نکات مهم هنگام خاموش کردن دستگاه جوجه کشی و رعایت ایمنی
ایمنی در خاموش کردن دستگاه جوجه کشی
یکی از نکات بسیار مهم در هنگام کار با دستگاه جوجه کشی، رعایت ایمنی جهت جلوگیری از بروز حوادث ناگوار ناشی از برق گرفتگی و آتش سوزی می باشد. بنابراین در این نوشته از چیکن دیوایس در قالب یک ویدیوی آموزشی نکات مهمی جهت حفظ سلامت خودتان در هنگام کار با دستگاه جوجه کشی ارائه خواهیم کرد.
دستگاه جوجه کشی خطر آفرین است؟
با توجه به اینکه تمام دستگاه های جوجه کشی با برق ۲۲۰ ولت شهری کار می کنند، حتی دستگاه های جوجه کشی خانگی که با برق ۱۲ ولت کار می کنند، به واسطه یک آداپتور برق ۲۲۰ ولت را به ۱۲ ولت بی خطر تبدیل می کنند.
هم چنین در محیط داخلی دستگاه جوجه کشی رطوبت بسیار بالایی به اندازه ۶۰ الی ۷۰ درصد وجود دارد و علاوه بر آن تمامی قطعات الکترونیکی و مکانیکی تعبیه شده در داخل دستگاه به وسیله برق کار می کنند. بنابراین با وجود سه عامل خطرناک فوق به طور یقین می توان گفت که خطر آفرینی دستگاه جوجه کشی بسیار بالا می باشد.
بنابراین قبل از خرید ماشین جوجه کشی حتما به کیفیت مونتاژ قطعات و وجود استاندارد معتبر در ساخت آن دقت کنید و اکیدا توصیه می شود از خرید دستگاه های غیر مجاز و غیر اصولی خودداری کنید.
اقدامات لازم قبل از بررسی دستگاه جوجه کشی
بسیاری از پرورش دهندگان و اپراتورهای دستگاه جوجه کشی بدون اینکه دستگاه را خاموش کنند، اقدام به باز کردن درب آن می کنند و به قطعات داخلی آن مانند موتور، فن، المنت، سنسور و … دست می زنند و در صدد یافتن عیب و یا اطمینان از عملکرد صحیح دستگاه هستند.
نکته مهم اینجاست که هر کدام از این قطعات امکان برق گرفتگی خواهند داشت و حتما باید از قبل از باز کردن درب دستگاه کابل برق متصل شده به دستگاه را از پریز برق بکشید، دقت کنید که برخی از دستگاه ها دارای دکمه پاور یا همان روشن و خاموش هستند و یا دارای سوکت مادگی و نری هستند که کابل را به برد متصل می کنند، به هیچ وجه نباید پاور را بزنید و یا کابل را از مادگی در بیاورید، حتما باید کابل را از قسمت پریز خانه بیرون بیاورید تا در آینده مشکلی برای این دو قطعه به وجود نیاید چرا که بارها و بارها اقدام به خاموش و روشن کردن دستگاه خواهید کرد.
دستگاه های جوجه کشی استاندارد و معروف جهانی دکمه پاور یا همان خاموش و روشن ندارند تا کاربر را مجبور به بیرون آوردن کابل از قسمت پریز بنماید چرا که در این صورت احتمال برق گرفتگی و یا سوختگی قطعات داخلی به شدت کاهش خواهد یافت و به راحتی و بدون هیچ گونه نگرانی می توان به قطعات داخلی دستگاه دست زد و آنها را مورد بررسی قرار داد. پس به صورت خلاصه می توان گفت که اگر قصد بررسی قطعات داخلی دستگاه را دارید حتما بایستی دو شاخه آن را از پریز برق بکشید تا احتمال هرگونه خطر آفرینی به صفر برسد.
ویدیوی آموزش ایمنی در خاموش کردن دستگاه جوجه کشی
در این ویدیو کارشناسان گروه صنعتی اسکندری به صورت ساده و روان اهمیت ایمنی در دستگاه جوجه کشی و نحوه خاموش کردن آن را توضیح داده اند که مشاهده آن را به شما توصیه می کنیم.