پیشگیری از کرونا در پرنده های زینتی ، راهکارهای پیشگیرانه در خانه

آیا کوید ۱۹ خطری برای پرندگان خانگی دارد؟
بیماری کووید ۱۹ زندگی را در همه جا تحت تأثیر خود قرار داده است. متأسفانه این بیماری علاوه بر تلفات انسانی که به جای گذاشته، در بسیاری از موارد باعث سردرگمی و ایجاد ترس در انسان ها نیز شده است. هنوز چیزهای زیادی درباره این بیماری وجود دارد که ما نمی دانیم و همین عدم اطمینان میتواند گیج کننده باشد.

اگرچه چیزهایی زیادی برای کشف این ویروس وجود دارد، اما این بدان معنا نیست که ما باید نسبت به حیوانات خانگی خود ترس داشته باشیم.
ویروس کرونا متعلق به دسته وسیعی از ویروس ها می باشد که بالغ بر ۲۰۰ گونه است. ویروس کووید ۱۹ فقط یک نمونه جهش یافته از آن می باشد. انواع مختلف ویروس کرونا از قبل در حیواناتی مثل خوک، گربه ها، سگ ها و … نیز وجود دارد ولی تا به حال این نوع ویروس کرونا خطری برای انسان نداشته است.
ویروس های کرونا به طور کلی گونه ای خاص هستند و فقط یک گروه از حیوانات را آلوده میکنند. بعنوان مثال ویروس کرونا که مرغ را آلوده میکند برای انسان مشکل خاصی ندارد. یا اینکه یک نوع ویروس کرونا وجود دارد که فقط بین چندتا حیوان شایع می باشد.
در زمان همه گیری بیماری کووید ۱۹، بیشتر افراد تصمیم گرفتند که برای سرگرمی و پرکردن اوقات فراغت خود در زمان محدودیت ها ، پرنده یا حیوان خانگی برای خود تهیه کنند. بیشتر افرادی که در منزل حیوان و یا پرنده خانگی نگهداری میکنند در خصوص ارتباط بین بیماری کووید ۱۹ و حیوان خانگی خود همیشه نگران هستند. یکی از سوالات اساسی که پیش می آید این است که آیا ویروس کووید ۱۹ میتواند از صاحبان حیوانات خانگی به آنها منتقل شود؟ یا بر عکس آیا پرندگان به ویروس کووید ۱۹ مبتلا میشوند و این بیماری از پرندگان به انسان ها منتقل میشود؟!

در این مقاله از وبلاگ چیکن دیوایس به طور کامل در این خصوص بحث شده است. اگر شما هم در این باره نگرانی دارید، حتما مقاله را مطالعه کنید.
آیا پرندگان خانگی در معرض خطر ابتلا به کووید ۱۹ هستند؟
در مورد پرندگان خانگی و انواع پرنده زینتی در حال حاضر هیچ مدرکی دال بر اثبات اینکه پرندگان میتوانند به کووید ۱۹ مبتلا شوند، وجود ندارد. باید ذکر شود که پرندگان و پستانداران دو گروه کاملا متفاوت هستند. حتی ویروس کووید ۱۹ بین تمامی پستانداران منتقل نمیشود، و بیشتر مختص ما انسان ها می باشد. لذا بعید است که مشکلی برای پرندگان ایجاد کند. به همین دلیل این ویروس از انسان به پرندگان منتقل نمیشود. ویروس کرونا یا کووید ۱۹ از طرف انسان های آلوده به دیگر اشخاص سرایت پیدا میکند.
آیا عروس هلندی کرونا میگیرد؟
عروس هلندی و دیگر طوطی سانان در برابر بیماری کووید ۱۹ مقاوم بوده و به آن مبتلا نمیشوند. همچنین تا به امروز هیچ گزارش علمی مبنی بر اینکه این طوطی سانان هم به کرونا مبتلا میشوند، ارائه نشده است.
متخصصان پزشکی و دامپزشکی توصیه میکنند که افراد آلوده به covud-19 ارتباط محدودی با حیوانات خانگی خود داشته باشند و بهتر است که به دیگران اجازه بدهند تا از حیوان و یا پرنده آنها نگهداری کند. چون هرچند که بیماری کرونا به پرندگان و یا حیوانات منتقل نمیشود، ولی اگر حیوان خانگی و یا پرنده زینتی با فرد آلوده به ویروس در ارتباط باشد، به احتمال قوی بدن آن پرنده نیز به ویروس آلوده خواهد بود. بنابراین اگر شخص دیگری قصد لمس کردن آن حیوان را داشته باشد، ممکن است که ویروس بدین طریق به شخص منتقل شود. ولی پرنده یا حیوان خانگی به کووید ۱۹ دچار نمیشوند و بیماری به صورت مستقیم از آنها به انسان سرایت پیدا نمیکند. مگر اینکه لوازم و یا بعنوان مثال پر و بال پرنده به ویروس آلوده باشد و شخص آن را لمس کند.
علائم کرونا در پرندگان چیست؟
پرندگان به کرونا ( کووید ۱۹ ) مبتلا نمیشوند. پس با مشاهده علائم بیماری نمیتوان ادعا کرد که پرنده به کرونا مبتلا شده است. علائم بیماری پرندگان در بیشتر موارد شبیه به هم می باشد و تشخیص بیماری بر عهده دامپزشک است. لذا با مشاهده علائمی همچون بی حالی، کم اشتهایی، اسهال، افتادگی بال ها، خروج ترشحات از چشم و بینی، پف کردن پرها و دیگر علائم غیر طبیعی به دامپزشک مراجعه کنید.
صاحبان پرندگان و حیوانات خانگی چه کاری باید انجام دهند؟
اگرچه بیماری کرونا یک بیماری همه گیر و خطرناک می باشد ولی این بدان معنا نیست که صاحبان پرندگان زینتی باید وحشت کنند. بلکه با درک چگونگی رفتار این ویروس و راه های انتقال آن به طور موثر میتوان در برابر این بیماری مبارزه کرد. اگر در منزل خود پرنده زینتی و یا حیوان خانگی دارید اقدامات زیر را انجام دهید:
قرنطینه:
اگر فردی از خانواده شما به این بیماری مبتلا است، بایستی قرنطینه شود و تا قبل از بهبود کامل با پرنده خانگی ارتباط نداشته باشد. چون پرنده در این میان میتواند همانند اشیاء نقش ناقل را ایفا کند.
همچنین وقتی پرنده ای جدید به خانه خود می آورید بهتر است که به مدت یک ماه به صورت جداگانه از او نگهداری کنید. در این مدت زمان بهتر است که آن پرنده با سایر پرنده ها ارتباطی نداشته باشد. چون برخی بیماری های شایع بین پرندگان وجود دارد که ممکن است از طریق پرنده جدید به سایر پرنده ها منتقل شود. رعایت این نکته چه قبل و چه بعد از کرونا برای به حداقل رساندن بیماری های عفونی پرندگان ضروری است و ربطی به کرونا ندارد.
شستن دست ها و رعایت بهداشت:
اطمینان حاصل کنید که قبل و بعد از دست زدن و تعامل با پرنده و لوازم داخل قفس یا غذای آنها، دستان خود را بشویید. ما به راحتی میتوانیم باکتری ها، ویروس ها و سایر عوامل عفونی را بر روی دست خود پخش کنیم، بدون اینکه از آن مطلع باشیم. شستن ساده دستان به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون کمک زیادی به جلوگیری از بروز این نوع مشکلات میکند.
در صورتی که یکی از اعضای خانواده به ویروس کرونا مبتلا شده باشد، چه اقداماتی لازم است؟
مبتلا شدن هر یک از اعضای خانواده به ویروس کرونا، برای سایر اعضای خانواده خطرساز خواهد بود، بنابراین رعایت نکات زیر بسیار مهم و حیاتی خواهند بود:
- الف – در صورت مشاهده علائم ابتلا به ویروس کرونا، فرد مبتلا را سریعاً به مراکز درمانی ارجاع دهید.
- ب – پس از دریافت تجویزات لازم توسط پزشک، در صورتی که فرد نیاز به استراحت در منزل داشته باشد، ایشان را در یک اتاق به صورت تنها و جداگانه نگهداری کنید.
- ج – تمام وسایل مورد نیاز فرد بیمار از قبیل لباس، وسایل خواب، وسایل بهداشتی، ظرف آب و غذا و … در اتاق ایشان نگهداری شود و به صورت روزانه ضد عفونی و شستشو داده شوند.
- د – در صورت مراجعه به اتاق بیمار حتما از ماسک و دستکش و لباس مخصوص استفاده شود و این تجهیزات را پس از بیرون آمدن از اتاق بیمار ضدعفونی کنید.
- هـ – از فرد بیمار بخواهید که از عطسه کردن و سرفه کردن در محیط خودداری کند و تعداد زیادی دستمال کاغذی در اختیارش قرار دهید.
- و – تمامی تجهیزات و وسایل موجود در اتاق را به صورت مرتب ضدعفونی کنید و با استفاده از اسپری های ضدعفونی کننده ، هوای اتاق را پاک نگه دارید و در صورت امکان روزانه چند ساعت پنجره را باز نگه دارید تا هوای اتاق عوض شود.
جمع بندی
در این مقاله در رابطه با کرونا ویروس در پرندگان صحبت کردیم. همانطور که در متن مقاله به آن ذکر شد، خوشبختانه بدن پرندگان در برابر این بیماری مقاوم است و پرنده ها به کووید ۱۹ مبتلا نمیشوند. مطالعات درباره این ویروس هنوز هم ادامه دارد. زیرا ما میدانیم که احتمال جهش گونه جدید از این ویروس وجود دارد و ممکن است که ویروس جدید پرندگان را هم در برگیرد. اما تا به امروز گزارش نگران کننده ای و یا مدارک و شواهد علمی اثبات شده مبنی بر اینکه پرندگان نیز به کووید ۱۹ مبتلا میشوند و آن را به انسان منتقل میکنند، وجود ندارد. ولی برای احتیاط هر چه بیشتر در برابر این بیماری ناشناخته بهتر است که موارد گفته شده در این مقاله را همیشه در نظر بگیرید.

سلام من دو تا جوجه دارم که یکیشون غقبی راه میره میشه بگید چکار باید کرد
سلام پریا جان
به بیماری جوجه دیوانه مبتلا شده که نشات گرفته از کمبود ویتامین E در جیره مصرفی هست
باید ببریش دامپزشکی
سلام … عروس هلندی از انسان کرونایی کرونا میگیره یا نه؟یا فقط نقش ناقل رو داره بعدش؟
مقاله رو بخونید توضیح داده شده
سلام چکار باید کرد که کبگ ها جفتگیری کنن وا تخم نطفه دار از کجا مشخص میشه
سلام
نیاز دارن به سن مناسب برسن
محیطشون گرم باشه سرد نباشه
تغذیه ی مخصوص کبک بگیرن که داخلشم کلسیم مناسب داشته باشه
تخم های نطفه دار رو هم اگه داخل دستگاه بزارید یا روشون بخوابن ، روز ۷ ام نطفه سنجی کنید مشخص میشه
چه چیزی در بدن پرندگان وجود داره که باعث میشه کرونا نگیرن و انسان چه کمبودی نسبت به پرندگان داره که بسرعت کرونا می گیره؟
پرندگان در برابر کرونا ویروس ها مقاوم ترند، زیرا دمای بدن بالاتری دارند (حدود ۴۰ تا ۴۲ درجه سانتی گراد) که شرایط را برای تکثیر ویروس نامساعد می کند. علاوه بر این، گیرنده ACE2 که ویروس SARS-CoV-2 برای ورود به سلول ها از آن استفاده می کند، در پرندگان ساختاری متفاوت دارد و اتصال ویروس به سلول های آن ها دشوارتر است. همچنین، سیستم ایمنی پرندگان با داشتن مکانیسم های ضدویروسی قوی تر، مانند تولید اینترفرو نها و آنزیم های تخریبکننده RNA ویروسی، به سرعت با عفونت مقابله می کند. در مقابل، انسان ها به دلیل دمای پایین تر بدن، گیرندههای ACE2 مناسب برای اتصال ویروس و سیستم ایمنی متفاوت، به راحتی در برابر کرونا ویروس ها آسیب پذیر هستند.
سلام فنج ماده من تقریباً نزدیک گردنش زخم شده
و بی حاله و نمیتونه پرواز کنه چشماشم بسته
لطفاً کمکم کنید که چی کار کنم🙏🙏
سلام
نمیشه در این مورد راهنمایی مفیدی کرد ! ممکنه نیاز به درمان خاصی داشته باشه با توجه به نوع زخم
بهتره به دامپزشکی مراجعه کنید
سلام فنج من پف کرده و علاقه به خوابیدن پیدا کرده است رنگ مدفوعش هم تغییر کرده چه دارویی باید به فنجم بدم آنتی بیوتیک خوبه یا داروی دیگه ای باید بهش بدم طریقه دادن دارو رو هم بگید
سلام
برای دریافت دارو باید برید به دامپزشک حیوانات خانگی
سرخود دارو ندید که حتما تلف میشه