علت لرزش عروس هلندی + راه های درمان آن
اگر شما هم از عروس هلندی به عنوان پرنده خانگی نگهداری میکنید، احتمالاً شاهد لرزش آن بوده اید. ممکن است این سوالات برایتان پیش بیاید: چرا عروس هلندی میلرزد؟ چه عواملی باعث این لرزش می شود و چگونه می توان آن را رفع کرد؟ لرزش در پرها و پاها از رفتارهایی است که شاید نگرانتان کند. در این مطلب از چیکن دیوایس به دلایل لرزش عروس هلندی و روش های درمان آن خواهیم پرداخت پس تا انتها با ما همراه باشید.
دلایل لرزش عروس هلندی
عوامل متعددی وجود دارند که ممکن است باعث لرزش در عروس هلندی شوند. بعضی از این عوامل طبیعی و غریزی هستند و بعضی دیگر محیطی اند. که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می کنیم :
۱). کاهش دمای محیط و نیاز به گرما
یکی از رایج ترین دلایل لرزش عروس هلندی، پاسخ بدن آن به هوای سرد می باشد. بدن عروس هلندی برای ادامه عملکرد صحیح خود باید گرم بماند و دمای ثابتی داشته باشد.
در صورتی که عروس هلندی در معرض سرما و یا افت ناگهانی دما قرار گیرد، برای اینکه گرمای مورد نیاز بدن خود را تامین کند می لرزد. اگر تشخیص دادید که عروس هلندی شما به خاطر سرمای محیط می لرزد، لازم است تا اقدامات زیر را انجام دهید:
- دمای محیط را افزایش دهید.
- قفس عروس هلندی را درمعرض جریان هوا قرار ندهید.
- در زمستان از قرار دادن قفس در کنار در ها و پنجره ها خودداری کنید.
- تعداد دفعات حمام کردن پرنده را کاهش دهید.
- در صورت نیاز در قفس پرنده ی خود ازیک لامپ حرارتی استفاده کنید.
نکته : بهترین دما برای نگهداری عروس هلندی دمای ۱۸ تا ۲۶ درجه ی سانتی گراد می باشد و آنها نهایتا قادر به تحمل ۳ درجه تغییر دمایی از این محدوده می باشند.
دقت کنید که دمای محیط را به تدریج افزایش دهید تا از وارد شدن شوک دمایی به طوطی خود جلوگیری کنید.
اگر قصد خرید دستگاه جوجه کشی برای جوجه کشی از تخم نطفه دار عروس هلندی را دارید پیشنهاد می شود از دستگاهی استفاده کنید که تمامی فرایند جوجه درآوری را به صورت تمام اتوماتیک انجام دهد و مجهز به پمپ آب اتوماتیک بدون نیاز به دخالت کاربر داشته باشد تا بدین طریق راندمان هچ بالایی را شاهد باشید.
۲). استرس و اضطراب
دلیل دیگری که باعث می شود پرنده ی شما بلرزد، ترس و یا اضطراب است. برای اینکه بدانید عروس هلندی شما استرس دارد باید آگاه باشید که در شرایط عادی چگونه رفتار می کند.
عروس هلندی ها می توانند به تغییرات محیطی، حرکات ناگهانی و یا صداهای بلند، نور بیش از حد یا خیلی کم، سایه ی افراد یا اشیاء و … حساس باشند و در صورتی که در معرض آنها قرار بگیرند دچار استرس شوند. در این حالت در پاسخ به این شرایط در کف قفس قدم می زنند و بطور طبیعی می لرزند.
برای کاهش استرس عروس هلندی در محیط می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- قفس پرنده را جابجا نکنید.
- میزان دما، رطوبت و نور محیط را تنظیم کنید.
- از قرار دادن عروس هلندی در محیط های پر سر و صدا با تعاملات غیر ضروری خودداری کنید.
نکته : اگر عروس هلندی خود را به تازگی خریداری کرده باشید، لرزش خفیف در روزهای اول به خاطر عدم سازگاری با شما و محیط جدید عادی است. اما اگر این لرزش ها شدید و مداوم باشد باید به دنبال دلیل دیگری برای آن بگردید.
۳). بیماری یا جراحت
در برخی از موارد لرزش عروس هلندی می تواند نشانه ای از بیماری، جراحت و یا آسیب باشد. در این حالت عروس هلندی در گوشه ای از قفس کز کرده و می لرزد اما در کنار اینها ممکن است علائم زیر را نیز داشته باشد:
- بی حالی و کم تحرکی
- کم اشتهایی
- تغییر رنگ فضله
- خس خس سینه
- و …
نکته : بیماری های مختلفی می توانند سبب لرزش عروس هلندی شوند اما بعضی از بیماری ها وجود دارند که لرزش از شایع ترین علائم آنها می باشد. که از آنها می توان به آنسفالومیلیت عفونی پرندگان، نیوکاسل، مننژیت، تومور،کمبود ویتامین، مسمومیت و … اشاره کرد.
در صورت مشاهده لرزش عروس هلندی در کنار هرکدام از علائم ذکر شده لازم است سریعا به دامپزشک مراجعه کنید تا درمان بیماری را در مراحل اولیه ی آن شروع کرده و از پیشروی آن جلوگیری کند.
۴). کمبود تغذیه
عروس هلندی برای حفظ سلامتی و عملکرد صحیح سیستم بدنی خود، نیاز به یک رژیم غذایی متعادلی متشکل از ویتامین ها، پروتئین ها، کربوهیدرات ها، املاح و مواد معدنی می باشد.
یک رژیم غذایی نا متعادل که نیاز های غذایی پرنده خانگی شما را تامین نکند، ممکن است باعث سوء تغذیه، ضعف عضلانی، مشکلات عصبی و لرزش آن شود. در این حالت می توانید در کنار لرزش شاهد علائم زیر نیز در عروس هلندی خود باشید:
- کاهش اشتها
- کاهش وزن
- پرهای آشفته
- تورم، کبودی و زخم
مطمئن باشید که عروس هلندی شما یک رژیم غذایی متعادلی در اختیار دارد و تمام نیازهای بدن او به مواد مغذی از این طریق رفع می شود.
بیشتر بخوانید: جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با تغذیه عروس هلندی توصیه می شود مقاله مقابل را بخوانید : بهترین غذا برای عروس هلندی
۵). حمام کردن
عروس هلندی بعد از حمام کردن به خاطر تغییرات دمایی تا زمانی که خشک شود می لرزد. این یک رفتار طبیعی در همه ی عروس هلندی هاست و جای نگرانی ندارد.
نکته : برای اینکه عروس هلندی شما سرما نخورد، بهتر است در طول روز اجازه ی حمام کردن به او بدهید چراکه شب ها تغییرات دمایی سریع تر اتفاق میافتد و ممکن است دچار شوک دمایی شود.
۶). خواب و استراحت
هنگامی که عروس هلندی شما خود را آماده ی خواب و استراحت می کند، ممکن است ببینید که پرهای خود را پف کرده و کمی می لرزد. این رفتار کاملا طبیعی است و قسمتی از روال پایان روز پرنده ی خانگی شماست.
نکته : بر اساس مطالعات انجام شده، پف کردن پر ها و لرزیدن در هنگام خواب و استراحت باعث آرامش اعصاب عروس هلندی می شود.
سخن آخر
در این مقاله از چیکن دیوایس علت لرزش عروس هلندی و راه های درمان آن را مورد بررسی قرار دادیم. لرزش عروس هلندی می تواند دلایل متعددی داشته باشد که همه ی آنها الزاما نشان دهنده ی وجود یک مشکل و یا بیماری نیستند. برای اینکه درک درستی از رفتارهای پرنده ی خود داشته باشید باید به زبان بدن آن آگاه باشید و بدانید که در شرایط طبیعی چه رفتاری را از خود نشان می دهد. در این حالت اگر پرنده ی شما مشکلی داشته باشد می توانید آن را در همان مراحل ابتدایی تشخیص داده و رفع کنید.