صفر تا صد پرورش و جوجه کشی بلدرچین

در این مقاله که توسط وب سایت چیکن دیوایس تهیه شده در مورد پرورش وجوجه کشی بلدرچین صحبت خواهیم کرد آنچه که در این مقاله خواهید خواند:

  • ارزش غذایی بلدریچن
  • ویژگی‌های بلدرچین
  • پرورش بلدرچین به‌عنوان کسب‌وکار خانگی
  • جوجه کشی از بلدرچین
  • پس از هچ جوجه های بلدرچین باید چه کار کرد؟

دستگاه جوجه کشی خانگی کوچک ۴۸ تایی
» مناسب برای جوجه کشی از ۱۲۰ عدد تخم بلدرچین
» مجهز به سنسور SHT نسل چهار
» قابلیت انتخاب پرنده
قیمت : ۵,۴۵۰,۰۰۰ تومان
 

دانلود مستقیم ویدیو

ارزش غذایی بلدریچن

بلدرچین پرنده‌ای است که به دلیل غنی بودن فراورده‌های آن از پروتئین و ویتامین موردتوجه پرورش‌دهندگان است. تخم این پرنده علی‌رغم این‌که بسیار کوچک است و یک‌پنجم تخم‌مرغ حجم دارد ، پنج برابر آن دارای انواع ویتامین و املاح معدنی است و به بمب پروتئین معروف است. گوشت این پرنده ارزش دارویی و غذایی بالایی دارد و مصرف آن برای بیماران قبلی و عروقی و اعصاب و روان توصیه می‌شود.

صفر تا صد پرورش بلدرچینویژگی‌های بلدرچین

بلدرچین پرنده‌ای وحشی است که از در طبیعت از دانه‌ها و جنبندگان کوچک تغذیه می‌کند. این پرنده دارای نژادهای مختلف است اما در ایران پرورش بلدرچین‌های معمولی و ژاپنی متداول هست.

این پرندگان با جثه کوچک زندگی بر روی زمین را ترجیح می‌دهند هرچند که برخی از گونه‌های وحشی قادر به پرواز کردن هستند و می‌توانند در طی مسافت‌های طولانی مهاجرت کنند. پرندگان نر و ماده این پرنده ازلحاظ جثه مقداری از هم تفاوت دارند.

طول بدن بلدرچین‌های چیزی حدود ۱۶ تا ۱۸ سانتی‌متر می‌شود و طول بال‌ها بین ۳۲ تا ۳۵ سانتی‌متر. دوره بلوغ بلدرچین‌ها بسیار کوتاه است و معمولاً در ۴۰ تا ۵۰ روزگی به بلوغ می‌رسند و می‌توان آن‌ها را به کشتارگاه داد.

نحوه تشخیص جنسیت جوجه

 
نحوه تشخیص جنسیت جوجه پرورش بلدرچین به‌عنوان کسب‌وکار خانگی

پرورش بلدرچین را می‌توان به‌عنوان یک کسب‌ و کار خانگی نیز انجام داد. برای ایجاد کسب‌وکار پرورش بلدرچین نیاز به فضایی کوچک و البته قفسه‌های پرورش بلدرچین دارید. این قفسه‌ها معمولاً دارای طبقات مختلفی هستند و با استفاده از آن‌ها می‌توان چندین هزار قطعه بلدرچین را در فضایی با مساحت ۱۲ مترمربع نگهداری کرد.

پرورش بلدرچین یک کار حرفه‌ای محسوب می‌شود. و برای انجام آن باید تخصص موردنیاز را داشته باشید. بنابراین بهتر است قبل از اقدام به پرورش بلدرچین ، تخصص موردنیاز به آن را کسب کنید. برای این کار می‌توانید در دوره‌های آموزش پرورش بلدرچین که توسط نهادهایی همچون اداره جهاد کشاورزی برگزار می‌شود شرکت کنید.

همان‌طور که قبلاً هم اشاره شد ، بلدرچین پرنده‌ای وحشی است به همین دلیل از مقاومت بالایی در مقابل بیماری‌ها برخوردار است. بنابراین در طول مدت نگهداری نیازی به واکسیناسیون ندارد. علاوه بر این به دلیل نیاز کمتر بلدرچین به جیره‌های مواد غذایی هزینه نگهداری این پرنده پایین است.

دوره پرورش بلدرچین بسیار کوتاه است (معمولاً بین ۳۵ تا ۴۰ روز که در این دوره به بلوغ می‌رسد). از طرف دیگر به دلیل تقاضای بالای گوشت و تخم این پرنده که تا حدودی می‌توان گفت که قطعی است ، سودآوری پرورش آن تضمین است.

دستگاه جوجه کشی ۱۶۸ تایی
» به روزترین دستگاه برای تکثیر بلدرچین در ظرفیت بالا
» دارای بدنه PVC
» برخورداری از قابلیت ستر و هچر همزمان
قیمت : ۱۰,۵۰۰,۰۰۰ تومان
 

جوجه کشی از بلدرچین

در کسب و کار خود می توانید تخم های نطفه دار بلدرچین را تولید کرده و از آن ها جوجه کشی کنید. برای این کار باید بلدرچین های نر و ماده را با ضریب نر مناسب در قفس ها قرار دهید و با جیره های غذایی مناسبی تغذیه کنید. ضریب نر به ماده ۱ به ۴ یا ۱ به ۵ برای پرورش بلدرچین مناسب است. تفاوت ضریب نر به ماده از این مقدار می تواند تخم های نطفه دار را با مشکل مواجه کند.

برای جوجه کشی از تخم های نطفه دار این پرنده نیاز به دستگاه جوجه کشی مناسب بلدرچین دارید. دستگاه های جوجه کشی در انواع خانگی و صنعتی ساخته می شوند که دستگاه های جوجه کشی صنعتی از ظرفیت بالاتری برخوردارند و برای کسب و کار پرورش بلدرچین مناسب هستند. چرا که تعداد بلدرچین ها در فارم پرورش این پرنده نسبتا زیاد است.

مدت زمان جوجه کشی از تخم های نطفه دار این پرنده به صورت عمومی چیزی بین ۲۳ روز است اما طول مدت جوجه کشی از تخم های نطفه دار بلدرچین های ژاپنی بین ۱۸-۱۷ روز است. اگر از دستگاه های اتوماتیک استفاده کنید می توانید بدون وارد کردن اطلاعات دما و رطوبت و تنها با انتخاب نوع پرنده از تخم های نطفه دار بلدرچین جوجه کشی کنید.

اما اگر از دستگاه های جوجه کشی حرفه ای استفاده نمی کنید باید اطلاعات دما و رطوبت را به صورت دستی وارد دستگاه کنید. دمای مناسب برای مرحله ستری جوجه کشی از بلدرچین چیزی حدود ۳۷.۵ درجه سانتی گراد و دمای مناسب برای مرحله هچری ۳۷.۲ درجه سانتی گراد است. رطوبت مناسب نیز چیزی حدود ۵۲ تا ۶۲ درصد است که به صورت اتوماتیک توسط دستگاه جوجه کشی تامین می شود.

پس از هچ جوجه های بلدرچین باید چه کار کرد؟

۲۴ ساعت پس از هچ جوجه ها باید آن ها را از دستگاه جوجه کشی خارج کنید. در مدت این ۲۴ ساعت که جوجه ها در داخل دستگاه قرار می گیرند ، نیازی به تامین مواد غذایی برای جوجه ها نیست. زیرا ذخیره زرده در داخل بدن جوجه ها قرار دارد و جوجه ها باید از آن تغذیه کنند. در غیر این صورت ذخیره زرده در داخل بدن جوجه ها فاسد شده و باعث کسالت و یا از بین رفتن جوجه ها خواهد شد.

پس از خارج کردن جوجه ها از دستگاه جوجه کشی آن ها را باید در محیطی با دما و رطوبت مناسب قرار دهید. از آنجایی که در شرایط طبیعی مرغ مادر دمای مناسب برای جوجه کشی را فراهم می کند باید پس از جوجه کشی مصنوعی از مادر مصنوعی استفاده کنید.

لامپ مادر مصنوعی

حتما پس از جوجه کشی از بلدرچین دستگاه جوجه کشی را شسته و ضدعفونی کنید. برای ضد عفونی کردن دستگاه جوجه کشی می توانید از گاز فرمالدئید حاصل از پتاسیم پرمنگنات و فرمالین استفاده کنید. یکی از ایرادات اصلی دستگاه های جوجه کشی بدنه فلزی عدم امکان شستشوی آن ها با استفاده از آب است، زیرا در صورت شستشوی بدنه دستگاه با استفاده از آب امکان زنگ زدگی آن ها وجود دارد که نتیجه آن چیزی جز کاهش راندمان دستگاه جوجه کشی نیست زیرا این عامل می تواند باعث انتشار باکتری در داخل دستگاه شده و رشد جنین را در داخل تخم ها با مشکل مواجه کند.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. سلام ایا برای ۴۵۰ هزار عدد بلدرچین در عرض ۲ ماه تولید بشه و برای همین تعداد تخم بلدرچین, ایا تخم و بلدرچین بالغ با حجم زیاد رو ویزیتور میخره یا نه؟

    1. بهتر که ابتدا بازار رو پیدا کنید و یه قولی ازشون بگیرید و یا اینکه در بهترین حالت باهاشون قرارداد ببندید، سپس اقدام به تولید کنید تا خدایی نکرده ضرر نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا
سوالی داری کلیک کن 👋