دلایل پف کردن عروس هلندی چیست ؟

پف کردن عروس هلندی می‌تواند نشانه‌ ای از وضعیت‌ های مختلف جسمی علی الخصوص بیماری باشد. این رفتار ممکن است به دلیل تلاش پرنده برای حفظ گرما، استرس یا ناراحتی، بیماری‌ های داخلی مانند عفونت‌ ها، یا حتی نیاز به استراحت باشد. در این نوشته از چیکن دیوایس به طور مفصل به توضیح علت پف کردن عروس هلندی پرداخته ایم.

دستگاه جوجه کشی حرفه ای ایزی باتور 6 (12 تایی)
دستگاه جوجه کشی حرفه ای ایزی باتور ۶ (۱۲ تایی)
» مناسب برای جوجه کشی از پرندگان زینتی
» دارای برد لمسی با نمایشگر دیجیتالی دما، رطوبت و روزشمار
» دارای پمپ آب اتوماتیک
۵,۳۰۰,۰۰۰  تومان

 علت پف کردن عروس هلندی چیست؟

پف کردن عروس هلندی دلایل مختلفی دارد که در ادامه به تفصیل به توضیح هر یک از آنها پرداخته ایم.

خواب

یک دلیل رایج و طبیعی برای پف کردن عروس هلندی، خواب است. اغلب پرنده ­ها از جمله عروس هلندی در حین خوابیدن پرهای خود را پف کرده و روی یک پا می ایستند. پس اگر تنها زمانی که عروس هلندی پف میکند، زمان خواب باشد، جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.

چنانچه تمایل دارید خود در منزل اقدام به جوجه کشی از عروس هلندی به صورت مصنوعی کنید و سپس اقدام به پرورش در مقیاس کوچک بپردازید پیشنهاد ما به شما استفاده از دستگاه جوجه کشی خانگی می باشد. 

خرید دستگاه جوجه کشی

ترس

ترسیدن یکی دیگر از دلایل پف کردن عروس هلندی محسوب می شود. عروس هلندی ممکن است بر اثر تغییر مکان، مشاهده افراد غریبه در محل قرارگیری، صداهای گوش خراش و… دچار ترس شود. عروس هلندی معمولا برای اینکه خود را بزرگتر و قوی­تر نشان دهد، بر اثر ترس اقدام به پف کردن خود می کند.

پف کردن عروس هلندی به دلیل ترس جای نگرانی ندارد. اما باید توجه داشت که در این شرایط، عروس هلندی فاز دفاعی به خود میگیرد و نباید به او نزدیک شد. پس حریم پرنده را حفظ کنید تا حس اعتماد و امنیت در او ایجاد شود.

احساس آرامش

احساس آرامش - چیکن دیوایس

عروس هلندی علاوه بر زمان ترسیدن، در زمان ریلکس کردن نیز ممکن است اقدام به پف کردن کند. پف کردن عروس هلندی بر اثر ترسیدن به راحتی قابل تشخیص است. در شرایط احساس آرامش، عروس هلندی پف کرده و اقدام به آواز خواندن میکند. علاوه بر این، در این زمان عروس هلندی پر تحرک شده و حتی ممکن است دائم در حال پرآرایی خود باشد.

گرم نگه داشتن خود

احساس سرما یکی از مهمترین علل پف کردن عروس هلندی است. عروس هلندی برای گرم نگه داشتن خود و ایجاد یک دمای معتدل، اقدام به پف کردن پرهای خود می کند. در ادامه به علائمی اشاره شده است که نشان دهنده پف کردن عروس هلندی بر اثر سرما هستند:

  • لرزیدن پرنده
  • ایستادن پرنده روی یک پا درحالیکه بیدار است
  • فرو کردن نوک بین بال و پر

کنترل احساس سرما در عروس هلندی کار ساده ­ای است. اولا اینکه قفس را در یک مکان مناسب و به دور از باد هوا، کولر یا پنکه قرار دهید.

افسردگی

یک دلیل احتمالی دیگر برای پف کردن عروس هلندی، افسردگی است. افسردگی به دلایل مختلفی ایجاد می شود و عروس هلندی با پف کردن خود می تواند این افسردگی را بروز دهد. در صورتیکه پف کردن عروس هلندی شما به دنبال شرایط زیر باشند، بهتر است فکری برای افسردگی او بکنید:

  • تغذیه نامناسب
  • قرار دادن پرنده در فضای تاریک
  • تنهایی مداوم
  • نداشتن جفت
  • نداشتن اسباب بازی
  • بی توجهی به پرنده
  • بدرفتاری با پرنده

پر آرایی

گاهی دلیل پف کردن عروس هلندی پر آرایی او می باشد که امری طبیعی است. در فرایند پر آرایی، پرنده خود را پف میکند تا پرهای خود را مرتب کند. او این کار را برای دسترسی به پرهای زیرین و خارج کردن پرهای مرده خود انجام میدهد.

تخم داشتن عروس  هلندی

تخم داشتن عروس  هلندی - چیکن دیوایس

از نشانه های بارز تخم داشتن عروس هلندی می توان به پرهای نامنظم و پف کردن پرها اشاره کرد. این نوع پف کردن نیز جای نگرانی ندارد و پس از پایان یافتن این دوره همه چیز به حالت اولیه باز خواهد گشت.

تمایل به جفت گیری

تمایل به جفت گیری یکی از معمول ترین زمان هایی است که عروس هلندی پف می کند. پرندگان معمولا برای ابراز علاقه و جلب توجه جفت خود، اقدام به پف کردن و رقص و آواز می کنند. این شرایط برای عروس هلندی های ۱ تا ۲ ساله بیشتر اتفاق می افتد. پس اگر عروس هلندی شما در این بازه سنی قرار دارد، بهتر است یک جفت برای او تهیه کنید.

بیماری

یکی از رایج ترین دلایل پف کردن عروس هلندی، ابتلا به بیماری است. اگر تمام شرایط زندگی برای عروس هلندی استاندارد بود، پف کردن هشداری برای بیماری محسوب می شود. درصورتیکه این کار به دلیل بیماری باشد، قطعا علائم دیگری نیز وجود خواهد داشت.

بی حالی، کم تحرکی، بی اشتهایی، لرزش، تنفس سخت، بسته بودن مداوم چشم ها، نرمال نبودن مدفوع و کاهش وزن نمونه ای از سایر علائم بیماری پرنده هستند. پس اگر پف کردن عروس هلندی در کنار این علائم دیده شد، نشانه ­ای از وجود بیماری محسوب می شود. در صورت مشاهده اینگونه حالت در عروس هلندی، در زودترین زمان ممکن باید به دامپزشک مراجعه کرد. 

برای جلوگیری از پف کردن عروس هلندی چه باید کرد؟

  •  با توجه به تغذیه، نظافت قفس، چکاپ های دوره ای از بیمار شدن عروس هلندی خود جلوگیری کنید.
  • با فراهم کردن محیطی آرام به دور از سر و صداهای آزار دهنده و … استرس را در پرنده خود کاهش دهید.
  • ایجاد شرایط ایده آل محیطی به لحاظ دما و رطوبت مطلوب.
  • توجه کافی و رسیدگی از هر لحاظ به منظور پیشگیری از افسردگی در آن.

سخن آخر

اگر که هر کدام از ما اقدامی برای نگهداری از عروس هلندی می کنیم، باید رفتارهای این پرنده را بشناسیم. در صورتیکه رفتاری ناسالم و یا مشکوک در پرنده دیدیم، برای رفع مشکل او تلاش کنیم. پف کرد عروس هلندی نیز یکی از همین رفتارها است که نیاز به توجه دارد.

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی
⚠ هشدار : تمامی مطالب نوشته شده در این مقاله به منظور افزایش اطلاعات عمومی می باشد و نباید جایگزین نظر پزشک یا متخصص تلقی شود ⚠

نوشته های مشابه

‫۱۱ دیدگاه ها

  1. سارا
    says:

    سلام

    1. ناشناس
      says:

      سلام ۴عدد عروس هلندی تازه خریدم یکی ازآنها سربه زیرپر فرومکند وگف گفش.میخوابی

      1. احمدی - دکترای علوم دام و طیور
        says:

        ممکنه از استرس باشه
        باید حداقل دو هفته فرصت بدی تا سازگار بشن

        1. چیکو
          says:

          سلام من عروس هلندی رو نزدیک ۳ ساله دارم و شدیدا بهش وابسته شدم جوری که ببینم یزره برخلاف عادات همیشگی رفتار میکنه دلشوره میگیرتم عروس هلندی من همیشه پف کرده هروقت ببینیش پله تنها وقتی از حالت پف در میاد که سرگرم خوردن یا خراب کردن یا بازی کردن یا ترسیدن از یچیزی باشه و قبلا ما میبردیم مزاشتیمش تو قفس برای خواب کلی جیغ جیغ میکرد و یه لحظه هم نمیموند یا فوقش تا ما نمیبردیمش نمیرفت بخوابه که ما همیشه ساعت ۸ مزاشتیمش برای خواب ولی چند روزه که خیلی خیلی زود خودش سریع میره تو قفس یعنی خیلی خیلی دیر بخواد بخوابه ساعت ۵:۳۰ هستش چرا؟؟؟
          من خیلی نگرانشم خیلی دپرس شده اصلا خیلی خیلی بی حال با اینکه من و والدینم کلی خیلی براش اسباب بازی تهیه کردیم و حتی یکدقیقه هم نیست که قربون صدقش نریم و باهاش بازی نکنیم و همه چی براش تهیه کردیم به جز جفت تا الان نزدیک ۲۰ بار دکتر و دامپزشک رفته ولی هرکدوم میگفتن نه فلانه چیزیش نیست نه نترسین چیزیش نیست میشه شما هم اگه کمکی میتونین انجام بدین؟؟

        2. محمدی - دکترای تغذیه طیور
          says:

          سلام دوست عزیز
          چک کن ببین تغییر رنگ فضله داره یا نه؟
          غذا بهش چی میدی؟
          به جز زود رفتن داخل قفس چه علائم دیگه ای داره؟

      2. چیکو
        says:

        چرا تغیر رنگ میده یجاهایی قرمزه یجاهایی سبز مصنوعی بعدشم گفتم که خیلی پف میکنه و هم خوابه و دیگه مثل قبل شیطون و سرحال نیست

        1. محمدی - دکترای تغذیه طیور
          says:

          وجود خون در فضله نگران کنندس نشون دهنده خونریزی در معده روده و یا مسمومیت با سرب هست
          اینو حتما ببر پیش دامپزشک فضله خونی رو تو خونه نمیتونی حل کنی

  2. fffff
    says:

    سلام من۳روزه یه جوجه دونخورعروس هلندی گرفتم ولی زیادغذانمیخوره وهمش یجامیمونه وچشماشومیبنده میشه راهنماییم کنیدکه چراوچکارکنم ازاین حالت دربیاد؟

    1. محمدی - دکترای تغذیه طیور
      says:

      چون تازه خریدی هنوز به شما و محیط جدید عادت نکرده بخاطر همین همچین رفتاری داره به مرور با عادت کردن حل میشه
      برای کاهش استرسش هم دو قطره گلاب طبیعی بریز تو آبخوریش

      1. fffff
        says:

        مرسی یعنی اینک یجامیمونه وچشماشومیبنده وغذانمیخوره مشکل دیگه ای نداره ؟؟هروقت آبشوتازه میکنم دوقطره گلاب میریزم براش

        1. محمدی - دکترای تغذیه طیور
          says:

          نه مشکلی نیس گفتم که عادت نکرده به اصطلاح احساس غریبی میکنه
          بله یکبار در روز به آبش اضافه کنی کفایت میکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا