تکثیر و پرورش عروس هلندی

تکثیر و پرورش عروس هلندی

738455بهترین راه برای شروع تکثیر و تولید مثل اینست که شما با یک جفت عروس هلندی جفت شده شروع نمایید.منظور از جفت شده این می باشد که شما باید مطمئن باشید که جفت قبلا صاحب جوجه شده باشند.برای تکثیر یک جفت عروس هلندی شما باید یک قفس مناسب حداقل به ابعاد ۶۴ در ۶۳ در ۴۵ سانتی متر و یک لانه با دسترس درب از بیرون قفس فراهم کنید.

دستگاه جوجه کشی حرفه ای 12 تایی
دستگاه جوجه کشی حرفه ای ۱۲ تایی
» مناسب برای جوجه کشی از عروس هلندی
» مجهز به سنسور SHT نسل چهار
» دارای پمپ آب اتوماتیک
قیمت : ۴,۹۷۰,۰۰۰ تومان

ترجیحا باید لانه از جنس چوب باشد به ابعاد عرض ۲۵ سانتی متر و طول ۲۵ سانتی متر و ارتفاع ۳۵ سانتی متر با سوراخ ورودی ۷ سانتی متر مناسب می باشد.
کف لانه بستگی به سلیقه و تجربه افراد دارد که معمولا از ماسه بادی ، پوشال کولر و یا خاک اره نرم می توان استفاده شود.

با توجه به تجربیات بدست آمده در امر تکثیر بهترین گزینه پوشال آنتی باکتریال بسته بندی شده مناسب و بهداشتی می باشد.

درب لانه جهت چک کردن تخمها و مراقبت از جوجه ها ضروری می باشد.بهترین جا برای قرار دادن درب جهت چک کردن تخمها در کناره های لانه و یا پشت لانه مناسب می باشد ، زیرا اگر در بالای جعبه قرار گیرد پرنده گمان می برد که اسیر شده یا مورد تهاجم واقع شده که این استرس بسیار مضر جهت پرنده می باشد و می تواند موجب آسیب رساندن به تخمها و یا جوجه ها شود.توجه داشته باشید یک کارت و یا کاغذ سفید در کنار قفس قرار دهید ، تاریخ گذاشتن تخمها را یادداشت نمایید و در موعد مقرر منتظر به دنیا آمدن جوجه ها باشید.

یکی دیگر از مسائلی که بنده به پرورش دهندگان عروس هلندی و یا طوطی سانان پیشنهاد می کنم Alarm دادن یا هشدار در هنگام چک کردن تخمها به پرنده می باشد.مثلا هنگامی که تصمیم به چک کردن تخمها داشتید با چند ظربه به لانه پرنده را از این مسئله آگاه نمایید شما باید همیشه هر کاری را که انجا می دهید به پرنده اطلاع دهید مثلا من میخواهم آب درون قفس را عوض کنم یا من می خواهم سینی کف قفس را تمیز نمایم من می خواهم تخمها را چک نمایم ، به جهت اینکه هر کدام از این کارها روزمره انجام میشود، پرنده با نحوه ادای کلمات و صوت آنها آشنا میشود و مزیت این کار دور نمودن استرس از فضای پرورش می باشد.ی

کی از بهترین زمانها برای چک کردن تخمها زمانی می باشد که نر و ماده به بیرون آمده و در حال خوردن غذا می باشند.پوشال و یا براده های چوب باید به قطر ۲ سانتی متر باشد هرگز از براده ها و یا پوشال چوبهای معطر استفاده ننمایید.مانند گیاه سدر به جهت تولید بوی نافذ و روغنی بودن خود چوب که موجب آسیب رساندن به جنین می شود.

بستر لانه باید همیشه خشک و تمیز باشد و با مقداری پودرهای ضد کنه و شپش مخلوط باشد.شما باید بهترین محل را برای تکثیر و تولید مثل انتخاب نمایید.

57618022704524806229

نکات مهم جهت جوجه کشی عروس هلندی :
موارد زیر در تکثیر مهم می باشد :
ارتفاع لانه
ارتفاع نشیمنگاه
نشیمنگاه سست و ناامن موجب عدم جفتگیری مناسب در نتیجه موجب تولید تخم نابارور می شود.
فاصله مناسب نشیمنگاه و ظرف غذا

زمانی که محیط پرورش امن و مناسب باشد جنس نر عروس هلندی اول وارد لانه میشود و شروع به بازرسی لانه می نماید و از روی غریزه به جهت تحریک کردن ماده شروع به آواز خواندن می کند و یا با منقار خود شروع به ضربه زدن به کف لانه جهت چک کردن مقاومت لانه می نماید.همیشه در طوطی سانان زمانی که محیط لانه تخم گذاری فراهم باشد اقدام به جفتگیری می نمایند.

بعد از گذشتن از مراحل بالا پرنده نر اقدام به سوار شدن بروی ماده مینماید.پرنده ماده حدود ۶-۴ تخم می گذارد.البته همیشه تعداد گذاشتن تخمها در هیچ پرنده ثابت و قانون نمی باشد.

تغذیه خوب از تخمگذاری در این مسئله نقش مهمی را ایفا می نماید.معمولا زمانی که جفت عروسی هلندی بی تجربه باشد و دفعه اولشان باشد به جهت وحشت زدگی و یا استرس یا غیره تعداد تخمهای نابارور زیاد می باشد و در دفعات بعدی آمیزش موفق تر و تخمگذاری انجام میشود.

بعد از یک هفته جنین درون تخم قابل شناسایی می باشد و بعد از ۲۳-۲۱ روز جوجه ها سر از تخم در می آورند.عروس هلندی های نر بیشتر روی تخم می خوابند و وقت خود را صرف گرم نگه داشتن دمای تخم می کنند.

نوشته های مشابه

‫۲۶۰ دیدگاه ها

  1. درود بر مدیر گروه صنعتی اسکندری. وبا عرض تبریک جشن نوروز وسال نو شمسی امیدوارم سالی پر بار از همه لحاظ همراه باسلامتی شما و همکاران محترمان وخانوادهی شما داشته باشند.کاش این اطلاعات بشکلpdf منتشر میشد.من بتازگی وارد این پروسه تولید عروس شدم و در اثر ندانستن این نکاتی که فرمودیدمتضرر شدن.رعایت نکردن حریم خصوصی پرنده.تقه نزدن تخمه ها بیرون می انداخت بخاطر استرس.سپاس گذاری میکنم از شما که همه چیز شما عالی است از دستگاه ایزی باتور (جوجه کشی)تا مقالات وراهنمایی ها.اگر کتابی دارید لطفا لینگ دانلود بگذارید موفق باشید نیما

    1. سلام نیما جان
      خوشحالیم که همراه ما هستی و مطالب برات مفید بودن
      ان شالله پی دی اف رو در اینده راه اندازی میکنیم
      هر از چندی بهمون سر بزنی مطلب جدید در مورد عروس میزاریم
      پیروز باشی

      1. درود بر دوست عزیزم از اینکه محبت فرمودید وپاسخ دادید یک دنیا سپاس گذارم و از اینکه مطالب را بزودی pdf را منتشر میکنید کمال تشکر وقدر دانی دارم .سالی خوش برای یاران ومدیریت گرو اسکندری دارم و ارزوی موفقیت روز افزون .که واقعا ابروی ملت ایران هستید.باعث افتخار است ایزباتور حرفه ای شما برای پرندگان زینتی رقیب قدرتمندی است برای شرکت کره ای قیمت مناسب نوع اوری منحصر بفرد وکیفیت خوب.برای همه کسانی که در پی سربلندی ایران عزیز هستند در سال جدید که انشاء الله سال خوش یمنی هست بهترین ها را ارزومندم.در ض یک کار ارزنده گروه اسکندری این اموزش های رایگان ونوع دوستانه شما هست که فقط فکر در امد نیستید.فکر موفقیت وگره گشای از مشکل دیگران هم هستید.این اخر کار را خودمانی وبدون تکلف نوشتم

        1. ممنون از لطف شما نیمای عزیز
          سربلند و موفق باشید

  2. سلام وعرض ادب واحترام خدمت آدمین بزرگوار وبقیه زحمتکشان این آپلیکیشن ناب…بنده خیلی ممنون ومتشکرم از اطلاعات جامع وکاملی که دراختیار مشترکین گرامی میگذارید از سوال وجوابهاتون خیلی تجربه کسب کردم امیدوارم در زندگی همیشه موفق وسربلند باشید

    1. سلام دوست عزیز
      ممنون از حسن توجه شما
      موفق باشید

  3. سلام. من یه عروس هلندی نر دارم که بیشتر اوقات بیرون از قفس بود بعد ما چن روزه ماده خریدیم ولی نمیدونستیم که باید چن روز هرکدوم تو یه قفس جدا باشن. ما اینارو از همون روز اول که ماده رو آوردیم انداختیم تو یه قفس بعد که نر عادت به بیرون داشت از همون روز بیقراری می‌کرد. بعد ماده میاد سمتش نر فرار میکنه بعضا سر غذا دعوا میکنن. الان ۲ روزه که نر مثل قبل نیس همش میره یجا و بی‌حال و میخابه. خواستم بپرسم الان من چکار کنم میشه اینا باهم جفت بشن. یا نر اینجوری شده شاید علتش اینه قبلا بیرون از قفس بود بیاریمش دوباره بیرون یا نه

    1. سلام دوست عزیز
      اگه نمیدونستی که چقدر باید جدا از هم باشن بهتر بود می پرسیدی از کسی
      مدت زمان جدا بودنشون می تونه دو هفته یا بیشتر باشه این بستگی به خودشون داره که چه زمانی به هم عات کنن
      و شروع به ارتباط برقرار کردن کنن
      عروس هلندیا به قلمرو خودشون حساسن و خیلی هم حسودن
      اگه پرنده ی دیگه ای به غیر از جفتشون وارد قلمرو اونا بشه به شدت استرس میگیرن و پرخاشگری می کنن
      اینم میتونه به مرور زمان باعث بشه که افسرده بشن
      با این شرایط فکر نکنم جفت بشن به این زودی
      باید جداشون کنی تا بتونن به حالت عادی برگردن

  4. سلام من۸ ماهه ۲ تا عروس دارم حدودا ۱ سال و الان هم حدودا ۱ سال و ۸ ماهشونه
    بعد اینا خیلی وقته جفت گیری رو انجام میدن ولی اصلا تخم نمیزارن هر هفته شاید دوبار یا بیشتر انجام میدن ولی از تخم خبری نیست.
    لونه هم براشون گذاشتم توش هم پوشال ریختم مولتی ویتامین و پروبیتیک هم بهشون میدم هرروز
    مشکلشون چیه که تخم نمیزارن؟

  5. سلام وخسته نباشید پرنده من تخم گذاشته داخل لونش پوشال گذاشته بودم ولی همش یجا جمع کردن و رو کف لونه بدون پوشال تخم گذاشته مجدد پوشال بذارم یا نه نیازنیست؟

    1. سلام دوست عزیز
      بهتره برگ، پوشال، چوب طبیعی و یا هرچی گه برای لونه سازی لازمه رو بذاری کف قفس
      تا خودشون لونه سازی کنن
      الان اگه پوشال بذاری ممکنه استرس بگیرن بهتره دستکاری نکنی

  6. سلام من عروس هلندی تو اتاق زایمان پلاستیکی تخم کردم الان میشه تخم هاشو بردارم پوشال بریزم یا نه نمیشه دست زد

    1. سلام دوست عزیز
      اگه روشون میخوابن بهتره جابجا نکنی تخمارو
      چون اینطوری به پرنده استرس وارد میشه و ممکنه دیگه نره رو تخما
      اگه هم میخوای این کارو انجام بدی شب توی تاریکی به طوری که پرنده استرس وارد نشه و بدون اینکه جای تخمارو عوض کنی پوشالو بریز

  7. سلام خدا قوت
    توروخدا یه راهنمایی کنید منو
    من یه جفت عروس داشتم ک متاسفهانه عروس ماده مریض شد مجبور شدم مادرو عوض کردم
    اولش باهم کنار نمیومدن نوک تو نوک میشدن ولی بعد از شش ماه شروع ب جفت گیری های زیاد کردن شاید روزی پنج بار
    بعد از دوماه عروس یه تخم گذاشت روش ک میرفت بخوابه نر بهش حمله میکرد از لونه درش میاره
    بعد کمی خود نر روی تخم میخوابه ولی ماده ک میره تو لونه میره درش میارع
    بعد از دو روز امروز عروسم تخم دوم رو کف زمین انداخته شکسته
    اونجور ک اطلاع دارم مادم اولین لونشه ولی نرم تجربه دارع
    همش باهم درگیر میشن نر مادرو میزنه
    ببخشید طولانی شد

    1. سلام دوست عزیز
      اینکه تو مرحله تخم گذاری نر ماده رو میزنه به خاطر مست شدن مجدد هست
      غذایی که بهش میدی گرمیجات داره و چون مست میشه دنبال جفت گیریه
      و ماده از این کار سرباز میزنه و در نهایت دعوا رخ میده
      به نرت عرق کاسنی بده یا تخم خرفه بخر بریز رو تخم مرغ بده بخوره

  8. سلام من برای عروس هلندی هام قطره پروبیتیک خریدم و باید چجوری و هر چند وقت استفادش کنم هم اینکه تو آبشون قطره ویتامین هم میریزم اگه باهم بریزمشون توی آب مشکلی پیش نمیاد؟

  9. سلام وقت بخیر من یه جفت عروس هلندی خریدم وقتی ک شش ماهشون بود یه نر یه ماده بعد از یک ماه ک پیش هم بودن جداشون کردمو نرو پیش خودم نگه داشتم ماده رو‌دادم به برادرم
    الان جفتشون یک سالشونه تو فصل بهار آوردم که جفت گیری کنن
    اولین بارشونه ک میخوان جفت گیری کنن
    براشون لونه بازاری مخصوص عروس گرفتم غذا و آب هم به مقدار کافی دارن لونه شون هم پوشال گذاشتم
    عروس نر ک پیش من بود علائم جفت گیری داشت مثل پر ریزی نوک زدن به ظرف غذاو آواز خوندن طولانی
    ولی وقتی اینارو آوردم تو یه قفس گذاشتم الان یه روزه پیش همن وقتی به هم نزدیک میشن همو نوک میزنن
    دلیلش چی‌میتونه باشه ؟

    1. دلایلی مختلفی میتونه داشته باشه یا باهم سازگار نیستن، یا ممکنه یکیشون پیر باشه و نخواد پرنده دیگه ای تو قفس باشه البته با یکروز در کنار هم بودن نمیشه چیز قطعی گفت

  10. سلام. من شنیدم برای اینطور پرنده ها بعد به دنیا اومدن جوجه ها نر رو باید جدا کرد وگرنه به علت حسودی به جوجه ها اون هارو می‌کشه! آیا درسته؟ پرنده های مثل قناری.عروس هلندی.مرغ عشق و …

    1. سلام
      خیر درست نیست
      اگر پرورش دهنده حواسش باشه مشکلی ایجاد نمیشه
      پرورش دهنده های اماتور، زمانی که جوجه ها متولد شدن به پرنده های نر و ماده گرمی میدن، مثلا تخم مرغ، در نتیجه پرنده ی نر تحریک میشه و امکان مرگ جوجه ها بالا میره !

  11. سلام خسته نباشید
    ببخشید من یه جفت عروس هلندی دارم خیلی کاری بهشون ندارم ۴تاتخم کردن. ایا وقتی جوجه ها بیرون اومدن والدین خودشون تغذیش میکنن تا وقتی خود جوجه ها دونه ورچین بشن؟
    راستش شنیدم میگن باید خودم غذا بدم تا بزرگ بشن ولی عقلی نمیاد بنظرم. اصلا بلد هم نیستم
    لطفا راهنمایی کنید چکار کنم تا خودشون جوجشون بزرگ کنن.
    ممنونم

    1. سلام. جوجه از لحظه تولد تا سه ماهگی توسط مادر تغذیه میشن ولی اگه خودتون اقدام به جوجه کشی کردین باید بهشون سرلاک بدین. معمولا جوجه ها تو هر وعده با ۸ میلی لیتر سرلاک تغذیه میشن توجه داشته باشید ریختن غذا در دهانش باعث خفگی میشه

  12. سلام من ۲ عروس هلندی خواهر برادر دارم به جفت رفتن ۱ساله شدن اولین بار ۴ تا تخم گذاشت و اولین بارش بود من به اینا نگاه نکردم همه جا میگن که رابطه فامیلی داشته باشند جوجه نمیشه گفتم ۱۸ الی ۲۲ روز
    صبر کردم دیروز اولین جوجه در اومد بعد ۱۸ روز و داره خوب ازش مراقبت می‌کنه و غذا میده

    1. سلام بله ممکنه جوجه متولد بشه اما یا عقیمه یا در جوجگی تلف میشه یا هم بیماری داره و به مشکل میخوره . کلا نباید اینکارو انجام داد

      1. سلام من یه عروس نر خردم الا تنهاست بیقراری میکنه با این شرایط میتونه کنار بیاد یا باید براش جفت بخرم

        1. سلام دوست عزیز
          اگه نمیخوای جفت تهیه کنی
          باید به اندازه ی کافی بهش توجه داشته باشی و باهاش ارتباط برقرار کنی
          براش اسباب بازی ها متنوع بزاری تو قفس تا سرگرم بشه
          تو جیره ی غذاییش از غذاهایی با طبع سرد استفاده کنی مثل تخم کاهو خرفه و یا کاسنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا
سوالی داری کلیک کن 👋
دستگاه جوجه کشی 72 تایی آژاکس