه کشی خانگی برای مرغ گینه

 جوجه کش های خانگی، دستگاه هایی کوچک هستند و در یک مکان کوچک میتوان آن ها را جا داد. اما اگر اتاقی مخصوص برای قرار دادن آن ندارید سعی کنید دستگاهتان را در جایی خلوت و کم رفت و آمد بگذارید.   

دستگاه جوجه کشی نیمه صنعتی برای مرغ گینه

دستگاه های نیمه صنعتی را در هر جایی نمی توانید قرار دهید و حتما باید اتاق مخصوصی را با توجه به ابعاد دستگاهتان برایش در نظر بگیرید.

نکات مهم محیط قرار گیری دستگاه جوجه کشی 

محیطی که انتخاب می کنید باید ویژگی های زیر را داشته باشد:

  • تهویه ای ایده آل داشته باشد.
  • از هرگونه آلودگی به دور بوده و کاملا بهداشتی باشد.
  • دور از دسترس سایر افراد باشد.
  • برای تامین برق در مواقع  اضطراری UPS و یا اینورتر تمام اتوماتیک در نظر گرفته شود.

آماده سازی دستگاه جوجه کشی برای مرغ شاخدار

در شروع جوجه کشی باید یکی دو روز  ماشین جوجه کشی را بی هیچ تخمی آزمایش کنید و از درست کار کردن آن مطمئن شوید. در فاصله های زمانی کوتاه دما، رطوبت و نحوه چرخش تخم ها، چگونگی تهویه، و کارکرد سنسور را بررسی کنید و از نحوه کارکرد صحیح آن مطمئن شوید.

پس از چک کردن دستگاه و اطمینان از درست کارکردن، دستگاه را از برق کشیده و دربش را باز کنید تا دمای داخل دستگاه پایین آمده و با محیط یکی شود. یکی از مهمترین فاکتورها در شروع جوجه کشی تمیز بودن دستگاه است.

آماده سازی تخم های مرغ شاخدار

تخم های مرغ گینه قبل از جوجه کشی باید در دماهای بین ۱۵ تا ۱۸ درجه نگهداری شوند بنابراین قبل از انتقال به ماشین جوجه کشی باید یکی دو ساعت در محیط قرار گیری دستگاه با دمای ۲۴ درجه قرارشان دهید تا با دمای اتاق یکی شوند. سپس تخم های تمیز و پاک شده را در شانه های مخصوص چیده و داخل دستگاه جوجه کشی بگذارید.

جدول دما و رطوبت جوجه کشی از مرغ شاخدار

دما و رطوبت دوران ستر و هچر دستگاه جوجه کشی از مرغ شاخدار تفاوت هایی به قرار زیر دارند:

نوع پرنده

دوره جوجه کشی

دمای ستر

رطوبت ستر

روز توقف

چرخش دستگاه

دمای هچر

رطوبت هچر

مرغ شاخدار

۲۸

۳۷.۵

۶۰ درصد

۲۵

۳۷.۲

۶۵ درصد

دوره جوجه کشی مرغ شاخدار چند روز است؟

همانطور که در جدول مشاهده می کنید، کل دوره جوجه کشی از مرغ شاخدار ۲۸ روز است که ۲۵ روز اول آن مخصوص ستر بوده و دستگاه باید چرخشی مرتب داشته باشد و سه روز آخر به هچر تخم ها اختصاص دارد و حتما باید چرخش تخم ها در ماشین جوجه کشی متوقف شود.  

اقدامات لازم در دوران ستر جوجه کشی از مرغ گینه

ستر به دوره ای گفته می شود که جنین داخل تخم در حال رشد و شکل گیری بوده و به همین خاطر  باید دما و رطوبت دستگاه مناسب بوده و ضمن رسیدن هوای کافی به تخم ها، گاز کربنیک و دمای اضافی تخم ها خارج شود همچنین چرخش تخم ها باید مرتب باشد تا جنین به پوسته تخم نچسبد.

در دوره ستر به دمای بیشتری نیاز است و باید بر روی ۳۷.۵ باشد تا تخم ها رطوبت خود را تا حدی که لازم است از دست بدهند.

نطفه سنجی تخم نطفه دار مرغ شاخدار

نطفه سنجی تخم ها در دوره ستر و طی روزهای هفتم، چهاردهم و بیست و یکم صورت می گیرد تا تخم های فاسد و بدون جنین از دستگاه خارج شده و به تخم های سالم آسیبی نرسد. 

جهت نتیجه گیری بهتر، شب هنگام این کار را انجام دهید. برای این منظور چراغ ها را خاموش کنید و تخم ها را با انگشت شست و سبابه به صورت افقی روی چراغ قوه بگیرید تا محتویات داخل آن را ببینید.

مشاهده رگ های خونی متحرک و جنین نشانه سالم بودن تخم هاست و باید به دستگاه برگردانید.

دوران هچر جوجه کشی از تخم نطفه دار مرغ شاخدار

دوران هچر جوجه کشی از تخم نطفه دار مرغ شاخدار - چیکن دیوایس

سه روز پایان جوجه کشی دوره ای است که به آن هچر می گویند؛ در این دوره رشد جنین کامل شده و در حال آماده شدن برای بیرون آمدن از تخم است، لذا دیگر نیازی به چرخش دستگاه نیست.

باید دمای دستگاه را نسبت به دوره ستر پایین بیاورید و میزان رطوبت را بالا ببرید تا پوسته تخم نرم شده تا جوجه ها راحت تر بتوانند پوسته را شکافته و بیرون بیایند.

از کارهای مهم دیگری که در دوره هچر باید انجام دهید توقف چرخش تخم هاست.

بهترین فصل برای جوجه کشی از مرغ شاخدار

اواخر اسفند تا اواسط تابستان بهترین زمان تخم گذاری و جوجه کشی از مرغ شاخدار است اما در فصل پاییز و زمستان نیز در صورت مساعد بودن شرایط محیطی و کافی بودن نور این کار ممکن خواهد بود.

  اقدامات بعد از جوجه کشی از مرغ شاخدار 

پس از به پایان رسیدن دوره ۲۸ روزه ستر و هچر نیز باید یک سری کارها را انجام دهید تا جوجه ها به به زندگی در بستر و پرورش در آن خود را وفق دهند: 

خشک شدن بدن جوجه ها

پس از تمام شدن دوره هچر، جوجه ها را ۲۴ ساعت در دستگاه نگه دارید تا بدنشان به طور کامل خشک شده و از زرده تخم مرغ شاخدار تغذیه کنند.

  • غذا ندادن به جوجه ها در  ۲۴ ساعت اول
  • منتقل کردن جوجه ها به محیطی گرم و تمیز

پیشنهاد می شود: گرمای مورد نیاز جوجه مرغ های شاخدار را با لامپ مادر مصنوعی تامین کنید.

  • تغذیه جوجه ها با سوپر استارتر و استارتر

  مزایای جوجه کشی مصنوعی از مرغ شاخدار

  1. کارایی و بازدهی بسیار زیاد
  2. آوردن جوجه های سالم و قوی در این روش بیش از نود درصد است.
  3. کم بودن میزان مرگ و میر به خاطر شرایط کنترل شده
  4. تنوع در جوجه کشی
  5. صرفه جویی در زمان و کاهش چشمگیر هزینه های تولید
  6. قابل استفاده در تمام فصول
  7. جوجه کشی در حجم انبوه
  8. امکان تنظیم دقیق دما و رطوبت
  9. داشتن شرایط ایده آل برای رشد جنین جوجه

 سخن آخر

در این مطلب از وبلاگ چیکن دیوایس، چند و چون جوجه کشی از مرغ شاخدار با روش مصنوعی مورد بررسی قرار گرفت و به سیر تا پیاز جوجه کشی جوجه مرغ گینه ای قبل و حین و بعد از تولید پرداخته شد، لذا می تواند راهنمای خوبی برای موفقیتتان در جوجه کشی باشد.

 اگر نکته ای از نظر شما مهم بوده و یا پیشنهاد سازنده ای در این خصوص دارید در بخش دیدگاه های سایت مطرح کنید.

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی
⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. آرش
    says:

    ممنون از سایت خوبتون

    1. احمدی - دکترای علوم دام و طیور
      says:

      ممنون از حسن توجه شما آرش عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا