حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

  • 044.32346612
  • 044.32387133
  • 09144485590
  • 09143403463

آموزش تخم گذاری مرغ بخش پایانی

جوجه کشی مرغ

 

آموزش تخم گذاری مرغ بخش پایانی

آموزش تخم گذاری مرغ بخش پایانی:

۳۲- شناخت نیاز مرغان تخم گدار در ففسی: برای مرغان تخم گذاری که در قفس نگهداری می شوند تمامی اصولی که گفته شد ارزشمند و لازم است. برای مرغان تخم گذار در سیستم بستر حرارت محیط بایستی حدود ۲۲ درجه ی سانتیگراد بوده و تهویه – ی هوا به خوبی انجام شود. معمولاً اگر سیستم پرورش در قفسهای چند طبقه اجرا شود، دمای محیط برای مرغان قفسی های بالاتر بیشتر و پرنده های قفسهای پایین تر در دمای پایین تری هستند. در این حالت لازم است پرورش دهنده با نصب یک دستگاه فن در نزدیک سقف، هوای گرم آن منطقه را به حرکت در آورده تا هوا به صورت ملایم در سالن گردش داشته باشد(با اینحال لازم است دقت شود مرغها به هیچ عنوان در مقابل کوران و در معرض باد قرار نگیرند). اگر آب خوری ها به صورت کانالی هستند لازم است مستمراً تمیز شده و حداقل یک سانتیمتر آب داشته و از پر شدن کامل آنها خودداری شود. فضا و عمق دان خوری می بایستی حدود ۱۰ سانتیمتر برای مرغانی که ۱/۸ تا ۲ کیلو وزن دارند، و ۸ نتیمتر زمانیکه مرغان ۱/۴ تا ۱/۸ کیلوگرم وزن دارند، باشد. طبیعتاً نباید بیش از حد استاندارد مرغ در یک قفس مستقر شود. بطور معمول و با روش پیشنهادی در هر سلول ۶ قطعه مرغ به همراه یک خروس نگهداری شوند: در پی سالیان متمادی سعی شده تعداد مرغان در هر واحد از قفسی بیشتر شود. ولی نتیجه ی این افزایش تعداد، کاهش تولید و بعضاً تلفات بوده است مهمترین دلیل آن کمبود طول دان خوری بود که اجازه ی مصرف دان بطور همزمان برای مرغ ها فراهم نمی شد.
۳۳- بیرون زدگی مقعد: بیرون زدگی مقعد، اصطلاحاً تمایل به خارج پیدا کردن جزئی یا کلی مخاط کانال انتهایی بدن مرغ است. این معضل معمولاً در شروع تخم گذاری در نیمچه های قوی و یا در مرغان تخمگذار خیلی چاق بوجود می آید. اولین اقدامی که در این رابطه می توان انجام داد بدین شرح است: محلولی از آب خنک و مقدار کمی تمدن آماده شود. دست ها با آب و صابون شسته شود. مقعد بیرون آمده با محلول بتادین شسته و به آرامی * هتل بدن مرغ وارد شود. سپس از بیرون مقعد با محلول بتادین شسته شود. در همان روز و روز بعد مجدداً مقعد کنترل و با آب خنک شسته شود. آب خنک موجب انقباض ماهیچه ها شده و آنها را سفت می کند. اگر مقعد مجروح و زخمی باشد لازم است بجای بتادین از محلول پرمنگنات ۲ درصد (۲ گرم پرمنگنات در ۱۰۰ سی سی آب) استفاده شود. جیره ی غذایی با مقدار انرژی بالا، باعث چاق شدن و تولید چربی نیمچه ها شده در حالی که از نقطه نظر اسکلت و ماهیچه ضعیف می باشند. از جهتی دیگر، مقدار زیاد دان و برنامه ی غلط نور دهی (ساعات نور زیاد شونده) باعث قوی شدن نیمچه ها می شود. این مرغان جوان حتی اگر وزن استاندارد داشته باشند، زودتر شروع به تخم گذاری می کنند. از آنجائیکه از نظر فیزیکی هنوز بالغ نشده اند، ماهیچه های کانال تخم هنوز قدرت و ارتجاع لازم را ندارند.
تخممرغ دو زرده، انگل و کانی بالیزم با جراحت قسمت تحتانی بدن نتایج بیرون زدگی مقعد است. زمانیکه مقعد متورم و یا زخمی باشد، حتی پس از تخم گذاری، کانال تخم تمایل به برگشتن به حالت طبیعی خود را پیدا می کند در این وضعیت مرغ مورد حمله ی دیگر مرغها قرار می گیرد. این معضل بیشتر در حیواناتی که در قفسی پرورش می یابند به چشم می خورد. اغلب بیرون زدگی مقعد، بدنبال تغذیه ی خوب و حساب شده، مدیریت صحیح و نور دهی مناسب پیش می آید، مرغدار نباید عجله کند و در این زمان بایستی تمامی سعی خود را برای شروع تخم گذاری مرغها در سن و وزن استاندارد معمول نماید. در صورت وقوع بیرون زدگی مقعد برای تعداد زیادی از مرغها، پرورش دهنده چه کارهایی می تواند بکند؟
۱- شدت نور را کاهش دهد.
۲- پنجره ها را تیره یا تار نماید.
۳- تهویه سالن را تشدید نماید.
۴- تراکم مرغان را کمتر نماید(در سیستم پرورش بستر).
۵- بررسی وجود (و از بین بردن) انگل های داخلی و خارجی.
۶- کنترل فضا و سطح مناسب در دان خوری و آب خوریها. ۷
– تمیز کردن مکرر آب خوری ها و ضدعفونی کردن آب.
۸- کنترل تعداد مناسب آشیانه ی تخم گذاری.
۹- برداشت مستمر تخم مرغ ها از آشیانه.
۱۰- نوک چینی مرغ ها.
۳۶- شناخت و رفع مشکل مدفوع آبکی (اسهال): فضولات گروهی از مرغان تخمگذار مخصوصاً در تابستان رقیق و کاملاً آبکی می شود. این موضوع به عنوان یک معضل موجب نگرانی مرغدار بوده و بوی بد ایجاد می کند در پرورش بر روی زمین، بستر بطور کلی خیس می شود. و در پرورش به طریقه ی قفس مشکل زمانی شدیدتر می شود که مدفوع مرغ برای مدت طولانی در زیر قفسی رها شود. دلیل شل بودن مدفوع وجود بیش از اندازه ی آب در آن است. با این حال عواملی وجود دارند که موجب تشدید آن می شود: ۱- کمبود تهویه در سالن. ۲- رطوبت و حرارت بیش از اندازه. ۳- مصرف بیش از اندازه ی آب توسط مرغان. ۴- وجود مقدار زیاد کلسیم یا کلرور سدیم (نمک طعام) در جیره ی غذایی یا آب مصرفی مرغها. ۵- تغذیه با رژیم غذایی حاوی مقدار زیاد پروتئین یا آنتی بیوتیکها برای مدت طولانی، ۶- دان خوری کثیف و آب آلوده. ۷- بیماری دستگاه گوارش (روده).
۸۔ انگلهای داخلی یا خارجی.
برای جلوگیری از این معضل مرغدار می تواند از فاکتورهای زیر کمک بگیرد:
– بالا بردن تهویه هوا و سعی و تلاش جهت کاهش دمای سالن.
– استفاده از ترکیبات فورائیک – آنتی بیوتیک و ویتامین برای مرغان.
– تمیز کردن و ضدعفونی کردن مستمر آب خوری ها،
– اعمال برنامه ی اصولی تغذیه ی مرغان.
– کاهش (در شرایط حاد) یا قطع موقتی آب شرب مرغان.
– پخش کردن پوشال روی مدفوع زیر قفس برای تسهیل در خشک کردن آنها.
– پاشیدن پرفسفات معدنی برای از بین بردن بوی نامطبوع.
– از بین بدن مگس های بالغ و لارو آنها که در مدفوع مرغ تکثیر یافته و موجب تجزیه ی آن می شوند.
۳۵- اقدامات لازم در صورت بروز معضل کاهش تولید: بیشترین نگرانی مرغدار وقتی پیش می آید که گروهی از مرغان در سلامتی کامل و تولید مطلوب، به صورت ناگهانی و شدید کاهش تولید پیدا کنند. برای مقابله با این معضل، قبل از هر چیز مرغدار می بایستی دلیل آنرا دقیقاً بداند، اکثر اوقات علت این کاهش تولید، آلودگی شدید به انگل ها یا عفونت ها است. بیماری های عامل کاهش تولید به قرار زیر هستند:
– بیماری های ویروسی که بارزترین نشانه ی آن کاهش تولید و بد فرم شدن تخم مرغ است.
– عفونت حنجره و جهاز تنفسی که با علائم بیماریهای تنفسی خود را نشان داده و در نهایت سبب مرگ حیوان می شود.
– برونشیت عفونی که همراه با کامل نشدن تخم مرغ بروز می کند.
– بیماری شبه طاعون(نیوکاسل) با علائم بیماری های تنفسی.
– انگل های خارجی مانند کنه ها و شپشک سرخ در حالت آلودگی شدید.
– انگل های داخلی مانند کوکسیدیوز، ورامینوز مرغان تخم گذار حیوانات عادت پذیری هستند ولی از تغیرات ناگهانی رنج میبرند. گاهی دلایل مسبب استرسی در مرغان، باعث کاهش تولید می شوند. تعدادی از آنها به قرار زیرند:
– پایین آمدن شدید حرارت محیط.
– خراب شدن دستگاه های مربوط به آب و قطع موقت آن.
– ترس ناشی از صداهای ناگهانی، ورود حیوانات مهاجم مانند سگ و گربه و غیره.
– قطاع کامل برق برای مدت طولانی.
– نوکك چينی مرغان تخم گذار در حال تولید و احتمال عدم دقت یا قطع بیش از اندازه ی ان.
– تغییرات شدید دان، آردی کردن بیش از حاد خوراک، کند.
علاوه بر موارد فوق، عملیات خشن واکسیناسیون (یا با فاصله ی کمتر از استاندارد) استفاده ی بیش از
اندازه از آنتی بیوتیک ها و سایر داروها و یا استفاده ی مکرر از آنها، تغییر ناگهانی خوراک مرغ و زمانی کخ به صورت آردی در آیند نیز باعث کاهش تخم مرغ میشوند.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.