آموزش دستگاه جوجه کشی خانگی 48 و 96 تایی ( فصل اول – بخش نهم – قسمت سوم )

در قسمت سوم از ویدیوی آموزش کار با دستگاه جوجه کشی 48 تایی و 96 تایی به ادامه نحوه انجام تنظیمات دستی بر روی برد جوجه کشی پرداخته می شود. دقت کنید که برد جوجه کشی این دو دستگاه دقیقا مشابه هم بوده و تنظیمات یکسانی دارند. برای این کار دکمه set را نگه می دارید و زمانی که چراغ مربوط به هیچ یک از پرنده ها روشن نباشد، امکان تنظیم دستی دما و رطوبت فعال خواهد شد.

پس از تنظیم دما و رطوبت روی برد، باید یک الی دو ساعت صبر کنید تا دمای دستگاه به مقدار مناسب برسد، سپس درب دستگاه را باز کرده و دو شیار کناری ظرف رطوبت را پر از آب می کنید تا رطوبت لازم تامین شود، در صورت پایین ماندن رطوبت دستگاه ، اقدام به پر کردن سایر شیارها خواهید کرد و در نتیجه به رطوبت دلخواه جوجه کشی از پرنده مورد نظر خواهید رسید.

بسیاری از خریداران ایزی باتور 2 و ایزی باتور 1 از بالا بودن بیش از حد رطوبت دستگاه گله مند هستند، در صورتی که نکات گفته شده در این ویدیو رعایت شود، رطوبت را به شکل کاملا دقیقی تامین خواهید کرد.

یکی از عوامل بسیار موثر بر کیفیت جوجه کشی ، محیط است.  در صورتی که دستگاه را در یک محیط آزاد با دما و رطوبت نامناسب و متغیر قرار دهید، مسلما راندمان جوجه کشی دستخوش تغییر خواهد بود، چون دما و رطوبت تولید شده در داخل دستگاه دائما در حال تغییر خواهد بود و احتمال مرگ جنین به دلیل وارد آمدن شوک دمایی و یا سفت ماندن پوسته تخم وجود دارد. در ویدیوی محیط جوجه کشی به این موارد اشاره شده است.

بعد از اتمام زمان تست دستگاه می توانید، تخم های نطفه دار را جهت شروع جوجه کشی در داخل آن قرار دهید. در ادامه ویدیو نحوه تمیز کردن و انتخاب تخم های مناسب جهت جوجه کشی  و شیوه درست قرار دادن آنها در داخل شانه ها آموزش داده می شود. دقت کنید که قبل از قرار دادن تخم ، حتما دستگاه را خاموش کرده و درب آن را باز کنید تا دما و رطوبت آن با دما و رطوبت محیط یکسان شود و تخم ها دچار شوک دما و رطوبتی و در نتیجه ترک خوردگی نشوند.

همانطور که گفته شد، به همراه دستگاه سه شانه سایز مختلف ارسال می شود که برای تخم های کوچک ، متوسط و بزرگ می باشد که در این قسمت از فیلم آموزشی ، به نحوه باز و بست کردن و تعویض شانه ها پرداخته می شود.

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 نظرات

  1. سلام وخدمت آقای اشرفی عزیز .آقای اشرفی سوالی داشتم خدمتون ممنون میشم به صورت کارشناسانه جوابمو بدید آیا وقتی رطوبت دستگاه ما بدونه آب تامین باشه لازم هست که بازم آب بریزم تو کاسه دستگاه

    1. سلام
      منظور از اینکه رطوبت بدون آب تامین میشه چیه ؟ میخواید داخل دستگاه اب نریزید و از رطوبت ساز استفاده کنید ؟ اگر رطوبت مورد نیاز تخم ها تامین بشه اوکی هست ، به شرطی که رطوبت وارده شوک سرمایی به تخم ها وارد نکنه

  2. سلام حتما باید تخم 96 تایی داخل دستگاه بزاریم یا46 تا نمیشه ازاین تعداد کمتر بزاریم و اینکه داخل دستگاه به طور همزمان هم تخم مرغ و تخم غاز جوجه کشی کنیم

    1. سلام و احترام
      بله میتونید تعداد کمتر هم بذارید
      تخم مرغ رو معمولا با تخم غاز همزمان جوجه کشی نمیکنن
      از بابت آب پاشی و شوک دمایی

  3. سلام‌ مهندس جان‌
    یه سوال در مورد دما و رطوبت داخل دستگاه داشتم که اگه چهار پنج روز اول یعنی دوران ستر دما ۳۷.۲ و رطوبت ۷۵ باشه مشکلی به تخم مرغ ها بوجود میاد یا نه ممنون میشم اکه جواب بدین🙏

    1. سلام دوست عزیز
      دما رو پایین گذاشتی رطوبتت هم رفته بالا میتونه تاثیر منفی تو راندمانت داشته باشه
      دقیق باید دما و رطوبت رو تنظیم کنی

  4. سلام وقت بخیر .میخواستم بدونم تخم غاز به چه شکل داخل شانه دستگاه ۹۶ تایی میزارن.چون شانه با مرغ خیلی فرق داره