حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

آماده سازی تخمها برای ورود به دستگاه جوجه کشی

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (0 امتیاز | اولین امتیاز دهنده باشید)
Loading...
image_pdf

آماده سازی تخمها برای ورود به دستگاه جوجه کشی

قبل از اینکه تخم ها در دستگاه جوجه کشی قرار گیرند باید حدود 6 تا 8 ساعت در دمای 23 درجه سانتیگراد قرار گیرند . همچنین میتوانید جهت جلوگیری از احتمال تعریق تخمها درجه حرارت را دو ساعت پیش از چیدن در دستگاه تا ۲۵ درجه سانتیگراد افزایش دهید. به این عمل پیش گرم گفته می شود. اگر تخم هایی که در اتاق نگهداری تخم(سردخانه) قرار دارند مستقیما به دستگاه جوجه کشی یا سالن ستر انتقال یابند در برخورد با محیط گرم عموما عرق کرده و آب از دست می دهند. در صورتی که تخمها عرق کنند در اثر فشار منفی که در آنها به وجود می آید باکتریهای موجود در پوسته به درون تخم کشیده می شوند که باعث پیدایش تخم های انفجاری، افزایش جنین های مرده و سیاه شده، کاهش قدرت جوجه درآوری، آلودگی سترها، افزایش جوجه های تلف شده در پوسته، افزایش جوجه های وازد، افزایش تلفات اولیه و یا جوجههای ناسالم می گردد.

 

چیدن تخمها در دستگاه جوجه کشی

تخم ها که قبلا در شانه های ستر( به صورت انتهای پهن تخم به سمت بالا ) چیده شده و در دستگاه های بزرگ به صورت گاری های چرخ دار به داخل دستگاه منتقل می۔ شوند. اگر تخم ها در یک زمان وارد دستگاه شوند می توان آنها را در داخل دستگاه ضد عفونی نمود. در این حالت هم تخمها ضد عفونی می شوند هم دستگاه ستر، ولی اگر تخم ها به صورت غیر هم زمان وارد دستگاه شوند ضروری است قبل از ورود به ستر ضدعفونی شوند .

اگر ضدعفونی نهایی تخم ها در دستگاه ستر صورت پذیرد دستگاه جوجه کشی نیز از عوامل بیماری زا پاک شده و خطر بروز عفونت بند ناف در جوجه ها نیز از بین میرود .

لازم به یادآوری است که گاز فرمالدئید برای جنین رشد یافته ( به ویژه بین سنین24 تا 96 ساعت و همچنین در زمانی که جوجه بر پوسته نوک میزند ) سمی است . نخستین ساعات زشد ، دوره بحرانی زندگی جنین است . برای جلوگیریی از ضعیف شدن جنین ، تخم ها تنها یکبار و بلافاصله پس از قرار دادن در ستر باید بخار ببینند .

نکته مهم : در صورتیکه هنگام خواباندن تخم ها در شانه های ستر ، انتهای کوچک آنها به سمت بالا قرار داده شوند . معمولاً در این حالت جنین قبل از رسیدن زمان خروج از تخم تلف میشوند . کیشه هوایی در انتهاب بزرگ تخم شکل میگیرد و جنین همواره موقعیت خود را به خوبی تنظیم میکند که به سمت بالای تخم دست پیدا کند . حال اگر تخم بصورت سر و ته خوابانده شود سر جوجه به سمت کیسه هوایی چرخش نخواهد کرد. بنابراین جوجه تا زمان سوراخ کردن پوسته نمی تواند هیچ گونه تنفسی انجام دهد. بیشتر جوجه ها قبل از انجام این عمل می میرند. قرار دادن تخم ها در وضعیتی که انتهای کوچک آنها به سمت بالاست باعث ایجاد حداقل 50 درصد از این نوع موقعیت نامناسب میشوند .

همچنین بخوانید :
خروس ساتسو ماداوری SatSumadori

چیدن تخم ها در دستگاه جوجه کشی

تخم های نطفه دار کثیف غیر قابل جوجه کشی

نکته مهم: تخم های غاز و اردک در زمانی که در دستگاه ستر هستند باید از روز چهارم به بعد (در برخی از منابع از روز هفتم ذکر کرده اند) هر روز به مدت چند دقیقه با باز کردن در ستر خنک شوند و در پایان این مدت زمان، آب روی تخمها اسپری شود. دمای اب جهت اسپری کردن باید ۲۵-۲۰ درجه سانتیگراد باشد.

درجه حرارت سطح تخم ها پس از خنک کردن و آب پاشی نباید از ۳۴-۳۰ درجه سانتیگراد پایین تر رود . خنک کردن تخم ها موجب تقویت جنین ها شده و درآوردن جوجه ها را از تخم آسان مینماید . در زمانی که تخم ها در هچر قرار دارند نباید خنک و آب پاشی شوند . به طور کلی سرد نمودن و آب پاشی سطح تخم اردک و غاز در دوران جوجه کشی حتما لازم است و بهتر است این عمل را دو بار در روز  انجام داد . اگر بیشتر از دو بار تکرار شود امکان دارد که بر روی رشد جنین اثر منفی بگذارد.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.