آموزش دستی کردن طوطی ملنگو
ملنگوها یکی از زیباترین پرندگان زینتی می باشند و به خاطر اجتماعی بودن و توانایی زیاد در تقلید از صداها همیشه محبوبیت زیادی بین مردم داشته اند.
یکی از مواردی که همیشه مد نظر افرادی که دوست دارند طوطی ملنگو نگهداری کنند می باشد این است که طوطی رام و دستی باشد. اما ملنگوهای دستی قیمت بیشتری نسبت به ملنگوهای رام نشده دارند. پس چاره چیست؟ آیا می توان ملنگوهای رام نشده و خشن را در خانه رام و دستی کرد؟
در پاسخ باید گفت بله. در این مقاله از چیکن دیوایس قصد داریم تا روش های دستی کردن طوطی ملنگو را برای شما آموزش دهیم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
اقدامات اولیه قبل از شروع دستی کردن ملنگو
دستی کردن طوطی ملنگو می تواند بسیار خسته کننده بوده و نیاز به زمان و تلاش زیادی داشته باشد پس قبل از شروع لازم است که موارد زیر را کنترل کنید تا پروسه ی دستی کردن ملنگوی شما به درستی پیش برود:
۱) محیطی امن برای ملنگوی خود فراهم کنید.
اولین قدم قبل از شروع دستی کردن ملنگو فراهم کردن محیطی عاری از هر گونه عوامل استرس زا برای آنهاست. محیطی که می خواهید در آن دستی کردن ملنگو را تمرین کنید باید دارای ویژگی های زیر باشد:
- شلوغ و بی نظم نباشد.
- تمیز باشد.
- بی سر و صدا و آرام باشد.
- تاریک مطلق نباشد.
- افراد ناشناس و یا حیوانات دیگر در محیط حضور نداشته باشند.
- دما و رطوبت محیط تنظیم باشد.
۲) قفس طوطی را در محل مناسبی قرار دهید.
- قفس طوطی را در گوشه های اتاق طوری قرار دهید که دو طرف آن دیوار باشد.
- قفس را در کنار پنجره قرار ندهید.
- از قرار دادن قفس در فواصل نزدیک به تجهیزات گرمایشی و سرمایشی خودداری کنید.
- قفس را روی پایه هایی با ارتفاع ۷۰-۹۰ سانتی متر قرار دهید.
نکته : دقت داشته باشید که طوطی ها در هر جثه و اندازه ای که باشند زیستن در قفس های بزرگ را دوست دارند چراکه قفس های کوچک برای آنها محدودیت های حرکتی ایجاد می کند و نمی توانند به راحتی در آن حرکت کرده و یا بال های خود را باز کنند. بنابراین سعی کنید قفس بزرگی را برای نگهداری طوطی ملنگوی خود در آن انتخاب کنید.
۳) رژیم غذایی مناسبی برای طوطی ملنگو در نظر بگیرید.
طوطی ملنگوی شما باید دارای رژیم غذایی متعادل و سالمی باشد. یک رژیم غذایی سالم عملکرد مغز پرنده را بهبود بخشیده و باعث می شود پرنده تمرکز کافی را برای یادگیری آموزش های شما داشته باشد.
۴) مطمئن باشید طوطی به اندازه ی کافی استراحت می کند.
قبل از شروع هر تمرین و آموزشی به ملنگوی خود مطمئن باشید که پرنده ی شما به اندازه ی کافی استراحت کرده باشد. طوطی ملنگو به ۱۰-۱۲ ساعت خواب شبانه نیاز دارد. خواب کافی باعث التیام سلول های مغزی شده و عملکرد مغز را بهبود می بخشد.
بیشتر بخوانید : در مقاله ی برنامه ی غذایی پرندگان زینتی اطلاعات مفیدی را در رابطه با تغذیه ی مناسب و درست طوطی سانان ارائه داده ایم.
۵) درباره ی خصوصیات رفتاری طوطی ملنگو اطلاعات لازم را کسب کنید.
آشنایی با خصوصیات رفتاری ملنگو ها تواند کمک بسیاری به موفقیت شما در دستی کردن آن کند. در این حالت شما درک درستی از رفتارهای طوطی خود در مقابل محرک ها خواهید داشت و می توانید آنها را به درستی ارزیابی کنید.
بیشتر بخوانید: جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد خصوصیات و نحوه ی نگهداری طوطی ملنگو توصیه می شود به مقاله ی آشنایی با انواع طوطی سبز مراجعه کنید.
مراحل دستی کردن طوطی ملنگو
پس از انجام اقدامات اولیه و آماده کردن طوطی می توان دستی کردن آن را شروع کرد. در ادامه مراحل دستی کردن طوطی ملنگو را برای شما آورده ایم:
۱) اجازه دهید طوطی ملنگوی شما به محیط جدید خود عادت کند.
طوطی ها به تغییرات محیط زندگی خود بسیار حساس اند و منتقل شدن از محیطی به محیط دیگر می تواند برای انها چندان خوشایند نباشد. بنابراین پیش از انجام هرکاری اجازه دهید تا طوطی به محیط زندگی جدید خود عادت کند.
۲) اعتماد طوطی را به خود جلب کنید.
قدم دوم جلب اعتماد طوطی ملنگو می باشد.شما بایدکاری کنید که طوطی در کنار شما احساس راحتی کند. برای این کار می توانید با لحن و صدای آرامی با طوطی خود صحبت کنید و یا برای آن آواز بخوانید. و یا می توانید در کنار قفس پرنده نشسته و به انجام یکی از فعالیت های روزمره ی خود مشغول شوید. در این حالت ملنگو به حضور شما در کنار خود عادت می کند و می فهمد که شما تهدیدی برای او محسوب نمی شوید.
۳) با حرکات آهسته و ملایم به پرنده نزدیک شوید.
انجام حرکات ناگهانی می تواند طوطی را بترساند. بنابراین سعی کنید با ملایمت و آهستگی به قفس طوطی خود نزدیک شوید.
۴) دست خود را در نزدیکی قفس طوطی قرار دهید.
قبل از اینکه بخواهید طوطی را لمس کنید باید دست خود را در نزدیکی قفس آن قرار دهید. در حالی که دست خود را در کنار قفس ثابت نگه داشته اید سعی کنید به آرامی با طوطی صحبت کنید.
چند روز پس از انجام این کار می توانید قفس طوطی را به آرامی برداشته و چند دقیقه در دست خود نگه دارید. در این حالت طوطی با نزدیک شدن دستان شما به قفس احساس خطر نخواهد کرد.
۵) به آرامی دست خود را وارد قفس کنید.
پس از عادت کردن پرنده به دست شما، می توانید دست خود را وارد قفس کنید. اما توجه داشته باشید که این کار را به آرامی و بدون انجام حرکات ناگهانی انجام دهید. همچنین در این حین سعی کنید از برقراری تماس چشمی با طوطی خودداری کنید چراکه این کار می تواد سبب ایجاد استرس در طوطی شود.
ممکن است پرنده در ابتدا روی دست شما نپرد و یا واکنشی نشان ندهد بنابراین باید با تکرار این کار اعتماد طوطی را به خود جلب کنید.
۶) با دست به ملنگوی خود غذا بدهید.
اگر دیدید طوطی شما آرام و راحت به نظر می رسد و به شما اعتماد دارد سعی کنید با دست به او غذا بدهید این کار باعث می شود طوطی در کنارشما بیشتر احساس راحتی کند.
۷) به طوطی اجازه ی خارج شدن از قفس را بدهید.
پس از اینکه طوطی به محیط، شما و دستان شما عادت کرد می توانید به آن اجازه ی خارج شدن از قفس را بدهید. البته انجام این کار نباید به اجبار باشد. درب قفس طوطی را باز بگذارید تا طوطی هرموقع که خواست از قفس خارج شده و به آن باز گردد. در صورتی که پر های طوطی را کوتاه نکرده باشید ممکن است در حین پرواز به دیوار یا پنجره ها برخورد کرده و آسیب ببیند پس حتما نظارت لازم بر روی پرنده را داشته باشید.
وقتی که پرنده از قفس خارج شد می توانید در محیط بیرون از قفس خوراکی مورد علاقه ی طوطی را به او بدهید. این کار باعث می شود طوطی تمایل بیشتری به خروج از قفس داشته باشد.
نکته : اگر طوطی تمایلی به بیرون آمدن از قفس نداشت، می توانید در کف دست خود غذا ریخته و دست خود را ثابت و آرام در داخل قفس نگه دارید در این حالت طوطی در کف دست شما خواهد نشست و قادر خواهید بود به آرامی طوطی را از قفس خارج کنید.
۸) ملنگوی خود را در دست گرفته و نوازش کنید.
مرحله ی آخر دستی کردن طوطی بغل و نوازش کردن آن است. دست خود را به آرامی در مقابل طوطی قرار دهید تا طوطی روی آن بنشیند. به آرامی طوطی را نوازش کرده و در مراحل اولیه از انجام هر گونه حرکت اضافی خودداری کنید.
از آنجایی که طوطی فقط به شما اعتماد دارد از بقیه ی اعضای خانواده نیز بخواهید تا فقط روی دست شما طوطی را نوازش کنند و از گرفتن طوطی خودداری کنند.
دستی کردن ملنگو چه مدت طول می کشد؟
بسته به خصوصیات رفتاری طوطی ملنگو و همچنین وحشی یا نیمه اهلی بودن آن، پروسه ی دستی کردن آن می تواند چند هفته تا چند ماه به طول بیانجامید. اما تمرین مداوم و رعایت نکات ذکر شده می توانند تا حدودی روند دستی کردن طوطی ملنگو را تسریع کنند.
نتیجه گیری
در این مقاله از چیکن دیوایس مراحل دستی کردن طوطی ملنگو را برای شما ارائه دادیم. با داشتن صبر و شکیبایی و تلاش زیاد و همچنین به کمک نکات ذکر شده شما می توانید به راحتی، طوطی ملنگو و یا هر پرنده ی زینتی دیگری را در خانه رام و دستی کنید از زندگی با آنها لذت ببرید.
سلام وقت بخیر من یه طوطی ملنگو دارم و بین ۲تا۳ سالشه هر وقت میرم نزدیکش میره گوشه قفس یه چند روزی خریدمش فعلا فقط بهش آب غذا میدم کاره دیگه هم نمیکنم که اذیت بشه بنظرتون طبیعه سنش بالاس رام میشه بازم
من یه ملنگو دارم اسمش کوکو هستش
من با همین روش ها دستی اش کردم
هرچه از سن کم شروع کنید بهتره
ممنون که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتین