آشنایی با طوطی اکلکتوس
همه چیز در مورد طوطی اکلکتوس
طوطی اکلکتوس یکی از چشم نوازترین پرندگان زینتی در دنیا است که طرفداران بسیار زیادی دارد. از مهمترین زیستگاههای این طوطی زیبا میتوان به جزایر شمال شرقی کشور استرالیا و جزایر سومبا و گینه نو اشاره کرد. اگر قصد نگهداری از طوطی اکلکتوس دارید، شاید برایتان سوال باشد که شیوه رفتار این پرنده چگونه است؟ رژیم غذایی پرنده اکلکتوس باید به چه صورتی باشد؟ در ادامه همراه ما باشید تا ضمن پاسخگویی به سوالات شما، تمامی ویژگی های طوطی اکلکتوس را بیان کنیم:
مشخصات ظاهری طوطی اکلکتوس
گونههای نر و ماده طوطی اکلکتوس در مشخصات ظاهری تفاوتهای قابل توجهی با یکدیگر دارند. تفاوت ظاهری نوع ماده با نر پرنده اکلکتوس به حدی است که پرنده شناسان تا چندین سال گذشته نمیدانستند که این دو گونه ریشه یکسانی دارند.
مشخصات ظاهری طوطی اکلکتوس نر
گونه نر طوطی اکلکتوس با پرهای سبز پوشیده شده است و در قسمتهای دم یا بال این پرنده رنگهای قرمز و آبی با یکدیگر ترکیب شدهاند. منقار نوع نر این طوطی در دوران پیش از بلوغ زرد رنگ است که با گذر زمان به رنگ نارنجی متمایل میشود. وزن گونه بالغ این پرنده پس از دوران بلوغ تا ۵۰۰-۵۵۰ گرم است.
مشخصات ظاهری طوطی اکلکتوس ماده
مهمترین دلیل زیبایی حیرت آور نوع ماده طوطی اکلکتوس پرهای قرمزی است که قسمت عمده بدن این پرنده را میپوشاند. البته قسمت سینه و زیر گردن این گونه با پرهای آبی پوشانده شده است. همچنین منقار این گونه به رنگهای قهوهای تیره یا مشکی دیده میشود که زیبایی اکلکتوس ماده را دو چندان میکند. طول بدن این پرنده زینتی پس از دوران بلوغ به ۴۰ تا ۴۵ سانتی متر نیز میرسد.
تقلید صدای دلنشین طوطی اکلکتوس
طوطی اکلکتوس زبان بسیار شیرینی دارد و در طول زمان کمی میتواند به انواع کلمات با صداهای مختلف آشنا شود. جهت تقویت توانایی سخنگویی طوطی اکلکتوس باید برنامه آموزشی این پرنده را به شیوه صحیح ادامه دهید.
طوطیهای اکلکتوس در دوران جوانی صدای بسیار دلنشینی دارند. میتوان آهنگ سخن این پرنده را یکی از دلنوازترین صداهای موجود در دنیا در نظر گرفت. البته جهت تکمیل این توانایی پرنده، باید تمام مراحل آموزشی را همراه با صبر بالایی انجام دهید تا پرنده دچار استرس نشود.
آیا طوطی اکلکتوس سخنگو می شود؟
بله. حرف زدن طوطی اکلکتوس مانند کاسکو ها بسیار دلنشین است. فرایند آموزش سخنگویی طوطی اکلکتوس را از هر سنی میتوان شروع کرد. البته پرنده شناسان دوران پیش از بلوغ یا جوانی این پرنده را به عنوان بهترین زمان جهت آموزش سخنگویی معرفی میکنند؛ زیرا میزان یادگیری ذهنی پرنده در این بازه سنی در بالاترین میزان ممکن قرار دارد. این نکته را باید در نظر داشته باشید که با افزایش سن قدرت یادگیری پرنده کاهش مییابد و تعداد کلماتی که میتوان به این پرنده آموزش داد کمتر میشود.
جالب است بدانید که طوطی اکلکتوس همانند طوطی کاسکو سخنگو می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله سخنگو کردن کاسکو را مطالعه کنید.
مشخصات رفتاری طوطی اکلکتوس
طوطی اکلکتوس روحیه بسیار آرام و نقش پذیری دارد و در طول زمان بسیار کمی میتواند رفتارهای صاحب خود را تقلید کند. این پرنده زینتی بسیار آرام است و رفتار بسیار مهربانی با صاحب خود دارد. طوطی اکلکتوس نسبت به تماس فیزیکی بسیار حساس است و در صورتی که آن را لمس کنید، صدای ناخوشایندی را ایجاد میکند. این پرنده زیبا بسیار کنجکاو است و در صورت مشاهده اشیای خطرناک امکان دارد که جیغ بزند یا کاملا بی حرکت بماند.
گونه ماده طوطی اکلکتوس در محیط های پر صدا بسیار با نشاط است و میزان کنجکاوی این پرنده در مکانهای شلوغ افزایش مییابد. البته بهتر است که در دوران تخم گذاری، این گونه را به یک مکان آرام منتقل کنید تا دچار استرس نشود. همچنین اگر به نگهداری از طوطی اکلکتوس علاقهمند هستید، پیشنهاد میکنیم که این گونه را در یک مکان آرام و بدون محرکهای محیطی نگهداری کنید.
طوطی اکلکتوس به توجه عاطفی بالایی نیاز دارد؛ زیرا در صورت قرارگیری در محیط ناآرام، افسرده و دچار ریزش یا کچلی موضعی میشود. همچنین صداهای حاصل از این پرنده خانگی در صورتی که تمام شرایط محیطی آن فراهم باشد، بسیار دلنشین است. اما در صورتی که این پرنده با مشکلات محیطی مواجه شود، امکان دارد که با ایجاد صداهای دلخراش شما را آزار دهد.
برنامه غذایی طوطی اکلکتوس
از مهمترین غذاهای مورد علاقه طوطی اکلکتوس میتوان به انواع جوانههای گیاهی، آجیلهای مقوی و میوههایی مانند توت و انار اشاره کرد. فک پایینی این پرنده زیبا از قدرت بالایی برخوردار است و میتواند انواع دانههای سفت و محکم را به راحتی خرد کند. پرنده اکلکتوس روحیه بالایی در همکاری دارد و در بیشتر مواقع همراه با دیگر طوطیها غذا میخورد.
عملکرد خاص دستگاه گوارش این پرنده نیازهای تغذیهای آن را مشخص میکند. در واقع رژیم غذایی طوطی اکلکتوس باید سرشار از فیبر و دانههای مقوی باشد تا تمام ترکیبات پیش نیاز شامل کربوهیدرات، پروتئین و چربی فراهم شود. همچنین جهت تکمیل رژیم تغذیهای این پرنده خانگی میتوانید از انواع مکملهای معدنی و تقویتی استفاده کنید.
وعدههای غذایی طوطی اکلکتوس را میتوانید با ترکیب انواع دانههای مغذی، سبزیجات تازه و پلتهای مقوی تهیه کنید. وجود مقادیر بالای سبزیجات در برنامه غذایی طوطی اکلکتوس باعث میشود که ناراحتیهای گوارشی این پرنده کاهش یابد. تعداد وعدههایی غذایی پرنده اکلکتوس به فاکتورهایی مانند سن و وزن پرنده بستگی دارد.
بیشتر بخوانید : برنامه غذایی هفتگی طوطی سانان
شرایط مناسب جهت نگهداری از طوطی اکلکتوس در خانه
طوطی اکلکتوس یکی از بهترین گزینههای ممکن جهت انتخاب پرنده خانگی است؛ البته جهت نگهداری از این طوطی بازیگوش باید شرایط مناسب را در منزل فراهم کنید. در واقع طوطی اکلکتوس از آن دسته پرندگانی است که در طبیعت روحیه بسیار بانشاطی دارد و باید سعی کنید که محیط زندگی این پرنده را شبیه به طبیعت ایجاد کنید.
در ادامه مهمترین شرایطی که این جهت نگهداری از طوطی اکلکتوس در خانه باید بدانید را بررسی میکنیم.
۱- ابعاد قفس طوطی اکلکتوس را بزرگ انتخاب کنید
طول بالهای گونه بالغ طوطی اکلکتوس در حالت باز شده به ۹۰-۱۰۰ سانتی متر نیز میرسد؛ بنابراین باید قفسه این پرنده را به گونهای طراحی کنید که پرنده بتواند به راحتی در آن پرواز کند.
به جهت تهیه قفسی مناسب برای این پرنده زیبا، مقاله بهترین قفس برای طوطی سانان را مطالعه کنید.
۲- اجازه دهید طوطی اکلکتوس آزادانه پرواز کند
گاهی اجازه دهید که طوطی اکلکتوس از قفس خارج شود تا روحیه اجتماعی این پرنده دچار آسیب نشود. در این صورت پرنده به راحتی بالهای خود را در هوا به حرکت در میآورد و با انجام ورزشهای روتین عضلات خود را تقویت میکند. در هر روز حداقل ۳ ساعت باید اکلکتوس را از قفس خارج کنید تا پرواز کند.
۳- به تقویت روحیه طوطی اکلکتوس اهمیت دهید
این پرنده خانگی روحیه بسیار فعالی دارد؛ بنابراین بهتر است انواع اسباب بازیهای ایمن را در اختیار او قرار دهید. با این کار روحیه با نشاط پرنده تقویت میشود و میتواند ارتباط بهتری را با شما برقرار کند.
۴- به نظافت طوطی اکلکتوس اهمیت دهید
با تمیز کردن قفس طوطی اکلکتوس از انتشار انواع بیماریهای میکروبی در این پرنده زیبا پیشگیری کنید. همچنین بهتر است که در فصل گرما این طوطی را ۴ با در هفته با استفاده از آب پاش دستی بشویید. جهت خشک کردن پرهای اکلکتوس میتوانید طوطی را به مدت چند دقیقه در زیر نور آفتاب قرار دهید.
۵- دمای محیط زندگی طوطی اکلکتوس را تنظیم کنید
طوطی اکلکتوس بومی جزایری با آب و هوای معتدل است؛ بنابراین تنظیم کردن دمای محیط زندگی این پرنده در منزل یکی از مهمترین نکاتی است که باید در نظر بگیرید. این طوطی زیبا نسبت به سرما تحمل پایینی دارد و دمای پایینتر از ۵ درجه سانتی گراد میتواند برای این پرنده مضر باشد.
همچنین بهتر است که قفس طوطی اکلکتوس را به دور از تابش نور مستقیم خورشید قرار دهید؛ زیرا این پرنده در صورت افزایش دمای محیط به بیشتر از ۲۹ درجه سانتی گراد در معرض گرمازدگی و استرس قرار میگیرد.
نکاتی جهت نگهداری از طوطی اکلکتوس
ایجاد شرایط مناسبی محیطی و رعایت رژیم غذایی مناسب باعث میشود که طول عمر طوطی اکلکتوس افزایش یابد. در واقع این پرنده خوش صدا در صورت فراهم بودن شرایط مناسب میتواند تا ۳۰-۶۰ سال عمر کند. در ادامه مهمترین نکاتی که جهت نگهداری از طوطی اکلکتوس باید بدانید را بررسی میکنیم.
- طوطی اکلکتوس هوش بسیار بالایی دارد و میتواند فعالیتهای گفتاری شما را در حافظه خود ذخیره کند. بنابراین بهتر است که این پرنده باهوش را در یک محیط مناسب و امن قرار دهید.
- این پرنده زینتی نسبت به محیط زندگی خود انس میگیرد؛ بنابراین بهتر است که قفس یا محیط قرارگیری این پرنده را به صورت مکرر تغییر ندهید. در غیر این صورت پرنده دچار استرس ناشی از تغییرات محیطی میشود.
- جهت آموزش صحیح طوطی اکلکتوس، ابتدا از کلمات ساده و روان استفاده کنید. در این صورت در طول زمان کوتاهی میتوانید به قدرت هوشی بالای این پرنده پی ببرید.
- طوطی اکلکتوس بر خلاف سایر پرندگان خانگی پر آرایی نمیکند و خیال شما را بابت عارضههای حاصل از این فعالیت آسوده میکند.
- این پرنده مهربان نسبت به انسانها یا اسباب بازهای خود بسیار وابسته است و در صورت تغییر یا عدم وجود این موارد پرنده دچار اندوه میشود.
- در صورتی که انواع صداهای شبیه به ناله یا جیغ کوتاه از طوطی اکلکتوس شنیدید، بهتر است که محیط زندگی این پرنده را از لحاظ وجود عامل ترسناک یا استرسزا بررسی کنید.
سخن پایانی
در این پست از چیکن دیوایس گفته شد که طوطی اکلکتوس یکی از زیباترین پرندگان خانگی است که به دلیل مشخصات ظاهری جذابی که دارد میتواند یکی از بهترین گزینهها جهت انتخاب پرنده خانگی باشد. نوع نر و ماده این پرنده در مشخصات ظاهری تفاوتهای قابل توجهی دارند. جهت نگهداری طوطی اکلکتوس باید ابعاد قفس نگهداری از این پرنده را در اندازههای مناسب و بزرگ انتخاب کنید. همچنین با ایجاد فضای تعاملی و آرام میتوانید کنجکاوی این پرنده زیبا را افزایش دهید.
سلام . طوطی اکلکتس فروشی میخاستم جوجه کم سن و در رابطه با جفت گیری و جوجه کشیدن از ان پرنده اطلاعاتی میخاستم ممنونم
سلام علیکم برادر جوجه دوماهه سرلاکی اکلکتوس تولید خودم بهترین کیفیت و سایز موجود هست خواهانش باشین هماهنگ میشیم