حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

دلیجه نانکین و بالابان

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره | 5 امتیاز | میانگین 4٫80 از 5
Loading...
image_pdf
دلیجه نانکین و بالابان

دلیجه نانکین و بالابان

دلیجه نانکین و بالابان : دلیجه نانکین از کوچکترین نوع شاهین ها به شمار می رود و بر خلاف سایر پرندگان شکاری چندان سریع نیست. این پرنده جنگل های باز و علفزار هایی در مناطق معتدل را برای زدگی انتخاب می کند و از نوع مهاجر است.
طول بدن آن از 31 تا 35 سانتی متر متغیر بوده و بخش بالایی بدن قهوه ای و بخش زیرین بدنش سفید است. دمی دراز و سیاه رنگ دارد .همانند سایر شاهین ها می تواند به صورت درجا پرواز کند و یال های آن بلند و نوک تیز است.
غذای اصلی این پرنده را حشرات تشکیل می دهند ولی برخی اوقات پرندگان و خزندگان کوچک را نیز شکار می کند. این پرنده برای شکار کردن در یک محل مناسب به کمین می نشیند ولی عادت اصلی آن بدین گونه است که در یک محل مناسب به صورت درجا پرواز کند و شکار خود را بیابد.
اغلب به صورت تنها یا با جفت خود دیده می شود .ولی اگر شرایط محیطی مساعد باشد گروه های سی تایی هم تشکیل می دهند .یک جفت اغلب اوقات در یک کحدوده هستند.
آنها برای لانه سازی حفرات درختان لبه صخره ها یا لانه سایر پرندگان را بر می گزینند. در اواخر زمستان پرنده ماده حدود سه تا هفت تخم می گذارد و فقط پرنده ماده روی تخم ها می خوابد . این دوره 26 تا 28 روز طول می کشد. در طی این مدت پرنده نر غذا را به لانه می برد . در روز های آخر پرنده ماده نیز لانه را ترک می کند و برای خود شکار می کند. اگر شرایط محیطی مساعد باشد چند جوجه به صورت همزمان می توانند رشد کنند. پرنده های نابالغ پشتی به رنگ قهوه ای خاکستری به شکل راه راه دارند و سینه هایشان رگه دار است. جوجه ها 30 الی 31 روز پس از تولد می توانند پرواز کنند. این جوجه ها پس از پرواز حدود یک هفته فقط از حشرات تغذیه می کنند و پس از مدتی موش هم به رژِم غذایی آنها افزوده می شود.
پراکندگی جغرافیایی در ایران: اطلاعی در دست نیست.

دلیجه نانکین و بالابان
دلیجه نانکین و بالابان

بالابان
بالابان از شاهین های بزرگ به شمار می رود و در اروپای شرقی و آسیا دیده می شود و پرنده ای مهاجر است. این پرنده شکاری در علفزار های باز با تعدادی درخت زندگی می کند. طول بدن آن حدود 47 تا 55 سانتی متر و فاصله دو سر بال های آن 105 تا 129 سانتی متر است . این پرنده برای پرواز نیاز به منطقه وسیعی دارد. بال و دم در این گونه نسبت به شاهین بلند تر بوده و فرم سر این دو پرنده با هم متفاوت است . این پرنده شکاری به جای شیرجه زدن از بالا شکار خود را دنبال می کند و عموما پرندگان کوچک را شکار می کند . بالابانهای نواحی شمالی اندکی بزرگ تر و تیره تر هستند . سطح شکمی آنها سفید و به مقدار کم خال خال یا رگه رگه است. سطح پشتی آنها قهوه ای و پر های پروازی به رنگ خاکستری می باشد. سر و پایین تنه آنها قهوه ای روشن است و نوار هایی در بخش پایین تر از سینه دیده می شود. نر و ماده در دوران پیش از بلوغ شبیه یکدیگرند . این پرنده در سال 1 الی 6 تخم می گذارد و از 28 الی 32 روز بر روی تخم ها می خوابد و در طی این روز ها پرنده ماده توسط نر خود تغذیه می شود. این پرنده اغلب به حیوانات بزرگتر از خود حمله کرده و آنها ا شکار می کند. نوع ماده از نظر ظاهری بسیار قدرتمند به نظر می رسد . این پرنده بین دوست داران شکار با پرندگان شکاری طرفداران زیادی دارد.
بالابان اغلب دشت های وسیع و مناطق نیمه بیابانی را برای زندگی انتخاب می کند
مهم ترین منبع تغذیه بالابانها را پستانداران پرندگان حشرات و خزندگان تشکیل می دهند.
صدا: صدای این پرنده شبیه شاهین و به صورت غرغر است.
پراکندگی جغرافیایی در ایران :زمستان ها فراوان است و به تعداد زیاد در ایران زاد و ولد می کند.

همچنین بخوانید :
دستگاه جوجه کشی 168 عددی
دلیجه نانکین و بالابان
دلیجه نانکین و بالابان
مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X