آیا چاقی قناری خطرناک است ؟ + هشدارهای مهم
آیا قناری شما چاق شده است؟ روشی برای درمان چاقی قناری می خواهید؟ از علائم چاقی در قناری بی خبرید؟ از نحوه تشخیص چاقی در قناری مطلع نیستید؟ پس با ما تا انتهای این نوشته از چیکن دیوایس همراه باشید تا در این رابطه مطالب گوناگونی ارائه شود.
علائم چاقی در قناری
چاقی با نشانه های مختلفی در قناری نمایان می شود که این علائم عبارتند از:
- کم تحرکی
- تجمع چربی در ناحیه شکم، پهلو و سینه
- مصرف بیش از حد غذا
- تنفس با دهان باز
- رشد بی رویه منقار به علت چرب شدن کبد
- عدم تمایل به پرواز
علت مشکل چاقی قناری
عوامل گوناگونی وجود دارد که میتواند منجر به چاقی در قناری شما که در ادامه به تفصیل به توضیح هر یک از این موارد پرداخته شده است.
رژیم غذایی نامناسب
داشتن یک رژیم غذایی حاوی چربی زیاد امکان ابتلای قناری به چاقی را افزایش دهد. مصرف دانه های پرچرب در نهایت به چرب شدن کبد پرنده منجر خواهد شد که همین امر مشکلات جدی را برای آن ایجاد خواهد کرد.
توصیه می شود برای تغذیه قناری از پلت مخصوص استفاده شود زیرا علاوه بر اینکه مشکلی در روند رشد قناری ایجاد نمی کند بلکه با داشتن ویتامین و املاح معدنی گوناگون در حفظ سلامتی آن نیز تاثیر گذار است.
نکته: لازم به ذکر است تغییرات رژیم غذایی را به کمک یک دامپزشک پیش ببرید. همچنین به صورت ماهانه قناری خود را وزن کنید.
بیشتر بدانید: برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با تقویت قناری بر روی لینک مقابل کلیک کنید، چگونه قناری ضعیف را تقویت کنیم؟.
سبک زندگی بدون تحرک
چنانچه از آن دسته افرادی هستید که اجازه پرواز به پرنده خود نمی دهید و او تمام زمان خود را در داخل قفس سپری میکند به مرور با مشکل چاقی مواجه خواهد شد. پرندگان حداقل روزانه سه ساعت خود را باید بیرون از قفس بگذرانند تا علاوه بر حفظ سلامتی بال ها با داشتن تحرک از چاقی نیز جلوگیری به عمل آید.
نکته: اگر قناری را در داخل قفس کوچک که امکان پریدن و پرواز کردن در داخل آن فراهم نیست قرار دهید و یا اسباب بازی برای تعامل فیزیکی در داخل قفس نگذارید اضافه وزن پیدا خواهد کرد.
بیماری
برخی از اختلالات به وجود آمده در سلامتی قناری ها منجر به افزایش وزن پرنده می شود. به عنوان مثال اختلالات متابولیکی و بیماری کبدی از آنجایی که تعادل هورمونی پرنده را بهم میریزند آن را مستعد ابتلا به چاقی می کنند. توصیه می شود چکاپ های دوره ای را برای مطلع شدن از سلامتی قناری را در دستور کار خود قرار دهید.
بیشتر بدانید: برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اهلی کردن قناری بر روی لینک مقابل کلیک کنید، آموزش اهلی کردن قناری.
چگونه تشخیص دهیم قناری اضافه وزن دارد؟
تجمع چربی در ناحیه سینه قناری به صورتی که قابل مشاهده و لمس باشد نشان دهنده چاقی قناری خواهد بود. چنانچه با کنار زدن پرهای پرنده لایه زرد رنگ نیز به چشم خورد میتوانید به وجود چربی و اضافه وزن در پرنده خود پی ببرید. گاها این چربی به شکل تومور نیز در بال های پرنده ظاهر می شود. همچنین تمایل نداشتن به تحرک و پرواز راهی برای تشخیص اضافه وزن خواهد بود.
بیشتر بدانید: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر بیماری های قناری بر روی لینک مقابل کلیک کنید، بیماری های پای قناری و نحوه درمان آن.
برای جلوگیری از چاقی قناری چه باید کرد؟
رژیم غذایی پرنده را زیر نظر دامپزشک تغییر دهید و به هیچ عنوان دانه های پرچرب را بیش از حد معمول در اختیار پرنده قرار ندهید. برای جلوگیری از این منظور بهتر است از پلت مخصوص استفاده کنید.
در کنار پلت مخصوص در برنامه غذایی روزانه قناری حتما میوه و سبزیجات را بگنجانید تا تمامی مواد معدنی و ویتامین های لازمه را به این طریق به دست آورد.
اجازه دهید روزانه ساعاتی را در بیرون از قفس بگذراند تا بدین طریق تحرک لازمه پرنده را تامین کنید.
همچنین اگر قناری شما در شرایط حاد چاقی قرار دارد برای درمان چاقی قناری به دامپزشک مراجعه کنید تا در اسرع وقت اقدامات لازم برای کاهش وزن صورت گیرد.
عوارض چاقی قناری
چاقی گاه عوارض جبران ناپذیری را به دنبال دارد که در این میان میتوان به کاهش طول عمر قناری، ایجاد اختلالات گوارشی، افزایش ابتلا به بیماری های گوناگون من جمله بیماری های تنفسی، کبد چرب و … اشاره کرد.
سخن آخر
در این مقاله از سایت رسمی گروه صنعتی اسکندری در رابطه با دلایلی که منجر به چاقی قناری می شود مطالبی درج شده است که برای کسب اطلاعات بیشتر و درمان چاقی قناری ماده و نر می تواند کارساز باشد. چنانچه در این راستا سوال و یا تجربه ای دارید می توانید با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید.