طوطی سانان

دلایل ترسیدن طوطی و روش‌های از بین بردن آن

چه چیز هایی باعث ترسیدن طوطی می شود؟ طوطی سانان، پرندگانی بسیار حساس بوده و در صورت احساس خطر به شدت می ترسند. این ترس به راحتی میتواند منجر به افسردگی شدید، گوشه گیری، بی اشتهایی، بیماری و یا حتی تلف شدن پرنده گردد. از این رو در این پست از چیکن دیوایس تمامی دلایل اصلی وحشت کردن پرنده و روش های رفع آن بررسی شده است تا بتوانید به کمک این پست پرنده زینتی خود را آرام نمایید.

ترس طوطی چه دلایلی دارد؟

برخی از طوطی‌های خانگی حتی از کوچک‌ترین اشیای محیط نیز می‌ترسند. دلایل ترس طوطی می‌‌تواند ناشی از تجربیات دوران جوانی پرنده یا وجود وسایل ترسناک در محیط باشد. مهم‌ترین عواملی که باعث بروز ترس در طوطی می‌شود را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

ترسیدن طوطی از پرواز 

بسیاری از پرندگان خانگی از پرواز آزادانه در محیط می‌ترسند‌. این ترس می‌تواند به دلیل آموزش دیرهنگام پرواز یا وجود یک تجربه تلخ از اولین پرواز طوطی باشد. جهت پیشگیری از ایجاد چنین ترسی یا افزایش آن بهتر است وسایل خطرناک را در هنگام آزاد کردن طوطی از قفس، از محیط جمع آوری کنید. حتی می توانید محیطی خالی از وسایل اضافی را برای پرواز پرنده در نظر بگیرید تا با این وسایل برخورد نکند. به مرور ترس او از پرواز ریخته و به راحتی میتواند از آن لذت ببرد.

طوطی فضای کافی برای حرکت ندارد

طوطی فضای کافی برای حرکت ندارد - چیکن دیوایس

پرندگانی که در یک قفس بسیار تنگ و کوچک نگهداری می‌شود از قرار گرفتن در محیط آزاد می‌ترسند. بهتر است که قفس را با توجه به ابعاد طوطی و شخصیت که دارد انتخاب کنید. برای اینکه بتوانید بهترین قفس را برای پرنده خود تهیه کنید، پیشنهاد می گردد مقاله انتخاب بهترین قفس طوطی سانان را مطالعه نمایید.

خواب طوطی تنظیم نیست

کمبود خواب یکی دیگر از دلایل ترس طوطی است‌. پرنده با استراحت کافی می‌تواند اتفاقات محیط را درک کند و استرس خود را کاهش دهد. هنگام خواب طوطی یک پارچه بر روی قفس بیندازید تا در یک محیط تاریک استراحت کند.

پرنده به سرعت تکان خورده است

جابه‌جایی تند قفس پرنده می‌‌تواند باعث ایجاد احساس ترس در طوطی شود؛ تکان دادن پرنده توسط کودکان یکی دیگر از عوامل ایجاد کننده ترس است. به هیچ عنوان قفس طوطی را به شدت تکان ندهید. از محکم بودن محل نصب قفس نیز اطمینان حاصل کنید تا به صورت اتفاقی قفس پرنده به زمین نیفتد و طوطی وحشت زده شود.

وجود صداهای بلند

هنگامی که پرنده امواج‌ صوتی با فرکانس بالا را دریافت کند دچار ترس می‌شود. به عنوان نمونه طوطی‌های خانگی از صدای رعد و برق یا صدای بسیار بلند تلویزیون می‌ترسند.

وجود حیوانات شکارچی در خانه

وجود حیوانات شکارچی در خانه - چیکن دیوایس

وجود برخی حیوانات مانند گربه در خانه باعث بروز ترس در پرنده می‌شود؛ طوطی را به همراه حیواناتی که از آن‌ها می‌ترسد نگهداری نکنید. البته برخی از طوطی ها از جوجگی با پرندگان شکاری مانند گربه بزرگ شده اند و هیچ ترسی از ان ها ندارند. اما دقت داشته باشید که اگر طوطی شما هیچ عادتی به حضور سگ و گربه ندارد، از او در مقابل این ترس محافظت کنید.

ترس طوطی از سایه در شب

گاه سایه وسیله ای یا عبور خودرو از کنار پنجره اتاق طوطی و ایجاد سایه های ترسناک، باعث وحشت پرنده می شود. اگر پرنده را در اتاقی نگهداری میکنید که پنجره دارد، برای او چراغ خوابی روشن کنید تا آسوده بخوابد. حتی می توانید شب ها بر روی قفس او پارچه بیندازید تا نور و سایه ها را نبیند . البته این قفس در مقابل باد نباشد که تکان خوردن پارچه روی قفس باعث ترس چند برابر طوطی خواهد شد.

نشانه‌های طوطی ترسیده

هنگامی که دلایل ترس طوطی در محیط وجود داشته باشند پرنده احساس خود را با کمک علائمی نشان می‌دهد. شناخت نشانه‌های ترس طوطی به شما کمک می‌کند که جهت رفع عوامل ایجاد کننده آن تصمیم مناسبی بگیرید. اصلی‌ترین نشانه‌های وجود ترس پرنده را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • پرنده در صورت مواجه شدن با موقعیت ترسناک ممکن است جیغ بزند یا این که توانایی تولید صدا را به صورت کامل از دست بدهد.
  • باز بودن بال‌های پرنده و انجام حرکات غیر طبیعی مانند چنگ انداختن‌.
  • پرنده جهت دفاع از خود دستان شما را گاز می‌گیرد.
  • طوطی ترسیده نسبت به انواع غذاهای مورد علاقه خود بی‌اشتها می‌شود.
  • پرنده ترسیده پرهای بدنش را با استفاده از منقار جدا می‌کند.
  • گوشه گیری و احساس افسردگی یکی از مهم‌ترین نشانه‌هایی وجود ترس در طوطی است. 
  • طوطی خسته است و احساس بی‌حالی آن با استراحت نیز کاهش نمی‌یابد.
  • پرنده خود را به دیواره‌های قفس می‌کوبد‌.

آرام کردن طوطی ترسیده و رفع ترس او

آرام کردن طوطی ترسیده و رفع ترس او - چبکن دیوایس

از بین بردن دلایل ترس طوطی باعث ایجاد آرامش در پرنده می‌شود. جهت رفع ترس در طوطی باید محیط زندگی آن را به‌ صورت کاملا ایمن فراهم کنید. در ادامه مهم‌ترین اقداماتی که می‌توانید جهت کاهش ترس در طوطی انجام دهید را مرور می‌کنیم:

  • از زبان بدن و تقلید صدا برای بازی با طوطی استفاده کنید.
  • جایزه‌های جذابی را برای طوطی در نظر بگیرید.
  • به صورت کاملا مهربان با طوطی صحبت کنید، زیرا تهدید کردن باعث افزایش احساس ترس در طوطی می‌شود.
  • درب قفس را برای مدتی باز بگذارید تا پرنده با محیط اطراف خود آشنا شود.
  •  استفاده از قفس با ابعاد مناسب و قرار دادن یک نشیمن‌گاه چوبی در آن باعث فرو ریختن ترس پرنده می‌شود.
  • جهت کاهش ترس پرنده اسباب بازی‌های جذاب و مناسب را در قفس قرار دهید.
  • قفس طوطی را در یک محیط ثابت قرار دهید تا بر اساس محرکات خارجی تکان نخورد.
  • انواع مکمل‌های غذایی را در برنامه تغذیه‌ای پرنده قرار دهید.
  • طوطی را در یک محیط آرام و بدون صداهای اضافی قرار دهید.
  • به‌ عنوان نمونه وقتی طوطی ترسیده است آن را در دست‌های خود بگیرید تا پرنده عادت کند در موقعیت‌های مشابه جهت کاهش ترس خود به سمت شما بیاید.
  • افزودن چند قطره سرکه سیب خانگی به آبخوری باعث کاهش احساس ترس طوطی می‌شود.
  • سعی کنید عادت‌های ایجاد کننده ترس در پرنده را از سنین جوانی برطرف کنید، زیرا با افزایش سن عادت‌های اشتباه پرنده تثبیت می‌شود.

چرا پرنده در قفس بال بال میزند؟

بسیاری از پرورش دهندگان پرنده زینتی، میپرسند که چرا عروس هلندی، مرغ عشق، کاسکو یا مرغ مینا به ناگهان در قفس شروع به بال بال زدن میکنند؟ یکی از اصلی ترین دلایل بروز این اتفاق ، ترسیدن پرنده می باشد. تکان خوردن پرده توسط باد، رد شدن یک گربه از کنار پنجره، حرکت شدید شما و یا صدای بلند و فریاد زدن، به راحتی موجب وحشت زده شدن طوطی شده و بال بال زدن شدید او در قفس را در پی دارد.

البته باید گفت که گاه، بال بال زدن مرغ مینا از نشانه های ابتلای او به بیماری کبدی و تشنج او نشات میگیرد. 

سخن پایانی

جهت نگهداری پرندگان خانگی باید با دلایل ترس طوطی آشنا باشید. نامناسب بودن شرایط محیطی، تنظیم نبودن خواب و وجود دیگر حیوانات خانگی از مهم‌ترین عوامل ایجاد ترس در طوطی است. پرنده ترسیده حرکات تهاجمی انجام می‌دهد و معمولا دست شما را گاز می‌گیرد. برخی از طوطی‌های خانگی در صورت قرار گرفتن در موقعیت‌های ترسناک دچار افسردگی می‌شوند. جهت رفع احساس ترس بهتر است که طوطی را به یک محیط آرام منتقل کنید و چند اسباب بازی‌ جذاب در اختیارش قرار دهید.

نوشته های مشابه

‫۸ دیدگاه ها

  1. باعرض سلام
    ببخشیدمن چندماهی یه جوجه ملنگو۴ماهه خریدم الان برای دستی کردن مشکل دارم باهاش همیشه عصبیه نزدیک قفسش بشم میخوادبهم حمله کنه چکاربایدبکنم که بتوتم اهلیش کنم البته یه باغچه توخانه داریم که انواع درخت میوه داری اگه بخوام هرروزیکی دوساعت بیارمش بذارم روی درختهامشکلی داره یابراش خوبه ممنون میشم توجیهم کنیدباتشکر

    1. سلام دوست عزیز
      به احتمال زیاد تو محیط استرس زا قرارش دادین
      که پرخاشگر شده
      دو قطره گلاب بچکون تو دهنش برای آروم کردنش خوبه
      ممکنه فرار کنه

      1. نه فرارنمیتونه بکنه ولی بنظرشمامکانشوعوض کنم بذارم یه جاتنهاباشه چونکه من وسط خودمون گذاشتم

      2. باعرض سلام
        ببخشیدروزهای اول خیلی آروم بودولی بعدناپرخاشگرشدبدخلاق شدالان چکاربایدبکنم تابتونم دوباره دستیش کنم ممنون میشم راهنماییم کنید

        1. تو محیط استرس زا قرارش دادین
          یا سر وصدای زیادی اطرافشه
          یا رفت و آمد زیاده تو محلی که قرارش دادی
          اینا جزو عوامل مهم تو پرخاشگر شدن پرنده ها هستن
          الان بهش دو قطره گلاب بده استرسش کم بشه
          برای درست کردنش هم اول باید محیط امنی براش فراهم کنی

        2. مرسی خیلی ممنون فقط بی زحمت تویه اتاق تنهابذارم مشکلی داره یاخوبه براش من هم هرساعت بهش سرمیزنم

        3. خواهش میکنم
          نه مشکلی نداره اگه براش وقت میذارین و سر میزنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا