حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

نکات افزایش بازدهی جوجه کشی در مرغ و خروس – 4

حمل و نقل تخم های جوجه کشی
ادامه مقاله نکات افزایش بازدهی جوجه کشی در مرغ و خروس – بخش سوم : کم دقتی در هنگام حمل و نقل تخم مرغ های قابل جوجه کشی سبب گسیختگی ساختمان شکننده داخل تخم مرغ شده و معمولا متعاقب آن مرگ و میر جنین مشاهده میشود در صورت نیاز به حمل و نقل تخم مرغها از محلی به محل دیگر و تکان خوردن آنها در هنگام حمل و نقل نکته ای که باید بدان توجه بسیار زیادی نمود عدم حرکت تخم مرغها ۲۴ ساعت قبل از خواباندن آنها می باشد تا بدین طریق درصد جوجه درآوری تخم مرغ ها افزایش یابد. حمل تخم های جوجه کشی در کار تن توصیه نمی شود و تنها در مواردی که تخم مرغ ها در فاصله های طولانی حمل شوند می توان شانه های تخم مرغ را در کارتن قرار داد. شانه های مقوایی به سرعت کثیف شده و قابل شستشو نمی باشند. بنابراین بهتر است از شانه های پلاستیکی استفاده نمود. نحوه قرار گرفتن تخم مرغ ها در شانه ها باید به گونه ای باشد که قسمت پهن آنها به طرف بالا باشد.

 

اطاق جوجه کشی
در ادامه مقاله افزایش بازدهی جوجه کشی در مرغ شرایط اطاقی که دستگاه جوجه کشی در آن قرار میگیرد به شرح زیر می باشد.
۱) دما: دمای اطاق جوجه کشی باید بین ۲۰ تا ۲۶ درجه باشد. این دما باعث می شود در صورتی که دمای دستگاه به عللی افت کرد تغییرات حرارتی زیادی در دستگاه اتفاق نیفتد.
۲) رطوبت: اطاق جوجه کشی باید دارای رطوبت کافی باشد.
۳) تهویه: هوای تازه باید به صورت مداوم به اتاق جوجه کشی وارد شود تا از بروز برخی بیماری های میکروبی، قارچی و بوهای ناخوشایند جلوگیری شود. بنابراین وجود پنجره کوچک در اتاق جوجه کشی مناسب می باشد.
4) باد و باران: دستگاه نباید بطور مستقیم در معرض باد، باران و آفتاب قرار داشته باشد. اما وجود نور آفتاب برای ضدغفونی اتاق ضروری می باشد.
۵) نظافت: اتاق جوجه کشی باید قابل شستو و ضد عفونی باشد.
6) عبور و مرور: رفت و آمد به اتاق و محل جوجه کشی باید مطابق با دستورالعملهای بهداشتی انجام گیرد. همچنین از ورود افراد متفرقه به آنجا جلوگیری شود.

 

افزایش بازدهی جوجه کشی در مرغ
افزایش بازدهی جوجه کشی در مرغ

ضدعفونی ماشین جوجه کشی
محل قرار گرفتن ماشین جوجه کشی باید طراز بوده و از دیوارها یک متر فاصله داشته باشد. برای ضدعفونی سالن و ماشینهای جوجه کشی باید مواد ضدعفونی کننده ی مناسب بکار برد. وجود حرارت و رطوبت مناسب در ماشین جوجه کشی، محیط مطلوبی برای رشد میکروب ها فراهم می نماید. در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی، عوامل بیماریزا به آسانی رشد کرده و سبب آلودگی شده و در نتیجه خسارت زیادی به بار میآورند. برای ضدعفونی ماشین جوجه کشی دمای را به ۳۸ درجه و رطوبت دستگاه را به ۷۰ درصد رسانده و تمام منافذ گرفته شود، سپس به ازای هر متر مکعب فضا ۱۵ سی سی فرمالین ۴۰ درصد و ۷/۵ گرم پرمنگنات به همان شیوه ضد عفونی تخم مرغ، برای دستگاه ضد عفونی استفاده گردد. به مدت ۲۰ دقیقه در حالی که فن روشن می باشد منافذ را بسته نگه داشته و سپس منافذ را باز نموده تا گاز فرمالدئید خارج گردد.

 

مرغ و خروس محلی

 

ساختمان ماشین جوجه کشی و چگونگی کار با آن
در ادامه مقاله افزایش بازدهی جوجه کشی در مرغ در ساختمان تمام ماشینها (با هر ظرفیت) موارد زیر باید در نظر گرفته شود.
۱ سیستم تنظیم حرارت در ماشین: دمای دستگاه جوجه کشی به وسیله المنت یا لامپ و یا چراغ های نفتی و یا گازی تأمین می شود. سیستم حرارتی باید به گونه ای باشد که حرارت به تمام دستگاه برسد. در صورتیکه قطع طولانی برق را دارید از دستگاه دو سوخته ی برق و گاز یا نفت استفاده کنید.
2 سیستم تولید رطوبت: تأمین رطوبت لازم برای دستگاه توسط سینی موجود در کف دستگاه تأمین می شود. آب داخل سینی توسط گرمای دستگاه بخار شده و رطوبت لازم را تامین می کند.
۳ سیستم تهویه: به منظور تأمین اکسیژن مورد نیاز جنین، دستگاه دارای دو دریچه ورودی و خروجی هوا است که کنترل هوای ورودی و خروجی توسط آن انجام می شود.
4 نحوه چرخاندن تخم مرغ ها در ماشین: تخم مرغها داخل شانه ها و یا روی ریلهای شبیه نوار نقاله قرار میگیرند تا چرخش انجام گیرد.
5 جابجایی هوا: برای یکنواخت کردن دما و رطوبت داخل دستگاه جوجه کشی لازم است هوای داخل دستگاه جابجا شود که این کار توسط یک فن کوچک انجام می شود.

 

کلمات مرتبط : راندمان جوجه دهی ، افزایش راندمان جوجه دهی ، افزایش راندمان جوجه کشی ، راندمان جوجه کشی طبیعی ، رانمدان جوجه کشی مصنوعی

مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.