امنیت زیستی در سالن های مرغداری

منظور از امنیت زیستی در سالن های مرغداری چیست؟

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،
 

منظور از امنیت زیستی در سالن های مرغداری چیست؟

امنیت زیستی در سالن های مرغداری : در برخورد با موضوع امنیت زیستی در سالن های مرغداری به سوالاتی مواجه میشویم که بایست به آنها پاسخ دهیم.
منظور از امنیت زیستی در سالن های مرغداری چیست؟
از چه روشی هایی برای ضد عفونی وسایط نقلیه استفاده می شود؟
روشهای معدوم کردن تلفات در سالن های پرورش مرغ کدام اند؟
برای کالبد گشایی مرغ چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟
جوجه های سالم از بیمار را چگونه باید تشخیص داد؟
نحوه گزارشی از وضعیت سلامتی سالن پرورش مرغ به چه صورتی است؟
در این نوشته به این موضوعات خواهیم پرداخت.هدف از این بخش بررسی روشهای پیشگیری از بروز بیماری در واحدهای پرورش مرغ است.
از مهمترین عواملی که به طور دائم سالن های مرغداری را تهدید می کند و میتواند موجب بروز خسارات سنگین و غیرقابل جبران شود، بیماری های طیور است.
هر یک از این بیماری ها توسط عواملی ایجاد می شوند که به طور کلی عوامل بیماری زا نامیده می شوند.

استاندارد عملکرد در سالن های مرغداری 

عوامل بیماری زا موجودات ذره بینی و ریزی هستند که توسط چشم انسان قابل رؤیت نیستند و به صورت گرد و غبار، افراد و وسایل را آلوده می کنند.
این عوامل در صورت عدم رعایت اصولی بهداشتی به راحتی به داخلی واحدهای پرورش طیور راه یافته و موجب بروز خسارات می شوند.
بعد از بروز بیماری، درمان ها بیشتر جنبهٔ حمایتی داشته و هزینهٔ سنگینی را متوجه مرغداران خواهد کرد و در تعدادی از بیماریها مجبور هستیم گله را به طور کامل معدوم کنیم. مهم ترین و ضروری ترین و در عین حالی عملی ترین راه جلوگیری از آلوده شدن مرغ ها، انجام پیشگیری های لازم و رعایت اصول بهداشتی است؛ بنابراین با شناخت راه های ورود عوامل بیماریزا و ایجاد سدهای ممانعت کننده می توان از نفوذ انها به داخلی فارم، جلوگیری و گله را در سلامت کامل پرورش داد.
پس از مطالعه این بخش از مطالب  قادر خواهید بود که اقدامات بهداشتي دقیق را طبق دستورالعمل در سالن مرغداری به ظرفیت 5000 قطعه انجام دهند.

امنیت زیستی در سالن های مرغداری

پرورش طيور به صورت متراكم و صنعتي اگرچه از نظر اقتصادي قابل توجيه است؛ اما همين تراكم سبب افزايش بروز بيماريها نيز ميشود. شیوع بیماریها، زیانهای مالی فراوانی را به صنعت دام و طیور وارد میکند.
برای به حداقل رساندن این زیانها، میتوان از روشهای پیشگیرانهای چون کنترل عوامل بیماریزا و ناقلین آنها استفاده کرد.
اقداماتی که در جهت کنترل بیماریها و پیشگیری از آنها به کار میروند، تحت عنوان امنیت زیستی طبقهبندی میشوند.
بیوسکیوریتی یا امنیت زیستی چیزی جز جمع دو واژه خطر و احتمال بروز آن نیست.
فعالیت کارگاهی در سالن های مرغداری
نحوة کار باید به گونهای باشد که رفت و آمد افراد، خوراک، تجهیزات و حیوانات در مزرعه کنترل شده و از ورود و انتشار بیماریها پیشگیری شود.
ضد عفونی کردن سالن های مرغداری
تا وقتی که تمامی سالن تمیز نشده، تعمیرات صورت نگرفته و سالن خشک نباشد، نباید سالن ضدعفونی شود.
ضدعفونی کننده ها با وجود مواد کثیف و آلی بی اثر میشوند و در سطوح مرطوب از میزان تأثیر آنها به دلیل رقیق شدن کاسته میشود.
ضدعفونی کننده را میتوان توسط دستگاه اسپری پرفشار یا اسپری کوله پشتی استفاده کرد.
ضدعفونی کننده هایی که کف ایجاد میکنند سبب ماندگاری و تأثیر بیشتر ماده ضدعفونی کننده میشوند.
گرم کردن سالن تا دماهای باال بعد از درزگیری میتواند تأثیر ضدعفونی کننده را بیشتر کند.
بیشتر ضدعفونی کننده ها بر اووسیستهای اسپوردار بیماری کوکسیدیوز (اسهالخونی) اثری ندارند. اگر لازم است که اسپورهای کوکسیدی از بین بروند میتوان از ترکیبات تولیدکننده آمونیاک توسط افراد آموزش دیده استفاده کرد.

مطالب مفید دیگر در صنعت جوجه کشی :

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید …

aparat-icon
youtube-icon
twitter-icon
telegram-icon
instageram-icon
facebook-icon


خلاصه
منظور از امنیت زیستی در سالن های مرغداری چیست؟
عنوان مطلب
منظور از امنیت زیستی در سالن های مرغداری چیست؟
توضیحات
امنیت زیستی در سالن های مرغداری : در برخورد با موضوع امنیت زیستی در سالن های مرغداری به سوالاتی مواجه میشویم که بایست به آنها پاسخ دهیم.در این نوشته به این موضوعات خواهیم پرداخت.هدف از این بخش بررسی روشهای پیشگیری از بروز بیماری در واحدهای پرورش مرغ است.
نویسنده
نام اشتراک گذارنده
admin
لوگو

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

اطلاع از
avatar
wpDiscuz