حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

5 دلیل مهم در عدم موفقیت جوجه کشی که بایست بدانید

5 دلیل مهم در عدم موفقیت جوجه کشی

5 دلیل مهم در عدم موفقیت جوجه کشی

راندمان ضعیف جوجه کشی ، مشکل کجاست؟
جوجه کشی از تخم نطفه دار هر پرنده ای می تواند لذت بخش ، سرگرم کننده و آموزنده باشد.اما حتما شما هم به مشکلاتی مانند عدم موفقیت در جوجه کشی برخورده اید و دیده اید که بسیاری از تخم ها به جوجه تبدیل نمیشوند.این واقعا کسل کننده است که 21 روز صبر کنیم ، رطوبت و دما را تنظیم کنیم و سایر مراقبت های لازم را انجام دهیم و در انتهای کار دستگاه جوجه کشی تنها چند جوجه به ما بدهد.خوب مشکل از کجاست؟ در این نوشته به موضوع عدم موفقیت در جوجه کشی پرداخته ایم و 5 دلیل مهم در عدم موفقیت جوجه کشی را بررسی کرده ایم با ما همراه باشید.

دلایل شکست در جوجه کشی که بهتر است بدانیم
عدم موفقیت جوجه کشی

5 دلیل معمول که بیشتر افراد شاهد آن هستند به قرار زیر می باشد :

  1. نطفه دار نبودند تخم مرغ یا ضعیف بودن نطفه آن یا نگهداری بیش از حد تخم های نطفه دار قبل از قرار دادن آنها در داخل دستگاه جوجه کشی
  2.  بالا بودن بیش از حد دما یا پایین بودن بیش از حد دما در دوران جوجه کشی و عدم ثبات آن
  3.  بالا بودن یا پایین بودن بیش از حد مورد نیاز رطوبت
  4.  عدم چرخش مناسب تخم های نطفه دار و در نتیجه تغییر شکل داخل تخم
  5.  باز کردن درب ماشین جوجه کشی در دوران هچ

 

دلایل بر مرگ جوجه قبل از هچ شدن
مرگ جوجه قبل از هچ شدن

بابت تصویر فوق متاسفم.هدف قرار دادن چنین تصاویری آموزشی می باشد.این جوجه قبل از درآمدن از تخم در زمان هچ 1 تا 2 روز انتهایی جوجه کشی مرده است.

 

چگونه می توان فهمید اشتباه در جوجه کشی چیست؟

شاید هیچ گاه نتوانید متوجه شوید دقیقا چه عاملی باعث کاهش راندمان در جوجه آوری میشود.اگرچه می توان یک سری کارهای کارگاهی برای بررسی عوامل دخیل در این کار را بررسی کرد.من معمولا وقتی تخم های نطفه دار تبدیل به جوجه نمیشوند 2-4 روز بیشتر صبر می کنم و بعد اقدام به خارج کردن تخم ها از ماشین جوجه کشی می کنم.یکی از دلایل من برای این کار دیرتر هچ شدن برخی از جوجه ها می باشد بهتر است چند روز هم به آنها فرصت دهیم.معمولا اگر دما در دوران جوجه کشی کم باشد تخم ها دیرتر هچ میشوند.اگر چند روز گذشت و دیگر مطمئن شدید خبری از جوجه نیست ، آنها را از دستگاه جوجه کشی خارج کنید و بشکنید.این کار را در داخل خانه انجام ندهید ، به احتمال زیاد تخم های فاسد شده باشند.

  • اگر تخم را شکستید و داخل آن خبری از جنین نبود احتمال دارد که قبل از قرار دادن آن در داخل ماشین جوجه کشی بیش از حد آن را نگهداری کرده اید یا کلا از اول بدون نطفه بوده است.همچنین می تواند به دلیل نگهداری بیش از حد ، دمای زیاد یا کم در دوران ذخیره سازی تخم های نطفه دار نیز باشد این گونه به مشکلات به قبل از جوجه کشی بر میگردند ، نطفه در داخل این گونه تخم ها یا بسیار ضعیف است یا مرده است یا کلا وجود ندارد.توصیه میشود تخم های نطفه دار را از افراد مورد اعتماد و با تجربه خریداری کنید.از فواصل دور تخم خریداری نکنید.در حمل و نقل آنها کاملا مراقب باشید و برای مدت طولانی بیش از یک هفته تخم ها را ذخیره نکنید.قبل از جوجه کشی نیز تخم های نطفه دار را در دمای مناسب نگهداری کنید با درجه دمایی 15 تا 18 درجه سانتی گراد نگهداری کنید.
  • اگر تخم را شکستید و داخل آن دیدید که نطفه به جنین تبدیل شده و جنین مرده است ، احتمال زیاد دارد که در طول دوره جوجه کشی دما برای مدتی بیش از حد بالا رفته یا بیش از حد کاهش یافته است.همچنین می تواند به دلیل خشک شدن ظرف آب و نرسیدن رطوبت کافی به تخم ها نیز اشاره کرد.
  • اگر تخم را شکستید و یک جوجه کامل را دیدید که فقط از تخم خارج نشده است به احتمال زیاد دما و رطوبت در طول دوره جوجه کشی کاهش یافته است و جوجه تلف شده است.همچنین اگر از روزهای 1 تا 18 رطوبت بیش از حد مورد نیاز باشد ، جوجه در دوران هچ دچار خفگی در اثر آب بیش از حد داخل تخم میشود.در داخل تخم های نطفه دار رطوبت مورد نیاز جوجه وجود دارد.در صورتی که این رطوبت در طی دوران جوجه کشی استفاده نشود و توسط رطوبت بیرونی به آن اضافه شود جوجه داخل تخم غرق میشود. آلبومین ( سفیده تخم ) نیاز به خشک شدن در حد مورد نیاز دارد تا کیسه هوایی بتواند ، اکسیژن مورد نیاز جوجه را از طریق پوسته تامین کند.
  • اگر جوجه پوسته تخم را شکسته باشد و در آن حالت مرده باشد ، این مشکل احتمالا از کاهش رطوبت و دما در دوران هچ می باشد.در دوران هچ رطوبت بسیار در خروج جوجه از تخم تاثیر گذار می باشد.همچنین می توان به شکل نامناسب پاها و یا ضعیف بودن بیش از حد جوجه اشاره کرد که نتوانسته است از تخم خارج شد.این دو مورد آخر معمولا به دلیل چرخش نامناسب در دوران جوجه کشی می باشد.
همچنین بخوانید :
تهیه جوانه دانه ها برای تغذیه طیور و انواع پرندگان

ایده مناسبی است که در طول دوره جوجه کشی هر هفته تخم ها را نطفه سنجی کنید ، تخم های که رشد نکرده اند را حتما از داخل دستگاه جوجه کشی خارج کنید.این تخم ها فاسد شده و به سایر تخم ها آسیب خواهند زد.همچنین دیده شده است که تخم های فاسد می ترکند که اصلا صحنه جالبی نیست.

 

در طی فرانید جوجه کشی یادداشت برداری کنید

اگر اتفاق غیر معمول رخ دهد ، توصیه می شود که یادداشت ها را در طول دوره انکوباسیون انجام دهید تا بعد بتوانید با همین 5 دلیل مهم در عدم موفقیت جوجه کشی و یا دلایل دیگر آنها را بررسی کنید. اگر درجه حرارت کاهش یافت ، سینی رطوبت خشک شد یا فراموش کردید که تخم ها را چرخش دهید ( در دستگاه جوجه کشی غیر اتوماتیک ) و … آن را در تقویم جوجه کشی خود یادداشت کنید. یادداشت کردن به شما این امکان را می دهد تا پایان دوره رشد جنین در تاریخهایی که مشکل داشته اید مشخص شده باشد ، تا بتوانید آن را با لیست مشکلات جوجه کشی مقایسه کنید. امیدوارم که بعد از اینکه متوجه شدید اشتباهاتی که در این زمان انجام شده چه نتیجه خواهد داشت ، موفق تر عمل کنید.

 

آیا شما هم به مشکلاتی در جوجه کشی برخورد کرده اید؟ آیا دانسته اید چگونه می توان آن ها را رفع کرد؟ تجربیات خود را در قسمت دیدگاه ها با دیگران به اشتراک بگذارید تا یک راهنمای جامع برای علاقه مندان به جوجه کشی باشد برای آینده.

دانلود فایل PDF مطلب

Top 5 Reasons for a Poor Hatch Rate

مطالب مفید دیگر در صنعت جوجه کشی :

image_pdfimage_print
مدیر سایت
دیدگاه کاربران 1 دیدگاه
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X