مقالات پرورش طیور : نیاز های غذایی در پرورش بوقلمون مولد

نیاز های غذایی بوقلمون مولد

نیازهای غذایی بوقلمون های مولد در جدول انتهای همین مقاله ارائه شده است.لازم است نرها به نوعی تغذیه شوند که در زمان قبل از انتخاب (بین ۱۴ تا ۱۶ هفتگی)به وزن هدف مناسب برسند.در این جدول زمان های تغییر جیره نشان داده شده است.بعد از انتخاب , نرم ها با استفاده از جیره ۴ به طور آزاد تغذیه میکنند و آن را تا ۱۷ هفته و حتی بعدتر ادامه می دهند به ویژه اگر وزن بوقلمون های نر زیر وزن هدف باشد .پس از آن و برای کاهش سرعت رشد آنها ,از جیره نگهداری استفاده میشود.همچنین قبل از ۱۶ هفتگی نیز جیره شماره ۴ در سطح کنترل شده به آنها داده میشود و سرعت رشد آنها درحد مناسبی که نزدیک وزن هدف باشد حفظ میگردد.
بوقلمون های ماده بر اساس وزن هدف تغزیه میشوند.در جدل ۹-۶ سن تغییر جیره ها نشان داده شده است.بعد از این دو جیره یک فرایند دینامیک اندازه گیری وزن و تصحیح سن تغییر غذا بکار میرود.لازم است برای تصمیم گیری در این زمینه , برنامه تغذیه بر اساس سرعت رشد گله , تعداد مناسبی از آنها وزن شوند.بوقلمون های ماده هر هفته وزن میشوند و بلافاصله تغییر احتمالی جیره برای هفته بعد عملی می گردد.اگر وزن آنها بیشتر از ارقام هدف باشد , آنگلاه بلافاصله به جیره بعدی منتقل میشوند و اگر وزن آنها پایین تر از وزن هدف است , همچنان به مصرف جیره با سطح پروتئین بالاتر ادامه می دهند.باید توجه داشت که در سن بین ۲۴ تا ۲۹ هفتگی نیز بوقلمون ها براساس وزن هدف به رشد خود ادامه دهند زیرا این دوره از نظر رشد و نمو بوقلمون های ماده اهمیت زیادی دارد.نقطه اوج تولید تخم و دوام آن بستگی اکید به رشد مداوم آنها در این دوره دارد کما اینکه این وضعیت شرایط بوقلمون ها را آماده می کند که نسبت به محرک های نوری از طریق افزایش وزن قبل از گذاردن اولین تخم پاسخ دهند.اگر گله سنگین تر از وزن هدف ۲۴ هفتگی است , درصد تفاوت مشاهده شده بین وزن واقعی بدن و وزن هدف محاسبه میشود.این درصد برای محاسبه مقدار افزایش وزن ۲۹ هفتگی بکار می رود.در این دوره نباید بوقلمون ها به سمت هدف اولیه هدایت شوند.گله های با رشد آهسته نباید بیش از ۳ درصد کمتر از وزن هدف ۲۹ هفتگی وزن داشته باشند.اگر گله در سن ۲۵ هفتگی بیش از ۳ درصد کمبود وزن داشت , لازم است تا زمان تغییر برنانه نوری یک جیره با پروتئین بیشتر مصرف کند و به این ترتیب رشد بیشتر آنها تحریک شود.
عوامل از قبیل تراکم , کیفیت پلت , دما و تهویه بر روی سرعت رشد بوقلمون ها موثرند.توجه خاصی باید در فاصله ۱۶ تا ۲۹ هفتگی در آب و هوای گرم انتهای بهار و فصل تابستان به عمل آید . در صورتی که گله ها درسن ۱۶ هفتگی زیر وزن هدف باشند,خطرآن وجود دارد که در سن ۲۹ هفتگی سبک باشند,مگر اینکه رشد آنها از نزدیک مورد توجه قرار گیرد و به همان تناسب جیره آنها تغییر یابد.
همچنین گله بوقلمون ها باید در فاصله بین تغییر برنامه نوری و اولین تخمگذاری همچنان به رشد خود ادامه دهد.وزن بدن و مصرف غذای بوقلمون ها در طول دوره تخمگذاری برای هر یک از سویه های بوقلمون عرضه میشود.درطول دوره تخمگذاری باید به مصرف اسیدهای آمنه و کلسیم توجه خاصی به عمل آید به ویژه در نقطه پیک تولید که تغذیه این مواد مغذی اهمیت بیشتری دارد.در صورت کاهش مصرف غذا به دلیل افزایش دمای محیطی یا کیفیت نامناسب پلت , نسبت بین مواد مغذی به انژی افزایش یابد.این افزایش را معمولا در مقیاس فصلی به اجرا در می آورند.هدف ما در ۶ هفته اول دوره تولید تخم این است که مصرف غذا را به حداکثر برسانیم.هر عاملی که اثر بدی روی مصرف غذا دارد از بین برده شود.این عوامل شامل کیفیت نامناسب پلت و تغییر ناگهانی ترکیب مواد خوراکی جیره است.در جداول مختلف نیاز مکمل های ویتامین و مواد معدنی ذکر شده است. 

 جیرهآغازینرشد ۱رشد ۲رشد ۳رشد ۴قبل از تولید مثلنگهداری
سن (روز)ماده۰-۲۱۲۲-۴۲۴۳-۷۰۷۱-۸۴۸۵-۱۱۲+۱۱۳ 
سن(هفته)۰-۳۴-۶۷-۱۰۱۱-۱۲۱۳-۱۶+۱۷ 
تن در هر ۱۰۰۰ ۰.۷۵۲.۲۵۵۶-۹۸    
سن (روز)نر۰-۲۸۲۹-۵۶۹-۱۴ ۹۸-۱۱۹ >119
سن(هفته)۰-۴۵-۸  ۱۵-۱۷ >18
انرژی متابولیسمیKcal/kg۲۸۰۰۲۸۰۰۲۸۰۰۲۸۰۰۲۸۰۰۲۸۰۰۳۲۰۰
پروتئین خام%۲۵.۵-۲۸.۵۲۲-۲۵۱۸-۲۰.۵۱۵-۱۷۱۲.۵-۱۴۱۰.۵-۱۲.۵۱۰.۱
لایزین%۱.۵۶۱.۱۹۰.۹۷۰.۷۲۰.۵۵۰.۴۶۰.۳۱
متیونین%۰.۶۰.۴۷۰.۴۰.۲۹۰.۲۲۰.۱۹۰.۱۴
متیونین + سیستین%۱.۰۱۰.۸۴۰.۷۰.۵۵۰.۴۸۰.۴۱۰.۳۱
تریپتوفان%۰.۲۷۰.۲۲۰.۱۷۰.۱۵۰.۱۵۰.۱۳۰.۱۲
ترئونین%۱۰.۷۸۰.۶۳۰.۴۶۰.۳۴۰.۲۷۰.۲۲
آرژینین%۱.۶۹۱.۲۹۱.۱۱۰.۷۸۰.۵۶۰.۴۷۰.۳۲
اسید آمینه قابل هضم%       
لایزین%۱.۳۹۱.۰۶۰.۸۵۰.۶۳۰.۴۷۰.۴۰۰.۲۶
متیونین%۰.۵۶۰.۴۴۰.۳۷۰.۲۶۰.۱۹۰.۱۹۰.۱۲
متیونین + سیستین%۰.۹۱۰.۷۴۰.۶۱۰.۴۷۰.۴۱۰.۴۱۰.۲۶
تریپتوفان%۰.۲۳۰.۱۹۰.۱۴۰.۱۲۰.۱۲۰.۱۲۰.۱۰
ترئونین%۰.۸۷۰.۶۷۰.۵۳۰.۳۸۰.۲۹۰.۲۹۰.۱۶
آرژینین%۱.۵۵۱.۱۸۱۰.۱۰.۶۹۰.۴۹۰.۴۹۰.۲۷
کلسیم%۱.۴۸۱.۳۸۱.۲۶۱.۰۶۱۱۰.۸۰
فسفر قابل جذب%۰.۷۴۰.۶۹۰.۶۳۰.۵۳۰.۵۰.۵۰.۴
سدیم (حداقل)%۰.۱۵۰.۱۵۰.۱۵۰.۱۵۰.۱۵۰.۱۵۰.۱۵
کلر(حداقل)%۰.۲۰۰.۲۰.۱۸۰.۱۸۰.۱۸۰.۱۸۰.۱۸
نمک(حداکثر)%۰.۳۸۰.۳۶۰.۳۵۰.۳۲-۰.۳۵
اسیدهای چرب ضروری%۱.۲۱.۲۰.۹۰.۹۱.۴۱.۴۱.۴

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا
سوالی داری کلیک کن 👋
دستگاه جوجه کشی 72 تایی آژاکس