حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

بررسی کیفیت تخم مرغ

بررسی کیفیت تخم مرغ

بررسی کیفیت تخم مرغ  آلبومین(سفیده)
امروزه واحد هاو به منظور تعیین کیفیت آلبومین به طور وسیع ببه کار می رود. زمانی که آلبومین را با معیار توانایی حفظ ویسکوزیته اندازه گیری می کنیم اختلافات بسیار زیادی در کیفیت تخم مرغ های تازه مشاهده می شود. البته سن تخم مرغ نیز بر کیفیت آلبومین تخم مرغ تاثیر دارد. برای محاسبه واحد هاو ضخامت آلبومین را پس از تصحیح در اختلاف اندازه ی تخم مرغ در نظر می گیرند . پروفسور هاو که عامل تصحیح کننده برای محاسبه واحد هاو را به دست آورد متوجه شد که کیفیت آلبومین در تخم مرغ های شکسته شده با محاسبه لگاریتمی بهتر مشخص می شود. برای مثال تغییر ضخامت آلبومین از 10 میلی متر به 9 میلی متر از نظر ظاهر آلبومین اهمیت به نسبت کمی دارد ولی تغییر از 3 میلی متر اهمیت بیشتری نسبت به قبلی دارد.

آلبومین صورتی .ممکن است به خاطر گوسیپول موجود در کنجاله ی پنبه دانه آلبومین صورتی تشکیل شود.
آلبومین سفید آبکی .این مساله بیشتر در اثر بالا بودن درجه ی حرارت محیط یا زیاد بودن گاز آمونیاک در سالن یا تولید مرغ های مسن یا مصرف داروهای سولفامیدی یا بروز بیماری ها رخ می دهد.

بررسی کیفیت تخم مرغ
بررسی کیفیت تخم مرغ

 

بررسی کیفیت تخم مرغ :وجود لکه های خون و گوشت در تخم مرغ
لکه های خون در تخم مرغ: لکه های خونی بر اساس اندازه آن ها طبقه بندی می شوند .لکه های خونی کوچک کمتر از 32 صدم سانتی متر قطر دارند . قطر لکه های خونی بزرگ تر بیشتر از این مقدار است. گاهی اوقات وقتی زرده در محل استیگما پاره می شود عروق کوچک نزدیک به این ناحیه پاره شده و یک لخته ی خونی به داخل زرده وارد می شود که با آن وارد اویدوکت می گردد. خونریزی می تواند با عوامل مختلفی از جمله ژنتیک غذا و سن مرغ ارتباط داشته باشد . لکه های خون در تخم مرغ های با پوسته قهوه ای بیشتر است و به طور متوسط حدود 5 درصد ممی باشد. خیلی از لکه های خونی تیره رنگ هستند و با لکه های گوشتی اشتباه می شوند. سویه های لگهورن از نظر تولید تعداد تخم مرغ با لکه های خونی با هم فرق دارند.

لکه های گوشت در تخم مرغ .هر بافتی که از کیسه ی فولیکولی یا اویدوکت جدا شود ممکن است همراه با زرده ی تخ ممرغ از اویدوکت عبور کند. این تکه های بافتی با گذشت زمان تیره رنگ شده و لکه های گوشتی نامیده می شوند . لکه های گوشتی نیز بر اساس اندازه شان طبقه بندی میی شوند .لکه های گوشتی به ندرت در تخم مرغ هایی که تخم مرغ سفید تولید می کنند دیده می شود. معمولا تعداد آن ها کمتر از یک درصد و قطر کمتر از نیمی از آن ها بیشتر از 32 صدم سانتی متر است. از سوی دیگر لکه های گوشتی در مرغ هایی که تخم قهوه ای تولید می کنند بیشتر است و به طور متوسط حدود 20 درصد و در بعضی از سویه ها تا 30 درصد از تولید آن ها لکه های گوشتی دارند.

راه های تولید تخم مرغ با کیفیت
راه های تولید تخم مرغ با کیفیت شامل موارد زیر است:
حمل و نقل و نگهداری صحیح تخم مرغ
اصلاح نژاد و تغذیه
نگهداری نکردن خروس در گله
تعداد دفعاتت جمع آوری تخم مرغ و خشک نگه داشتن بستر
استفاده از سیم ظرف شویی در تمیز کردن پوسته ی تخم مرغ کثیف

بررسی کیفیت تخم مرغ های خوراکی از  لحاظ ظاهر
1- تخم مرغ با دانه های برجسته روی پوسته . این مورد در نژاد ها و سنین مختلف گله متغیر است .ممکن است یک مرغ مدت ها تخم هایی با دانه های برجسته تولید می کند و میزان این برجستگی ها نیز یکسان باشد .این موضوع هیچ ارتباطی با عنوان بیماری زا ندارد و در واقع این برجستگی ها ذرات کربنات کلسیم چسبیده روی پوسته است. کیفیت این پوسته ها به دلیل دانه های برجسته یا حفره های روی آن پایین است . مصرف ویتامین D3 به میزان بالا در جیره غذایی سبب اافزایش این عارضه مسی شود. در حالی که میزان کلسیم جیره ارتباطی با این مسئله ندارد.
2- تخم مرغ با پوسته ی روزنه دار .گاهی خطوط نیمه شفاف یا روزنه روی تخم مرغ ها دیده می شود . معمولا این نوع تخم مرغ ها استحکام و وزن مخصوص کمتری دارند . بعضی از آن ها خراش بسیار کوچکی دارند که آب به سرعت از این خراش ها خارج استحکام در ناحیه ی پوسته کم می شود. هنوز برای کاهش این موارد روش خاصی شناخته نشده است.
3- تخم مرغ های بد شکل. تخم مرغ های بدشکل به عنوان ضرر اقتصادی محسوب می شود. تعداد مرغ های داخل قفس با تعداد تولید این گونه تخم مرغ ها ارتباط مستقیم دارد و هر چه جمعیت داخل یک قفس بیشتر باشد موارد از این دست بیشترر است .غالبا این گونه تخم مرغ ها در هنگام صبح گذاشته می شوند و هنگام شیوع بیماری های برونشیت عفونی و نیوکاسل تولید می گردند .زمانی که مرغ ها در روش پرورش بستر پوشالی نگهداری می شوند و اغلب ااست تخم مرغ ها هنگام شب تولید می شوند.

بررسی کیفیت تخم مرغ
بررسی کیفیت تخم مرغ – عکس هایی از بررسی کیفیت تخم مرغ
مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.