جیره غذایی ضعیف چه تاثیری بر روی مرغ های تخمگذار دارد ؟

جیره غذایی ضعیف می تواند تاثیرات منفی زیادی بر روی مرغ های تخم گذار داشته باشد. مرغهای تخم گذار برای تولید تخم مرغ های با کیفیت به مقادیر بالای کلسیم و پروتئین نیاز دارند. کاهش کلسیم در جیره غذایی می تواند منجر به کاهش تولید تخم مرغ و ضعیف شدن پوسته تخم مرغ شود. همچنین، کاهش پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری در جیره غذایی می تواند باعث کاهش وزن تخم مرغها و کاهش کیفیت آنها شود. در ادامه این نوشته از چیکن دیوایس به عوارض جیره غذایی غیر اصولی پرداخته شده است.
تاثیر جیره غذایی ضعیف بر روی مرغ های تخمگذار
جیره غذایی نامناسب و ضعیف می تواند تاثیرات مخربی بر روی مرغ های تخمگذار داشته باشد و عملکرد تولید آنها را به شدت کاهش دهد. در ادامه به برخی از مهم ترین تاثیرات جیره غذایی ضعیف بر روی مرغ اشاره کرده ایم که عبارتند از:
کاهش تولید تخم
کاهش تولید تخم مرغ یکی از عوارض اصلی جیره غذایی ضعیف در مرغ های تخمگذار است. علاوه براین، کمبود مواد معدنی مانند کلسیم می تواند باعث شود که مرغ ها تخم هایی با پوسته نرم بگذارند. همچنین، تغذیه نامناسب می تواند منجر به کاهش طول عمر مرغها و ضعف جسمی آنها شود. بنابراین، تأمین جیره غذایی مناسب و متعادل برای حفظ سلامت و بهره وری مرغ های تخمگذار بسیار حیاتی است.
اگر قصد دارید خود اقدام به جوجه کشی نمایید و به دنبال دستگاه جوجه کشی مناسب برای این کار هستید پیشنهاد ما به شما استفاده از دستگاه جوجه کشی درنا ۲ می باشد.

مشکلات سلامتی
مشکلات سلامتی از دیگر نتایج جیره غذایی ضعیف در مرغ های تخمگذار است. تغذیه نامناسب می تواند منجر به ضعف جسمی، کاهش طول عمر و افزایش حساسیت و ابتلا به بیماری های زیادی شود. همچنین، کمبود مواد مغذی ضروری مانند ویتامین ها و مواد معدنی موجب کاهش کیفیت تخم مرغ ها و کاهش تولید آنها خواهد شد.
بیشتر بدانید: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پرورش مرغ تخمگذاری بر روی لینک مقابل کلیک کنید، راهنمای پرورش مرغ بومی تخمگذار.
اختلالات تولید مثلی
یکی از عواقب جدی جیره غذایی نامناسب در مرغ های تخمگذار، بروز اختلالات تولید مثلی است. این اختلالات می توانند به طور مستقیم بر تعداد و کیفیت تخممرغ تولید شده تأثیر گذاشته و در نتیجه به کاهش بهره وری گله منجر شوند.
کمبود پروتئین، انرژی، ویتامین ها، مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و … برای عملکرد صحیح دستگاه تولیدمثلی ضروری هستند. منجر به اختلالات مختلفی مانند کاهش اندازه فولیکول ها، اختلال در تخمک گذاری و کاهش کیفیت زرده شود.
جیره نامناسب می تواند تعادل هورمونی در بدن مرغ را بر هم زده و در نتیجه بر فرآیند تخمگذاری و تولید تخم مرغ تأثیر بگذارد. علاوه براین جیره غذایی ضعیف کیفیت تخم تولید شده را کاهش داده و در نتیجه تخم مرغ هایی با کیفیت پایین تر تولید می شود.
کاهش طول عمر اقتصادی
جیره غذایی ضعیف، به طور مستقیم بر بازده اقتصادی مرغ ها و هزینه های تولید تأثیر می گذارد. چرا که تغذیه نامناسب می تواند سیستم ایمنی مرغ را تضعیف کند و آن را مستعد ابتلا به بیماری های مختلف نماید. این بیماری ها طول عمر مرغ را کاهش و هزینه های درمانی را افزایش می دهند.
همچنین تغذیه ضعیف باعث افزایش استرس اکسیداتیو در بدن مرغ می شود که این امر به سلول ها آسیب رسانده و روند پیری را تسریع می کند. علاوه بر این، اختلالات متابولیکی مانند کبد چرب و اختلالات کلیوی نتیجه تغذیه نامناسب است که این اختلالات می توانند بر طول عمر مرغ تاثیرگذار باشند.
بیشتر بدانید: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رشد نکردن جوجه مرغ بر روی لینک مقابل کلیک کنید، علت متوقف شدن رشد جوجه.
کاهش تخم و وزن آنها
یکی از بارزترین نشانه های جیره غذایی نامناسب در مرغ های تخمگذار، کاهش تعداد تخم ها و کاهش وزن آنهاست. این موضوع به دلیل ارتباط مستقیم تغذیه با عملکرد تولید مثلی پرنده رخ می دهد. چرا که پروتئین، انرژی، کلسیم، فسفر، ویتامین ها و مواد معدنی دیگر، همگی برای تولید تخم مرغ با کیفیت و به تعداد کافی ضروری هستند. کمبود هر یک از این مواد می تواند باعث کاهش تولید تخم مرغ و کاهش وزن آن ها شود.
علاوه براین، تغذیه نامناسب و نوسانات در کیفیت جیره، می تواند باعث ایجاد استرس در پرنده شده و در نتیجه تولید تخم مرغ را کاهش دهد.
افزایش هزینه های تولید
یکی از عوامل اصلی افزایش هزینه های تولید در مرغداری ها، کیفیت نامناسب جیره غذایی است. این موضوع، به دلیل ارتباط مستقیم تغذیه با عملکرد پرنده و کیفیت محصول نهایی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چراکه جیره نامناسب غذایی می تواند منجر به کاهش تولید تخم مرغ، کاهش وزن تخم مرغ و … شود. این امر به طور مستقیم بر درآمد مرغدار تأثیر منفی می گذارد.
در جیره های غذایی ضعیف، پرنده برای تولید یک تخم، به مقدار بیشتری خوراک نیاز دارد. این امر باعث افزایش هزینه های خوراک و در نتیجه افزایش هزینه های تولید می شود.
جیره های ضعیف، به خصوص از نظر کلسیم، فسفر و ویتامین D، می توانند منجر به کاهش ضخامت پوسته تخم مرغ و افزایش درصد تخم مرغ های با پوسته نازک شوند. این امر منجر به کاهش ارزش تجاری تخم مرغ نیز می شود.
بهترین تغذیه برای مرغ تخمگذار چیست؟
تغذیه مناسب مرغ تخمگذار، یکی از عوامل کلیدی برای افزایش تولید تخم مرغ با کیفیت بالا و حفظ سلامت گله است. یک جیره غذایی خوب باید تمام نیازهای تغذیه ای مرغ را برآورده کند تا بتواند به طور موثر تخم گذاری کند. یک رژیم غذایی متعادل باید شامل موارد زیر باشد :
- پروتئین: برای تولید تخم مرغ، مرغ به پروتئین کافی نیاز دارد. منابع پروتئینی شامل کنجاله سویا، پودر ماهی، پودر گوشت و استخوان است.
- انرژی: انرژی برای فعالیت های حیاتی مرغ و تولید تخم مرغ ضروری است. منابع انرژی شامل ذرت، گندم و سایر غلات می باشد.
- کلسیم: کبرای تشکیل پوسته تخم مرغ کلسیم نیاز است. منابع کلسیم شامل صدف، آهک و سنگ آهک است.
- فسفر: فسفر همراه با کلسیم برای استحکام پوسته تخممرغ بسیار حائز اهمیت است. منابع فسفر شامل فسفات دی کلسیم و فسفات منوکلسیم است.
- ویتامین ها و مواد معدنی: ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی مانند ویتامین D، E، K، A، B کمپلکس و عناصر کمیاب مانند آهن، مس، روی برای عملکرد صحیح بدن مرغ ضروری هستند.
سخن پایانی
در این مقاله از سایت رسمی گروه صنعتی اسکندری، در مورد اهمیت تغذیه مناسب برای مرغهای تخمگذار مطالبی را بیان کردیم.. جیره غذایی ضعیف نه تنها بر سلامت و رفاه این پرندگان تأثیر منفی می گذارد، بلکه به طور مستقیم بر کیفیت و کمیت تخم های تولیدی نیز اثرگذار است.
برای دستیابی به تولید پایدار و با کیفیت، ضروری است که تغذیه ای متعادل و غنی از مواد مغذی برای مرغها فراهم شود. با سرمایه گذاری در تغذیه مناسب، می توان به بهبود عملکرد تولیدی و افزایش سودآوری در صنعت مرغداری دست یافت.
