جذابیت و زیبایی های کبک
جذابیت و زیبایی های کبک
جذابیت و زیبایی های کبک کبک از نظر شکل ظاهری بسیار چذاب است.ادغام رنگ های قهوه ای ،خاکستری و زرد در پرها ظاهر کبک را زیبا کرده است.خط سیاه کشیده شده در سر ، دور چشم ها و گردن کبک و هم چنین رنگ قرمز در منقار ، ساق پاها و پلک ها زیبایی کبک را دو چندان کرده است.
کبک به جهت لذیذ بودن گوشت آن بسیار مورد توجه است.گوشت کبک علاوه بر لذیذ بودن ، طبع گرم و بوی نسبتا مطبوعی دارد.گوشت کبک حاوی فسفر،آهن ، منیزیم ، گوگرد و هم چنین دارای درصد پروتین بیش از گوشت سایر پرندگان است.
پروتین خام گوشت مرغ حدود ۲۰ درصد،بلدرچین ۲۲ درصد و کبک بیش از ۲۴ درصد است.در بین گوشت های مصرفی در ایران گوشت کبک بیشترین درصد پروتین خام را دارد.همچنین ترکیب مناسب اسیدهای آمینه در گوشت کبک ، متناسب با نیاز انسان به اسیدهای آمینه ضروری بوده بنابراین به عنوان یک مکمل پروتینی مناسب برای انسان محسوب میشود.
صدای کبک یکی دیگر از جذابیت های آن محسوب میشود.هر دو پرنده نر و ماده در زمان های مختلف صداهای متفاوتی از قبیل هشداری ، جنگی و جنسی تولید می کنند.بیشترین صدایی که از این پرنده شنیده میشود آوای چک یا چوک است که بسیار زیباست.
در بین گوشت های مصرفی در ایران گوشت کبک بیشترین درصد پروتین خام را دارد.
برای بسیاری از تولید کنندگان طولانی بودن زمان پرورش کبک نسبت به پرندگانی مانند بلدرچین یک جذابیت در نظر گرفته میشود.به این دلیل که زمان بیشتری را با این پرنده سپری می کنند و از دیدن آن لذت ی برند.
از دیگر جذابیت ها می توان به شکار این پرنده در مناطق شکار آزاد اشاره کرد که به منظور سرگرمی و استفاده از گوشت آن انجام میشود.
با توجه به جذابیت های کبک ، بازار مصرفی برای محصولات کبک درحال رشد است.بنابراین مراکزی به صورت صنعتی نیز با هدف تولید محصولات در حجم وسیع در حال شکل گیری هستند تا بتوانند محصولات مورد نیاز کسانی که امکان پرورش این پرنده سودمند را ندارند تامین کنند.
ویژگی های گوشت ، تخم و سایر محصولات کبک
تخم و گوشت پرندگان به دلیل داشتن مقدار کم تر چربی و کلسترول نسبت به گوشت قرمز و از طرفی پروتئین بیشتر ، از ارزش غذایی بالاتری برخوردارند.
تخم کب علی رغم کوچک بودن آن ( یک سوم تخم مرغ ) نسبت به تخم مرغ دارای ۵ برابر فسفر ، ۷.۵ برابر آهن ، ۶ برابر ویتامین B1 ( تیامین ) و ۱۵ برابر ویتامین B2 ( ریبوفلاوین ) است.تخم کبک حاوی انواع اسیدهای آمینه کمیاب و پروتین زیاد است.تخم کبک در مقایسه با تخم بلدرچین و مرغ بسیار خوش طعم تر است.بنابراین برای کودکان که به دنبال غذاهای خوش مزه هستند بسیار مناسب است.
تخم کبک در مقایسه با تخم بلدرچین و مرغ بسیار خوش طعم تر است.بنابراین برای کودکان که به دنبال غذاهای خوش مزه هستند بسیار مناسب است.
میزان پرورتین در گوشت کبک در مقایسه با سایر پرندگان ۵ تا ۱۰ درصد بیشتر است.در هر ۱۰۰ گرم گوشت کبک ۲۴.۵ گرم آلبومین ،۱.۴ گرم چربی و حدود ۱ تا ۱.۵ گرم مواد معدنی وجود دارد.گوشت این پرنده حاوی فسفر ، منیزیم ، آهن ، گوگرد و پتاسیم به مقدار قابل توجه است.طبع گوشت کبک گرم و زود هضم است.مقدار چربی و کلسترول در تخم و گوشت کبک نیز در مقایسه با سایر پرندگان کم تر است.
مصرف تخم و گوشت کبک برای تقویت قوای فکری و جنسی ، برطرف کردن ضعف عمومی بدن ، درمان فشارخون،بی خوابی ، عقب افتادگی جسمی ، تقویت دستگاه گوارش ، درمان آسم و پیشگیری از بیماری های قلبی – عروقی موثر است.
در طب سنتی مصرف جیگر کبک به صورت خام در درمان بیماری صرع توصیه شده است.زهره ( صغرا ) کبک به همراه روغن زیبون برای تقویت حافظه و چشم توصیه میشود.مغز کبک جهت برطرف شدن یرقان مصرف میشود.