خواص تخم بلدرچین

تخم بلدرچین : خواص و ویتامین ها بهمراه زاد و ولد بلدرچینها

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،،،،

تخم بلدرچین از نظر کیفیت با سایر پرندگان متفاوت است . تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد . یک تخم بلدرچین هرچند که از لحاظ وزنی حدود یک پنجم وزن تخم مرغ معمولی را دارد ، در مقایسه با تخم مرغ ۵ برابر فسفر و کلسیم ، ۴٫۵ برابر آهن ، ۶ برابر ویتامین B1 ، ۱۵ برابر ویتامین B2 و ۶ برابر ویتامین B12 دارد . همچنین از کلسترول کمتری برخوردار است و سرشار از ویتامین A  ، اسید نیکوتینیک ، مس و کبالت می باشد . تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ از مزه بهتری برخوردار بوده و به علت کراتین خاصی که در آن ذخیره شده است ، در درمان بیماری آسم مفید می باشد . از طرف دیگر بعلت غنی بودن از ویتامین B ، در درمان بیماری های عصبی موثر می باشد . تخم بلدرچین بعلت وجود آمینواسیدهای فراوان ، در تغذیه کودکان و بیماران بسیار موثر است . همچنین از چربی کمتری نسبت به تخم مرغ برخوردار است .

 

خواص تخم بلدرچین

 

ترکیب گوشت میانگین در ۱۰۰ گرم
آب –۶۲ درصد
چربی – ۳ درصد
پروتئین – ۲۶ درصد
مواد معدنی – ۶ درصد
انرژی – ۸۰ کیلوکالری

 

ترکیب تخم بلدرچین در ۱۰۰ گرم
آب – ۷۴ درصد
چربی – ۱۲ درصد
پروتئین – ۱۳ درصد
کربوهیدرات – ۱ درصد
مواد معدنی – ۱ درصد
انرژی – ۱۶۱ کیلوکالری
کلسترول – ۸۴۴ میلی گرم

بلدرچین درکنار تخم بلدرچین

اندازه
طول : ۱۸ سانتیمتر
طول بالها : ۳۵ سانتیمتر
وزن نر : ۱۱۰ گرم
وزن ماده : ۹۰ – ۱۲۰۰ گرم

زاد و ولد
سن بلوغ : یکسال
فصل زاد و ولد : متغیر برحسب مکان و موقعیت
تخم ها : معمولاً ۸ الی ۱۳ تخم
روی تخم خوابیدن : ۱۷ تا ۲۰ روز
دوره جوجه درآوری : ۱۹ روز
طریقه زیست :
عادت : هردو جنس جداگانه مهاجرت میکنند ولی جفت گیری در زمان تمام فصل زاد ولد به طول می انجامد .
صدا : نرهای صدایی سرودمانند مثل هوای بارانی دارند .
غذای ویژه : دانه و حشرات

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.