آشنایی با انواع بیماری های رایج در طوطی سانان | بیماری های شایع طوطی ها 

انواع بیماری رایج طوطی سانان همراه با علایم و نحوه درمان آن 

طوطی ها پرنده های زینتی گران قیمتی هستند که ارزش زیادی برای پرورش دهنده دارند، بنابراین بیمار شدن آنها هم ضرر مالی و روحی زیادی را به شخص پرورش دهنده وارد خواهد کرد. با اینکه اثر طوطی سانان شرایط زندگی خوبی دارند و در محیط های پاکیزه ای پرورش داده می شوند، اما در برخی موارد سهل انگاری پرورش دهنده باعث بیمار شدن پرنده می شود. 

در این نوشته از چیکن دیوایس قصد داریم شایع ترین بیماری های طوطی ها را معرفی کنیم که نژادهایی مختلفی از جمله مرغ عشق ، طوطی برزیلی ، کاسکو ، کاکادو ، شاه طوطی ، ملنگو ، راهب ، عروس هلندی و … به آنها مبتلا می شوند و هم چنین روش هایی را نیز برای پیشگیری و درمان بیماری های این پرنده ها معرفی خواهیم کرد، با ادامه نوشته همراه باشید. 

دستگاه جوجه کشی کره ای 24 تایی ارکام
دستگاه جوجه کشی کره ای ۲۴ تایی ارکام
» مناسب برای جوجه کشی از تخم طوطی سانان و پرندگان گران قیمت
» دارای سیستم کنترل هوشمند دما و رطوبت
» راندمان بسیار بالا و مصرف برق پایین
۲۴,۰۰۰,۰۰۰  تومان

چگونه می توان بیماری های طوطی را تشخیص داد؟

تمامی طوطی ها زمانی که بیمار می شوند، علایم مشابهی از خود بروز می دهند که از طریق آنها می توان به بیمار بودن پرنده پی برد. اما برای تشخیص دقیق نوع بیماری و تجویز داروی مناسب ، باید به یک دامپزشک متخصص و یا پرورش دهنده های باتجربه همان نژاد مراجعه کنید. 

اکیدا توصیه می کنیم که از درمان خودسر پرنده و دادن داروهای مناسب خودداری کنید و با جان آنها بازی نکنید، در صورت مشاهده علائم بیماری حتما یک فرد با تجربه و یا دامپزشک را در جریان بگذارید. 

برای اینکه پرنده خود را به موقع درمان کنید و از پیشرفت بیماری جلوگیری کنید، لازم است که هر چند ساعت وضعیت پرنده را بررسی کنید و همیشه گوش به زنگ باشید، از جمله علایم شایع در طوطی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- گوشه گیری و کز کردن 

خرید دستگاه جوجه کشی

۲- خواب آلودگی 

۳- چشم های نیمه باز 

۴- پف کردن پرها 

۵- فضله آبکی و اسهال 

۶- تغییر رنگ و شکل فضله 

۷- عدم اشتها 

۸- بی حالی و عدم بازیگوشی

۹- کاهش وزن 

انواع بیماری های رایج در طوطی ها 

انواع بیماری های رایج در طوطی ها - چیکن دیوایسدر ادامه به انواع بیماری های شایع در طوطی سانان پرداخته شده که از طریق توجه به علایم ذکر شده ، تا حد زیادی قادر به تشخیص بیماری طوطی خود خواهید بود و همانطور که گفته شد حتما برای درمان پرنده به دامپزشک و یا فرد متخصص مراجعه کنید

۱- تب طوطی

این بیماری که با نام علمی پسیتاکوزیس شناخته شده است از باکتری کلامیدیا نشات می گیرد و از طریق هم غذا شدن و دهان به دهان شدن طوطی شما با سایر پرنده ها و حیوانات به او منتقل می شود. امکان انتقال بیماری به انسان نیز وجود دارد، بنابراین از بوسیدن پرنده بیمار و دارای علایم خودداری کنید. علایم زیر در بیماری تب طوطی شایع است :

⭐ خروج ترشح از بینی

⭐ تنفس مشکل و خس خس دار 

⭐ مدفوع آبکی و سبز رنگ 

⭐  کاهش اشتها

⭐ بی حالی و افتادگی پرها

⭐ تورم چشم ها 

درمان این بیماری با آنتی بیوتیک انجام می شود، بنابراین تشخیص و مراجعه به موقع به دامپزشک در درمان بیماری و نجات پرنده تاثیرگذار خواهد بود. 

۲- بیماری کاندیدا در طوطی سانان

این بیماری نه تنها در طوطی بلکه در هر همه پرنده ها بروز پیدا می کند و جزو بیماری های طیور محسوب می شود. استفاده از آب و غذای آلوده و فاسد، عدم نظافت محیط و ماندن طولانی مدت غذا در چینه دان پرنده و استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیک در بروز بیماری کاندیدا تاثیر دارد. عامل قارچی دارد که سبب رشد بیش از اندازه مخمرها در روده ها، معده و چینه دان پرنده می شود، علایم زیر را در پرنده بیمار می توانید مشاهده کنید :

⭐ پف شدن پرها

⭐ بی حالی و بی حوصلگی 

⭐ سکوت و عدم تمایل به آواز خواندن 

⭐ استفراغ

⭐ نداشتن میل به آب و غذا 

⭐ وجود ترشحات سفید در دهان و گلو

⭐ برگشت غذا از معده 

⭐ متورم شدن چینه دان

⭐ لاغری 

دامپزشک برای درمان این بیماری ، داروهای ضد قارچی را تجویز خواهد کرد، دقت کنید که این بیماری واگیردار است و طوطی بیمار را قرنطینه کنید تا موجب بیمار شدن سایر پرنده ها نشود. 

۳- پُلیوما ویروس 

این ویروس در همه طوطی ها به خصوص مرغ عشق ها رایج است. واگیردار است و معمولا جوجه های زیر دو ماه را درگیر می کند، طوطی های بزرگتر به دلیل مقاومت بدنی بالا جان سالم از این ویروس به در میبرند، اما سبب تلف شدن جوجه های ضعیف خواهد شد.

بیماری پُلیوما ویروس در طوطی ها - چیکن دیوایسامکان انتقال این ویروس از طریق بزاق دهان والدین به جوجه ها ، گرد و غبار ، تنفس، مدفوع و … وجود دارد، بنابراین اگر والدین آنها به این ویروس مبتلا باشند، ممکن است علائمی از بیماری را نداشته باشند اما در صورت انتقال ویروس به جوجه ها ، آنها را از پای در خواهد آورد. از علایم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد :

⭐ ورم شکم

⭐ کاهش اشتها 

⭐ رشد غیر طبیعی پرها

⭐ استفراغ و اسهال 

⭐ پف کردن بدن و کز کردن 

⭐ لرزش بدن

⭐ افسردگی و بی حالی 

⭐ فلج شدن و تشنج 

برای جلوگیری از بروز این بیماری در بین جوجه ها ، بهتر است آنها را در زمان های مقرر توسط دامپزشک مورد واکسیناسیون قرار دهید. درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد  وپیشگیری بهترین روش درمان خواهد بود، بنابراین ضمن رعایت بهداشت محیطی و تغذیه ای جوجه ها، از هم غذا شدن آنها با پرنده ها و حیوانات دیگر جلوگیری کنید و از مولتی ویتامین و داروهای تقویتی استفاده کنید. 

۴- بیماری پاچِکو

این بیماری نیز عامل ویروسی دارد و بسیار واگیردار و خطرناک است. پرنده هایی که حامل این ویروس هستند، در شرایط خاص روحی و جسمی می توانند این ویروس را فعال کرده و سبب بیماری سایر پرنده ها شوند.

بیماری پاچِکو - چیکن دیوایساز جمله این شرایط می توان به وارد آمدن استرس به پرنده در اثر تغییر مکان و یا سر و صدای مهیب ، از دست دادن جفت و تولید مثل و … اشاره کرد. علایم بیماری پاچکو شامل موارد زیر می شود:

⭐ مدفوع سبز رنگ

⭐ عدم اشتها و کاهش وزن 

⭐ لرزش بدن و بال ها 

⭐ بی حالی و افتادگی بال ها 

⭐ گوشه گیری

جهت درمان این بیماری می توان از داروهایی مانند آسیکلوویر استفاده کرد، اما باید دقت داشته باشید که استفاده بی رویه و خودسرانه از این دارو سبب وارد آمدن آسیب به کلیه و مجاری ادراری طوطی ها خواهد شد، بنابراین حتما با تجویز دامپزشک اقدام به استفاده دارو بکنید، دقت کنید که بیماری بسیار خطرناک و واگیردار می باشد. 

حتما پرنده های دارای علایم بیماری را سریعا قرنطینه کنید و از فضولات و ترشحات بینی آنها را به سرعت از قفس و محل پرورش جمع آوری کنید چون که فضولات و ترشحات خارج شده از دهان و بینی آنها حامل ویروس خواهد بود. 

۵- بیماری انگل ژیاردیا در طوطی سانان

این انگل در روده و اثنی عشر پرنده ها زندگی و تغذیه می کنند؛ بنابراین همراه با مدفوع آنها به بیرون انتقال پیدا می کند. در صورت تغذیه مدفوع پرنده مبتلا توسط سایر طوطی ها ، احتمال انتقال انگل وجود دارد، بنابراین رعایت بهداشت محیطی و تمیز ساختن به موقع بستر و قفس در پیشگیری از این بیماری تاثیر دارد. از علایم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

⭐ اسهال 

⭐ مدفوع زیاد 

⭐ خشک شدن پوست پرنده 

⭐ کاهش وزن

⭐ افزایش اشتها در حین کاهش وزن 

پروسه از بین بردن این انگل ها با استفاده از آنتی بیوتیک های مناسب و در چند دوره درمانی توسط دامپزشک امکان پذیر است. اگر به تازگی طوطی خود را خریداری کرده اید، در نوشته اصول پرورش و نگهداری از طوطی  می توانید آموزش های لازم را دریافت کنید. 

۶- سوء تغذیه در طوطی ها 

زمانی که پرنده زینتی شما به خوبی تغذیه نشود و انواع ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای بدن خود را دریافت نکند. مسلما دچار سوء تغذیه خواهد شد که علایم زیر در آنها شایع است :

⭐ کاهش وزن 

⭐ رشد پایین پرها

⭐ لخت بودن برخی از قسمت های بدن

⭐ پرهای تیره و با تنوع رنگ پایین 

⭐ پرهای ژولیده و نامرتب

مسلما زمانی که پرنده ای را به تازگی خریداری می کنید باید با انواع مواد غذایی مناسب او آشنایی داشته باشد تا جیره غذایی همیشگی و ثابت او را بدهید در صورتی که به صورت ناگهانی اقدام به تغییر در رژیم غذایی پرنده بکنید مسلما غذای جدید را نخواهد خورد و گرسنگی را ترجیح خواهد داد. 

سوء تغذیه در طوطی ها - چیکن دیوایسبنابراین در هنگام خرید، از مواد غذایی مناسب او سوال کنید و طوطی خود را با انواع مواد مغذی مانند میوه و سبزیجات ، پلت مخصوص ، تخم مرغ آب پز ، مکمل های معدنی و مولتی ویتامین ها و … تغذیه کنید. حتما از ترکیب مختلف انواع دانه ها استفاده کنید تا طوطی ، دانه های مورد علاقه خود را از میان برشمرده و بخورد. در دادن میوه و سبزیجات نیز همین اصول را رعایت کنید. در مجموعه مقالات مربوط به طوطی سانان می توانید اطلاعات مربوط به تغذیه انواع پرنده های زینتی را به دست آورید. 

۷- بروز اسهال در طوطی ها 

شاید این بیماری در نگاه اول بی اهمیت باشد، اما اسهال اولین علامت بسیاری از بیماری ها خواهد بود، زمانی که طوطی خود را به تازگی خریداری کرده باشید و یا مکان او را تعویض کرده باشید، طبیعتا برای چند روز دچار اسهال خواهد شد که با مقدار مناسبی از سرکه سیب می توان پرنده را درمان کرد. 

در حالت کلی اسهال هایی که ناشی از استرس ، تغذیه ، استحمام و سرماخوردگی پرنده باشد، پس از چند روز و با مراقبت درمان خواهد شد، اما در صورتی که این اسهال ریشه عفونی و ویروسی داشته باشد، به دنبال آن شاهد بروز علایم های دیگری نیز خواهید بود که لازم است برای درمان طوطی هر چه سریعتر به دامپزشک متخصص مراجعه کنید. 

۸- سرماخوردگی در انواع طوطی ها 

اگر پرنده شما در معرض وزش باد، باد کولر و پنکه باشد و یا شوک دمایی به او وارد شود، احتمال سرماخوردگی در او وجود دارد. بنابراین در مکانی که طوطی را قرار می دهید تا جای امکان از باز گذاشتن پنجره ها و یا روشن کردن کولر و پنکه خودداری کنید. هنگام سرماخوردگی طوطی ها علایم زیر را می توانید ببینید :

⭐ گرفتگی بینی 

⭐ خس خس در تنفس 

⭐ آبریزش از چشم و بینی 

⭐ چشم های خمار و نیمه باز 

⭐ پف کردن پرها و گوشه گیری

⭐ کاهش اشتها 

⭐ اسهال 

⭐ چرت زدن و خواب آلودگی 

⭐ عطسه 

برای درمان سرماخوردگی طوطی باید دمای محیط را بالا ببرید و از قطره مولتی ویتامین مخصوص طوطی ها در آب آشامیدنی پرنده استفاده کنید، هم چنین با مشورت دامپزشک می توانید مقداری از کپسول داکسی سایکلین را در آب آشامیدنی پرنده حل کنید .

۹- پرکنی در طوطی سانان

این بیماری که منشا روانی دارد بیشتر در طوطی هایی مانند کاسکو و کاکادو مشاهده می شود. در طی فرایند پرکنی ، طوطی اقدام به کندن پرهای خود کرده و بدن خود را کاملا زخمی می کند،  عوامل مختلفی در پرکنی طوطی نقش دارند که مهم ترین آنها موارد زیر هستند :

⭐ ورود پرنده جدید به محل پرورش و حسادت طوطی

⭐ بی توجهی پرورش دهنده به طوطی

⭐ تنها ماندن و احساس بی کسی

⭐ رفتار نامناسب و خشونت آمیز با پرنده 

⭐ معذب بودن در محیط جدید و عدم علاقه به پرورش دهنده جدید

⭐ ترس از چیزی یا کسی 

⭐ در صورت نیاز به جفت در سن بلوغ 

⭐ نداشتن آب و غذای کافی و یا دادن غذایی که باب میل طوطی نیست 

برای جلوگیری از پرکنی در آنها بهتر است موارد فوق را رعایت کنید و توجه بیشتری به طوطی خود داشته باشید. استفاده از آب و غذای سالم و تازه و انواع مواد غذایی مورد علاقه پرنده ، توجه کافی به او و استفاده از اسباب بازی برای سرگرم کردن او و هر کاری که پرنده را آرام و راضی می کند، در جلوگیری از پرکنی او تاثیر دارد. 

نکته آخر :

در این نوشته به مهم ترین بیماری های انواع طوطی ها پرداخته شد، البته در مقالاتی جداگانه نیز به بیماری های هر کدام از نژادهای طوطی پرداخته خواهد شد. در حالت کلی اگر می خواهید پرنده ای سالم و سرحال با طول عمر بالا داشته باشید، نظافت را در تغذیه و محیط پرورش او رعایت کنید و از آب و غذای سالم و تازه و مقوی استفاده کنید. 

در صورت مشاهده هرگونه علائم بیماری حتما دامپزشک را در جریان بگذارید و اگر از چندین طوطی در یک محیط نگهداری می کنید، حتما پرنده بیمار را از سایرین جدا کرده تا بیماری را به بقیه طوطی ها انتقال ندهد. در صورت وجود هرگونه سوال می توانید از طریق دیدگاه های پایین مطلب برای ما ارسال کنید، به آن پاسخ خواهیم داد. 

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی
⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

نوشته های مشابه

‫۳۷ دیدگاه ها

  1. با سلام
    ۱۰ روز میشه ملنگو گرفتم پرهاش نامنظم هست و ریزش پر داره .غذا و آب میخوره میوه جات میخوره ولی بازیگوشی نداره و یه جا کز میکنه خیلی ساکته
    و کنار قفس یه ملنگو دیگه گذاشتم تا بهش عادت کنه بندازم یجا که از پشت قفش به طور وحشیانه بهش حمله میکنه .مشکلش چیه.؟ممنونم

  2. سلام وقت بخیرممنون از شما با این همه توضیحات کامل لطفا جواب من بدید من یه جوجه راهب گرفتم وگفتن. دوماه نیم تا ده روز دیگه سرلاک بدی حل از همون اول که امروز آوردم خونه همش بال تکون میده میگیریمش توآغوش کم میشه وگاهی پف میده از خود پرنده فروش سوال کردم اوکی همشون سرلاکی ها خودشون تکون میدن فضلشم سبز کم رنگ وکمی سفت ودورش آب. خیلی دوست داره بیاد تو بغل ممنون میشم راهنمایی کنید

  3. سلام من دو تا کوتوله داشتم اولیه نمیدونم چی شد دیدم نمتونه رو پاهاش وایسه پر هاش میریزه. بی حال بود دان نمی‌خورد بعد یک هفته جدا گذاشتم بعد بعد گذاشتمشون پیش هم کوتوله اولیه مرد این دومیه هم بی حال شده نسبت به قبل روی یدونه پاهاش راه میره لطفا کمکم کنین

    1. سلام مهدی
      چه غذایی بهشون میدی؟
      این میتونه ناشی از کمبود مواد مغذی تو جیره ی غذاییش باشه
      پرهایی که ازش میریزه ساقه شون خونی نیستن که؟

  4. سلام
    من یه طوطی راهب دارم که دیشب تا حالا مدفوع ابکی داره و پف کرده و بی حاله
    اب و غذا هم به اندازه میخوره
    مشکلش چیه؟

    1. سلام دوست عزیز
      یا غذا نخورده که فضلش آبه
      یا مشکل کلیوی داره اگه زیاد آب استفاده میکنه قطعا مربوطه به این موضوع

  5. سلام خسته نباشید من یک جفت کوتوله دارم که چند روزه تخم گذاشتن، یکیشون از دیشب مریض شده بیحاله و لرزش داره، باید چی بدم بهش تا خوب شه؟

    1. سلام دوست عزیز
      غذا بهش چی میدی؟ تغییر رنگ فضله هم داره؟
      دمای محیط نگهداریش سرده؟

      1. ارزن و تخم کتان
        اره تغییر کرده
        یکم سرد بود جاشون که الان گذاشتم یجای گرم

        1. چه رنگیه؟
          تغذیه شون هم زیاد مناسب نیست براشون پلت مخصوص تهیه کن یکیم از مولتی ویتامین استفاده کن تا تقویت بشن
          واسه مادت مکمل کلسیم هم بده

      2. سلام . من دو تا طوطی برزیلی دارم. یکی از اونا به اون یکی همش حمله می‌کنه. حتی ناخن هاش رو کنده. الان باید چیکار کرد؟ بردمش دکتر گفت چون نمیتونه باهاش جفت گیری کنه اونم داره تلافی می‌کنه و باهاش این رفتار رو می‌کنه. ولی خیلی نگران ناخن هاش هستم که در بیاد.

    2. سلام پرنده من مریضه با علائم بیماری کاندیدا آلفا سریم تاثیر داره بهش بدم یا داروی دیگه بدمش

      1. سلام
        اونو باید ببری دامپزشکی تا معاینه بشه و ببینن در چه مرحله ای از بیماری قرار داره
        بر اساس اون براش دارو های ضدقارچ تجویز بشه

  6. سلام هسته نباشید من یه جوجه عروس هلندی ۲۵روزه دارم که سرماخورده دسترسی به دامپزشکی نزدیک ندارم امکان داره قرص یا محلولی بهم معرفی کنید که بهش بدم ممنون

    1. سلام دوست عزیز
      محل نگهداریش رو گرم کن
      بهش مولتی ویتامین بده
      و اگر در تنفس کشیدن مشکل داره از بخوراکالیپتوس استفاده کن
      البته دمنوش بابونه هم کارسازه دم کن سرد که شد بده بخوره

  7. سلام یه کاسکو گرفتم ۲هفته میشه ۹ ماهشه میخواستم ببینم اگه صدای خودم رو براش ضبط کنم بزارم یاد میگیره واضح؟ برای من کاسکوی دم شکلاتی هست
    این چند روز ه سر نوکش دو طرفش سفید شده تا نصفه نوکش
    بنظر شما مشکلی داره براش اسباب بازی گذاشته بودم اینجوری شده اسباب بازی چوبی گذاشتم
    بعد مدفوعش هم از وقتی بهش پلت میدم حالت سبز خیلی تیره تو مایه های سیاه شده رنگ پلتش هم قرمز و نسبتن زرد هست ایا مشکلی داره ؟
    میخوام مسافرت ببرمش شمال براش مشکلی پیش نمیاد؟
    بعد برای جنسیتش تست پر بدم معلوم میشه ؟
    سوال آخر هم اینکه تا کی میتونم بهش حرف زدن یاد بدم ؟
    اگه سنش بره بالا دیگه چیزی یاد نمیگیره؟
    من قبل از این یه طوطی ملنگو ۲ ساله داشتم خیلی سریع حرکت میکرد تو قفس اما این خیلی آرام حرکت میکنه دردی هم توی پاهاشو نداره فقط یکی از پاش یک انگشتش ناخن نداره ایا از اون هست ؟
    خیلی ممنون میشم کمکم کنید خیلی لطف میکنید

  8. من یک شاه طوطی دارم چند روزی هست میره ته قفس گوشه قفس کز میکنه چیکار کنم🥹

  9. سلام من یک طوطی برزیلی دارم همدیگرو میزنن و یکی شون بحاله یکم

    1. سنشون چقدره و چه مدته گرفتی و چه مدتیه که کنار همن ؟ محیط نگهداری کجاس پر رفت و امده ؟

  10. سلام
    من یک طوطی راهب دارم دوماهشه ۳ روزه خریدمش روز اول یکم معذب بود روز دوم هم رفتارش عادی بود اما امروز خیلی اشتیاق به در اومدن از قفس داشت و همش سرش تلو تلو می‌خورد سرشو بالا و پایین می‌کرد همش من به خاطر این نگرانم چون دیروز یه دفعه پرواز کرد خورد به دیوار افتاد زمین برای همین موضوع نگرانم لطفا کمکم کنید

    1. باید مواظب باشید همچین مشکلاتی داره . چون شناختی به محیط نداره

  11. یک کاسکو دارم یک هفته هست داره پر هاشو میکنه نمیدونم چرا هفته ی یک بار فقط دوش میگیره فکر کنم پشه ی رفته توی پرهاش چیکار کنم با اب و سرکه که گفتید خوب میشه یا روغن که گفتید روی بال هاش بزنم چیکار کنم

    1. پرکنی میتونه به دلیل بیماری قارچی، استرس و انگلهای خارجی مثل شپش و کنه به وجود بیاد بهتره که به دامپزشک مراجعه کنید تا علت یابی بشه

  12. سلام‌ من دوتا جوجه عروس هلندی دارم یکیشون چند روزی هست یکم کز میکنه احساس میکنم شکمش یکم ورم داره ولی هم موقع غذا سرحال هست وهم بعد دادن سرلاک تمام مدفوعشون رو چک میکنم همش طبیعی هستش رنگش و اسهال نیست وقرص تتراسایکلین و قرص سولفادیزین ومتوپریم هم هر دوازده ساعت بهش میدم ولی هنوز کز هست ولی یک روزه دارم دارو میدم..وپرو بیوتیک و مولتی ویتامین هم داخل سرلاک بهشون میدم به اندازه ای که از داروخانه دامپزشکی بهم گفت…حالا من دوتا جوجه دارم یکیشون مشکلی نداره وسنشون ۲۹ روزه هست …لطفا راهنمایم کنید ممنونتون میشم

    1. تا موارد گفته شده توسط دامپزشک رو رعایت کنید و از درمان خودسر بپرهیزید
      حتما پنجره رو ببندید و اگر کولر روشن خاموشش کنید
      اب و غذای کافی همراه با میوه و سبزیجات خورد شده هم بهشون بده

    2. سلام من یه ملنگو دارم چند تا پراش افتاد و نگاه کردم دیدم انگار اون خط و میله اصلی رو کوبیده باشن .شاه پراشم لبه هاش خورده شده .البته روهم هم می افتن شاه پرها چپ و راست.مشکل اسلی اینه که تو اوج سکوت ای دفعه یه صدایی درمیاره و پف میکنه و سرش رو پایی میگیره .خوراکش خوبه بازی میکنه مدفوعش شل بود و یه رگ سبز رنگ وسط سفیدی داشت که اونم خوب شده.نوک پرنده هم چند وقت بود پوسه کرده بود که خوب شد.اللته یه نصفه قرس کلسیم انداختم توآبش که شاید تا ثیر اون باشه
      سر حال و خوراک خوب
      مممون راهنمایی کنید

      1. سلام ، خوب جیغ زدنش بی دلیل نیست ممکنه به خاطر ترسیدن از چیزی باشه. جایی که قفسش هست ببنید چیزی باعث ترسش نمیشه. یا شاید هم میخواد جلب توجه کنه. برای امتحان جای قفسش رو تغییر بدین و تو یک اتاق بگذارید ببنید چه عکس العملی نشون میده

  13. سلام خسته نباشید یه عروس هلندی ۱۰ ماهه دارم خیلی شیطون هستش و غذا هم خوب میخوره جدیدا یهویی شروع میکنه ب لرزیدن و یه صدای عجیبی از خودش در میاره انگار اون لحظه فلج میشه ۱ دقیقه اینجوری هستش و بعدش خوب میشه و شروع میکنه ب بازی کردن علتش رو شما میدونید؟؟؟ ماه پیش دامپزشکی بردمش و گفت مشکلی نداره
    پرهای مرتبی هم داره

    1. به دمای محیط توجه کنید اگر کولر روشنه و یا پنجره باز باشه احتمالا از سرماست
      احتمال دیگه هم میشه گفت تشنج
      از پرورش دهنده های با تجربه و با سابقه عروس هلندی هم سوال کنید اونا حتما چنین موردی رو قبلا دیده ان و کمک تون خواهند کرد.

      1. سلام خسته نباشید من یه عروس هلندی ۲ماه و ۱ هفته ای دارم چهار روز هستش که پف کرده بیحال هستش و چشماش خیلی بسته شده و نوکش انگار بهم چسب زدن و باز نمیشه اصلا و بزور بهش سرلاک میدیم گلوش هم درد داره و هنگام تنفس قسمت گلو مثل تپش قلب میزنه و خس خس میکنه،اسهال داره و دائم مقداری از سرلاک در دهنش میمونه و دیگه چیزی نمیگه یا بزور یه صدای کوچیک میده دامپزشکی هم میخواستم ببرمش ولی جایی هستم برف خیلی اومده و میترسم حالش بد تر بشه میشه راهنماییم کنید که چیکار کنم و چه دارویی بهش بدم تا سلامتیش رو بدست بیاره ویتامین هم بهش میدم.

        1. سلام اینهمه علائمی که شما گفتین دیگه درمان خانگی نداره . سریعا به دامپزشک مراجعه کنید

  14. سلام . بیست تا تخم‌کبک زیر مرغ گذاشتم فقط دو‌تخم درامدند وجوجه شدن منم روز اول هیچی بهشان ندادم وروز دوم فقط اب قند روز سوم دان اماده پارس . اسیاب کنجد‌وپوسته تخم مرغ بهشان دادم . پودر ویتامین هم میربختم توابشان و قرص تتراسیکلین ۱۰۰هم بک روز در میان نصفبی می انداختم توابشان روز دوبیار ثبخ وعصر جند ساعتی با مرغ ولشان میکردم توحیاط و باغچه بعد میگذاشتم تو‌کارتون بررگ که سوراخ های زیادی روی کارتون کرده بودم. جوجه تا دوزاده روز سرحال وخیلی فرز و چالاک بودن توباغچه مادرشان خاک را با پا میگند این ها مرتب زیر پاهش وی رفتن لعصی موقع پرتشان میکرد وبعضی مواقع پا میگذاشت رویشان ولی هیجی شات نمیشد . بعد از دوازده روز دیدم بال دراوردن وبک کمی بالهایشان سنگینی میکند واویزان بودن وای باز چااک بودن واب زیاد میخوردن . شب گذاشتم توکارتون . صح رفتم دیدم هر توتا شون مرده بودن نزدیک هم افناده بوده بودن ومعلوم بود مرغ ریاد از رویشان گذشته بودبا اینکه مرغ خیلی لی قراری کیکرد براشون . حتی نصف شب صدای عجیبی از مرغ مثل ناله شنیدم کارتون توحباط بود از پنجره نگاه کردم دیدم گربه جیزی دور کارتون نبیت . تو نگو جوجه ها لی حاال شدن جلو چشمش …حال نمیدانم چرا مردن . کاش غقژ دایل مرگشان میدانستم ایا داخل کارتون خفه شدن یک متر در یک متر عرضش بچد

    1. حتما باید جوجه ها رو پیش دامپزشک می برید و بهشون واکسن میزدید
      مکان نگهداری جوجه ها باید گرم باشه اگر سرد باشه میمیرن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا
سوالی داری کلیک کن 👋