بیماری نقطه سیاه در قناری + راه های درمان

آیا به تازگی لکه سیاه رنگ در محوطه بطنی پرنده خود مشاهده کرده اید؟ به دنبال علت سیاه شدن زیر شکم قناری هستید؟ از درمان نقطه سیاه قناری مطلع نیستید؟ با ما تا انتهای این مقاله از چیکن دیوایس همراه باشید تا درخصوص بیماری نقطه سیاه در قناری مطالبی ارائه شود.

بیماری نقطه سیاه در قناری چیست؟
بیماری نقطه سیاه یکی از شایع ترین بیماری ها در بین قناری ها میباشد، به طوریکه میتواند تمامی نژادها را درگیر خود کند و از گونه ای به گونه دیگر و یا از والدین به جوجه ها منتقل شود.
علت سیاه شدن زیر شکم قناری و ابتلای آنها به این بیماری انگل های خونی و عفونت های باکتریایی میباشد که با عفونی کردن طحال و کبد منجر به بزرگ شدن این نواحی از بدن پرنده میشود.
جوجه های آلوده به این بیماری اغلب ضعیف و دچار بی اشتهایی هستند. این بیماری معمولا بین ۱ الی ۵ روزگی در جوجه های قناری به چشم میخورد.

علائم لکه سیاه در قناری
بیماری لکه سیاه در قناری با علائم مختلفی در پرنده نمود پیدا که این علائم عبارتند از …
الف). بی اشتهایی
ب). افسردگی
پ). ژولیدگی پرها
ت). بیحالی
ث). مرگ
ج). وجود لکه سیاه در محوطه بطنی
چ). بزرگ شدن کیسه صفرا
ح). مرگ در اواخر دوره جنینی
خ). تولد جوجه های بیمار حامل ویروس
د). حساسیت به نور
ذ). کم خونی
ر). تورم کبد
ز). تورم کلیه
ژ). خونریزی کبد
س). خشکی لاشه
ش). گندیدگی سریع لاشه
ص). تجمع مایع در کیسه هوایی
ض). لاغر شدن والدین
ط). تورم کبد، کیسه صفرا و کم خونی قناری
چگونه قناری به بیماری نقطه سیاه مبتلا میشود؟
قرارگیری در محیط آلوده و یا قفس کثیف که در آن بهداشت به صورت اصولی رعایت نمیشود و در ارتباط بودن قناری با مگس و پشه هایی که در محیط وجود دارد پرنده را مبتلا به بیماری نقطه سیاه میکند، همچنین کنه های قرمز رنگ عامل دیگری برای مبتلا کردن قناری به این بیماری هستند.
لازم به ذکر است قرار گرفتن قناری در مجاورت گنجشک نیز میتواند یکی دیگر از راه های انتقال باشد.
البته گاه والدین پرنده به این بیماری مبتلا هستند و با عدم درمان به موقع این نقطه سیاه به تخم منتقل خواهد شد.
پیشگیری
برای پیشگیری از ابتلای قناری ها به این بیماری بهتر است بهداشت محیط قرارگیری به خوبی رعایت شود و به صورت دوره ای اقدامات لازم جهت ضدعفونی کردن صورت گیرد به طوری که محیط عاری از کنه های قرمز، مگس و پشه ها باشد.
البته قناری نباید در مکانی قرار گیرد که با سایر پرندگان آزاد نظیر گنجشک در ارتباط باشد زیرا گنجشک ها عامل دیگری در به وجود آمدن انگل هستند.
همچنین اقدامات لازم برای بهبودی تغذیه قناری و تقویت سیستم ایمنی آنها باید صورت گیرد در غیر این صورت به دلیل بی اشتها شدن قناری و عدم مصرف جیره مناسب پرنده در اندک زمان ممکن تلف خواهد شد.
بیشتر بدانید: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طریقه درمان بیماری های پای قناری بر روی لینک مقابل کلیک کنید، نحوه درمان مشکلات پای قناری.
درمان نقطه سیاه در قناری
هم اکنون درمان قطعی برای از بین بردن نقطه سیاه جوجه قناری وجود ندارد. استفاده از آب اکسیژنه برای پاکسازی و ضدعفونی کردن محیط به منظور از بین بردن میکروب و قارچ ها از سطوح موثر خواهد بود.
شناسایی والدین ناقل این بیماری و جداسازی آنها و قرنطینه کردن از ابتلای پرندگان دیگر جلوگیری خواهد کرد.
برخی از تحقیقات نشان داده که لکه سیاه جوجه قناری با استفاده از پودر تایلوزین تارترات میتواند راهکار درمانی برای آن باشد به طوری که با حل کردن ۲ گرم از آن در داخل هر لیتر آب میتوان به نتیجه خوبی دست یافت.
درمان با تایلوزین قبل از فصل جفتگیری باعث کاهش بیماری لکه سیاه در گله های قناری خواهد شد.
همچنین استفاده از مکمل های پروبیوتیک پرندگان خانگی می تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن آنها مفید واقع شود که روزانه نیم گرم از آن را به ازای هر پرنده بالغ در آب حل کرده و یا روی غذا بپاشید و در اختیار پرنده قرار دهید. قطره نقطه سیاه قناری راهکاری دیگر برای درمان است.
بیشتر بدانید: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر بیماری های قناری بر روی لینک مقابل کلیک کنید، چگونه اسهال قناری را درمان کنیم؟
سخن آخر
در این مقاله در رابطه با بیماری نقطه سیاه در قناری و چگونگی ابتلای پرندگان به آن و روش های درمانی به همراه پیشگیری های لازم ارائه شده است که شما میتوانید با استفاده از این موارد به سلامتی قناری خود کمک کنید و با تقویت سیستم ایمنی بدن پرنده از تلف شدن آن جلوگیری کنید.

سلام چند روزه جوجه قناری هام بخاطر نقطه سیاه تلف میشه و ده ساله پیش آنتی بیوگرام دادم فلور فنیکل و تریکوپلاس درمان شد ولی الان دامپزشک گفته انرو و کلستین بدم ..خوشحال میشم راهنمایی کنید.در ضمن من پاکسازی قبل جفت انجام دادم و برای جوجه های تازه هچ شده آلفاسریل میدم به مدت ۵ روز ..مترو نیدازول و آموکسی هم دوره ای در ماه استفاده میکنم
نقطه سیاه معمولاً ناشی از عفونتهای باکتریایی ویروسی یا انگلیه که بیشتر مربوط به عفونتهای کبدی یا دستگاه گوارش میشه داروهایی که استفاده کردی مثل فلورفنیکل و تریکوپلاس قبلاً جواب داده ولی الان که دامپزشک انروفلوکساسین و کلستین رو پیشنهاد داده احتمال داره که عامل بیماری فرق کرده یا مقاومت دارویی ایجاد شده
حتماً داروی پیشنهادی دامپزشک رو طبق دوز توصیهشده استفاده کن ولی اگه بعد از چند روز بهبودی ندیدی بهتره مجدداً آنتیبیوگرام انجام بدی چون بدون تست جدید انتخاب دارو ممکنه نتیجه قطعی نده
آلفاسریل که برای تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از عفونتهای گوارشی میدی خوبه اما ممکنه جوجههایی که تازه هچ شدن توانایی جذب و متابولیزه کردن ترکیباتش رو نداشته باشن پس دوزش رو متناسب با سن جوجهها تنظیم کن
مترونیدازول که برای مقابله با تکیاختههایی مثل تریکوموناس استفاده میکنی خوبه اما بهتره در مورد دوز و دوره مصرفش بازنگری کنی چون مصرف مداوم آنتیبیوتیکها و ضدانگلها گاهی باعث اختلال در فلور طبیعی روده و تضعیف کلی بدن پرنده میشه
به بحث مدیریت بهداشت دقت کن چون حتی اگه داروها درست استفاده بشن ولی ناقلین بیماری مثل والدین آب و غذای آلوده یا محیط آلوده وجود داشته باشن احتمال عود بیماری بالاست کف قفس ظروف آب و غذا رو مرتب با ضدعفونیکنندههای ملایم بشور و از تراکم بالای پرندهها توی یک فضا جلوگیری کن
اگه قناریهای بالغ علائمی ندارن ولی جوجهها تحت تأثیر قرار میگیرن ممکنه ناقل مخفی بیماری باشن در این صورت شاید لازم باشه قبل از جفتگیری دورهای برای پاکسازی پرندههای بالغ اجرا کنی که هم آنتیبیوتیک هدفمند باشه و هم پروبیوتیک برای تقویت دستگاه گوارش داده بشه
بررسی کن که غذای تخممرغی یا جوانهها باعث تشدید عفونت نشده باشن گاهی رطوبت بالا یا ماندگی غذا میتونه محیط رشد باکتریها و قارچها رو فراهم کنه و مشکل رو بیشتر کنه
باسلام من چند تا قناری دارم که همه جوجه دارن ولی بعضی از جوجه میمیرن علت تلف شدن جوجه ها چیه؟
سلام محمد جان
باید قبل از اینکه جفت گیری کنن با استفاده از دارو ها مولد ها رو پاکسازی کنی تا بتونن جوجه های سالم تولید کنن
به علاوه باید شرایط نگهداری جوجه هم مناسب باشه
دما و رطوبت محیط باید معتدل باشه به علاوه چک کنی که والدین به طور کامل جوجه ها رو تغذیه کنن
خوب بود
ممنون دوست عزیز