عملیات پس از جوجه کشی

عملیات پس از جوجه کشی و خروج جوجه ها از دستگاه جوجه کشی – ۵

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،،،،

تغذیه ی نامناسب

ادامه مقاله عملیات پس از جوجه کشی – بخش چهارم : نوع و مقدار جیره غذایی در حفظ حداکثر تولید تخم موثر می باشد. جیره ی غذایی جوجه ها باید براساس احتیاجات تنظیم شود. برای تولید حداکثر تخم ، تغذیه مرغ ها باید به صورت اختیاری بوده و همچنین باید به اندازه کافی صدف در کنار جیره در اختیار آنها قرار داده شود. هرگز نباید از جیره های آغازین و یا رشد برای مرغهای تخم گذار استفاده نمود چون مواد مغذی این جیره ها متفاوت بوده و باعث کاهش تولید می شود. استفاده از جیرههای آغازین باعث به هم خوردن ترکیبات داخل تخم مرغ می شود

 

استرس

تولید تخم مرغ یک فعالیت تولیدمثلی است. با قرار گرفتن مرغ در معرض استرسی، توقف تخم گذاری رخ میدهد. حمل و نقل، دستکاری، حرارت بیش از حد، ایجاد ترس و قطع خوراک و آب استرس هایی هستند که تولید تخم را تحت تاثیر قرار می دهند. حفاظت از عواملی مانند شکارچیان،نگهداری مناسب سالن های پرورشی، تهویه ی کافی در سیستم های بسته و دسترسی دایم به خوراک و آب موجب کاهش استرس و حفظ تولید بالای تخم مرغ خواهد شد. نگهداری طیور در وضعیت مناسب بهداشتی و مدیریت خوب در گله موجب افزایش تولید تخم شده و تخمهایی با کیفیت بالا خواهد داشت.

 

عملیات پس از جوجه کشی

عملیات پس از جوجه کشی

 

اختلالات دوران جوجه کشی

تخم های بدون نطفه : عامل آن، مناسب نبودن نسبت مرغ به خروس، خروس پیر، مرغ پیر، تخم مرغ کهنه، مناسب نبودن هوای سالن پرورش مرغ مادر و درجه حرارت نامناسب انبار نگهداری تخم مرغ است.

چسبندگی جوجه به پوست: عامل آن کاهش رطوبت به خصوص در روزهای آخر است.

جنین مرده: عامل آن مناسب نبودن درجه حرارت دستگاه، تهویه نامناسب، بیماری اسهال سفید مرغ مادر، کافی نبودن چرخش، کمبود غذایی مرغ مادر و شوک سرما و گرما به تخم نطفه دار است.

حبس شدن جوجه در تخم مرغ: عامل آن کافی نبودن چرخش، مناسب نبودن حرارت دستگاه است.

جوجه آلوده به محتویات تخم: عامل آن رطوبت بالای دستگاه است. دیر متولد شدن: عامل آن تخم مرغ کهنه و پایین بودن دمای ماشین است.

جوجه های نوک زده ولی بیرون نیامده: عامل آن شوک حرارتی و کافی نبودن رطوبت و حرارت می باشد

جوجه های کوچک: عامل آن تخم مرغ ریز، رطوبت کم و دمای بالا است.

جوجه های فلج: عامل آن دمای متغیر دستگاه است.

در ادامه مقاله عملیات پس از جوجه کشی برخی عوامل موثر بر کیفیت اسپرم در خروس لاری در فصل جفت گیری، بیضه ها و فولیکول به عامل آن طور قابل توجهی بزرگ می شوند. ارتباط بین رقابت اجتماعی یک نر و کیفیت تلقیح اسپرم آن نقش تعیین کننده ای در استراتژی های تولید مثلی نرها در پاسخ به انتخاب جنسی دارند. عوامل تغذیه ای مانند جیره حاوی تفاله پنبه دانه، آرد افتابگردان و یا روغن منهدن از عوامل افزایش کیفی اسپرم می باشند. کیفیت انزال ممکن است موفقیت در تولید مثل را محدود کند ولی به نظر میرسد کیفیت اسپرم اهمیت بیشتری در تولید مثل داشته باشد. اندازه بیضه ، تغذیه ، بیماری ،تعداد جفت ، رقابت تولید مثلی و فصول جفتگیری میتوانند از عوامل موثر در تولید اسپرم با کیفیت در خروس لاری باشند.

 

عملیات پس از جوجه کشی - جوجه یکروزه

عملیات پس از جوجه کشی – جوجه یکروزه

 

بررسی علل احتمالی کاهش قدرت جوجه درآوری

ترکیدن تخم مرغ: عامل آن آلودگی باکتریایی تخم مرغ، تخم مرغ کثیف، شستشوی نادرست تخم مرغ، آلودگی انکوباتور و داشتن ترک ریز روی تخم مرغ است.

مرگ و میر جنینی در هفته دوم انکوباسیون: عامل آن کمبود غذائی مرغ های مادر، بیماری های گله مادر، تخم های خنک نشده قبل از انکوباسیون، درجه حرارت خیلی زیاد و خیلی کم هوا، تهویه ناکافی و افزایش کربن دی اکسید در انکوباتور، قطع جریان برق و نچرخیدن تخمها در انکوباتور است.

تخم مرغ بدون جنین: عامل آن عدم بارور بودن، نگهداری غلط تخم مرغ ها، دود دادن زیاد تخم مرغ ها و مرگ و میر زودرس جنینی

خونریزی (مرگ و میر از ۲ تا ۶ روزگی): عامل آن ارثی، بیماری های گله مادر تخم مرغ های مسن، دستکاری زیاد تخم مرغ های قابل جوجه کشی و کاهش یا افزایش درجه حرارت انکوباسیون است.

اتاقک هوایی خیلی کوچک: عامل آن کمبود غذایی مرغ های مادر، تخم مرغ های بزرگ و رطوبت – . خیلی زیاد از ۱ تا ۱۹ روزگی است

اتاقک هوایی خیلی بزرگ: عامل آن تخم مرغ های کوچک و رطوبت کم از ۱ تا ۱۹ روزگی است.

جنین با رشد کامل که منقارش در اتاقک هوائی قرار نگیرد: عامل آن کمبود غذایی مرغ های مادر، درجه حرارت زیاد از ۱ تا ۱۰ روزگی و رطوبت خیلی زیاد در روز نوزدهم است.

جوجه هایی که زود هج می شوند: عامل آن تخم مرغ های کوچک، دمای نادرست و دمای خیلی زیاد و رطوبت خیلی کم در ۱ تا ۱۹ روزگی است.

جوجه هایی که دیر هج می شوند: عامل آن دمای متغیر سالن، تخم مرغ های بزرگ، تخم مرغ های کهنه، دمای نادرست، رطوبت خیلی بالا از ۱ تا ۱۹ روزگی، دمای خیلی کم در هچر و دمای خیلی کم از ۱ تا ۱۹ روزگی است.

جنین کاملا رشد کرده با نوک داخل اتاقک هوایی: کمبود غذایی مرغ های مادر، گردش ناکافی هوای انکوباتور، دمای خیلی زیاد در ۲۰ تا ۲۱ روزگی و رطوبت خیلی زیاد از ۲۰ تا ۲۱ روزگی است.

کلمات مرتبط : سن مرغ ، سن حروس ، عملیات جوجه کشی ، عملیات پس از جوجه کشی ، عملیات پس از خروج تخم ها ، دستگاه جوجه کشی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.