انواع نژاد غاز | بهترین نژاد غاز برای پرورش
غازها دارای گونه و نژادهای متفاوتی هستند که امروزه افراد مختلفی اقدام به پرورش آنها میکنند. شما می توانید رورش غاز را از طریق خرید جوجه ها و یا از طریق جوجه کشی از تخم های نطفه دار بصورت طبیعی یا با استفاده از دستگاه جوجه کشی شروع کنید. اگر مایلید با نژادهای مختلف غاز آشنا شوید و بهترین نژاد غاز برای پرورش را انتخاب کنید با ما تا انتهای این مقاله از چیکن دیوایس همراه باشید.
معرفی انواع نژاد غاز
انواع نژاد غاز در ایران وجود دارد، که در این بین برخی از آنها بهترین نژاد غاز تخمگذار برای پرورش هستند، در ادامه به معرفی نژادهای مختلف غاز به همراه خصوصیات بارز هر یک از آنها پرداخته ایم که عبارت است از…
۱). غاز گونه سفید
غاز گونه سفید دارای جثه ای متوسط با گردنی دراز بوده که به دلیل رنگ سیاه گردن و زیر تنه سفید از سایر غازها متمایز است. زادگاه این نوع غازها فنلاند میباشد و دارای تخم های سفید رنگ هستند.
پرنده نر این گونه دارای وزن ۲.۲ کیلوگرم بوده که ماده آن وزنی در حدود ۱.۷ کیلوگرم دارد. این گونه در فصل زمستان در رودخانه، سواحل کم عمق و دشت های سیلابی به زندگی خود ادامه میدهد.
۲). غاز کانادایی
غاز کانادایی دارای گردنی بلند به رنگ سیاه است. این غازها وحشی هستند ولی با رام شدن توسط صاحب خود به خوبی اهلی میشوند.
غاز نر این گونه دارای وزن ۶ کیلوگرم بوده و ماده آن دارای وزنی بالغ بر ۵ کیلوگرم میباشد.
زادگاه این نوع غازها کانادا است که تخم گذاری پایینی دارند به طوری که در سال ۲۰ عدد تخم میگذارند.
۳). غاز چینی
یکی دیگر از این گونه ها نژاد غاز چینی بوده که زادگاهش کشور چین میباشد. غاز چینی پا و گردن دراز تری نسبت به بدن خود دارد، بر روی منقار غاز چینی یک برجستگی وجود دارد که باعث تفاوت آن از سایر گونه ها شده است.
غازهای چینی دارای دو رنگ متفاوت سفید و قهوه ای هستند که مابین پرها رنگ های سفید و خاکستری نیز به چشم میخورد.
وزن غاز نر ۵ کیلوگرم بوده و وزن ماده آن ۴ کیلوگرم میباشد. میزان تخمگذاری این نژاد در طول سال ۴۰ الی ۶۰ عدد است.
۴). غاز آفریقایی
غاز آفریقایی به نژاد سنگین وزن معروف است که زادگاه آن آفریقا میباشد. غازهای بالغ آفریقایی در انتهای بالای منقار خود برجستگی دکمه مانند دارند که آنها را بدین طریق قابل تشخیص کرده است به طوری که هنگام عصبانیت و یا تغییرات دمایی رنگ این برجستگی نیز تغییر میکند.
وزن نر غاز نژاد آفریقایی 5 کیلوگرم و ماده آن وزنی بالغ بر ۴ کیلوگرم دارد. این نژاد سالانه ۲۵ الی ۴۰ عدد تخم میگذارد.
۵). غاز آمریکایی
غاز زرد آمریکایی جثه ای متوسط دارد و همانطور که از نامش پیداست زادگاهش آمریکا میباشد. وزن غاز نر آفریقایی ۸ کیلوگرم و ماده آن ۷ کیلوگرم وزن دارد. دارای چشمانی فندقی با ساق و پنجه های نارنجی شکل است.
پرهای نژاد غاز آمریکایی نیز با رنگ های زرد کمرنگ، زردآلویی و یا حنایی توصیف میشود. میزان تخم گذاری آنها ۱۰ الی ۲۵ عدد در سال است که میتوان به عنوان غاز گوشتی و تخمگذار آن را پرورش داد.
۶). غاز چک
یکی از نژادهای اهلی غاز چک میباشد که زادگاه آن جمهوری چک است. غاز چک دارای پا و منقار نارنجی رنگ با پرهای کاملا سفید است.
وزن نر غاز چک ۶ کیلو گرم بوده و وزن ماده آن ۵ کیلوگرم میباشد. سالانه ۲۰ الی ۲۵ عدد تخم میگذارد که میانگین وزن هر تخم ۱۲۰ گرم است. غاز چک به دو صورت با تاج و بدون تاج وجود دارد.
۷). غاز لکه کتان
غاز لکه تان یک نژاد غاز خانگی محسوب میشود که زادگاه آن ایالت جنوبی آمریکا میباشد. وزن غاز لکه تان نر ۵ کیلوگرم بوده و وزن ماده ۴ کیلوگرم میباشد.
در تحمل گرما از مقاومت خوبی برخوردار است و میتوان از گوشت، تخم و پر آن به درآمد سودآوری دست یافت.
به طور کلی لکه تان ها دارای بدنی سفید رنگ با مقداری پرهای کبوتری خاکستری رنگ می باشند.
۸). غاز فاروسی
یکی از نژادهای دیگر غاز فاروسی است که زادگاه آن دانمارک میباشد. وزن غاز نر فاروسی ۵.۵ کیلوگرم بوده و وزن ماده آن ۴.۵ کیلوگرم است. سالانه ۱۴ عدد تخم میگذارد و وزن هر تخم آن ۱۳۰ گرم است.
۹). غاز اولند
غاز اولند یکی از نژادهای اهلی است که منشا پیدایش آن سوئد ایتالیا میباشد، دارای پرهایی به رنگ سفید، خاکستری و قهوه ای است.
وزن نر غاز اولند ۵.۵ کیلوگرم و وزن ماده آن ۴.۵ کیلوگرم است. سالانه میزان تخمی که می گذارد ۳۰ عدد و وزن هر تخم آن در حدود ۱۶۰ گرم بوده که میتوان گفت این نژاد تقریبا منقرض شده است.
۱۰). غاز تولوز
غاز تولوز یک نژاد فرانسوی است و منشا پیدایش آن تولوز میباشد. گوشت این غاز به نسبت تخم بیشتر مورد توجه همگان قرار گرفته است. نر این نژاد دارای وزنی بالغ بر ۷.۱۱ کیلوگرم است و ماده آن دارای وزن ۹ کیلوگرم میباشد.
این غازها دارای گردنی بلند با شکمی چاق بوده که هنگام راه رفتن به زمین برخورد میکند. رنگ پر اینگونه خاکستری بوده به طوری که در ناحیه پشتی خاکستری تیره و در ناحیه زیر شکم غاز خاکستری روشن است. میزان تخم گذاری این نژاد ۲۵ الی ۴۰ عدد میباشد.
۱۱). غاز امدن
غاز امدن یک نژاد اهلی آلمانی بوده و از آنجایی که هنگام پیدایش از آلمان به انگلستان منتقل شده به این نام (Emden) معروف گشته است. این نژاد از نظر تولید گوشت محبوب بوده و سنگین ترین نژاد آلمان محسوب میشود.
امدن ها سالانه ۵۰ عدد تخم میگذارند که میانگین وزن غاز نر ۱۲ کیلوگرم و وزن ماده ۱۱ کیلوگرم است. نژاد امدن دارای چشمان آبی رنگ و پر و بالی با رنگ های نارنجی سایه دار دارد.
۱۲). غاز اکراینی
یکی از نژادهای مناسب برای پرورش در ایران غاز اکراینی میباشد که دارای جثه ای درشت و وزنی سنگین است. این نژاد سالانه بین ۷۰ الی ۱۰۰ عدد تخم میگذارد.
در برابر تغییرات آب و هوایی و یا گرمای زیاد از مقاومت بالایی برخوردارند و برای پرورش گوشتی مناسب هستند.
این نوع غازها به دو رنگ سفید و یا خاکستری وجود دارند. غاز نر اکراینی وزنی بالغ بر ۹ کیلوگرم دارد و ماده آن نیز به طور تقریبی ۸ کیلوگرم است.
۱۳). غاز لیندا
غاز لیندا جز نژادهای سنگین وزن و درشت هیکل محسوب میشود که همانند غاز اکراینی قابل پرورش در ایران میباشد. این غاز دارای بدنی سفید رنگ بوده و منقار و پاهای آن نارنجی رنگ است.
وزن نر و ماده این غاز به ۸ کیلوگرم میرسد و سالانه ۵۰ عدد تخم میگذارد. این نژاد دارای گوشت لذیذ برای مصارف خانگی نیز میباشد.
بهترین نژاد غاز برای پرورش در ایران
در یک دسته بندی کلی نژادهای چینی، آفریقایی، امدن، تولوز و… بهترین نژاد برای پرورش در ایران هستند که در ابتدای این مقاله به توصیف هر یک از این نژادها پرداخته شده است و با دانستن و آگاهی کافی در خصوص آنها می توانید اقدام به پرورش کنید.
سخن آخر
در این نوشته از وبسایت چیکن دیوایس در رابطه با انواع نژادهای غاز اطلاعاتی ارائه شد که میتوانید ضمن آگاهی بیشتر از گونه های مختلف اقدام به پرورش کرده و در صورت برنامه ریزی دقیق و صحیح به یک سودآوری مطلوبی دست یابید. اگر در این راستا نیز تجربه ای دارید با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید.