تعیین جنسیت جوجه قرقاول و انواع نژادهای بالغ قرقاول

آیا قصد تعیین جنسیت قرقاول را دارید و از چگونگی انجام اسین کار مطلع نیستید؟ تشخیص جنسیت جوجه قرقاول برایتان دشوار است و نر و ماده بودن آن را نمیتوانید تشخیص دهید؟ پس با ما تا انتهای این نوشته از چیکن دیوایس همراه باشید تا در این خصوص اطلاعات دقیقی ارائه شود.

جدول روش های تعیین جنسیت قرقاول
نحوه تشخیص جنسیت جوجه قرقاول به شرح جدول زیر است.
روش تعیین جنسیت | توضیحات |
ظاهر و رنگ پرها | نرها رنگارنگ تر و براق تر از ماده ها هستند. ماده ها معمولا رنگ قهوه ای ساده دارند. |
اندازه جثه و دم | نرها بزرگ تر و دارای دم بلندتری نسبت به ماده ها هستند |
وجود خار روی پا | قرقاول های نر روی پاهای خود خار دارند که در ماده ها وجود ندارد. |
آزمایش PCR | دقیق ترین روش علمی که با بررسی ژنتیکی و کروموزوم W جنسیت را تعیین می کند |
روش کلواک | بررسی ناحیه کلواک برای یافتن زائده مشخصه نرها (دقت حدود ۹۵٪) |
اندازه بدن | نرها معمولا بلندتر و سنگین تر از ماده ها هستند |
صدا و رفتار | نرها صدایی شبیه “کورکور” دارند و در هنگام تحرک بیشتر سر و صدا می کنند |
انواع روش های تعیین جنسیت قرقاول
برای تعیین نرو ماده بودن قرقاول های بالغ می توان با دقت در رنگ پر و اندازه جثه پرنده، نر یا ماده بودن آن را دانست. اما تعیین جنسیت جوجه قرقاول ها کار راحتی نبوده و نیاز به تجربه دارد.
تشخیص جنسیت قرقاول از روی ظاهر
یکی از متداول ترین روش های تعیین جنسیت قرقاول ها، بررسی ویژگی های ظاهری است. در اغلب گونه های قرقاول، نرها دارای پرهای رنگارنگ و براق تری نسبت به ماده ها هستند.
این تفاوت رنگی به دلیل نقش نرها در نمایشگری برای جفت یابی و جذب ماده ها است. برای مثال، در قرقاول معمولی نرها دارای پرهایی با رنگهای سبز، طلایی، بنفش و مسی براق هستند، درحالیکه ماده ها عمدتا قهوه ای هستند.

علاوه بر تفاوت رنگ، نرها جثه بزرگ تری دارند و دم آن ها نسبت به ماده ها بلندتر است. در بسیاری از گونه ها، نرها همچنین دارای خار روی پاهای خود هستند که در ماده ها وجود ندارد یا بسیار کوچک است.
نکته: تفاوت های دیگر شامل شکل و اندازه نوک، پاها و حتی رنگ پوست اطراف چشم می شود که در نرها معمولا قرمز روشن تر و مشخص تر از ماده ها است.
چنانچه قصد توسعه گله قرقاول خود را دارید و یا میخواهید گله مولد خود را تشکیل دهید پیشنهاد ما استفاده از دستگاه جوجه کشی می باشد.
تشخیص جنسیت قرقاول به روش pcr
دقیق ترین و قابل اعتمادترین روش برای تعیین جنسیت قرقاول ها، بررسی ژنتیکی است. با استفاده از تکنیک واکنش زنجیره ای پلیمر از (PCR) می توان حضور کروموزوم W را که مخصوص ماده هاست را شناسایی کرد.
یکی از رایج ترین مارکرهای ژنتیکی برای تعیین جنسیت در پرندگان، ژن CHD1 است که نسخه ای از آن روی هر دو کروموزوم Z و W قرار دارد.
در آزمایش PCR، دو باند ژنی در ماده ها (به دلیل داشتن کروموزوم W) دیده می شود، در حالی که در نرها تنها یک باند (مربوط به کروموزوم Z) مشاهده می شود.
نکته: این روش دقتی بالای ۹۹ درصد دارد و امکان تعیین جنسیت حتی در جوجه های تازه متولد شده را فراهم می کند.
تشخیص جنسیت قرقاول از روی خار پا
در پشت پای پرندگان نر زائده ای وجود دارد که در قرقاول های نر جوان اندازه آن ۶ تا ۹ میلی متر بوده و حالت تیزی نداشته و نوک آن گرد می باشد. اما در قرقاول های بالغ نوک این زائده تیز و براق می باشد و اندازه آن تا ۱۲ میلی متر نیز می رسد.
نکته: لازم به ذکر است قرقاول های ماده فاقد این زائده می باشند و عموما خاری بر روی پاهای آنها به چشم نمیخورد.
یکی از راه های دیگر تشخیص جنسیت قرقاول ها، این است که قرقاول های نر صدایی شبیه کورکور دارند و اکثراً در هنگام تحرک و هیجان سروصدای زیادی ایجاد می کنند.
از روی اندازه این پرنده ها نیز می توان جنسیت آن ها را تشخیص داد. قرقاول های نر به طور تقریبی ۸۸ سانتی متر بوده ولی ماده این پرنده در حدود ۵۳ تا ۶۲ سانتی متر طول دارد.
تعیین جنسیت جوجه قرقاول از روی کلواک
این روش برای تعیین نر یا ماده بودن جوجه قرقاول ها به کار می رود. در این روش که دقت آن ۹۵ درصد است، باید تجربه کافی را داشته باشید تا بتوانید به درستی جنسیت جوجه قرقاول را تعیین کنید.
ابتدا پرنده را در کف دست چپ گرفته سپس با حرکت انگشتان خود ناحیه کلواک پرنده را باز می کنیم. در خروجی جوجه های نر زائده ای کوچک وجود دارد. در حالی که مقعد جوجه قرقاول های ماده فاقد این زائده می باشد.
بیشتر بدانید: برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سرمایه اولیه برای راه اندازی واحد پرورش قرقاول بر روی لینک مقابل کلیک کنید سرمایه لازم برای پرورش قرقاول
تعیین جنسیت انواع نژادهای قرقاول چگونه است؟
نحوه تشخیص جنسیت گونه های مختلف قرقاول ها به شرح زیر است.
قرقاول ایرانی
تفاوت نر و ماده قرقاول ایرانی بیشتر با قرار گرفتن پرنده در مقابل نور آفتاب مشخص می شود. پرهای قرقاول نر ایرانی در برابر آفتاب حالت براق و شگفت انگیزی به خود می گیرد، اما پرهای قرقاول ماده ایرانی در مقابل آفتاب حالت خنثی تری دارد و این پرها به رنگ خاکستری خالدار می باشند.
قرقاول آمریکایی
قرقاول نر آمریکایی از لحاظ جثه بزرگتر از ماده این نژاد می باشد. تفاوت دیگر نر و ماده این نژاد در رنگ این پرنده ها است. قرقاول نرآمریکایی سری سبز و بدنی قهوه ای کمرنگ و زیبا دارد.
درحالی که ماده این نژاد فاقد رنگ سبز در سر بوده و رنگ بدن آن خاکستری کم رنگ و ساده می باشد.
قرقاول خزری
این نژاد در گذشته در نواحی دریای خزر دیده می شد اما اکنون در سراسر دنیا موجود می باشند. در ایران تعداد این نژاد بسیار کم است. این پرنده ها گردنی دراز و بلند دارند و به طاووس نیز شبیه می باشند. برای تعیین جنسیت قرقاول های خزری می توان به قد و وزن آنها توجه نمود.
قرقاول های نر خزری ۴ کیلوگرم وزن دارند. در حالی که وزن قرقاول های ماده خزری درحدود یک تا دو کیلوگرم می باشد. همچنین قد قرقاول های نر خزری بلند تر از قرقاول های ماده می باشند.
قرقاول سیلور
جثه این نژاد از قرقاول ها از بیشتر نژاد هایش بزرگتر می باشد. برای تعیین جنسیت قرقاول های سیلور باید بدانیم که نر این پرنده بال های سفید و سیاه دارد و روی سر پرهای سیاهی دارد که مانند تاج می باشند.
درحالی که قرقاول های سیلور ماده قهوه ای رنگ می باشند. جالب است بدانید که این نژاد از قرقاول در دو سالگی به بلوغ می رسد و می تواند جفت گیری انجام دهد. این پرنده در سال می تواند ۱۰ تا ۲۰ تخم بگذارد.
قرقاول طلایی
نام دیگر این نژاد از قرقاول ها چینی یا بلژیکی نیز می باشد. دلیل اینکه این نژاد به طلایی نیز شهرت دارد وجود رنگ طلایی در قسمتی از بدن و تاج این قرقاول ها است. این پرنده ها نیز در دو سالگی به بلوغ رسیده و قادر هستند سالانه ۲۴ تا ۳۶ عدد تخم بگذارند.
نر این نژاد بدنی به رنگ سرخ بلوطی دارد. همچنین گردنی نارنجی و تاج زردی نیز دارد. ماده این نژاد از قرقاول ها بدنی به رنگ خاکستری داشته و رنگ منقار و پاهای آن زرد می باشد.
قرقاول پاکستانی
این قرقاول ها جزو قرقاول های زینتی و گوشتی می باشند و زیبایی آن ها از دلایل محبوبیت آن ها است. این پرنده ها در یک سالگی به بلوغ می رسند و می توانند در سال تا ۹۰ عدد تخم بگذارند.
تفاوت جنس نر و ماده قرقاول پاکستانی در رنگ آنها است. قرقاول نر پاکستانی به رنگ سبز تیره است در حالی که ماده این پرنده به رنگ خاکی می باشد.
گوشت قرقاول حاوی مواد مقوی و معدنی بسیاری است و به خصوص برای کودکان فواید بسیاری دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خواص گوشت قرقاول می توانید مقاله خواص گوشت قرقاول برای کودکان را بخوانید.
سخن آخر
در این مقاله از سایت چیکن دیوایس به بررسی تعیین جنسیت قرقاول و تفاوت نر و ماده در برخی از نژاد های این پرنده پرداختیم. شما می توانید سوالات و نظرات خود را از قسمت دیدگاه ها برای ما بنویسید.
سوالات متداول
در ادامه به سوالات پرتکرار کاربران پرداخته شده است که عبارتند از:
چگونه می توان جنسیت جوجه های قرقاول را تشخیص داد؟
تشخیص جنسیت جوجههای قرقاول معمولاً دشوار است و نیاز به تجربه دارد. یکی از روش های مورد استفاده، بررسی ناحیه کلواک است که در جوجه های نر زائده کوچکی مشاهده می شود، در حالی که در جوجه های ماده این زائده وجود ندارد.
چه تفاوت های ظاهری بین قرقاول نر و ماده وجود دارد؟
در قرقاول های بالغ، نرها معمولا دارای پرهای رنگارنگ و براق تری هستند، در حالی که ماده ها رنگ های خنثی تری دارند. همچنین، نرها جثه بزرگ تری دارند و ممکن است دارای زائده ای در پشت پا باشند که ماده ها فاقد آن هستند.
آیا روش های ژنتیکی برای تعیین جنسیت قرقاول وجود دارد؟
بله، استفاده از تکنیک های ژنتیکی مانند (PCR) می تواند برای تعیین جنسیت قرقاول ها مفید باشد.
