آموزش جوجه کشی از تخم نطفه دار قرقاول به صورت مرحله به مرحله

یکی از جنبه های بسیار حساس پرورش قرقاول که نیاز به دانش و دقت بالایی را دارد ، جوجه کشی از تخم نطفه دار این پرنده می باشد. قرقاول ها به سبب برخورداری از زیبایی ظاهری ، گوشت و تخم لذیذ و مقوی و همچنین سازگاری بالا با شرایط مختلف محیطی طرفداران زیادی را در صنعت پرورش طیور به خود اختصاص می دهند. 

 برای رسیدن به بهترین نتیجه در جوجه‌ کشی، رعایت نکات مهمی مانند انتخاب تخم‌های سالم، تنظیم دقیق دما و رطوبت، و ایجاد شرایط مناسب برای رشد جنین ضروری است.

در این نوشته از چیکن دیوایس تمامی مراحل جوجه‌ کشی از تخم نطفه‌ دار قرقاول،  مرحله‌ به‌ مرحله آموزش داده می‌ شود. اگر قصد دارید به‌ صورت حرفه‌ ای یا خانگی جوجه‌ کشی قرقاول را انجام دهید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

دستگاه جوجه کشی خانگی ایزی باتور 1 ( 48 تایی)
دستگاه جوجه کشی خانگی ایزی باتور ۱ ( ۴۸ تایی)
» امکان جوجه کشی از تخم نطفه دار قرقاول و سایر پرندگان
» دارای سیستم کنترل هوشمند دما
» دارای سیستم چرخش ۳۶۰ درجه

جوجه کشی قرقاول با دستگاه جوجه کشی 

فرایند جوجه کشی از قرقاول با استفاده از دستگاه جوجه کشی یکی از آسان ترین و پر بازده ترین روش های تکثیر این پرنده می باشد.  این روش از جوجه کشی هم برای پرورش در مقیاس خانگی و هم برای پرورش صنعتی کاملا ایده آل است.

خرید دستگاه جوجه کشی

با استفاده از یک دستگاه جوجه کشی قرقاول می توان در یک دوره از تعداد زیادی تخم نطفه دار جوجه کشی کرد و یکی از بهترین روش های کسب درآمد محسوب می شود. 

در ادامه روش جوجه کشی از قرقاول با استفاده از یک دستگاه جوجه کشی ایده ال به طور مفصل توضیح داده خواهد شد. 

تخم قرقاول چند روزه جوجه می شود ؟ 

طول دوره ی جوجه کشی از تخم نطفه دار قرقاول حدود ۲۴ الی ۲۶ روز می باشد. تخم ها در روز ۲۱ از جوجه کشی از دوره ی ستر وارد دوره ی هچر می شوند. دوره ی هچر ، دوره ی امادگی و خروج جوجه قرقاول ها از تخم می باشد.

مراحل جوجه کشی قرقاول با دستگاه 

جوجه کشی از قرقاول با استفاده از دستگاه جوجه کشی بر اساس مراحل زیر انجام می شود که هر مرحله نیازمند دقت به مواردی خاص و رعایت نکاتی است که به طور مفصل به توضیح انها می پردازیم : 

تهیه دستگاه جوجه کشی استاندارد 

اولین قدم برای شروع جوجه کشی از قرقاول تهیه یک دستگاه جوجه کشی استاندارد است. معمولا دستگاه های جوجه کشی در دو نوع خانگی و صنعتی وجود دارند. بهتر است کار خود را با یک دستگاه جوجه کشی کوچک و خانگی شروع کنید تا با نحوه جوجه کشی و پرورش این پرنده آشنا شوید و مشکلات و سختی های این راه را بشناسید.

سپس با کسب تجربه و یادگیری نحوه صحیح جوجه کشی از تخم نطفه دار این پرنده ، می توانید کسب و کار خود را با استفاده از یک دستگاه جوجه کشی صنعتی رونق دهید. 

یک دستگاه جوجه کشی استاندارد و ایده آل که برای جوجه کشی از تخم نطفه دار قرقاول مناسب باشد، باید ویژگی های زیر را داشته باشد :

  • از سنسور سنجش دما و رطوبت بسیار دقیق و حرفه ای برخوردار باشد.
  • سیستم تامین دما و رطوبت پیشرفته برخوردار باشد.
  • برد جوجه کشی هوشمند برای مدیریت فرایند های حیاتی جوجه کشی را داشته باشد.
  • از سیستم تهویه ی استانداردی برخوردار باشد. 
  • گارانتی و خدمات پس از فروش معتبر و طولانی مدتی داشته باشد.

تهیه تخم نطفه دار قرقاول

پس از انتخاب و خرید یک دستگاه جوجه کشی قرقاول ، نوبت به تهیه ی تخم نطفه دار آن می سد. تهیه ی تخم نطفه دار قرقاول به دو صورت امکان پذیر است : 

تهیه تخم نطفه دار قرقاول

پرورش قرقاول مولد 

اگر قصد جوجه کشی از قرقاول را دارید ، به منظور دستیابی به تخم های نطفه دار باکیفیت، می توانید قرقاول های مولد را تهیه کرده و خود اقدام به پرورش آنها و تهیه ی تخم نطفه دار نمایید. 

در این روش از جمله مهم ترین نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید ، تراکم قرقاول های نر و ماده ، تغذیه ی اصولی ، تقویت مولد ها ، جفت گیری صحیح و شرایط محیطی استاندارد آنهاست. به علاوه به منظور جوجه کشی انبوه ، شیوه ی انبار کردن تخم های نطفه دار نیز اهمیت ویژه ای را خواهد داشت.

خرید تخم نطفه دار 

روش دیگر ، خرید تخم نطفه دار قرقاول است. تخم قرقاول به رنگ خاکستری مایل به آبی یا قهوه ای کم رنگ بوده و کمی کوچکتر از تخم مرغ است. تخم نطفه دار را حتما از خود پرورش دهنده ها خرید کنید. زیرا در صورت خرید از سایت های اینترنتی و واسطه ها ، احتمال اینکه تخم های شما بی نطفه و یا خراب باشند بسیار زیاد است.

آماده سازی محیط دستگاه جوجه کشی

پس از خرید دستگاه جوجه کشی و تخم های نطفه دار ، نوبت به آماده سازی محیط جوجه کشی برای شروع فرایند جوجه کشی می رشد. اتاقی که دستگاه جوجه کشی در آن قرار دادر ، باید دمایی در حدود ۲۳ الی ۲۷ درجه سانتی گراد و رطوبتی به میزان ۵۰ الی ۶۰ درصد را داشته باشد. همچنین لازم است تا از یک هواکش و یا سیستم تهویه ی استاندارد نیز در محیط استفاده گردد.

به همین سبب در فصول سرد سال استفاده از سیستم گرمایشی و دستگاه رطوبت ساز توصیه می شود. در فصول گرم نیز در صورت نیاز باید از کولر هایی با قابلیت تولید هوای مرطوب و خنک استفاده کرد.

نحوه تست دستگاه جوجه کشی قرقاول 

پس از خرید دستگاه جوجه کشی و تخم نطفه دار ، می توانید جوجه کشی را شروع کنید. اما بهتر است قبل از قرار دادن تخم ها در داخل دستگاه جوجه کشی آن را تست کنید و از صحت کارکرد آن مطمئن شوید. 

در برخی موارد ممکن است دستگاه قادر به تنظیم دقیق دما و رطوبت ، سنجش آنها ، چرخش تخم ها ، اکسیژن رسانی و … نباشد. بنابراین لازم است تا قبل از چیدن تخم ها ، به مدت ۲۴ ساعت دستگاه را به صورت خالی تست کنید. برای این کار دما و رطوبت لازم برای جوجه کشی از قرقاول را روی دستگاه تنظیم کرده و هر ۲ ساعت یک بار سیستم چرخشی ، کارکرد فن ، میزان دما و رطوبت را چک کنید. 

در صورتی که این مقادیر در طول مدت ۲۴ ساعت ثابت باشند ، یعنی دستگاه شما درست عمل می کند و می توانید تخم ها را درون آن بچینید. 

دما و رطوبت دستگاه جوجه کشی قرقاول 

مقادیر دما و رطوبت دستگاه جوجه کشی قرقاول در هر دوره از جوجه کشی در جدول زیر برای شما بیان شده است : 

دوره  میزان دما  میزان رطوبت  چرخش 
ستر  ۳۷.۶ ۶۵ دارد 
هچر  ۳۷.۲ ۷۵ توقف چرخش

چیدن تخم ها و شروع فرایند جوجه کشی 

پس از تست دستگاه و آماده سازی محیط و اتمام این مراحل می توانید جهت قرار دادن تخم های قرقاول در داخل دستگاه و شروع جوجه کشی اقدام کنید. انجام این کار نیز مراحلی دارد که بهتر است به ترتیب زیر انجام شود:

  • دستگاه جوجه کشی را خاموش کرده و درب آن را باز بگذارید تا دما و رطوبت داخل کابین آن با محیط یکسان شود. 
  • تخم های نطفه دار قرقاول را در شانه جوجه کشی قرار دهید و در محیط بگذارید تا به دما و رطوبت محیط برسد.
  • پس از گذشت ۱ الی ۲ ساعت می توانید تخم ها را به آرامی در داخل دستگاه جوجه کشی قرار دهید.
  • دستگاه را به برق وصل کرده و روشن کنید. و دما و رطوبت مناسب جوجه کشی از تخم قرقاول را بر روی آن تنظیم نمایید. ( در دوره ی ستر دما ۳۷.۶ درجه و رطوبت ۶۵% )
  • بدین ترتیب فرایند جوجه کشی از تخم نطفه دار قرقاول آغاز می گردد و لازم است تا نظارت کافی را در طول دوره ی جوجه کشی بر تخم ها و دستگاه داشته باشید.

نطفه سنجی در طی دوره جوجه کشی

نطفه سنجی از تخم های نطفه دار قرقاول نیز همانند سایر پرندگان ، هر ۷ روز یک بار انجام می شود. پس از گذشت ۷ روز از دوره جوجه کشی با استفاده از یک چراغ قوه و یا نطفه سنج اقدام به کندلینگ یا نوربینی تخم ها کنید تا از زنده بودن جنین و رشد آن در داخل تخم باخبر شوید. همچنین تخم های خالی و بدون نطفه را نیز از دستگاه بیرون بیاورید.

نطفه سنجی در طی دوره جوجه کشی

در صورتی که در داخل تخم ها رگ های خونی مشاهده کردید ، یعنی تخم سالم است و نطفه دارد. در صورت شفاف و خالی بودن داخل تخم ، یعنی نطفه ندارد و به جوجه تبدیل نخواهد شد. 

انتقال تخم ها از دوره ستر به دوره هچر 

همانگونه که ذکر شد ، طول دوره ی جوجه کشی از تخم نطفه دار قرقاول ۲۴ الی ۲۶ روز می باشد که تخم ها از روز ۲۱ به بعد وارد دوره ی هچر می شوند. در صورتی که از دستگاه جوجه کشی ستر هچر همزمان استفاده می کنید و به صورت دوره ای تخم های نطفه دار را در داخل دستگاه قرار می دهید ، برای اینکه تاریخ انتقال تخم ها را فراموش نکنید حتما تاریخ شروع جوجه کشی را روی تخم ها یادداشت کنید.

  • دمای اتاق را به ۳۲ درجه سانتی گراد برسانید.
  • درب دستگاه را باز کنید و شانه حاوی تخم ها را از آن بیرون بیاورید.
  • اگر از شانه های شاخکی یا حفره ای استفاده می کنید، باید تک تک تخم ها را وارد سبد هچر کنید، اما اگر دستگاه شما دارای شانه همه کاره است،  کافیست تیغه های مابین تخم ها را برداشته و آنها را به صورت خوابیده قرار دهید.
  • سیستم چرخشی دستگاه را نیز متوقف کنید.
  • دما و رطوبت دستگاه را برای دوره هچر تنظیم کنید. ( دوره ی هچر دما ۳۷.۲ ، رطوبت ۷۵%). البته اگر دستگاه شما دارای قابلیت ستر و هچر همزمان است، نیازی به تغییر دما و رطوبت نیست کافیست سبد هچر حاوی تخم را به کف دستگاه منتقل کنید. 

انتقال جوجه ها به بستر 

پس از هچ شدن جوجه ها ، اجازه دهید تا به مدت ۲۴ ساعت در درون دستگاه جوجه کشی بمانند تا پرهای آنها خشک شده و کیسه ی زرده را به طور کامل جذب کنند. در این حین نیز لازم است تا بستر جوجه ها را آماده کنید.

مکان نگهداری و پرورش جوجه ها باید جدا از محل قرار گیری دستگاه جوجه کشی باشد . چراکه دما و رطوبت لازم برای پرورش جوجه ها بسیار بیشتر از دما و رطوبت مناسب برای جوجه کشی است. 

جوجه ها در هفته ی اول پس از تولد به دمایی در حدود ۳۴ درجه سانتی گراد نیاز دارند. حتما باید از لامپ مادر مصنوعی در بستر جوجه ها استفاده کنید. لامپ مادر مصنوعی به کاهش استرس جوجه ها و افزایش اشتهای آنها کمک می کند، ضمن اینکه گرمای کافی را نیز به آنها انتقال می دهد.

جوجه ها در ۲۴ ساعت اولی که در بستر قرار می گیرند نیازی به دان ندارند، صرفا با استفاده از محلول ۱۰ درصد آب و شکر می توانید بدنشان را تقویت کنید. زیرا از محتویات کیسه زرد موجود در بدن خود تغذیه خواهند کرد. پس از گذشت یک روز کامل می توانید جیره غذایی ویژه جوجه ها را در اختیارشان قرار دهید.

در کف بستر حتما باید از پوشال های نرم استفاده کنید تا جوجه ها دچار زخم کف پا و یا فلجی پا نشوند. از دانخوری ها و آبخوری های استاندارد و مناسب برای جوجه ها استفاده کنید تا برای خوردن و آشامیدن به زحمت نیفتند و به راحتی بتوانند از آب و غذا استفاده کنند.

جوجه کشی طبیعی قرقاول 

شما می توانید به صورت طبیعی نیز اقدام به جوجه کشی از قرقاول کنید. در این حالت برای جوجه کشی به پرنده ی مادر نیاز خواهید داشت تا از تخم ها مراقبت کرده و شرایط لازم برای جوجه شدن آنها را فراهم کند.

جوجه کشی طبیعی قرقاول، به صورت غریزی انجام می شود. برای جوجه کشی قرقاول به صورت طبیعی، به فصل تولید مثل قرقاول ها توجه کنید.

قرقاول ها معمولا در فصلهای بهار یا تابستان شروع به تولید مثل می کنند. قرقاولها در ۸ ماهگی از نظر جنسی بالغ می شوند و می توانند تخم گذاری کنند. در یک فصل تخم گذاری، قرقاول ماده می تواند بین ۲۰ تا ۹۰ تخم بگذارد.

سخن آخر

در این نوشته از وبلاگ چیکن دیوایس ، به راهکارها و تکنیک های جوجه کشی از قرقاول به صورت مرحله به مرحله پرداخته شد، در صورت اجرای نکات و مفاهیم گفته شده قطعا یک جوجه کشی موفق و با راندمان بالای ۸۰ درصد را تجربه خواهید کرد.

سوالات متداول 

در این بخش به تعدای از سوالات متداول کاربران در زمینه ی جوجه کشی قرقاول پاسخ خواهیم داد : 

اندازه تخم قرقاول چقدر است ؟

تخم قرقاول معمولاً کوچک‌ تر از تخم مرغ و بزرگ‌ تر از تخم بلدرچین است. اندازه آن به نژاد قرقاول بستگی دارد، اما به طور کلی طول آن حدود ۳.۵ تا ۴.۵ سانتی‌ متر و  عرض آن حدود ۳ تا ۳.۵ سانتی‌ متر است.

آیا جوجه کشی قرقاول با مرغ کرچ ممکن است ؟ 

بله از آنجایی که تخم های نطفه دار قرقاول اندازه و شرایط جوجه کشی تقریبا مشابهی را با تخم مرغ دارند ، بنابراین جوجه کشی از انها با استفاده از مرغ کرچ نیز ممکن است.

قیمت جوجه قرقاول یک روزه چقدر است ؟

قیمت جوجه قرقاول یک روزه بسته به نژاد آن متفاوت است اما در حالت کلی بالای ۴۰۰ هزار تومان در نظر گرفته می شود.

فصل تخم گذاری قرقاول چه زمانی است ؟ 

قرقاول ها معمولا در فصلهای بهار یا تابستان شروع به تخم گذاری و تولید مثل می کنند.

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی

نوشته های مشابه

‫۱۰ دیدگاه ها

  1. محمد امین
    says:

    سلام خسته نباشید ببخشید با دستگاه ایزی باتور ۱میشه قرقاول جوجه کشی کرد؟

    1. محمدی - دکترای تغذیه طیور
      says:

      سلام دوست عزیز
      بله میشه بهترین دستگاه در جوجه کشی از تخم نطفه دار قرقاول محسوب میشه

  2. رامین تالش
    says:

    دلیل سخت بیرون اومدن جوجه قرقاول چیه و چرا یسری جوجه ها زود میان بیرون .بعضیها هم گیر میکنن

    1. احمدی - دکترای علوم دام و طیور
      says:

      سلام رامین جان
      این می تونه ناشی از کمبود رطوبت باشه و یا پوسته ی تخم سفت هست اینم به خاطر زیاد بودن کلسیم پوسته هست
      خب جوجه ها هم توان متفاوتی دارن و اونایی که نمی تونن پوسته رو نوک بزنن باید رطوبت رو بیشتر کنی

  3. شفیعی
    says:

    باسلام وعرض ادب خدمت شما بنده دستگاه ایزی باتور۲ ازشرکت مستقیم خرید کردم ویک مرحله هم باتخم مرغ محلی تست کردم عالی بود وهمینجا یک تشکر وخسته نباشید خدمت شما وکلیه همکاراتون در مجموعه شرکت اسکندری عرض مینمایم حالا سوال اینجانب اینه برای مرحله دوم میخواهم تخم قرقاول بزارم تودستگاه ایا نژادش مهمه وباچه دما ورطوبتی درمرحله ستر وهچر تنظیم کنم باتشکر ازشما

    1. کارشناس وب سایت
      says:

      به مقاله زیر مراجعه کنید نوشته شده در صورت نیافتن پاسخ
      در همان مقاله نوع نژاد قرقاول تون رو بنویسید تا دما و رطوبت جوجه کشی رو براش پیدا کنیم
      جدول دما و رطوبت جوجه کشی

  4. شبانی
    says:

    سلام، در قسمت ” قراردادن تخم ها در دستگاه جوجه کشي” در پاراگراف ششم گفتید دمای دستگاه در حالت ستر روی ۳۷/۵ تنظیم شود ، که به نظر میرسه اشتباه گفتید، شاید منظورتون ۳۶/۵ بوده .

    1. کارشناس وب سایت
      says:

      در مقاله جدول دما و رطوبت جوجه کشی می تونید اطلاعات صحیح رو مشاهده کنید
      اطلاعات گفته شده در این مقاله با تحقیقات لازم به دست امده اند.

  5. شادی
    says:

    سلام
    من دستگاه ایزی باتور دو خریدم برای قرقاول
    میخواستم ببینم اینکه یکی از فن ها خاموش روشن میشه طبیعیه یا اینکه هر دو یابد همیشه روشن باشن؟
    دوم اینکه برای گارانتی کار خاصی نباید انجام بدیم من از دیجی کالا خریدم چون وارد سایتی که نوشتید حداکثر تا سه روز بشید نمیشه رفت.
    بعد خواهشاً یکم تعداد همکارهای پاسخگو در بخش پشتیبانی رو بیشتر کنید من ده ها دقیقه پشت خط بودم ولی از نفر هفتم به ششم نرفتم .
    خواهش میکنم چون این کار حساسیت ها و مراقبت های خاصی داره پشتیبانی رو بهتر کنید .
    ممنون

    1. ادمین
      says:

      سلام
      بله طبیعی هست با توجه به نیاز رطوبتی اون فن روشن خاموش میشه
      نه نیازی به انجام کار خاصی در مورد گارانتی نیست، گارانتی برای شماره ی تماس شما در دیجی کالا ثبت شده . این مورد که گفتیم تو یه سایت برید و ثبت کنید رو میشه بگید کجا دیدید ؟
      ان شالله بزودی بیشتر خواهند شد (باور کنید گاها کاربران برای سوالات بسیار ابتدایی تهیه تخم نطفه دار! با بخش پشتیبانی تماس میگیرن و اجازه نمیدن که سایر کاربرانی که با دستگاه مشکل دارن مشکلاتشون رو مطرح کنن . این مورد واقع مشکل ساز شده)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا