پرورش مرغ تخمگذار | راهنمای پرورش مرغ بومی تخمگذار

آموزش جامع پرورش مرغ تخمگذار

در این مقاله از وبلاگ چیکن دیوایس میخواهیم به موضوع پرورش مرغ تخمگذار بپردازیم. در آموزش جامع پرورش مرغ تخمگذار به موضوعات مختلفی خواهیم پرداخت که شامل: نحوه تهیه مرغ تخمگذار بومی و انتخاب بهترین نژاد، تاسیسات و تجهیزات نگهداری مرغ تخمگذار ، مدیریت پرورش مرغ تخمگذار ، مدیریت تولید تخم مرغ ، بیماری ها و عوامل خطرساز مرغ تخمگذار ، تغذیه و برنامه نوردهی مرغ تخمگذار و … می باشد. با ما در این سری آموزشی همراه باشید.

مقدمه ای کوتاه بر پرورش مرغ تخمگذار

مرغ های تخمگذار از منشا مرغ های لگهورن هستند. امروزه هیبریدهای تجارتی متعددی که در جهان مطرح است از همین منشا می باشند و مشهورترین آن ها عبارتند از های لاین هایسکس، بایکوک شیوز بوونز که ممکن است هر یک از هیبریدها سفید و یا قهوه ای باشند.

از خصوصیات کلی این مرغ ها در مقایسه با مرغ های گوشتی می توان به وزن سبک و استعداد تولید تخم مرغ زیاد در طول دوره تولید اشاره کرد. معمولا مرغ های تخمگذار دارای بدنی کشیده و گردنی باریک و بلند، پاهای ظریف، تاج و ریش قرمز فاصله سه انگشتی میان دو استخوان در ناحیه کلوآک بوده و قادرند در یک دوره تولید بیش از ۲۵۰ عدد تخم مرغ تولید نمایند.

مقدمه ای کوتاه بر پرورش مرغ تخمگذار - چیکن دیوایسیکی از مزیت های اصلی و بسیار مهم پرورش مرغ بومی مقاوم بودن آنها در برابر بیماری بوده و آنها خوراک کمتری مصرف میکنند. همچنین هدف اصلی پرورش مرغ بومی تولید تخم مرغ های محلی بوده و در واقع درامد اصلی پرورش دهنده از طریق فروش تخم مرغ محلی به دست می آید. با توجه به اینکه قیمت تخم مرغ محلی بیش تر از تخم مرغ های سفید می باشد و خواهان زیادی دارد، پرورش مرغ تخمگذار سود بالایی دارد.

دوره پرورش مرغ تخمگذار

دوره پرورش مرغ تخمگذار از یک روزگی تا ۳ ماهگی را پرورش پولت می گویند و نیمچه تخمگذار ( پولت ) را که حدودا ۱۰۰-۹۰ روزه شد به سالنهای تولید که دارای قفسی های مرغ تخمگذار است، منتقل می کنند.

امروزه در پرورش نیمچه های تخمگذار نسبت به دهه قبل تغییرات زیادی به وجود آمده و برنامه های پرورش دگرگون شده است. همچنین مرغ های بومی نیز دچار اصلاح نژاد شده اند.

تجهیزات و سرمایه لازم برای پرورش مرغ تخمگذار بومی

در مقایسه یا مرغداری های صنعتی، پرورش مرغ تخمگذار محلی به سرمایه کمتری نیاز دارد. بیشترین هزینه هایی که در این زمینه باید پرداخته شوند مربوط به خرید جوجه ها و یا نیمچه ها، تهیه دان، تهیه زمین و خرید تجهیزات مرغداری می باشد. لوازم مرغداری مورد نیاز در این نوع سالن ها شامل آبخوری و دانخوری، سیستم گرمایشی و هیتر، فن و هواکش مرغداری می باشد.

تجهیزات و سرمایه لازم برای پرورش مرغ تخمگذار بومی - چیکن دیوایسالبته پرورش دهنده باید هزینه هایی هم برای واکسیناسیون، حمل و نقل، بسته بندی و … نیز پرداخت کند. در مقاله پرورش مرغ بومی با سرمایه کم به طور مفصل در مورد لوازم و سرمایه مورد نیاز برای این نوع کسب و کار بحث نموده ایم.

طول دوره پرورش مرغ بومی تخمگذار چقدر است؟

به طور کلی مرغ های تخمگذار بومی و یا صنعتی به مدت یک سال تولید دارند و پس از آن عمر اقتصادی آنها پایان می یابد. با توجه به اینکه مرغ های بومی در سن ۵ ماهگی شروع به تخمگذاری میکنند. لذا با خرید جوجه یک روزه کل دوره حداکثر ۱۷ ماه و با خرید نیمچه های ۴۵ روزه نیز حداکثر ۱۵ ماه میباشد.

باید بدانید که مرغ های تخمگذار چند ماه بعد از تخمگذاری (حدودا در سن ۹ ماهگی) به اوج می رسند و پس از آن میزان تخمگذاری آنها کاهش پیدا میکند. به طور طبیعی مرغ ها میتوانند بیش از ۵ سال عمر کنند ولی پرورش اقتصادی مرغ دوره کوتاهی دارد و پس از اتمام دوره بایستی پرورش دهنده گله جدید را جایگزین کند. گله قبلی نیز به کشتارگاه ها فروخته میشوند ولی گوشت آنها قیمت ارزان تری نسبت به مرغ های گوشتی دارد.

برای پرورش مرغ تخمگذار از کجا شروع کنیم؟

هر کسب و کاری پیش نیازهای خاص خود را دارد. برای پرورش مرغ تخمگذار بومی نیز به برخی لوازم مرغداری و تجهیزات خاص نیاز خواهید داشت. تهیه زمین و سالن پرورش، تجهیز نمودن آن، خرید جوجه و یا نیمچه و تهیه دان مصرفی مرغ ها از جمله پیش نیازهای اصلی این نوع مشاغل می باشند.

سالن پرورش باید فاصله کافی و استاندارد با مناطق مسکونی و دیگر واحدهای پرورشی داشته باشد. بیشتر افراد ترجیح میدهند که در مناطق روستایی پرورش مرغ بومی تخمگذار را عملی کنند. چراکه اولا هزینه های مربوط به خرید و یا کرایه زمین در مناطق روستایی بسیار ارزان تر از مناطق شهری است. ثانیا در مناطق روستایی، پرورش دهنده می تواند از فضای باز و چراگاه های طبیعی استفاده کند و هزینه های تولید را کاهش دهد.

برای پرورش مرغ تخمگذار از کجا شروع کنیم؟ - چیکن دیوایسفضای مورد نیاز برای پرورش مرغ های بومی با توجه به سن آنها متفاوت است. جوجه ها در ابتدا به فضای کوچکی نیاز دارند ولی مرغ های تخمگذار و بالغ فضای بیشتری اشغال میکنند. به طوریکه به ازای هر ۵ الی ۸ قطعه مرغ بالغ یک متر مربع فضا در نظر گرفته میشود. بعنوان مثال یک سالن به متراژ ۱۵۰ متر مربع برای پرورش ۱۰۰۰ قطعه مرغ بومی تخمگذار کفایت میکند.

قبل از انتقال جوجه ها و یا نیمچه ها به داخل سالن در ابتدا بایستی سالن از قبل آماده و به خوبی ضدعفونی شده باشد. با توجه به اینکه بحث آماده سازی سالن پرورش مرغ و ضدعفونی آن یک بحث جداگانه و مفصل می باشد، پیشنهاد میکنم این مقاله را حتما مطالعه بفرمایید.

مرغ تخمگذار بومی و یا جوجه از کجا تهیه کنیم؟

برای تهیه جوجه و یا نیمچه های مرغ بومی بهتر است ابتدا به جهاد کشاورزی منطقه خود مراجعه نموده و با دریافت لیست مراکز معتبر، از پرورش دهنده های تأیید شده خرید کنید. مرغ بومی تخمگذار دارای نژادهای مختلفی میباشد در زمان انتخاب یک نژاد باید به شرایط آب و هوایی سازگار با آنها نیز توجه نمود.

خرید نیمچه بهتر است یا جوجه مرغ؟

در پرورش مرغ تخمگذار، سن یک فاکتور بسیار مهم می باشد. زیرا در هر دوره سنی، نوع جیره و برنامه نوردهی خاصی اجرا میشود. بنابراین کارآفرین باید دقیقا از سن مرغ ها اطلاع داشته باشد. خرید مرغ های بالغ برای شروع اشتباه بزرگی است. چرا که مرغ ها از قبل باید تحریک نوری شده باشند و تا به موقع بالغ شده و شروع به تخمگذاری کنند.

پرورش جوجه های یک روزه دردسرهای بیشتری دارد و متأسفانه بیشترین میزان تلفات نیز در سنین جوجگی مخصوصا در دو هفته اول می باشد. اما با خرید جوجه یک روزه می توان برنامه دقیق تری برای واکسیناسیون، تغذیه و تحریک نوری آنها در نظر گرفت.

خرید نمیچه ها نیز تا حدود زیای به نفع پرورش دهنده است؛ اما به شرطی که او دقیقا از سن پرنده اطلاع داشته باشد. به فرض مثال اگر پرورش دهنده نیمچه ۳ ماهه خرید کند ولی سن واقعی نیمچه ها اشتباه باشد در آن صورت به طور دقیق نمیتواند برنامه نوردهی و تغذیه را اجرا کند و متأسفانه متحمل خسارات زیادی میشود. همچنین در زمان خرید نیمچه ها باید دقت شود که واکسیناسیون آنها به موقع انجام گرفته باشد.

خرید تخم نطفه دار و جوجه کشی از انها بهترین و ارزان ترین روش برای به دست اوردن جوجه های مرغ است. برای این منظور می توانید از دستگاه جوجه کشی خانگی و یا صنعتی استفاده کنید. هم چنین مطالعه در مورد تخم های نطفه دار و شناسایی بهترین انها ضروری است. 

دستگاه جوجه کشی خانگی کوچک ۴۸ تایی
» بسیار به صرفه و قابل استفاده برای کاربران آماتور
» امکان جوجه کشی از تخم مرغ بصورت خودکار
» دارای کارایی و راندمان بالا ضمن مصرف برق پایین
قیمت : ۵,۴۵۰,۰۰۰ تومان

آیا مرغ تخمگذار بومی نیاز به نوک چینی دارد؟

امروزه مشخص شده است که عوامل متعددی در میزان رشد و نمو نیمچه های تخمگذار موثر می باشند عوامل محیطی مانند وضعیت هوا، کیفیت آب و نور، تراکم پرندگان و حرارت سالن بر وضعیت بهداشتی و رشد نیمچه های تخمگذار تاثیر دارند.

آیا مرغ تخمگذار بومی نیاز به نوک چینی دارد؟ - چیکن دیوایسبکارگیری برخی روش ها در مدیریت پرورش نیمچه های تخمگذار اثر معنی داری بر وزن بدن آنها دارد برای کاهش میزان نوک زدن به پرها و انگشتان و تقلیل شیوع بیماری مارک و کانی بالیسم، لازم است که نیمچه های تخمگذار در سن ۷ تا ۱۰ روزگی تحت برنامه نوک چینی قرار گیرند. همچنین در صورت نیاز باید نوک چینی را قبل از سن ۱۰ هفتگی تکرار نمود تا از تاثیر آن بر وزن بدن به هنگام انتقال به جایگاه مرغ های تخمگذار کاهش یابد.

برنامه نوردهی مرغ تخمگذار بومی

تخمگذاری مرغ ها به نور وابسته است، هچنین نور یک عامل تعیین کننده برای رسیدن به زمان بلوغ مرغ ها می باشد. توصیه می شود که در طی دوره پرورش نیمچه های تخمگذار برنامه نوردهی با کاهش تدریجی به اجرا درآید. زیرا به این ترتیب در اوایل مرحله بحرانی و تعیین کننده نیمچه ها فرصت بیشتری برای غذا خوردن خواهند یافت. بحث نوردهی مرغ های تخمگذار نیز یک بحث مفصل و جداگانه می باشد که اکیدا توصیه میکنم مقاله برنامه نوردهی مرغ تخمگذار را حتما مطالعه کنید.

نحوه تغذیه جوجه ها و مرغ تخمگذار بومی

خوراک نیز یکی از مهمترین عوامل موثر بر رشد و نمو نیمچه های تخمگذار است. در این مورد مانند روالی که در مورد اکثریت مرغ های مادر اجرا می شود، قابل توصیه است که برنامه غذایی آن ها شامل یک جیره آغازین، جیره رشد اولی جیره رشد دوم و جیره پیش از تخمگذاری باشد. سطح کلسیم در جیره مرغ های تخمگذار با گله های گوشتی فرق میکند. بنابراین در زمان تهیه دان برای گله های تخمگذار حتما دان مخصوص تهیه کنید. برای تغذیه اصولی مرغ های تخمگذار و جلوگیری از پرت دان توصیه میشود دانخوری های استاندارد در هر دوره سنی نیز در داخل سالن استفاده شوند.

مدیریت پرورش مرغ تخمگذار و بستر مرغ تخمگذار

جوجه ها اغلب روی کف های پوشیده با ۵ تا ۱۰ سانتی متر از مواد بستری جدید و تازه، دوره پرورش خود را آغاز می کنند. قبل از گاز دادن باید بستر را روی کف آشیانه پهن کرد و تمام تجهیزات مرغداری مورد استفاده تمیز و ضد عفونی شده را روی بستر قرار داد.

چندین نوع مواد بستری به طور موفقیت آمیز می توانند مورد استفاده قرار گیرند. تراشه های چوب و پوسته های برنج ترجیح داده می شوند. اما کاه چاپر شده پوسته های بادام زمینی، خاک اره و مواد دیگر نیز گاهی اوقات به کار می روند. مواد بستری باید عاری از مواد شیمیایی، عوامل بیماری زا یا دیگر عوامل آلودگی باشند و نباید خیلی گرد و خاک داشته باشند.

موادی که جاذب هستند و درجه عایق بودن بالایی دارند، ترجیح داده می شوند. به شرطی که گله قبلی مشگلات مربوط به سلامت یا مرگ و میر غیر عادی را تجربه نکرده باشد می توان از بستر استفاده مجدد نمود.

نکاتی درباره پرورش مرغ

قسمت های خیس یا کپک شده باید برداشته شوند و مواد بستری جدید در صورت نیاز افزوده شوند. با تهویه درست می توان بستر را در وضعیت خوبی نگه داشت. اگر کپک شدن بستر شروع شده است، آن قسمت باید برداشته شود یا اینکه بستر زیر و رو شود. برای اجتناب از تشکیل کپک بستر، آبخوری ها اغلب در فواصل مکرر جا به جا می شوند.

مشخصات یک بستر خوب در پرورش مرغ تخمگذار

یک بستر خوب باید دارای خصوصیات ذیل باشد:

  1. وزن آن سبک باشد.
  2.  اندازہ ذرات آن سبک باشد.
  3. دارای قابلیت جذب بالابی باشد و سریعاً خشک شود.
  4.  نرم و قابل فشرده شدن باشد و قابلیت انتقال حرارتی آن پایین باشد.
  5. دارای حداقلی خاصیت جذب رطوبت باشد.
  6.  ارزان باشد.
  7. به عنوان کود قابل فروشی باشد.

خصوصیات فیزیکی بستر بسیار حائز اهمیت هستند. جنبه های کلیدی مدیریت بستر عبارت اند از کنترل کیفیت، رطوبت، گرد و غبار تولید آمونیا که حالت کپکی شدن (چسبیدن مواد بستری در اثر رطوبت زیاد و یا مدفوع طیور و به صورت تکه های سخت در آمدن را Caking می گویند)، ضخامت مواد بستری و تکثیر قارچی.

حداقل استانداردهای مواد بستر در پرورش مرغ تخمگذار

الف) مواد بستری
۱. نباید به ایجاد سطوع آلوده به خاک یا نمناک که علت مشکلات تنفسی یا دیگر مسائل مربوط به سلامت است منجر شوند.

۲. نباید دارای عوامل سمی و قارچ هایی که موجب مشکلات تنفسی و دیگر مشکلات مربوط به سلامت می شوند باشند.

ب) کف آشیانه جوجه ها باید به طور کامل با مواد بستری پوشیده شود.

حداقل عمق مطلوب مواد بستری هم بستگی به انتخاب مواد بستری دارد.

ج) باید توجه نمود که از نشت و ورود آب از آبخوری ها به بستر اجتناب شود تا از رطوبت اضافی، کیک شدن و تولید آمونیاک جلوگیری شود و هر گونه مشکلی این چنینی در اسرع وقت باید مرتفع شود.

د) تمام بستر باید روزانه بازرسی شود و از لحاظ موارد گفته شده در بالا به خوبی نگهداری شود.
ه) بستر باید فقط برای یک دوره پرورش مورد استفاده قرار گیرد
و) در زمان جوجه ریزی حداقل عمق بستر تراشه های چوب باید ۵۰ تا ۷۵ میلی متر باشد.
ز) قسمتی از بستر که کیکی شده باید برداشته شود و علل به وجود آورنده آن نیز برطرف گردد.

آیا مرغ های تخمگذار روی بستر نگهداری شوند یا در قفس؟

در مرغداری های صنعتی جوجه ها تا قبل از رسیدن به مرحله تحریک نوری بر روی بستر پرورش داده میشوند و سپس به قفس های مکانیزه منتقل میشوند. اما پرورش مرغ بومی تخمگذار بیشتر بر روی بستر شکل میگیرد.

آیا مرغ های تخمگذار روی بستر نگهداری شوند یا در قفس؟ - چیکن دیوایسدر حال حاضر عملی ترین راه این است که مرغ های تخمگذار تجاری در دوران پرورش مرغ تخمگذار و رشد در یک سالن نگهداری شوند ولی سنی که مرغ ها به بخشی دائمی دوران تولید منتقل می شوند متفاوت است.

اگر بخواهند مرغ ها را در دوران تولید بر بستر نگهداری کنند احتمالاً تا حدود ۲۰ هفتگی در سالن دوران رشد، نگهداری خواهند شد. اگر قصد بر این است که مرغ ها در زمان تولید به سیستم قفس بروند، در سنین بین ۱۴ تا ۲۰ هفتگی به سالن دوران تولید انتقال خواهند یافت.

ولی در حال حاضر اکثراً تمایل دارند که در سنین پایین و معمولاً حدود ۱۸ هفتگی مرغ ها را انتقال دهند. چون مرغ ها در سن ۱۸ هفتگی نسبت به مرغ های مسن تر به سطح کمتری نیاز دارند، این امر باعث می شود تا ظرفیت سالن دوران رشد تغییر یابد و تعداد بیشتری در سالن نگهداری شوند.

سیستم های آبخوری و دانخوری در دوره پرورش مرغ تخمگذار

برای جوجه های یک روزه تا یک هفته، صرف نظر از سیستم تغذیه منظم سینی های خوراک و ظروف آب اضافی باید در منطقه پرورش یک هفتگی برای اطمینان از دسترسی تمام جوجه ها به آب و غذا وجود داشته باشد.

در فاصله ۴ تا ۶ روزگی همین که جوجه ها موقعیت آبخوری ها و دانخوری های اتوماتیک را یافتند، به تدریج اقدام به جمع آوری سیستم موقت می کنیم. سیستم خوراک دهی معمول مورد استفاده برای جوجه ها، دانخوری های زنجیری و کانالی آویزان اتوماتیک می باشد یا سیستم آتوماتیک معلق زنجیری می باشد.

این سیستم ها به طور عادی ایجاد یک مدار کامل در آشیانه می کنند که اگر تمام جوجه ها دسترسی به غذا داشته باشند، از قتضای کافی دانخوری اطمینان حاصل شود. آبخوری ها معمولاً نوع اتوماتیک، آویزان و زنگی شکل می باشند، از آبخوری های نیپلی جدید تر هم استفاده می شود.

 

لانه مرغ های تخمگذار

برای تخمگذاری مرغ ها می توانید دور تا دور سالن را با لانه های تخمگذاری پوشش دهید. برای تهیه لانه متوان از جعبه های پلاستیکی و یا چوبی استفاده کرد. در داخل لانه نیز استفاده از پوشال توصیه میشود. تعداد لانه های تخمگذاری باید به اندازه کافی باشد تا مرغ ها بتوانند برای تخمگذاری به لانه ها مراجعه کنند. در غیر اینصورت آنها در گوشه و کنار سالن عادت به تخمگذاری نموده و این نوع تخم مرغ ها بیشتر در معرض شکستگی می باشند.

لانه مرغ های تخمگذار - چیکن دیوایسهمچنین در این صورت ممکن است مرغ ها دچار عراضه تخم خوری شوند که یک معضل اساسی برای پرورش دهنده خواهد بود. لذا به تعداد کافی، لانه تخمگذاری در داخل سالن مستقر نمایید.

برنامه واکسیناسیون و کنترل بیماری مرغ بومی تخمگذار

گرچه مرغ بومی مقاومت بالایی در برابر بیماری دارد ولی لازم است که در برابر بیماری های خطرناک طیور از جمله آنفولانزا، نیوکاسل، برونشیت و … واکسینه شوند. البته واکسیناسیون طیور بر اساس آلودگی منطقه ای و تشخیص دامپزشک و کارشناس اداره جهاد باید انجام گیرد. بنابراین برای واکسیناسیون مرغ های بومی به این مرکز مراجعه نمایید.

جمع بندی

در این مقاله از وبلاگ چیکن دیوایس در مورد پرورش مرغ تخمگذار بحث کردیم. پرورش دهنده های مرغ بومی متأسفانه به اندازه مرغداران صنعتی به امور مدیریتی و تغذیه طیور اهمیت نمیدهند. اما با رعایت اصول اصلی این کار و شناخت نحوه تغذیه، نوردهی، و شرایط نگهداری میتوان با پرورش مرغ بومی تخم گذار به سود فراوانی رسید. توصیه میکنم قبل از شروع این کار به خوبی تحقیق کنید و به اندازه کافی اطلاعات کسب نمایید.

نوشته های مشابه

‫۱۵۴ دیدگاه ها

  1. سلام
    ۴۰۰ متر زمین حصار کشیده داریم که داخل یه شهر کوچیک کنار خونمونه
    خواستم بدونم داخل این زمین که فضای بازی هم داره میشه مرغ تخم گذار پرورش داد ؟
    چه تعداد ؟
    ممنون

    1. سلام دوست عزیز
      در این خصوص مراجعه کنید به جهاد کشاورزی شهرتون دقیق راهنمایی میکنن

  2. سلام .من میخوام نیمچه بگیرم پرورش بدم .
    چیکار باید بکنم…از صفر تا صد با چ کسی مشورت بگیرم از کی کمک بگیرم

  3. سلام خسته نباشید سوال من اینکه مرغ ۳ماه در روز چقد به نور خورشید نیاز داره ممنون

    1. سلام دوست عزیز
      تا سن ۲۰ هفتگی یا همون ۵ ماهگی دریافت ۱۱ ساعت نور کافیه
      بعد از اون باید میزان نور دریافتیشون بیشتر بشه و به ۱۶ ساعت در روز برسه

  4. سلام ببخشید من یک جوجه چهار ماهه دارم از صبح نمیتونه راه بره توی خودش جمع شده غذا هم نمیخوره ولی چینه دانش پره پراش هم سیخ شده و نمیتونه به ایسته و دائم می افته اگر راهنمایی کنید ممنون میشم

    1. سلام دوست عزیز
      غذا بهش چی میدی؟ اگه نتونه رو پاهای خودش وایسته یعنی شدیدا کمبود کلسیم داره یا هم پا باز شده که باید دامپزشک آتل بندی انحام بده براش
      بهتره از مکمل های کلسیم براش استفاده کنی
      برای هضم غذا توی چینه دانش هم دو قطره سرکه سیب طبیعی بچکون تو دهنش

  5. سلام یک گله ۱۵۰۰ تایی مرغ بومی حدودا چند عدد تخم در روز می‌گذارد؟ باتشکر

  6. وقت بخیر ۱۰۰تا مرغ بخوام شروع کنم ایا سودهی دارد مرغ را از کجا باید تهیه کنم

    1. سلام دوست عزیز
      بستگی به شیوه پرورش شما داره
      مرغ رو هم از فارم های معتبر تهیه کنید

  7. باسلام من میخوام پرورش مرغ تخم گذار محلی شروع کنم تجربه کمی دارم ولی نیاز به راهنمایی دارم ممنون

    1. سلام جناب اردلان عزیز
      این مقالمون در کل در رابطه با پرورش مرغ تخمگذار هستش
      مطالعه کنید ممنون میشم
      و اینکه برای کسب اطلاعات دقیق تر و تجربه بیشتر بهتره به جهاد کشاورزی شهرتون مراجعه کنید

      1. سلام خسته نباشیدمن میخوام توی روستامون مرغ تخمگذارشروع کنم نمیدونم خوبه یانه سررشته ای هم ندارم راهنمایی کنید

        1. سلام دوست عزیز
          البته که خوبه ولی باید یکسری مسائل رو آموزش دید و اقدام کرد
          در خصوص کسب اطلاعات بیشتر بهتره به جهاد کشاورزی شهرتون مراجعه کنی

  8. باسلام . از توضیحات شما بسیار متشکرم . بسیار مفیدبود . لطف کنید در خصوص ساختمانی که برای نگهداری مرغ تخم گذار در قفس مناسب است توضیح دهید . بطور مثال ارتفاع .جنس دیوارها . جنس کف و سایر مشخصات . اگر ممکن است منبعی را معرفی کنید که همراه با عکس یا ویدیو باشد . بنده تصمیم به راه اندازی یه کارگاه کوچک خانگی به ظرفیت ۵۰۰قطعه مرغ تخم گذار رو دارم . بسیار متشکرم

  9. سلام
    سپاسگزارم
    توضیحات خوبی ارایه دادین برای من مفید بود من فعلا زمین رو خریداری کردم به امید خدا تولید تخم مرغ رو شروع می کنم
    ۱۴۰۲/۱/۱۲

  10. سلام ببخشید از کجا مرغ تهیه کنم من در استان اذربایجان غربی شهرستان مهاباد زندگی میکنم

    1. سلام
      کاکه مهاباد که پره پرورش دهنده هست ! یه نگاه به دیوارش بنداز ! پره

  11. سلام به نظر شما پرورش مرغ تخم گذار اقتصادی تره.
    یا مرغ گوشتی

    1. سلام
      در فاز صنعتی هر دو میتونه سود آور باشه (البته میتونه سود اور باشه و تضمینی درش نیست)
      در فاز خانگی هم بستگی به نگاه شما به بازار داره که در محلی ها ، تخم سود بیشتری داره

  12. با سلام.خسته نباشید سوالی که پیش میاد از نظر اقتصادی واقعا این طرح بصرفه هست در شرایطی که زمین مال خودمون باشه ؟. دوماً. بعضی کارشناسهای جهاد در حد نوشتاری بلدن باید در این خصوص از کار شخص کاربلدی راهنمایی بگیریم ولی توضیحاتون جالب و قابل استنادی

    1. سلام
      در اشل کوچک خیر اقتصادی نیست یعنی سود چندانی برات نداره ! ولی اگر مرغداری بزرگ باشه بله اقتصادی خواهد بود

  13. سلام بنده ی سوال خیلی مهم درمورد پرورش مرغ داشتم سوالم اینه که هر مرغ تخم‌گذار به طور میانگین در روز یا ماه چقدر دون یا غذا مصرف میکنه؟ و اینکه مرغ های جوان و سرحال تقریبا هر چند روز یک بار تخم گذاری میکنن؟ (میانگینن)

    1. سلام
      میزان تخم گذار بسته به نژاد متفاوت هست. نژاد های صنعتی و اصیل تخم گذار رو نمیشه به راحتی در بازار پیدا کرد و نژاد های موجود اکثرا محلی هستند، محلی ها هم در سال به صورت متوسط ۲۰۰ تا در نظر بگیر (۳۰۰ تا هم ممکنه بزاره بسته به نژاد متفاوت هست)
      ۲۰۰ تا یعنی تقریبا هر ۲ روز یه تخم میزارن

      میزان مصرف دان هم برای سن ۱۸ هفتگی به بالا به صورت متوسط ۱۰۰ تا ۱۲۰ گرم روزانه هست. یعنی ماهی ۳ کیلو دان . دان اگر استاندارد و با کیفیت باشه این مقدارش میتونه راندمان رو بالا ببره ولی کیفیت پایین نیاز به تغذیه ی بالاتری خواهد داشت

  14. سلام من الله التوفیق وخسته نباشید ادمین عزیز برای افزایش تولید درمرغها چکارباید کرد من بیش ازصدمرغ دارم وروزانه کمتر از۵ عدد تخم مرغ برنمی دارم وتغذیه انها نیز باگندم وذرت است اگر راهنمایی بفرمایید ممنون می شوم

    1. سلام
      این مورد بحث بسیار مفصلی رو میطلبه
      به طور کلی از نظر تغذیه باید بسیار غنی باشن و گندم و ذرت به تنهایی به هیچ وجه کامل نیست
      باید کلسیم مصرف کنند ، ویتایمن های دوره تخم گذاری را نیز مصرف نماییند.
      برنامه نوری با تنظیم لامپ های سالن باید صورت گیر د.
      بزودی مقاله ای در این مورد منتشر خواهیم کرد

    1. خیر عزیز
      پرورش مقوله ای جدا از طراحی و ساخت یک دستگاه مکانیکی|برقی هست
      سعی کن پرورش دهنده ی خوب پیدا کنی

  15. در یک سالن۱۰در۵متر چه تعداد مرغ تخم گذار تو قفس میشه پرورش داد؟

    1. محاسبش زمان زیادی میبره
      اول باید بدونی چند قفسه میتونی بخری
      بر اساس اون تعداد پرنده که میزاری داخل سالن باید قدرت تهویه رو ببری بالا، باید ببینی میتونی هزینه ی این مورد رو خرج کنی یا خیر
      بهتره حضوری با یک کارشناس صحبت کنی

    1. باید حتما خروس باشه و تغذیه کافی
      محیط اروم و بدون استرس

  16. سلام
    در مورد پرورش در قفس برای تخم نطفه دار وضعیت خروس ها چجوری میشه،اصلا امکانش هست؟

    1. سلام
      وضعیت خروس ها ؟ داخل قفس که نمیشه تخم نطفه دار تولید کرد ! فقط برای تخم بدون نطفه اینکار انجام میشه برای داخل قفس نیاز هست که خروس بره رو مرغ که اونم تو قفس اصلا جا نمیشه!! باید بستر نگهداری داشته باشن برا اینکار

  17. سلام وقت بخیر جسارتا تخم مرع آرین از کجا میشه تهیه کرد لطفا اگه شماره‌ای دارید برام بفرستید باتشکر

  18. سلام جناب
    میگم که برای بازار فروش تخم هایی که تولید کردیم باید چجوری بازاریابی کنیم؟ تجربه یا توصیه ای در این زمینه ندارید؟ با تشکر

    1. سلام با سوپر مارکت ها و فروشگاه های تخم مرغ و گوشت مرغ صحبت کنید.

  19. پانزده مرغ سفید بومی دارم دو ماه خریدم تخم نمی‌کنند بهشون خیلی هم میرسم لطفاً بگین چی کار کنم که تخم بذارن

    1. اگر به سن بلوغ نرسیده باشند، تخم نمیزارن
      معمولا مرغ ها در سن ۶ یا ۷ ماهگی به بلوغ میرسن ، باید سنشون رو تشخیص بدی

  20. سلام خسته نباشید ابراهیم هستم از لرستان میخوام پرورش مرغ تخم گذار پرورش بدم هیچ گونه اطلاعاتی ندارم آیا میشه کمکم کنید با چند تا از کارآفرین ها آشنا بشم و کارمو با حدود ۲۰۰ملیون شروع کنم ممنون میشم کمکم کنید

    1. بهتر که با چند قطعه مرغ شروع کنید و تجربیات لازم رو در مورد نحوه تغذیه و نگهداری مرغ ها و بیماری های اونا به دست بیارید و کم کم گله رو توسعه بدید
      چون هنوز تجربه ای ندارید و اگر بخواهید بدون دانش و تجربه شروع کنید قطعا ضرر می کنید
      حتما مقالات و ویدیوهای پرورش مرغ رو از سایت های معتبر دنبال کنید.

  21. کی گفته مرغ محلی فقط یه سال خوب تخم میکنه سمت ما دو سه سال خوب تخم میکنه سال دوم از سال اول بیشتر تخم میکنه

  22. سلام وقت بخیر
    میانگین صد عدد مرغ تخم گذار در طول دوره تخم‌ گذاری چقد سود میده؟

    1. بستگی به کیفیت تغذیه و میزان تخم گذاری و نژاد مرغ داره

  23. سلام ببخشید میشه روستا در محل مسکونی مرغ تخم گذار پرورش داد

    1. بله میشه
      اما چون بوشون ممکن مردم رو اذیت کنه (اگه تعدادشون زیاد باشه)
      بهتر که دور از خونه ها باشه و حتما فن تهویه نصب کن داخل سالن

      1. از شش یا هفت ماهگی شروع میکنه و تا اولین دوره تولک تخم میزاره
        معمولا ۵ یا ۶ ماه طول میکشه

  24. سلام من میخوام مرغ تخم گذار بخرم کدوم نژادش هرمرغ چند تخم از کجا بخرم

  25. سلام عالمیان هستم ازهمدان نزدیک به۲سال است که توی صنعت مرغ تخمی کارمیکنم ونزدیک به ۶۰۰تا۷۰۰ مرغ دارم اگه بخوام یه سالن کوچک دیگه درس کنم به من وام میدن ممنون

    1. به واحد جهاد کشاورزی شهرتون مراجعه کنید
      احتمال اینکه بتونید وام سازندگی یا کار افرینی رو بگیرید هست

    2. سلام خیته نباشید بنده میخوام شروع به کار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

      1. مقاله های داخل سایت رو بخونید کامل متوجه می شید

  26. جوجه مرغ من کمی بی حال بود ومدفوع آن به پشتش چسبیده بود حالا دیگر پرنده هارا نیز مریض کرده آیا مشکل وراه در مان آن چیست

    1. بهتر بود که پرنده بیمار رو هر چه سریعتر از بقیه شون جدا میکردید
      برای درمان به دامپزشکی مراجعه کنید تا داروی لازم رو بده تا همه پرنده ها تلف نشدن

  27. سلام برای پرورش مرغ بومی و تخم گذار میشه از قفس هایی که مرغ های صنعتی تخم گذار پرورش داد استفاده کرد ممنون از راهنماییتون

    1. اگه میخواهین تخم نطفه دار به دست بیارین ، استفاده از قفس مناسب نیست چون خروس نمیتونه با مرغ جفت گیری کنه
      ولی اگه میخواهین که مرغاتون تخم خوراکی تولید کنه ، بله میشه استفاده کرد

  28. در چند درجه حرارت باید نگهداری شود مرغ های تخمی

    1. دمای سالن مرغ های بالغ و تخم گذار باید بین ۲۳ الی ۲۷ درجه سانتی گراد باشه
      از فن تهویه هم حتما استفاده کنید

    1. بستگی به قیمت تجهیزات، قیمت مرغ، هزینه دان و خیلی چیزا داره
      اما به نظر من ۵۰ الی ۱۰۰ میلیون رو برای این کار در نظر بگیرید.

  29. سلام یه دامداری دارم سقفش شیروانی هست زیر بنا ۱۱۰ متر چندتا جا میگیره یه کم راهنمایی کنید لطفا

    1. حدودا برای هر دو مرغ بالغ یک مترمربع در نظر بگیرید

  30. سلام خداقوت
    اگه بخوام اموزش ببینم شما چه راهی رو پیشنهاد میکنید

    1. اول مقالات و ویدیوهای اموزشی معتبر رو از اینترنت ببینید
      بعدش از تجربه های سایر پرورش دهنده ها کمک بگیرید
      بعد که سالن رو زدید خودتون کم کم تجربه به دست میارید و از تجربه هاتون برای گسترش سالن استفاده کنید
      بهتر که با ۱۰۰ قطعه مرغ شروع کنید

    2. سلام شب بخیرمن میخوام یه کارکاسبی رابندازم..ان هم ازمرغ تخمگذارشروع کنم راه وروش این کارمیشه برام توضیح بدین باتشکرازشما

      1. مقاله رو کامل بخونید توضیح داده شده
        اگر مکان مناسبی داشته باشید می تونید کار رو با خرید نیمچه ها شروع کنید

      2. سلام ،، درود بر شما ،، ببخشین ، بنده سنندج هستم ،، تصمیم به شروع کار مرغ تخم گذار کردم ،، لطفا راهنمایی بفرمایید، کجا مشاوره بگیرم و از کجا شروع کنم

        1. به واحد جهاد کشاورزی استان تون مراجعه کنید
          از پرورش دهنده های مرغ تخم گذار هم می تونید کمک بگیرید

  31. سلام ببخشیدمن زمین دارم وجهت راه اندازی مرغ بومی ازکجابایداقدام کنم واینکه نزدیک زمین بنده دامداری هم هست مجوزمیدن ممنون

    1. کمتر از ۱۰ هزار قطعه مرغ بخوای پرورش بدی نیاز به مجوز نداره
      بالاتر از اون باید مجوز بگیری
      بهتر که ابتدا با ۲۰۰ الی ۳۰۰ عدد شروع کن پس از کسب تجربه های لازم اقدام به گسترش گله کن

    2. سلام
      وقت بخیر بنده تعدادی از شهرستان مرغ محلی خریدم و الان بزرگ و سرحال و سلامت هستند و از زمستان یکی یکی به تخم گذاری افتادن ولی الان ده روزه که به هیچ عنوان تخم نمیذارن.
      ممکنه راهنمایی بفرمائید.
      تعدادشون ۱۳ عدد.شرایط محیطی تمیز . محل نگهداری در اتاقک ۱/۵×۲×۳ متر.و سقف هم نصف روز باز و نصف سایه داره.البته کمی قبل مقداری سیاه دانه با عسل در ظرف بود نوش جان کردن.
      سپاس از محبت شما.⚘⚘⚘🙏🙏

      1. تغذیه کافی باید داشته باشد
        لانه مناسب براشون بذار
        کف لانه رو با کاه یا پوشال نرم پر کن
        لامپ ها رو هم تا ۱۲ شب روشن بذار
        کلسیم حتما بهشون بده
        کم کم به تخم میان

      2. سلام‌.منم حسن.من میخوام ۳۰۰عدد مرغ تخمگذار صنعتی را پرورش کنم البته در افغانستان محل خوب است اما ازت خواهشمندم.درمورد تغذیه آن و درآن چقدر دوم مصرف می‌کند.؟

        1. در مورد تغذیه طیور تو سایت مقاله منتشر شده مطالعه کنید

  32. سلام‌من اگه بخوام مرغ تخمگذار ۵۰۰تا الی۱۰۰۰تا پرورش بدم تو این وضعیت اقتصادی استفاده داره؟جا و مکان و همه چیزم جوره

    1. بهتر که قبل شروع کار بازارش رو تضمین کنی بعدش هزینه ها رو براورد کنی
      با یک محاسبه ساده می تونید میزان سود رو براورد کنی در صورتی که صرفه داشت می تونید شروع کنید

    1. بله میشه
      ولی برای جلوگیری از سرما خوردن حتما باید یک سالن و سرپناه برای شب ها داشته باشن

  33. سلام. ایا برای ۹ متر مربع جا برای پرورش مرغ ، ۵۴ تا مرغ و ۶ تا خروس جهت تولید تخم نطفه دار خوب است .

    1. حداکثر ۳۰ تا مرغ میشه پرورش داد
      بهترین کار خرید ۴ تا خروس با ۳۰ تا مرغ هستش

    1. بستگی به نژاد، کیفیت تغذیه ، ساعات روشنایی ، دمای هوا و وضعیت سلامتی پرنده داره

  34. سلام من اطلاعات کاملی درباره این کار ندارم
    به نظرتون ورود به این کار خوب هست یا نه
    و با داشتن یک سوله چقدر سرمایه برای شروع کار میخواد.

  35. سلام وقت بخیر.از نظر تخمگذاری بین سه نژاد گلپایگانی جهادی و مرندی کدام تخمگذاری بیشتری دارند؟

    1. سلام جهادی و گلپایگانی برای تخم گذاری تقویت شده اند و بالای ۲۵۰ عدد در صورت مناسب بودن شرایط تغذیه و نگهداری
      اما مرندی کمتر از ۲۵۰ عدد در سال

  36. سلام وقت بخیر
    از اونجا که پرورش مرغ محلی تخم گذار اشتغال خانگی حساب میشه باز هم برای اینکار در حدود ۱۰۰۰ تا باید مجوز گرفت ؟

    1. حداقل تعداد قطعه برای دریافت مجوز باید ۱۰۰۰ عدد باشه
      برای تعداد کمتر نیازی به مجوز نیست و بدون مجوز هم می تونید مرغ محلی پرورش بدید
      برای دریافت اطلاعات بیشتر می تونید به جهاد کشاورزی شهرتون مراجعه کنید.

  37. با سلام و عرض خسته نباشید
    ببخشید تخم مرغ هایی که تازه مرغ گذاشته برای جوجه کشی به کجا باید برد .
    شما فرض کنید یک مرغ تخمی گذاشته است که چند دقیقه ای گذاشته است این تخم مرغ را باید برای جوجه کشی چه کار کرد آیا باید در دستگاه جوجه کشی قرار داد یا تا ۱۰ روز در جایی دیگر با دما و رطوبت مناسب نگهداشت و بعد در دستگاه جوجه کشی قرار داد خوب اگر گذینه دوم است توضیح دهید .
    ۱ باید در چه مکانی باشد
    ۲ نور مکان چقدر باشد
    ۳ دمای مکان چقدر باشد
    ۴ مرطوب بودن مکان چقدر باشد
    ۵ و… برای نگهداری تخم مرغ
    و اگر گذینه اول است توضیح دهید که
    ۱ دما چقدر باشد و رطوبت
    ۲ —-
    ۳—-
    ۴—–
    ۵و …
    را مشخص کنید .

  38. با سلام و عرض خسته نباشید
    خدمت تمامی افراد سایت .
    چند سوال از شما داشتم در رابطه باواکسیون جوجه های یک روزه و همچنین مرغ های ۵ ساله.
    در سایت هایی که ایجاد کرده اید آیا مقاله ای درمورد چطور واکسن کردن جوجه ها در چه تاریخی و چه میزان و چه نوعی منتشر کرده اید .
    اگر پاسخ شما بله است لینک سایت را در پاسخ ها برای کاربران قرار دهید. و اگر پاسخ شما خیر است مطالب آن را به ما کاربران دهید که اینگونه ذکر کنید .
    ۱ چه تاریخی جوجه ها یا مرغ ها باید واکسن بزنند .
    ۲ چند بار .
    ۳ چه مقدار .
    ۴ چگونه واز کدام ناحیه و با چه ابزار هایی .
    ۵ چه نوع واکسن .
    ۶ و …در مورد واکسن زدن جوجه ها و مرغ ها .

    1. سلام دوست عزیز
      این اطلاعات تخصصی پزشکی هستن و ما نمی تونیم اطلاعات دقیقی در این مورد ارائه بدیم
      حتما به دامپزشک مراجعه کنید تا ضمن دریافت اطلاعات دقیق ، واکسن های لازم رو هم ازشون دریافت کنید

  39. من مرغ گردن لخت دارم و میخواستم بدونم تخم میذاره؟؟ و کلا به صرفه هست اگه نگهش دارم برای تخم گذاری؟؟

    1. همه مرغ ها اگر شرایط تغذیه و لانه خوبی داشته باشن تخم می زارن
      به شرطی که در دوره تولک نباشن و بیمار نباشن

  40. سلام. من یک خروس دارم بین چنتا مرغ و میخوام بدونم تخم مرغی که میذارن مناسب هست برای مصرف؟؟ چون نطفه دار میشه؟؟

    1. بله مشکلی نداره
      نطفه تخم مثل یک قطره خونی میمونه و برای سلامتی انسان مشکلی ایجاد نمیکنه

  41. سلام یکی از مرغ من تخم که میزاره پوستش نرمه چی بهش بدم تخمماش پوسته داشته باشن

    1. کلسیمش کمه
      به مرغتون پودر پوسته تخم مرغ ، پودر استخوان و کف دریای پودر شده بدید
      یا به داروخانه دامپزشکی مراجعه کنید تا داروی لازم رو بدن

  42. سلام من میخوام تویی یک سوله ۱۲۰الی ۱۳۰متری شروع ب پرورش مرغ تخم گذار بومی کنم مکانشم در روستا است و فضایی مناسبم برای چریدن مرغ ها دارم میخوام از یک مشاور کار بلد مشاوره بگیرم مثلا برای تهیه جوجه ها برنامه غذاییشون برنامه واکسیناسیون و مسئله تحریک نوری اگر کمکم کنید خیلی ممنون میشم ک با یک مشاور در این زمینه مشورت کنم

    1. سلام
      در این مورد باید به یک مشاور راه اندازی مرغداری در شهر خودتون مراجعه کنید.

  43. سلام. من یک فضای کارگاهی ۲۵ متری در محدوده منازل مسکونی دارم.با توجه به اینکه در محدوده مسکونی هست آیا میشه من این فضا رو به پرورش مرغ تخمگذار در حد محدود اختصاص بدهم؟

    1. سلام
      در محدوده شهری بهتون مجوز نمیدن ، البته فضا هم کوچیک هست کلا مجوزر نمیدن ! مگه اینکه بخواید بدون مجوز پرورش بدید که در این صورت امکان پذیر هست

  44. سلام ببخشید من خوندم جایی مرغ بعد ۸ ماه تخمگذاری تو لک میره و پر ریزی میکنه میخواستم بدونم بعدش چ اتفاقی براش میوفته بازم مث قبل به صرفه هست؟

    1. سلام
      اینکه به صرفه هست یا نه به نوع نگاه شما به پرنده بستگی داره ، اگه از نظر صنعتی پرورش میدید که خودتون میتونید پرنده رو تولک ببرید با توجه به شرایطی که تو محیط پرورش ایجاد میکنید ، اینجوری خروج سریعتر خواهد بود و دوره ی تخم گذاری جدید شروع خواهد شد
      دقت کنید که به تولک بردن در طیور با نژاده های مختلف شرایط مختلفی رو داره
      پر ریزی هم در این فصل که طول روز کوتاه میشه از نظر علمی طبیعی هست ، در مراکز پرورشی بزرگ با افزایش نور و تولک بری اجباری این مورد قابل کنترل هست

  45. با سلام من میخوام مرغ تخم گذار محلی بریزم ب نظرتون سود بازدهیش چطوره؟؟ چون گوسفند داشتم کلی ضرر کردم نمیخوام اینم مثل اون بشه

    1. باید مواظب بیماری و تلفات پرنده ها باشید. مهم ترین دلیل ضرر کردن اکثر پرورش دهنده ها ، همین بیماری هاست.

    2. سلام اتفاقا منم میخواستم وارد پرورش گوسفند بشم. چطور ضرر کردین؟

  46. سلام من میخوام با داییم شراکتی مرغ بومی تخمگذار ۵۰۰۰قطعه ای نگهداریم به نظرتون جواب میده چون پیش خودم حسابو کتاب میکنم به صرفه در میاد ولی بازم نیاز دارم کسی که تجربه داره به من مشاوره درستو درمون بده تا درست تصمیم بگیرم الان مجوزاتو گرفتم فقط مونده برم واسه وام اگه میشه راهنمایی بفرمایید

  47. سلام .من زمین کشاورزی دارم و میخوام داخلش سالن پرورش مرغ تخمی بزنم سرمایه من هم ۷۰ملیون تومان هس ،و هیچ اطالاعاتی ندارم، میخواستم بببینم میتونید یه راهنمایی کلی بهم بکنید ممنون میشم

  48. سلام.من می‌خواستم مزرعه مرغ تخم گذار راه اندازی کنم.ولی هیچ اطلاعاتی در اختیار ندارم.میخواستم بدونم کجا باید دوره ببینم و در این باره اطلاعاتی کسب کنم
    باتشکر

  49. سلام ممنون از اطلاعات خوبتون.بنده هرجور حساب میکنم برای پرورش ۱۰۰۰ تا مرغ تخمگذار مثلا .هیچ سودی نمیکنی.ینی تقریبا بین ۷ تا ۸ میلیون فقط هزینه دان میشه و ۶ میلیون هم میشه برا تلفات و اب و برق و گاز و واکسن کرایه و کارگر .و البته شایدم بیشتر.خیلی زرنگ باشی بتونی هر تخم دونه ای ۴۵۰ تومن هم بفروشی تقریبا ۸۰۰ تخم داری ک سودی نمیکنی و ضرر میشه . میشه راهنمایی کنین .ممنون

  50. من مخواهم پرورش مرغ تخمی پرورش دهم با ۲۵ مرغ شروع کردم در روز ۶ تخم مرغ میدهند چطوری افزایش پیدا کند تخم مرغ لطفا راهنمای کنید متشکرم

    1. این مورد نیاز به تخصص خاص دارد ، لطفا با یک پرورش دهنده مشروت کنید یا منتظر باشید تا سایر دوستان پاسخ بدهند.
      موفق باشید.

      1. سلام یک کارشناس .پرورش دهنده دلسوز از کجا پیدا کنم واسه مشاوره و راه اندازی یک سالن ۵۰۰تا۱۰۰۰قطعه ای.سپاس

        1. سلام
          برای مشاوره ی تجهیزات مورد نیاز میتونید با شماره ی زیر تماس بگیرید :
          ۰۹۱۴۴۴۸۵۵۹۰ مهندس علیزاده
          ولی برای جزئیات راه اندازی و به طور کلی طرح توجیهی متاسفانه اطلاعی ندارم

    2. سلام من میخوام با داییم شراکتی مرغ بومی تخمگذار ۵۰۰۰قطعه ای نگهداریم به نظرتون جواب میده چون پیش خودم حسابو کتاب میکنم به صرفه در میاد ولی بازم نیاز دارم کسی که تجربه داره به من مشاوره درستو درمون بده تا درست تصمیم بگیرم الان مجوزاتو گرفتم فقط مونده برم واسه وام اگه میشه راهنمایی بفرمایید

  51. امادام برای داشتن مراحل مرغ تخمی ونگهداری ومراحل ضدعفونی

  52. سلام من میخوام پرورش مرغ تخمگذار را شروع کنم کمک لازم دارم

      1. محمد هستم.چطوری باید ی سالن ۵۰۰قطعه ای روتجهیز کرد کاربلد این کار رو از کجا پیداکرد شما میتونید کمک کنید

        1. میخوام ک مشاور از صفر تا صد کار باهام در ارتباط باشه بتونم ازش کمک بگیرم

        2. بهتر که قبل شروع کار اطلاعات خودتون رو افزایش بدید و در دوره های اموزشی معتبر شرکت کنید.

      2. سلام،من ۳ تا مرغ دارم الان ۱۰ ماهه هستن
        یکیشون هر روز تخم میزاره ولی دوتای دیگه خیلی چاق شدن و تخم نمیذارن غذا هم خوب میدم نور هم دارن و محلشون هم مناسبه.چرا تخم نمیزاره؟

        1. چون چاق شده
          مرغ های چاق خیلی کم تخم میزارن
          باید توی غذاشون تغییر ایجاد کنید
          اگر غذای روغنی میدید ، دیگه ندید
          برنج و ماکارونی و… که روغن داره رو به خوبی بشورید تا روغنش بره
          برنج و ماکارونی و هر غذای دارای روغن رو خیلی کم بده
          به جاش از سبزیجات و علوفه استفاده کن
          از کنسانتره مخصوص مرغ تخم گذار استفاده کن که پروتئین و کلسیم لازم برای تخم گذاری رو داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا
سوالی داری کلیک کن 👋