حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

نکات افزایش بازدهی جوجه کشی در مرغ و خروس – 3

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره | 1 امتیاز | میانگین 2٫00 از 5
Loading...
image_pdf

جمع آوری و انتخاب

ادامه مقاله نکات افزایش بازدهی جوجه کشی در مرغ و خروس – بخش دوم : تخم مرغها را باید هر چه سریع تر از سالن مادر خارج نمود. تا از نفوذ باکتریها و رشد اولیه جنین در تخم مرغ های جوجه کشی جلوگیری شود. بهتر است روزانه ۴ مرتبه تخم مرغ ها را از سالن جمع نمود. پس از جمع آوری فقط تخم مرغ های عاری از کثافت، ذرات مدفوع و خون را برای جوجهکشی انتخاب کرده و آنهایی که ترک یا سوراخ دارند، کنار بگذارید بسیاری از تولید کنندگان تخممرغهای کثیف را با استفاده از ترکیبات پاک کننده یا با سنباده زدن تمیز نمایند. از این کار باید اجتناب نمود زیرا باعث از بین رفتن کوتیکول که می شود. همچنین در اثر این کار ممکن است کثافات به درون خلل و فرج پوسته تخم مرغ وارد شود.

تخم مرغ های غیرعادی را نباید جزو تخم مرغ های جوجه کشی قرار داد چون اینها نسبت به آلودگی حساسی تر و در مقایسه با تخم مرغ های عادی، قدرت باروری کمتری دارند. تخم مرغ هایی که قالب آن ها دارای عیب و نقص جزئی هستند قابلیت جوجه درآوری آنها تقریبا ۱۴ درصد کمتر است در صورتی که قدرت جوجه درآوری تخم مرغ های گرد ، جوش دار ، چروکیده و ناصاف 35 تا 89 درصد پایین تر از تخم مرغ های عادی است.

 

افزایش بازدهی جوجه کشی در مرغ و خروس
افزایش بازدهی جوجه کشی در مرغ و خروس

 

ضد عفونی تخم نطفه دار

تخم مرغ های جوجه کشی باید تمیز بوده و در ظروف و انبارهای تمیز نگهداری شوند. بهترین زمان ضدعفونی، بلافاصله پس از جمع آوری می باشد وقتی تخم مرغ سرد شود محتویات آن منقبض شده و در نتیجه باکتری های روی پوسته بلافاصله از طریق منافذ وارد تخم مرغ شده و سبب آلودگی می شوند. شستن تخم مرغ ها راه نفوذ میکروب ها به داخل تخم مرغ را باز می کند به همین خاطر باید از شستن تخم مرغ ها اجتناب نمود. اگر لازم شد که تخم مرغها شسته شوند باید از آب ولرم حاوی مواد ضدعفونی کننده استفاده نمود و آب مورد استفاده به طور دائم تعویض شده و از آب حاوی آهن که میزان آن بیش از ۵ قسمت در میلیون باشد استفاده نگردد.

ضدعفونی دقیق تخم مرغها موجب افزایش بازدهی جوجه کشی در مرغ و خروس و کیفیت جوجه های تولیدی خواهد شد نفوذ باکتری از طریق پوسته باعث تلفات اولیه، تضعیف جنین، عفونت کیسه زرده و مرگ جنین در هفته آخر دوران جوجه کشی و همینطور افزایش ترکیدن تخم مرغ و در نتیجه افزایش آلودگی بقیه تخم مرغ های موجود در دستگاه جوجه کشی می شود. بهتر است ۳ تا ۴ ساعت پس از جمع آوری تخم مرغ ها آن ها را با گاز فرمالدئید ضد عفونی نمود. حرارت محل ضدعفونی حدود ۲۰ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی آن حدود ۸۰ درصد باشد. نگهداری تخم مرغها در اتاق ضدعفونی حدود ۲۰ دقیقه است. برای ضدعفونی به ازای هر یک متر مکعب فضا، ۷ سی سی فرمالین و ۵/۳ گرم پرمنگنات دو پتاس لازم است. ظرف کوچکی را داخل محفظه قرار داده و ۳/۵ گرم پرمنگنات داخل آن ریخته و سپس ۷ سیسی فرمالین به آن اضافه می کنند. پس از چند ثانیه گاز فرمالدئید آزاد می شود که یک ضدعفونی کننده قوی است. سپس به مدت ۱۰ دقیقه درب محفظه را بسته نگه می دارند تا ضدعفونی به طور کامل انجام گیرد. از آنجائیکه گاز فرمالدئید چشم را میسوزاند باید کاملا مراقب بود و با دستکش ، ماسک  و عینک این کار را انجام داد گیرد.

همچنین بخوانید :
فیزیولـوژی و آناتومی خروس لاری – بخش چهارم

 

افزایش بازدهی جوجه کشی در مرغ و خروس - تصویر مرغ و خروس
افزایش بازدهی جوجه کشی در مرغ و خروس – تصویر مرغ و خروس

 

نگهداری و ذخیره تخم مرغ های جوجه کشی

جهت افزایش بازدهی جوجه کشی در مرغ و خروس تخم مرغ ها بلافاصله پس از جمع آوری در ماشین جوجه کشی قرار نمی گیرند بلکه مدتی نگهداری می شوند تا طی چند روز جمع آوری شده و یکباره به ماشین جوجه کشی منتقل شوند. تخم مرغ ها باید در شرایط مناسبی نگهداری شوند. شرایط نگهداری تخم مرغ ها تاثیر زیادی بر حفظ کیفیت اولیه آن ها دارد. بهترین دما برای نگهداری تخم مرغ های جوجه کشی ۱۰ تا ۱۶ درجه سانتیگراد می باشد. تخم مرغ ها نباید بیشتر از ۳ تا ۷ روز در این دما نگهداری شوند. تخم مرغ های بارور یک تا دو هفته پس از تولید هم در خارج از انکوباتور می مانند. برای نگهداری تخم مرغ ها به مدت ۱۴ روز در اتاق نگهداری، درجه حرارت را باید کاهش داد تا رشد جنین به طور کامل متوقف شود. درجه حرارت آستانه برای رشد جنین ۲۰ درجه سانتیگراد می باشد. در دماهایی بیش از این دما، جنین شروع به رشد می کند. رطوبت نسبی اتاق نگهداری تخم مرغ باید حدود ۷۵ درصد باشد. کاهش میزان رطوبت سبب تبخیر آب داخل تخم مرغ و در نتیجه کاهش میزان جوجه درآوری خواهد شد. از افزایش بیش از حد رطوبت در محل نگهداری تخم مرغ نیز باید اجتناب نمود. زیرا با تشکیل قطرات شبنم، باکتریها می توانند به دلیل تراکم بیش از حد آب در فضا به آسانی از طریق منافذ موجود بر روی پوسته وارد تخم مرغ شوند.

تخمها در محل نگهداری باید به گونه ای قرار گیرند که قسمت پهن تخم آنها رو به بالا باشد. اگر تخمها کمتر از یک هفته در انبار نگهداری شوند، چرخش آنها ضروری نمی باشد. ولی طی دوره های طولانی مدت، چرخاندن تخم مرغ ها به اندازه ۹۰ درجه از یک پهلو به پهلو دیگر باعث افزایش قدرت جوجه درآوری و حفظ سلامت جنین خواهد می شود.

 

کلمات مرتبط : تخم مرغ قابل جوجه کشی ، تخم مرغ مخصوص جوجه کشی ، ضدعفونی تخم نطفه دار ، چرخاندن تخم نطفه دار برای جوجه کشی ، رشد جنین مرغ ، جوجه کشی

مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.