مجموعه نکات مهم پرورش بلدرچین گوشتی

پرورش بلدرچین گوشتی

گوشت بلدرچین سرشار از خواص بوده و یکی از مهمترین محصولات بلدرچین می باشد که میتوان با تولید آن، کسب درامد کرد. پرورش بلدرچین گوشتی نیز همانند مرغ گوشتی صنعتی دوره بسیار کوتاهی دارد و این پرنده در عرض ۸ هفته به سن مطلوب کشتار می رسد. در این مطلب از وبلاگ چیکن دیوایس بطور اختصاصی پرورش بلدرچین گوشتی را بررسی نموده و اصول این کار را شرح داده ایم.

برای شروع کار نیاز به جوجه های چند روزه بلدرچین دارید که با استفاده از جیره مخصوص بلدرچین های گوشتی، آنها را پرواربندی کنید. می توانید به دو روش جوجه ها را به دست آورید. در روش اول، جوجه ها را از سایر پرورش دهنده های بلدرچین خریداری می کنید و در روش دوم از تخم های نطفه دار آنها جوجه کشی کرده و جوجه ها را به دست می آورید. برای این امر نیاز به یک دستگاه جوجه کشی خانگی و یا صنعتی بزرگ نیاز خواهید داشت. 

دستگاه جوجه کشی ارزان | دستگاه جوجه کشی 12 تایی
دستگاه جوجه کشی ارزان | دستگاه جوجه کشی ۱۲ تایی
» امکان جوجه کشی از ۳۵ عدد تخم بلدرچین
» دارای سیستم کنترل هوشمند دما
» قابل اتصال به برق شهری
قیمت : ۳,۵۳۰,۰۰۰ تومان
 

انتخاب نژاد مناسب برای پرورش بلدرچین گوشتی

نژاد یک فاکتور بسیار مهم در پرورش طیور می باشد، تمامی نژادهای بلدرچین برای تولید گوشت مناسب نیستند. چون برخی از نژادها وزن بسیار کمی دارند. بنابراین در قدم اول باید نژادهای گوشتی بلدرچین را برای پرورش انتخاب کنید تا محصولی بازارپسند و رقابتی بتوانید تولید نمایید. بلدرچین هایی که برای تولید گوشت پرورش داده میشوند، از جمله نژادهای اصلاح شده هستند و برای همین وزن آنها در مقایسه با دیگر نژادهای بلدرچین زیاد می باشد.

از بین نژادهای مختلف بلدرچین سفید آمریکایی و سینه سفید هندی دو نژاد مهم برای تولید گوشت هستند. متوسط وزن بلدرچین گوشتی در سن کشتار بین ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم است. در حالیکه متوسط وزن دیگر نژادهای بلدرچین به شکل زیر می باشد:

  • بلدرچین معمولی: ۹۶ گرم
  • بلدرچین مینیاتوری یا چینی: ۲۸ الی ۴۰ گرم
  • بلدرچین کالیفرنیایی: ۱۶۰ گرم
  • بلدرچین ژاپنی : ۹۰ گرم
  • نژاد بابت وایت: ۱۷۰ گرم

بلدرچین گوشتی در سن ۶ هفتگی حداقل باید ۲۰۰ گرم وزن داشته باشد.

طول دوره پرورش بلدرچین گوشتی

بلدرچین گوشتی در عرض ۴۵ روز به سن مطلوب کشتار میرسد، البته به شرطی که با خوراک خوب تغذیه شده باشد. در هر دوره نیز بطور متوسط دو هفته صرف آماده سازی و ضدعفونی سالن میشود. بنابراین کل دوره پرورش بلدرچین گوشتی نهایتا ۶۰ روز خواهد بود. در طول سال نیز ۵ دوره میتوان بلدرچین گوشتی پرورش داد و به بازار عرضه نمود.

هزینه دان بلدرچین گوشتی

بلدرچین گوشتی از یک روزگی تا سن کشتار با چندین نوع دان تغذیه میشود. دان بلدرچین گوشتی فرمول ویژه ای دارد و ترکیبات آن کمی با ترکیبات دان بلدرچین تخمگذار متفاوت است. خوراک مصرفی بلدرچین را از بدو تولد تا زمان کشتار میتوان از بازار تهیه کرد. البته روش ارزان تری هم برای تهیه دان مصرفی بلدرچین ها وجود دارد که آن هم خرید نهاده ها از دولت و تهیه دان با دستگاه های آسیاب و میکسر می باشد.

هزینه دان بلدرچین گوشتی - چیکن دیوایسفرمول تهیه دان بلدرچین گوشتی را حتما باید با نظر یک دامپزشک متخصص تغذیه ای دام و طیور تهیه کرد. به طور کلی تا سن کشتار هر قطعه بلدرچین ۶۰۰ گرم دان مصرف میکند. با احتساب دان هدر رفته حدودا به ازای هر قطعه بلدرچین ۸۰۰ گرم دان مصرف میشود. در پرورش بلدرچین گوشتی تا حدالامکان باید از پرت دان جلوگیری کنید تا اینکار صرفه اقتصادی داشته باشد. در مقاله راه های جلوگیری از پرت دان در پرورش بلدرچین بطور تخصصی در این باره بحث نموده ایم، حتما این مطلب را مشاهده کنید.

آیا پرورش بلدرچین گوشتی نیاز به مجوز دارد؟

در صورت راه اندازی این کسب و کار به شکل سنتی و بعنوان مشاغل خانگی، نیازی به مجوز نیست ولی در فروش گوشت بلدرچین ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید. شرایط اخذ مجوز پرورش بلدرچین در هر منطقه ممکن است فرایند و ضوابط مختلفی داشته باشد. برای همین بهتر است که به جهاد کشاورزی منطقه خویش مراجعه نموده و جزئیات جواز کسب پرورش بلدرچین را از آنجا مطلع شوید.

نحوه شروع

پرورش بلدرچین گوشتی را میتوان با تهیه جوجه یک روزه از مجتمع های مادر استارت زد. استان های مرکزی ایران قطب پرورش بلدرچین هستند و چندین مجتمع تولید جوجه یک روزه گوشتی در این استان ها مشغول به فعالیت هستند. سخت ترین و پر ریسک ترین مرحله پرورش بلدرچین گوشتی دو هفته اول می باشد. این دو هفته اول از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و اگر در این زمینه کوتاهی شود، جوجه ها تلف خواهند شد.

قبل از انتقال جوجه ها به داخل سالن، لازم است که سالن برای جوجه ریزی آماده شده باشد. ضدعفونی سالن، گرم کردن محیط و قرار دادن لامپ های مادر مصنوعی، چیدمان دانخوری ها و آبخوریها، سیستم تهویه، آماده سازی بستر، آماده سازی سیستم روشنایی و … از جمله کارهای مهم قبل از جوجه ریزی می باشند. در مقاله شرایط نگهداری از جوجه بلدرچین یک روزه تمامی نکات مهم این کار را شرح داده ایم.

ویژگی های محل نگهداری بلدرچین های گوشتی

بلدرچین گوشتی حتما باید در یک سالم سربسته نگهداری شود. جوجه یک روزه بلدرچین برای زنده ماندن نیاز به محیط گرم دارد و در محیط بسته بهتر میتوان دما و رطوبت را کنترل کرد. همچنین بلدرچین ها به راحتی میتوانند پرواز کنند.

ویژگی های محل نگهداری بلدرچین های گوشتی - چیکن دیوایسبنابراین محیط نگهداری آنها باید سربسته باشد. پرورش بلدرچین گوشتی هم در قفس و هم بر روی بستر امکان پذیر است. در صورت استفاده از قفس کمی کیفیت گوشت بلدرچین پایین می اید چون پرنده تحرک کمی دارد و کمتر انرژی مصرف میکند، ولی در عوض سریع وزن میگیرد. استفاده از قفس بلدرچین گوشتی سوددهی شما از این شغل را افزایش خواهد داد برای همین بیشتر از سیستم قفس در پرورش بلدرچین استفاده میشود.

فضای لازم برای بلدرچین گوشتی

در روش سنتی ۲۰۰۰ قطعه بلدرچین گوشتی را میتوان در یک سالن یا انباری ۵۰ متری پرورش داد. محل نگهداری بلدرچین های گوشتی حتما باید سیستم تهویه، گرمایشی و سیستم نوردهی داشته باشد. جوجه های یک روزه بلدرچین در یکی دو روز اول بصورت ۲۴ ساعته باید نور دریافت کنند. پس از آن به تدریج به ساعات خاموشی اضافه میشود تا بلدرچین ها بتوانند استراحت کنند.

بلدرچین های گوشتی در انتهای دوره به کشتارگاه ها فروخته و ارسال میشوند. رستوران ها و هتل ها نیز از دیگر بازارهای هدف گوشت بلدرچین می باشند. البته بازار اصلی و پر درامد گوشت بلدرچین، کشورهای عربی بوده و همیشه مشتری برای خرید گوشت بلدرچین از این کشورها وجود دارد. با کمی تحقیق در این زمینه شما میتوانید مشتریان بالقوه ای را برای بلدرچین های گوشتی پیدا کنید. در مقاله نحوه بازاریابی گوشت بلدرچین تکنیک های فروش و بازاریابی محصولات بلدرچین را شرح داده ایم، حتما ان را مطالعه کنید.

در پرورش بلدرچین گوشتی هم جنس نر و هم جنس ماده این پرنده برای پرورش انتخاب میشوند. بلدرچین های ماده کمی بزرگتر و سنگین وزن تر از نرها می باشند. قیمت گوشت بلدرچین در فصل های سرد سال بیشتر از دیگر فصول می باشد.

آیا بلدرچین گوشتی نیاز به واکسن دارد؟

بلدرچین ها به مراتب سیستم ایمنی قوی تری نسبت به مرغ ها دارند و کمتر دچار بیماری میشوند. برای تولید گوشت ارگانیک بلدرچین، از واکسیناسیون آنها خودداری میشود. ولی بلدرچین ها نیز همانند دیگر طیور باید در برابر بیماری های خطرناک نظیر آنفولانزا، نیوکاسل، آبله، برونشیت و غیره واکسینه شوند. واکسن های مورد نیاز بلدرچین و نحوه تزریق آنها باید توسط دامپزشک منطقه مشخص شود.

جمع بندی

نکات مهم پرورش بلدرچین گوشتی را در این مطلب برای شما گفتیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پرورش بلدرچین نگاهی به مجموعه مقالات مرتبط با پرورش بلدرچین در وبلاگ چیکن دیوایس بیندازید. برای موفقیت در این نوع کسب و کارها لازم است که بطور کامل در مورد نژاد، جوجه کشی، نحوه پروار بندی جوجه ها، شرایط سالن، نحوه کشتار و بسته بندی و … اطلاعات کسب کنید که هر یک از این موضوعات را بصورت جداگانه برای شما توضیح داده ایم.

⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. سلام خسته نباشید من ۳ تا بلدرچین دارم یکیشون کلسیم نداشت تخماش خراب بود منظور بدون پوسته بودن
    همیشه مولتی ویتامین و کلسیم و اینا میریختم تو آبشون
    و یه مدت وضع تخمش خوب بود
    ولی الان یه چند مدته تخم نمیذاره ولی تخماش موندن تو شکمش
    شرایط بردنش پیش دامپزشک هم ندارم الان
    کاری میتونم براش تو خونه بکنم
    یا باید ببرم پیش دامپزشک؟

    1. سلام
      تخمهاش که نمیتونه بمونه تو شکمش ! اگه مونده باشه هم یدونه بیشتر نیست ! اونم خوب وقتی تجربشو نداری و اصلا از جلو هم ندیدی که کسی دربیاره خودت چجوری میخوای کمکش کنی !؟ به امکان زیاد میکشیش !

      البته در این فصل امکان اینکه وارد تولک هم بشن هست، پیش دامپزشک هم نبریدی به کسی که ۵ ۶ تا بلدرچین پرورش داده باشه نشون بدی متوجه میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا
سوالی داری کلیک کن 👋
دستگاه جوجه کشی 72 تایی آژاکس