آموزش تنظیم و اصلاح رطوبت محیط جوجه کشی
اهمیت رطوبت محیط جوجه کشی و نحوه تنظیم آن
هر سیستمی تابع محیط خودش می باشد و شرایط محیطی می تواند در نحوه کارکرد آنها تاثیر بگذارد، دستگاه جوجه کشی نیز به عنوان یک سیستم می تواند از شرایط محیط اطراف خود تاثیر بگیرد و به شکل صحیحی قادر به جوجه کشی نباشد.
دو عامل مهم محیطی که تاثیر زیادی در موفقیت یا عدم موفقیت جوجه کشی دارد، دما و رطوبت محیط است. اگر این دو عامل در مقادیر صحیحی نباشند، دستگاه قادر به تامین دما و رطوبت لازم برای جوجه کشی نخواهد بود. دمای محیطی مناسب باید بین ۲۳ الی ۲۶ درجه سانتی گراد و رطوبت محیطی مناسب جوجه کشی باید بین ۳۵ الی ۵۰ درصد باشد. اگر دما و رطوبت از این محدوده کمتر یا بیشتر باشد، ماشین جوجه کشی با مشکل روبرو خواهد شد. اگر می خواهید با نحوه برطرف کردن این مشکل آشنا شوید ادامه این مطلب از چیکن دیوایس را بخوانید، همچنین در انتهای این نوشته آموزش های ویدیویی کارشناسان گروه صنعتی اسکندری در این باره قرار داده شده است.
نحوه تاثیر رطوبت محیط بر رطوبت داخلی دستگاه جوجه کشی
معمولا در دستگاه های جوجه کشی از ظرف آب یا رطوبت ساز التراسونیک و اتومایزر جهت تامین رطوبت استفاده می شود، بنابراین اگر دستگاهی دارای سیستم رطوبت رسانی و برد جوجه کشی سالمی باشد، به راحتی رطوبت مورد نیاز جوجه کشی را تامین خواهد کرد اما به شرطی که محیط جوجه کشی یعنی محیطی که دستگاه جوجه کشی در آن قرار دارد، نباید زیاد خشک و زیاد مرطوب باشد چرا که مشکلات زیادی را به دنبال خواهد داشت.
معمولا در مناطق شمالی و جنوبی کشور با عدم تعادل رطوبت رو به رو هستیم. رطوبت محیطی مناسب برای دستگاه جوجه کشی باید بین ۳۵ الی ۵۰ درصد باشد، بنابراین اگر در مناطق شمالی و جنوبی کشور قرار دارید باید رطوبت اتاقی که دستگاه در آن قرار دارد را به این مقدار برسانید.
با توجه به اینکه مناطق شمالی کشور دارای هوای بسیار مرطوب و شرجی می باشد، بنابراین رطوبت محیط تا ۸۰ درصد هم افزایش می یابد در حالی که رطوبت مناسب برای جوجه کشی ۶۰ درصد می باشد، در این صورت دستگاه به جای تولید رطوبت به کاهش رطوبت خواهد پرداخت که منجر به کارکرد بیش از حد فن ها و خروج گرمای تولید شده نیز خواهد شد که این اقدام سبب مختل شدن کلی فرایند جوجه کشی می شود.
هم چنین در مناطق جنوبی کشور رطوبت بین ۱۵ الی ۲۰ درصد است و هر چه قدر دستگاه برای تولید رطوبت ۶۰ درصدی تلاش کند، باز هم بی فایده خواهد بود، چرا که رطوبت ساز تعبیه شده در دستگاه جهت تولید این مقدار رطوبت به برق و آب بسیاری زیادی نیاز خواهد داشت و شما باید مدام ظرف آب یا رطوبت ساز را پر کنید که هم وقت زیادی را از شما خواهد گرفت و هم رطوبت تامین شده با نوسان های زیادی همراه خواهد بود. نتیجه آن مردن جوجه در داخل تخم به دلیل سفتی بیش از حد پوسته تخم است.
اصلاح رطوبت در محیط های زیاد خشک و زیاد مرطوب
در صورتی که در مناطق شرجی و شمالی کشور قرار دارید، باید رطوبت را کاهش دهید برای این کار باید با استفاده از بخاری و یا اسپلیت رطوبت محیط را کاهش دهید. در صورتی که می خواهید از بخاری های گازی یا نفتی برای کاهش رطوبت استفاده کنید، حتما یک دریچه تهویه هم در نظر بگیرید چون این بخاری ها اکسیژن محیط را مصرف می کنند و در صورتی که سطح اکسیژن اتاق بسیار پایین بیاید، امکان خفگی جنین در داخل تخم وجود خواهد داشت.
اسپیلت ها و بخاری های برقی گزینه های دیگری برای کاهش رطوبت محیط هستند و مشکلات کاهش اکسیژن محیط را هم به دنبال ندارند، در صورتی که مجبور به پرداخت هزینه زیاد برق نخواهید بود، از این روش استفاده کنید.
و اگر هم در مناطق جنوبی کشور سکونت دارید و با آب و هوایی خشک روبرو هستید با استفاده از رطوبت سازهای اولتراسونیک و یا سایر بخار سازها می توانید رطوبت محیط را به ۴۰ الی ۵۰ درصد برسانید. برای آگاهی از میزان رطوبت محیط جوجه کشی می توانید یک رطوبت سنج دیجیتالی در اتاق قرار دهید. رطوبت سنج قیمت بسیار زیادی ندارد اما به کنترل بهتر محیط جوجه کشی کمک می کند.
زمانی که شما رطوبت محیط را در محدوده ۳۵ الی ۵۰ درصد حفظ میکنید، دستگاه با صرف کمترین انرژی رطوبت داخلی دستگاه را به ۶۰ درصد می رساند و هم به افزایش راندمان جوجه کشی کمک می کند و هم تاثیر زیادی در کاهش هزینه های برق مصرفی دستگاه خواهد داشت.
ویدیوی تاثیر رطوبت محیط در جوجه کشی
در این ویدیو کارشناسان گروه صنعتی اسکندری در مورد اهمیت رطوبت محیط و نحوه برطرف کردن مشکلات ناشی از آن سخنان مفیدی را بیان کرده اند، پس مشاهده این ویدئو را حتما توصیه می کنیم هم چنین در صورت وجود هرگونه مشکل می توانید از طریق نظرات همین صفحه با ما در ارتباط باشید.
سلام خسته نباشید رطوبت محیط ۵۸هستش دستگاه رو ۶۰تعبیه شده ولی دماسنج داخل دستگاهرطوبت رو ۷۰الی ۸۰نشون میده مشکل از کجاس؟
دستگاه تون دست ساز؟
سلام امروز امدم دستگاه روشن کنم ولی روزشمار از حالت آف نمیره باید چکار کنم؟
سلام
با بخش خدمات پس از فروش شرکتی که خرید کردید تماس بگیرید راه حل و دلیلش رو میگن بهتون