بیماری کم خونی عفونی در طیور

بیماری کم خونی عفونی یکی از رایج‌ترین بیماری‌های عفونی در بین طیور است که در سنین مختلف می تواند آنها را درگیر کند. این بیماری اغلب در جوجه‌های نر گوشتی مشاهده می شود در ادامه علل ابتلا و روش‌های درمان کم خونی عفونی در پرندگان را بررسی کرده‌ایم‌‌.

دستگاه جوجه کشی آژاکس ۷۲ تایی
دستگاه جوجه کشی آژاکس ۷۲ تایی
» طراحی شده در کشور ترکیه
» قابلیت جوجه کشی از تخم پرندگان زینتی و محلی
» دارای سنسور SHT نسل چهارم با کارایی و دقت بالا
۶,۳۰۰,۰۰۰  تومان

بیماری کم خونی عفونی در طیور چیست؟

اصلی ترین علت بروز این بیماری در طیور یک ویروس از خانواده ویروس های سیرکوویریده است. این ویروس با درگیر کردن سیستم عصبی طیور سیستم ایمنی آنها را مختل میسازد و به مرور زمینه ساز ابتلای طیور به سایر بیماری ها نیز می شود. امروز این بیماری در اغلب گله های ماکیان ها به چشم میخورد که پرورش دهندگان باید اقدامات پیشگیرانه خود را به منظور جلوگیری از ابتلای طیور باید در پیش گیرند.

علائم بیماری کم خونی عفونی در طیور

اغلب پرندگانی که به بیماری کم خونی عفونی طیور مبتلا می‌شوند؛ علائم و حالات بیماری مشخصی دارند. از جمله علائم پرندگان می‌توان به افسردگی ظاهری آنها و شدت گرفتن این بیماری تا دو هفته پس از تولد اشاره کرد. 

البته باید به این موضوع هم توجه کنید که به هر میزان ویروس وارد شده به بدن پرنده بیشتر باشد؛ علائم بیماری شدیدتر خواهد بود‌.

از جمله رایج‌ترین علائم بیماری کم خونی عفونی در طیور هم می‌توان به رنگ پریدگی ظاهری، بی اشتها شدن، افسردگی، اسهال آبکی، رشد ضعیف، نداشتن تعادل، سیاه شدن بال‌ها و ورم سر و پا اشاره کرد.

خرید دستگاه جوجه کشی

نحوه انتقال بیماری کم خونی عفونی در طیور

در واقع عامل اصلی انتقال بیماری کم خونی عفونی طیور ویروسی از خانواده سیرکوویریده است. این ویروس به مرور زمان سیستم ایمنی پرندگان را تضعیف می‌کند و در مرحله نهایی موجب از بین رفتن کامل سیستم ایمنی پرنده خواهد شد. 

نحوه انتقال بیماری کم خونی عفونی در طیور - چیکن دیوایس

همچنین باید توجه کنید که انتقال بیماری در گله شیوع بسیار زیادی دارد. از جمله راه‌های انتقال بیماری کم خونی عفونی طیور، ورود ویروس از بدن پرنده بیمار به بدن پرنده سالم است. ویروس می‌تواند ظرف مدت ۶ هفته از پرنده بیمار به پرنده سالم انتقال پیدا کند.

همچنین اغلب اوقات انتقال بیماری از پرنده مادر آلوده به تخم‌ها صورت می‌گیرد. معمولاً این بیماری در پرندگان کوچک ظرف ۲ هفته نشانه‌های خود را نمایان خواهد کرد. البته فقط برخی از تخم‌ها که پادتن طبیعی مادر را ندارند؛ به این بیماری دچار خواهند شد.

از طرف دیگر این ویروس قابلیت پخش شدن در تخم مرغ و دفع ویروس از آن را دارد.

پیشگیری از کم خونی عفونی در طیور

خوشبختانه امکان پیشگیری و کنترل بیماری با تزریق واکسن به گله مادر وجود دارد. در واقع این بیماری مانند بسیاری از بیماری‌های ویروسی تا به امروز درمانی نداشته و برای از بین بردن آن از روش‌های آنتی بیوتیک تراپی استفاده می‌کنند.

به دلیل اینکه بیماری کم خونی عفونی طیور سیستم ایمنی بدن پرنده را سرکوب می‌کند؛ بهتر است در کنار روش پیشگیری با واکسیناسیون نسبت به رعایت بهداشت هم اهتمام ورزید. امروزه داروهای زیادی برای پیشگیری از بیماری‌های عفونی و ویروسی وجود دارد. بنابراین پرورش دهندگان طیور می‌توانند با استفاده از این مکمل‌ها تا حد زیادی از ابتلای پرنده خود به بیماری پیشگیری کنند.

درمان بیماری کم خونی عفونی در طیور

تا به امروز درمان اختصاصی برای بیماری کم خونی عفونی در طیور کشف نشده است. با این حال بسیاری از افراد می‌توانند با مصرف مکمل‌های قوی برای پرندگان خانگی یا گله‌های طیور خود تا حدود زیادی عوامل ایجاد کننده این بیماری را تضعیف کنند. در واقع بیماری‌ کم خونی عفونی طیور به این دلیل اتفاق می‌افتد که اقدامات بهداشتی لازم بیش از به وقوع پیوستن آن صورت نگرفته است.

درمان بیماری کم خونی عفونی در طیور - چیکن دیوایس

همچنین پزشکان در مراحل اولیه درمان بیماری مصرف آنتی بیوتیک برای جلوگیری از گسترش هرچه بیشتر بیماری کم خونی عفونی در طیور را پیشنهاد می‌کنند. در واقع این آنتی بیوتیک‌ها یا داروهای شیمیایی نقش بسیار مهمی در از بین بردن بیماری ویروسی ایفا کرده و به همین خاطر هم جایگاه ویژه‌ای در بین مصرف کنندگان خود دارند.

در کنار استفاده از مکمل‌های تقویت کننده سیستم ایمنی و همچنین سایر داروهای شیمیایی، باید از مواد غذایی خوراکی سالم برای جلوگیری از ایجاد مشکل کم خونی در طیور هم استفاده کرد. با این حال بهتر است مصرف هرگونه مکمل‌ تقویتی را با نظر دامپزشک آغاز کنید.

سخن پایانی

بیماری کم خونی عفونی در طیور به شدت سیستم ایمنی آن‌ها را تضعیف می‌کند. به همین خاطر هم پرورش دهندگان طیور باید حتما از انواع روش‌های پیشگیری از جمله واکسیناسیون برای جلوگیری از ابتلای پرندگان به این بیماری استفاده کنند. در صورت ابتلای پرنده به این بیماری، دامپزشک توصیه می‌کند که آن را از گله جدا کنید و با استفاده از داروهای شیمیایی و عفونی درمان پرنده آغاز شود.

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی
⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا