بلافاصله بعد از به دنیا آمدن جوجه عروس هلندی چه باید کرد ؟

آیا شما هم از یک یا چند جفت عروس هلندی مولد نگهداری می کنید؟ قصد جوجه کشی و یا تکثیر از آنها را به صورت طبیعی و یا مصنوعی دارید؟ از نکات نگهداری از جوجه عروس هلندی تازه متولد شده بی خبرید؟ پس مطالعه ی این مقاله از چیکن دیوایس را از دست ندهید.

در این مقاله، قصد داریم شما را با تمامی اقداماتی که باید بلافاصله بعد از تولد جوجه عروس هلندی انجام دهید، آشنا کنیم. تا به آنها کمک کنید بتوانند زنده بمانند و رشد سالمی داشته باشند. پس در ادامه ی مطلب همراه ما باشید.

دستگاه جوجه کشی حرفه ای ایزی باتور 6 (12 تایی)
دستگاه جوجه کشی حرفه ای ایزی باتور ۶ (۱۲ تایی)
» جوجه کشی کاملا حرفه ای از تخم نطفه دار عروس هلندی
» مجهز به دو سنسور دقیق برای تنظیم دما و رطوبت
» دارای راندمان کاری بالا
۵,۳۰۰,۰۰۰  تومان

نگهداری از جوجه عروس هلندی پس از تولد

هنگامی که خود جفت مولد اقدام به مراقبت از جوجه ها و پرورش آنها می کنند، تنها فراهم کردن شرایط محیطی مناسب و رسیدگی به تغذیه ی والدین برای نگهداری از جوجه عروس هلندی ها کافی است.

اما برخی از مولدین پس از خروج جوجه از تخم، نه تنها مسئولیت نگهداری از آن را بر عهده نمی‌گیرند بلکه ممکن است رفتارهای پرخاشگرانه هم نسبت به جوجه از خود نشان دهند. در این شرایط تغذیه جوجه‌ها باید به صورت دستی و توسط خود شما انجام شود.

حتی ممکن است خود شما به عنوان پرورش دهنده ، اقدام به جوجه کشی از تخم های نطفه دار عروس هلندی توسط دستگاه جوجه کشی حرفه ای کنید. در این حالت از آنجایی که جوجه ها باید بدون حضور والدین خود به زندگی شان ادامه دهند، لازم است تا اقداماتی را بلافاصله پس از تولد آنها انجام دهید تا بتوانند زنده بمانند.

خرید دستگاه جوجه کشی

بلافاصله پس از تولد جوجه عروس هلندی چه مواردی را باید رعایت کرد؟

بلافاصله پس از تولد جوجه عروس هلندی چه مواردی را باید رعایت کرد؟ - چیکن دیوایس

جوجه عروس هلندی بلافاصله بعد از تولد تا زمانی که به حد مشخصی از رشد برسد دارای بدن بسیار حساسی است.  کوچکترین خطا در  پرورش جوجه می تواند باعث تلف شدن آن شود. به همین دلیل لازم است تا اقدامات خاصی برای زنده ماندن آن انجام شود. در ادامه به تعدادی از این اقدامات اشاره می کنیم:

۱) محیط تاریکی را برای جوجه عروس هلندی فراهم کنید.

جوجه عروس هلندی با چشمانی کاملا بسته به دنیا می آید. در واقع چشمان آن حدود ۸ تا ۱۰ روز کاملا بسته هستند و در حدود ۱۰ تا ۱۴ روزگی شروع به باز شدن می کنند. برای همین لازم است در محیطی تاریک و یا خیلی کم نور نگهداری شوند تا تابش نور مستقیم باعث آسیب به چشم ها و از دست رفتن بینایی آن نشود.

در این دوره پوست چشم جوجه عروس به قدری شفاف است که به آسانی می توان رنگ چشم های آن را تشخیص داد. رنگ آنها می تواند قرمز و یا قهوه ای تیره باشد.

۲) محل نگهداری جوجه عروس باید گرم باشد.

جوجه عروس هلندی ها بلافاصله بعد از تولد هیچ پری روی بدن خود ندارند. بنابراین خیلی زود احساس سرما می کنند. پس لازم است دمای محیط نگهداری آنها  به اندازه ی کافی گرم باشد تا در معرض سرماخوردگی قرار نگیرند.

جدول زیر میزان دمای مورد نیاز برای محیط نگهداری جوجه عروس هلندی را از بدو تولد تا ۳۵ روزگی، ارائه می دهد:

سن میزان دمای مورد نیاز
۱ تا ۵ روزگی ۳۴-۳۶
۶ تا ۹ روزگی ۳۴-۳۵
۱۰ تا ۱۴ روزگی ۳۳-۳۴
۱۵ تا ۲۱ روزگی ۳۲-۳۰
۲۲ تا ۲۸ روزگی ۲۷-۲۹
۲۹ تا ۳۵ روزگی ۲۴-۲۷

۳) بستر مناسبی را برای جوجه فراهم کنید.

همانگونه که قبلا گفته شد، جوجه عروس هلندی تازه متولد شده چون روی بدن خود پری برای گرم نگه داشته شدن ندارد، بنابراین بیشتر در معرض سرما قرار می گیرد. برای همین لازم است تا در لانه ی آن بستر مناسبی را قرار دهید. بلافاصله پس از تولد، در حدود ۵ تا ۱۰ روز اول، می توانید از یک پارچه ی تمیز که قدرت جذب بالایی دارد به عنوان بستر در لانه استفاده کنید. سپس می توانید از پوشال هایی از جنس چوب سفید و یا چوب روسی استفاده کنید که هم نرم هستند و هم پرنده را گرم نگه می دارند.

۴) به هیچ وجه به جوجه عروس هلندی دست نزنید و یا آن را نوازش نکنید.

جوجه ها پس از تولد دارای سیستم ایمنی بسیار ضعیفی هستند و کوچکترین آلودگی می تواند باعث مرگ آنها شود. به هیچ وجه اقدام به نوازش و یا دست زدن به جوجه عروس هلندی تازه متولد شده نکنید. چراکه ممکن است جوجه در سریع ترین زمان ممکن به عوامل بیماریزا آلوده شده و دچار عفونت شود و همین عامل مرگ آن را به دنبال خواهد داشت.

۵) تغذیه ی جوجه عروس هلندی از مراحل حساس در پرورش آن است.

برای تغذیه ی جوجه ی تازه متولد شده می توانید از ترکیب زرده و سفیده ی تخم مرغ استفاده کنید. به این ترتیب که باید آنها را به شکل پوره درآورده و داخل سرنگ بریزید. سپس اقدام به تغذیه ی جوجه با استفاده از سرنگ کنید. اما باید گفت که بهترین غذا برای جوجه عروس هلندی همان سرلاک مخصوص برای پرنده است.

نکاتی درمورد تغذیه ی جوجه عروس هلندی تازه متولد شده با استفاده از سرلاک

  • بهتر است سرلاک را برای جوجه عروس هلندی در ظرف شیشه ای تهیه کنید. چراکه احتمال تجمع باکتری ها در ظرف پلاستیکی بسیار بالاست.
  • غلظت سرلاکی که برای جوجه عروس هلندی از یک روزگی تا یک هفتگی تهیه می کنید بسیار اهمیت دارد. اگر خیلی غلیظ باشد، خوردن آن برای جوجه دشوار می شود و ممکن است باعث خفگی اش شود. و اگر خیلی رقیق باشد ممکن است وارد ریه های جوجه شده و مشکلاتی را برای آن به دنبال داشته باشد.
  • دمای سرلاکی که تهیه می کنید باید ولرم و در حدود ۴۰ درجه باشد.

چگونه به جوجه عروس هلندی تازه متولد شده سرلاک بدهیم؟

چگونه به جوجه عروس هلندی تازه متولد شده سرلاک بدهیم؟ - چیکن دیوایس

برای تغذیه ی جوجه عروس هلندی که تازه متولد شده است باید تا حدی که می توانید، رفتارهای پرنده ی مادر را تقلید کنید. پرنده ی مادر برای اینکه جوجه ی خود را تحریک به غذا خوردن کند، چند ضربه ی آرام به نوک جوجه میزند. سپس جوجه دهان خود را باز می کند و پرنده ی مادر از یک سمت ( معمولا از سمت چپ) منقار خود را وارد دهان جوجه می کند و غذا را از چینه دان خود خارج کرده و در دهان جوجه می ریزد.

شما نیز می توانید با استفاده از سرنگ چند ضربه ی آرام به منقار جوجه بزنید. زمانی که جوجه دهان خود را باز کرد، سرنگ را با زاویه از سمت چپ وارد دهانش کرده و با سرعت خیلی کم سرنگ را فشار دهید تا سرلاک وارد دهان جوجه شود.

زمانی که چینه دان پرنده پر شود، دیگر تمایلی به باز کردن دهان خود نخواهد داشت. در این حالت سعی نکنید جوجه را وادار به خوردن غذا کنید. چراکه ممکن است باعث تورم چینه دان پرنده شود و یا سرلاک اضافی از چینه دان پرنده بالا آمده و وارد نای و گلوی آن شود. که در نهایت خفگی پرنده را به دنبال خواهد داشت.  

۶) به استحمام جوجه عروس هلندی توجه داشته باشید.

زمان خروج از تخم تا ۳ ماهگی زمانی است که به استحمام عروس هلندی باید توجه ویژه داشته باشید. توصیه می شود تا زمانی که رشد پرهای جوجه عروس هلندی هنوز کامل نشده است، در صورتی که پرنده نیاز به استحمام داشته باشد با استفاده دستمال نرمی که با اب ولرم مرطوب شده است به ارامی اقدام به پاک کردن بدن آن کنید. در این دوره چون رشد پرها تکمیل نشده است برای همین باید از وارد شدن شوک دمایی به پرنده جلوگیری کنید.

سخن آخر

جوجه عروس هلندی ها بلافاصله پس از تولد نیاز به مراقبت های ویژه ای دارند و در صورتی که رعایت نشوند شانسی برای زنده ماندن نخواهند داشت. در صورتی که جوجه ها توسط والدین پرورش داده شوند، در این حالت تامین رفاه والدین بر عهده ی شما خواهد بود. ولی اگر خودتان اقدام به پرورش و بزرگ کردن جوجه ها بدون والدین آنها می کنید، لازم است تا تمامیاقدامات لازم را انجام دهید تا جوجه ها را در شرایطی مانند شرایطی که پرنده ی مادر برای آنها فراهم می کند پرورش دهید.

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی
⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

نوشته های مشابه

‫۲۳ دیدگاه ها

  1. زهرا معمنی نسب
    says:

    سلام عروس هلندی من می خواهد تخمگزاری گنه زیر زیر تلوزیون من باید چه کار کنم.

    1. محمدی - دکترای تغذیه طیور
      says:

      تو قفس براش لونه نذاشتی؟

  2. محدثه
    says:

    ودرضمن اقای دکترچینه دان جوجه عروسم خیلی کم غذاداشت بیشترخالی بودچیکارکنم میترسم تلف بشه هم جوجه هم مرغ عشق ماده چون بیرون ازلونه نمیادونرهم نداره تاتغذیه اشون کنه چیکارکنم لطفاجواب بدین

    1. محمدی - دکترای تغذیه طیور
      says:

      غذا رو بذار رو دستت و بگیر سمتش البته به آرومی طوریکه استرس بهش وارد نشه

  3. الهه فتاحی
    says:

    سلام وقتتون بخیر جوجه عروس هلندی من ۱۲تا۱۵ روزه هستش بهش سرلاک آ۱۹ میدم واینکه داخل جعبه گذاشتمش اما هر وقت در جعبه رو باز میکنم میبینم داره میلرزه باید چه کنم؟

    1. ناشناس
      says:

      سلام عذر میخوام شما از چند روزگی بزرگ کردین جوجه رو من تاز واردم خیلی اضطراب دارم

  4. ناشناس
    says:

    سلام اگر عروس هلندی روی تخم خوابیده می‌تونه از قفس بیاد بیرون ممنونم

    1. محمدی - دکترای تغذیه طیور
      says:

      خیر از قفس بیرون نیارید باید رو تخم ها بمونه

      1. محدثه
        says:

        باسلام خسته نباشین جناب دکترجوجه عروس من یکروزه هستش ومادرش فکرمیکنم غذانمیده بهش چون اصلاازلونه بیرون نمیادغذابخوره جوجه هم همش جیک میزنه مادرش زیرپرمیگیره وحی تکرارمیترسم خدای نکرده تلف بشه چیکرکنم لطفاکمک کنین درضمن جناب دکترجوجه عروسم توسط مرغ عشق ماده ام به دنیااومده ومادرجوجه عروسم مرغ عشقم هست چون عروس هلندی ماده روی تخم ننشت ومن به جای تخمهای کاذب مرغ عشق تخم عروس گذاشتم لطفاوخواهشمندم پاسخگوباشین باتشکرازشما

        1. محمدی - دکترای تغذیه طیور
          says:

          سلام دوست عزیز
          برای دریافت پاسخ سوالتون رو در لینک زیر درج کنید
          پاسخ به کامنت ها

    2. سیاوش
      says:

      سلام عزیز اگر خودش بیاد مشکلی نداره چون خود مادر هم نیاز به آب ودون داره ولی اصلا سعی نکنین خودتون پرنده رو بیرون بیارین

  5. مهیا
    says:

    سلام نر مولدم توی مدفوعش دونه هست جوجه هم دوتا تازه از تخم دراومدن گفتن تخم مرغ ندم تا اوکی بشه چی بزارم واسه تغذیه جفت ک ب جوجه ها بدن

    1. ابراهیم
      says:

      سلام من جوجه یکروزه عروس دارم چه سرلاکی بهش بدم

      1. ناشناس
        says:

        من جوجم ۷ روزش ۵ روز دارم با سرلاک بزرگ میکنم باید جاشو چطوری درست کنم نیاز لامپ وصل کنم؟
        شما چطوری بزرگ کردین

  6. مریم پیردایه
    says:

    سلام وقت بخیر من یک عروس هلندی دارم تنهاش میزارم پیش کسی پرهاش میگنه مکمل . ویتامین میدم بهش غذاهای ویتامین داره میدم بهش پرهاش به هم ریخت هستش باهاش بازی میکنم سر حال

  7. داریوش
    says:

    سلام زمانی که جوجه به دنیا میاد دوباره در لونه پوشال بریزیم یا لازم نیست

    1. عبدی - دکترای دام و طیور
      says:

      سلام
      پوشالش خیلی کثیف شده؟
      بهتره دست نزنین چون ممکنه به جوجه غذا نده

    2. سعید سبزی
      says:

      سلام عروس هلندیم دیروز یکی ب دنیا اومدش،،،امروز یکی دیگه متأسفانه مادرشون وقت ب یکی غذا میده ماشاالله توپل شده ولی ب یه بچه دیگه غذا نمیده لطفاً کمکم کنید

  8. امارلو
    says:

    سلام واسه جوجه تازه بدنیا امده میشه ارزن هم داد

    1. محمدی - دکترای تغذیه طیور
      says:

      خیر فقط سرلاک

  9. مهدی تاجی
    says:

    آااااابووووو بره من یه بچه رو نگهداری کنم کمتر گرفتاری داره 😅😅😅😅البته شوخی می کنم عشقی داره همین کار هایی که انجام میدم دوست داشتنی و کاملا یه تفریح

    1. ابوالفضل
      says:

      سلام
      عروس هلندی ماده رو تخم خوابه، عروس نر رو اصلا نمیتونم تو قفس بذارم با اینکه قفس بزرگه. تا عروس نر رو بذارم تو قفس با اولین صداش، عروس ماده از تو لانه در میاد و دعواش میکنه در حدی که عروس نر خونی میشه

      1. محمدی - دکترای تغذیه طیور
        says:

        جداش کن کلا وگرنه باعث تلف شدن نر میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.